icon

Chlap bez citov: Ako rozpoznať nedostatok emócií?

22. jan 2024

Ahojte,
2,5 roka sa stretavame (sme obaja rozvedeni, s detmi). Nezili sme spolu, zatial to takto obom stranam vyhovovalo.
Ja som vsak cely cas vnimala, ze akokeby tam neboli city z jeho strany. Taka ta zenska intuicia. Ked po vas chlap tuzi tak to vycitite (toto som citila- 2x tyzdnne sa nam podarilo mat sex 🫣). Ale take to emocne, to som necitila. Nikdy sa mi len tak neozval, ako sa mam, pekne ranko, nic
Smazila som sa na to po case upozornit avsak neuspesne

Stazovala som sa kamoskam ze mam pocit ze ma nema rad, ze nie su tam city. Vacsinou sms hladali to ze asi ich neorejavuje alebo ich orejavuje inak (len som nevedela specifikovat ze ako)

Este stale som si myslela ze kedze ma zoznamil s jeho rodicmi a jeho detmi tak to mysli asi ako tak vazne (nie je prelietavy a detom nikd nikoho nepredastavil, teda nikoho po rozvode ani nemal).

Teraz som sa rozhodla riesit moje pochybnosti ajked som vedela ze to moze dopadnut negativne. Viackrat som v komunikacii (pisomnej) vypichla ze teda necitim ziadne prejavy, ziadne emocie… on len stroho ze on mi viac nevie dat, jemu to takto vyhovuje. A ze teda koniec

Uplne bez mihnutia oka, bezcitne.

Neviem ani co chcem pocut od vas ale myslela som si ze dlhodobo sa nedokaze chlap so mnou streravat, travit cas, mat pekny sex bez toho, aby sa do mna aspon trosku nezalubí.

Obaja mame 40 rokov - nepiste pls ze vyznievam ako pubertacka, nie som. Vyzeram celkom dobre, on tiez. Avsak ja po tyhcto 2 rokov mam total nizke sebavedomie (pretoze mi nikdy nedal pocit aby som sa citila ako zena dobre)

Strana
z2
maminkadeticiek
23. jan 2024

Si prekvapena?Nedala si na svoju intuiciu,vedome ignorovala vsetky jasne znaky,nebrala si ich ako dolezite a teraz si prekvapena.No len si dat v duchu facku a slubit si ze nabuduce budes pocuvat zdravy rozum.

sense
23. jan 2024

Tak to nie je nevie prejavovať city, lebo keď chce sex ich prejaviť vie. Čiže podľa mňa tá má len na sex a nie na vážny vzťah. To ze ta zoznámil rodičom nehrá v tomto žiadnu rolu

reanda
23. jan 2024

ty tiez nie si velmi empaticka.. sama si si zazila , ako pises, ake je to, ked clovek tazko prejavuje emocie a teraz nevies pochopit niekoho v tej istej situacii? mozno preto si sa do tohto vztahu dostala, aby si to uvidela aj z druhej strany, ako sa citi ta druha osoba, ktorej city nie su prejavovane.. ked to nevie, tak to nevie, zbytocne ho budes obvinovat a zo seba robit obet, ze hadam po dvaapolroku by si si zasluzila pocut aspon, ze ta ma rad.. a ze je asi bezcitny, ked ti to nechcel povedat.. ty si bola bezcitna v tych tvojich predchadzajucich vztahoch?

grof_monte_christo
23. jan 2024

Ja nepochopím a teraz nerypem, ako dá s človekom, ktorý mi nikdy neprejavoval city (len pred sexom) zažívať pekný sex. My by sa k nemu ani nedopracovali. U mňa na 100% platí, že keď nefunguje vzťah vrátane intimity, to je práve to prejavovanie citov, tak nefunguje ani sex.

