icon

Chodí k vám mamka bez ohlásenia?

15. okt 2024

Ahojte chcem sa opýtať lebo ma to zaujima ako to maju ine rodiny. Chodia k vam vaše mamky domov len tak? Ze zaklopú na dvere a ahoj? My bývame v dome, pre špeciálne pripady (ked ide po syna) ma kľúč od brány (je tam aj zvoncek) a ona si vojde a uz ju vidim na terase.
Chapem ze je to mamka, ale mozno by mi viac vyhovovalo ak by najprv dala vedieť ze pride. Nikdy by som si nedovolila vojsť k niekomu len tak (mozeme spat alebo robit nieco ine)
Samotná návšteva mi neprekáža. Ide o ten spôsob ako dnes.. ja este v pyzame a ona mi tu uz klope😏
Inak je to ten typ vztahovacnej manipulatívnej matky, bojim sa jej nieco povedat lebo za cely rok tu uz nepride a budem Ta najhoršia dcéra na svete 🤣

Strana
z6
makulienka1
19. okt 2024

Môj tatino ani nemal kľúče, mala som zamknutú bránu a zobudila som sa na to, že mi sedí v izbe. 😅 Ale to bola špeciálna situácia, lebo som bola sama doma, na rizikovom tehotenstve a nebrala som mu telefón.
Ale inak hej, aj ja to neznášam. Svokra má tiež tento úžasný zvyk chodiť bez ohlásenia. Raz som prišla unavená domov z práce, jediné čo som chcela bolo zaliezť pod deku a spať, a u nás svokrovci na návšteve, no ďakujem pekne.

evkatk
19. okt 2024

Moji rodičia bývali v susedstve, mali kľúče od môjho bytu a ak bolo treba, prišli. Vždy pre nejaký dôvod a nie len tak. Veď vedeli, že mám dosť práce, no ak bol dôvod prišli a nikdy mi to nevadilo. Aj dnes moje deti majú kľúče od môjho bytu aj od domu a ja od ich. Na návštevu ideme, ak máme dôvod. A to sú väčšinou deti. Návštevu len tak, na posedenie nepoznáme. Na také nemá čas žiadna žena. Veď prvý krát som pila kávu posediačky, nie postojačky, rýchlym odchlipnutím, keď som okolo nej išla, až po vyše 20. rokoch.

11bodka11
20. okt 2024

@evkatk prvy krat si pila kavu po sediacky po 20 rokoch??

autor
20. okt 2024

@evkatk to fakt??? To mi je Ta úprimne luto…

autor
20. okt 2024

@evkatk a co toľko robis? Ako ja tiez nemam bohviekolko casu ale tak nedeľu poobede sa stretávame bezne s niekym… a ja si aj kavicku v praci vypijem 2x denne pekne na pokoji:/ prepac za provokáciu

0silvia0
21. okt 2024

@evkatk no tak teraz ma zaujíma počet detí...

evkatk
21. okt 2024

Pri 3 deťoch som bola doma málo. Pri prvom som mala MD 22 týždňov, pri 2. a 3. už 26 týždňov. Po skončení MD nastupovali do jaslí, najstaršie ako 4 mesačné. RD neexistovala a manžel ako námestník veľkého podniku síce zarábal viac ako bežní ľudia, bol pracovne maximálne vyťažený aj časovo, no zostať doma som nechcela. V tom čase, o žene, ktorá po dieťati vystúpila z práce sa hovorilo, že je lenivá, nechce sa jej robiť, radšej sa nechá vydržiavať vlastným mužom, čo je horšie, ako by na rohu ulice točila kabelkou. Hrdosť a dôstojnosť mi bránili vystúpiť z práce a zdieľať opovrhovanie okolím, ktoré bolo dosť tvrdé. Neraz po susede, ktorá išla s kočíkom, staršie ženy pokrikovali, že :" Ide tá ku..., ktorej sa robiť nechce".
Ráno skoro bolo treba pripraviť jedlo, utrieť na čerstvo prach, umyť riad, všetko poodkladať, čo sa v noci nestihlo, potom zobudiť deti, dať im najesť, ustlať po nich, odniesť do jaslí, škôlky, školy. O 7.00 vyraziť do práce na opačnom konci mesta. Z práce nakúpiť, vyzdvihnúť deti a doma sa venovať len deťom, kým nešli spať. Školákov pripraviť do školy a preskúšať tak, aby boli iba jednotky, s menšími tiež rôzne hry, lúštenia atď. O 18.00 rýchlo pripraviť večeru, deti vykúpať alebo osprchovať, uložiť a potom mohli prísť na rad domáce práce, keďže neznesiem ani smietku a ani jeden neumytý pohár. V domácnosti musela a dodnes musí byť absolútna čistota. Keď sa poupratovalo, na záver sa umyli parapety a všetky dvere. Potom prišli na rad písomky, ktoré bolo treba opraviť a prípravy do školy, ktoré sa požadovali písomné. Občas už svitalo, keď som šla spať na veľmi krátky čas. Ani v škole sa nedala kávička posediačky. Ráno mi ju ešte pred príchodom pripravila hospodárka, neskôr sekretárka a pila som ju chvatom od 7.40 do obeda, kým som nešla na obed. Teraz, v dôchodku, zvyknutá na taký šturm nedokážem prespať veľa, po nociach robím projekty na dotácie z EÚ starostom, primátorom,..., ale spím už viac. Sadnúť si ku káve, znamená pre mňa zbytočné zabíjanie času, ktorý sa dá využiť nejakou prospešnou prácou. Ak sa to niekedy stane, mám výčitky, že leňoším.

tiezjedna
21. okt 2024

@evkatk strašný život... som rada, že táto debilná doba pominula.

autor
21. okt 2024

@evkatk ufff…. Co na to povedat. Čistá dokonalosť toto.. a este si plniť popri tom vsetkom aj manželské povinnosti co? Ako dobre bolo….😬😏 oddychuj teraz ak sa da aj ked verim ze pri tom zabehnutom režime ťažko…

elenka.k
21. okt 2024

@evkatk fúha - dobre, že nie som stroj, ale iba človek - ktorý robí niekedy nedokonalo, ale s láskou

autor
21. okt 2024

@elenka.k asi tak….

simca06022011
21. okt 2024

@evkatk ja by som to skor povedala, kto si ako spravi, tak ma... ty si si vybrala taketo fungovanie, ja poznam xy zien, ktore takto nezili nikdy a sadli si (aj ked vela ich tvrdi ze nieeeee.. narobili sa ako kone) . Cize kto chce, vie sa obetovat aj zvelicovat, aj robit zo seba robota... kazdy si vyberieme. Tiez mi rodicia doma nesedeli, ale mama ani dvere nelestila, ani 20rokov nam okolo zadku nebehala, lebo skor ci neskor a veru za stareho rezimu, sme deti velmi rychlo zastupili domace prace. Vsetky. A aj mama si sadla a a aj kavu si vypila a aj k susede zbehla. Deti su male chvilu.
Cize naozaj plati = kto si ako spravi tak ma. Odovodnenie si kazdy najde. Vzdy. (A nevravim, ze je to zle.. to ako s tymi kniha, proste kazdy to ma inak. Su ludia pracovitejsi, nemej pracovity, aj taki co to prehanaju podla niektorych... proste kazdy sme iny).

Strana
z6