Chodíte s deťmi vonku každý deň?
Ale on je tym uplne az posadnuty..dcerka ma 2 roky.Dojde k nam hocikedy hned prva vec a co ste vnutri zober maminku von...Vola s manzelom a hneda otazka boli ste s malou vonku?...Priznam sa, nie kazdy den sa mi chce, som teraz tehotna 22 tyzden, casto unavena. Mame velky dom mala ma dost priestoru na prehranie, nic jej nechyba. Svokor hovori ze mala potrebuje sa vybehat na cerstvom vzduchu, on ked ju varuje su schopni byt vonku na ihrisku aj 4 hodiny. Tak ale ako vravim, ja som na to moc neni na chodenie von, ona mi stale niekam uteka, neposlucha ma ano v tomto niesom dokonala matka 😒 Ale fakt ma unavuju uz svokrove komentare...baby vy chodite s detmi von fakt ze kazdy den?
nie. 😁
Pamätám si že raz tak sestra šla s malou vtedy dva roky mala 😁 v najväčšej fujavici do obchodu 🤣🤣🤣
Svokor s ňou chodí na ihrisko autom, keď píšeš, že na ihrisko by si musela ísť ďaleko autom?
Také 2 r dieťa baví ešte všetko veď nemusíš vymýšľať extra program.Budte na dvore a púšťaj jej bublifuk a nech naháňa bubliny ty môžeš sedieť na stoličke😀d vitamín je dôležitý a je krásna jeseň.
Mňa by zaujímalo tie čo chodíte každý deň von s deťmi do obeda aj poobede na dlho, ze kedy doma varíte, upratujete ?
To fakt sú ľudia, čo nechodia von? Ja by som asi ochorela, keby som nešla von. A moje deti tiež.
Áno každý deň za každého počasia a kým nemá horúčky ale iba sopel pripadne kašeľ aj tak ideme
Idem tiwz trosku zarovnat vahy… nie nechodim kazdy den. NiekedY musim aj doma byt. 🙂
Ale zase…. Keby ze sme cely den niekde von-tak doma nema kto urbit bordel. Asi to po troch detoch nejako zmenim.
Pripadne budem chodit von sama 😂😂😂
Nie nechodila som cielene každý deň von iba s dieťaťom. Vôbec ale vôbec ma to nebavilo a 4 hodiny byť vonku, len tak na ihrisku 🤷🏻♀️ to by som nezvládla.
@mamamasama super.Vstavam pred 6tou.4 deti vykydať,o 7mej v robote.Ked mám dlhú službu,prídem pred 20tou.Ak mám voľno,vstanem pred 6tou,vykydam 4 deti a s najmenšou do obchodu.Navarit,upratať,obriadit zvieratá,doniesť si drevo.Obed o 13tej,dovalia sa zvyšné deti,obeduju ako prídu,po 15tej spracem a ideme sa učit,ulohy jedno po druhom.Potom tréningy.Je 21 hodina a ďalšie kolo v kúpeľni.Lahnem a spím🤷Ako sa pomedzi to dostať na 3 hodiny von,netuším
Momentálne som tehotná (35tt.) a mám doma 15 mesačnú dcéru. Ani náhodou s ňou nechodím každý deň von a už vôbec nie viackrát za deň a nech si myslí kto čo chce. 😀 Dcéra kočík nemá rada, mala obdobie asi tri mesiace, kedy ho vzala na milosť a vydržala v ňom aspoň hodinku, odkedy chodí, už nedá ani to. Chodiť vydrží +/- max. 30-40 minút, a potom chce byť len na rukách (kočík neprichádza do úvahy). No úprimne, kašlem na to. Von na prechádzku idem len vtedy, keď ide s nami aj manžel, ja ju už nosiť nevládzem, bolia ma kríže aj chrbtica. Z blbých rečí si nič nerob a imunita závisí asi od tisícky faktorov, rozhodne nielen od toho, či si vonku každý deň x-hodín. 😀 Inak, ja som pracovala od jej 8. mesiacov a na druhú materskú som nastúpila len min. týždeň. Doobeda som vždy pracovala, čiže ani neviem, kedy by som s ňou bola 2x denne vonku. 🙄
@kubkovamama no nijak, toto porovnávanie a predbiehanie tu nemá zmysel, ja ťa chápem mám len jedného a som rada a pri viacerých no nedá sa... Ja nechápem ako môžu niektoré tu vyhlasovať že tie čo nie sú každý den vonku sú horšie matky. Tak je hádam rozdiel mať dom so statkom resp. byt a aj kopu iných premenných
Ano, chodím každý deň okrem choroby samozrejme a zbožňujem to všetci. Podla mňa má svokor pravdu, dieťa ma byt von takmer za každého počasia. Za mňa palec hore za jeho zdravý názor.