andreatytler
23. jan 2024

Poznas knihu Muzi su z venuse, zeny su z marsu?
Velmi pekne tam vysvetluju ako zeny bytostne potrebuju pocut znovu a znovu Lubim ta, Pacis sa mi... ak ste sa nerozisli v zlom, skus mu navrhnut nech si ju precita.
Tiez je tam vysvetlene co potrebuju muzi, mne to dost pomohlo vo vztahu. Nemala som ani sajnu o tom ze muzi myslia inac ako zeny.

autor
23. jan 2024

@sense ano. To je pravda. On sa tuli len ked chce sex. Inokedy sa ma niekedy anilen nedotkne ani nic.

muchotrafka298
23. jan 2024

On mozno nie je zly clovek, len proste tie emocie u neho nie su take dolezite. Ale ano, kazda zena chce pocut alebo citit, ze pre toho muza je dolezita, ze sa mu paci, ze je prenho pritazliva. A ked toto chyba, tak to je problem.

sense
23. jan 2024

A ako sa správa keď sa k nemu ty len tak pritulis, objímes alebo ho pobozkás? Opatuje ti to?

autor
23. jan 2024

@sense my sme spolu naozaj malo, cca 2-3x tyzdenne. Ked sa pritulim po sexe tak mi to opatuje. Ked pozerame tv tak tiez ma velakrat dokaze hladkat aj cely film. Ale sex mame vzdy len ked chce on. To mne vycital ze teda ja nezacnem, pritom on ked je unaveny tak to da patricne najavo a vtedy ja nemam anilen odvahu ho nejak provokovat. Fakt neviem odhdnut ci tie city nema a preto ich ani neprejavuje alebo ich ma nejake. Toto aby som riesila v mojom veku 🫣

sense
23. jan 2024

City ma a vie ich prejaviť Keď potrebuje s prepáčením vyprazdnit. Inak nie. Úprimne ja by som nechcela "vzťah" s niekym kto mi prejaví náklonnosť len keď chce sex. A len on. A keď chcem ja je unavený
Véd skus ho vyprovokovať alebo začať keď máš chuť ty a uvidíš ako zareaguje

grof_monte_christo
23. jan 2024

@sense To nie sú skutočne city, to je len predohra.

sense
23. jan 2024

@grof_monte_christo asi tak nejak

grof_monte_christo
23. jan 2024

@autor A ako vyzerala vaša komunikácia? Rozprávali ste sa len o bežných veciach, alebo ste sa dokázali aj hlbšie porozprávať? Mohla si sa mu zdôveriť? Bol ti oporou? Mal potrebu sa ti prvý ozývať? Máš pocit, že si mu skutočne chýbala, keď ste sa nevideli?

autor
24. jan 2024

@grof_monte_christo vyzstizne otazky

S tymto chlapom sa nikdy hlbsie debaty nekonali. Ja som sa jemu dokazala
Zdoverit ale nie az tak do hlabky, on o sebe takmer nic osobne nepovedal (iba o rozvode nieco)

Oporou mi nebol

Prvy sa mi velakrat neozvyval - vyhovaral sa ze ved mam sa aj ja (co je pre mna samozrejme pokial to ten chlap robi prirodzene sam)

Mala som pocit ze mu nechybam a toto ma mrzelo tiez

autor
24. jan 2024

@sense ja som si tiez myslela ze je to vlastne len predohra
Ale na deuhej strane bol emocny a podla mna bez pocitov je predohra ina —- mala som dojem ze jedine kedy vie dat najavo city je ten sex (nebol to sex len taky ze chcem si to spravit) inokedy city podla mna vobec nemal

grof_monte_christo
24. jan 2024

@autor Je to veľmi málo, čo ti tento muž dával. Chvíľka intimity a citu pri sexe, ktorý bol načasovaný, len keď on chcel. Hľadaj ďalej alebo radšej zostaň sama.

sense
25. jan 2024

Za mňa tento chlap ponúka príliš málo zato co dostáva. City len keď chce sex aj to je ten sex len keď chce on.

autor
25. jan 2024

@sense veru je to tak

Strana
z2