icon

Chodievate k rodičom na obed?

1. okt 2023

Ahojte, ja len taky mini prieskum. Vy, ktori mate male deticky a mate vasich rodicov poblizku, chodievate k nim obcas cez vikend na obed?
Svokrovci byvaju hodinu cesty autom a tam zaujem (o vnuka a o nas) nie je pomaly ziaden, ale moji rodicia vnucika (2r.) zboznuju, a okrem neho maju este dve vnucky 2,5r. a 4,5r. (braskove) a vidame sa tak 1x tyzdenne, ked prideme vacsinou v piatok podvecer vzdy mamca nieco pripravi na stol (rozumej chlieb,maslo,sunku a pod.), prip. sa opyta ci si dame nieco co ma navarene, ale vyslovene na cerstv sobotny alebo nedelny obed nikdy nezavolaju. Ja varim skoro kazdy den, nie som na tom zle, aby som potrebovala niekoho vyjedat, to nie, len obcas mam pocit, ze by nam to aj dobre padlo, pri nasom malom tornade (syncek). Z kazdej strany pocuvam ako babky a dedkovia pomahaju, ci uz s plienkami, s postrazenim, s financiami, s jedlom atd. no u nas nic z toho nie je bezne.
Kamoska zije u rodicov, hypoteku nemaju, manzel krasny plat a aj tak sa chodia kazdy bozi vikend stravovat raz o poschodie vyssie a druhy den o par domov dalej 🙂.
Mnoho veci podostavali.. dom im ostane.
Dalsi kamosi pozemok dostali, vybudovali sa s pomocou svokrovcov.. s mnohym im svokrovci pomahaju.
Dalsi kamosi maju hypo, ale jeden dedko im posiela kazdy mesiac peniaze kedze zije mimo SR a takto si to kompenzuje… k druhej babke a dedkovi sa chodia pravidelne cez vikend naobedovat… vsetkym pomahaju so strazenim.
My majetky nemame, mame hypo na 2izb. byt, auto za vlastne, manzelove pracovne auto sa tretikrat pobabralo tak opat treba vysolit 700€ za diely.. Vysku mame obaja, ja momentalne rodicak a “privyrabam” si predajom svojho a syncekovho oblecenia. Manzel maka fyzicky od rana do vecera kedze rozbieha stav. firmu. Vsetko si zaobstaravame sami, obcas nejaku hracku (auticko) prinesie dedko a od narodenia maleho 2x kupili rodicia plienky pampers.. take to male balenie.
Nevladzeme. Stale sa nam nieco pokazi.. necitime ziadnu pomoc.
Nezavidim, no mozno trosicku citim… “krivdu”? Co robit a co zmenit? Ako to mate vy? Ja viem, ze deti sme si nerobili na to, aby nam niekto iny pomahal.. sme samostatni odkedy zijeme vo svojom (5r). Tak preco mam sakra take pocity? Preco ani na ten blby obed raz mesacne nepozvu?

Strana
z4
2006_1211
3. okt 2023

Nechodím a to býva 5min cesty mama a otec asi 30min autom

Strana
z4