Ahoj tiez kazdy den sa snazim aspon na chvilu
@ariannazara podla teba znamená ísť von len ihrisko? Lebo my sme aj v záhrade, v parku, v lese, či na túre. Na inhrisku bývame minimálne ale ísť von znamená veľmi veľa možnosti.
tu sa mamičky prechádzajú aj cez leto na prave poludnie, aj keď je aj v tieni 40 stupňov alebo keď prší ze ani na 20 cm pred seba nevidíš hlavne ze im je fajn.... A nie ja teda nechodím von každý deň.
@aurora33 hej idem po dedine, po lese po ihrisku a nestretneme ani živú dušu
Ano chodime s detmi denne von. Dvakrat denne, pripradne ja doobeda, manzel poobede. Aj ked uz byva v zime tma. Nechodime iba ked je naozaj hnusne, vtedy ideme do interieroveho detskeho centra. Kazdy den varim, vysavam, upratujem, niekolkokrat do tyzdna peciem kolace. Treba si vediet rozvrhnut cas. Je pravda, ze odkedy mame deti som telku videla dokopy max 4-krat 🤷♀️, takze na “lenivost” nie je cas.
@ariannazara tak to potom neviem kde bývaš, ale my stretávame často.
Jejej, vsetky deti su tu zrazu zdrave 👏👏👏 kto to stale kasle a smrka v tej skolke? 🤔
@surama presne, keby moje deti mali taku imunitu, kolko sme vonku, tak ju mozu vyucovat na medicine 😃
Casto tu citam, ze "moje deti nebyvaju chore" a za tym nasleduje vypocet, kolkokrat mali kovid, sarlach, kiahne, anginu, zapal priedusiek ci pluc.
Ale - vraj nebyvaju chore 🤭
Moje nic z tohto nemali, ATB jeden za 12 rokov 3x u lekarky ktora ich niekedy dala, mladsi za 6 rokov raz, aj to az odkedy chodi do skolky.
Ale kasle, sople mava, musi byvat doma zo skolky.
Aj ked bez teplot.
Vonku su stale, bodaj by to pomahalo.
Keby nie sme kazdy den von,tak som uz bez vlasov😄 takze ano,kazdy den po skolke chvilu a cez vikend doobedu na dvore a poobede po okoli
Upokojim ta, ja nechodim každý jeden deň, nie vždy stíham popri práci a domácnosti a nie vždy sa mi chce. Vôbec sa pre to nemusíš cítiť zle ale previnilo. A už vôbec nie keď si tehotná a unavená. Zas to že iné chodia každú jeden deň neznamená automaticky že aj ty musíš ;)
@ann092 varila som večer, aby som druhý deň nemala stres a po doobednajsom kolecku sme sa nejedli a spala som väčšinou poobede s nou, ráno som dala práčku prať, upratovala priebežne určite som neumyvala denne podlahy a ostatné ako tu niekedy citam, alebo v sobotu doobeda s mužom.
Ja potrebujem vzduch, vidieť ľudí, život akurát teraz som už dieťa vymenila za psa😂
Ako taka jedna otazka dokaze opat rozdelit “spolocnost” 😀 jedne chodia von len kym nie je vichrica alebo nie su chori a druhe “podla moznosti”. Kazda ma iny zivot a zariadi si ho ako vie a moze. Ty autorka si tehotna a nevyhovuje Ti chodit von dennodenne, tak nejdes. Ina by sa doma zblaznila keby nesla, ale ty si s tym ok. A reci svokier ci svokrov….ved to uz je klise, ako je svet svetom svokry a svokrovia budu vzdy radit.
Tiez som Chodila kazdy den von, dieta sa fajn unavilo a na obed zaspalo. A to som bola aj tehotna a velakrat som sa musela prekonat. Cerstvy vzduch ma vzpruzil. Hodinu by si nezvladla? Tak nech s nou ide svokor.
Nauc sa ju zvladat aj vonku, lebo raz s nou niekde pojdes a budes mat problem.
Za mna najkrajsia spomienka na rodicak, 3 roky kazdy den vonku, v dazdi, v snehu, ak bolo moc horuco, tak skoro rano a neskoro vecer, nobstop vonku 😊😊😊
@surama no my sme vonku fakt kazdy den a vidim, ako sa to strieda, ako je plne ihrisko a park, ked je pekne a ako sme vonku skoro uplne sami, ked sa trochu zatiahne, poprsi a ochladi🤣 ja ale syna von “netaham”, ako tu niekto napisal, ze ani jej sa nechce po dazdi 4h behat.
moj syn chce ist sam, a to je rozdiel😎

@merrysa Vieš, lebo väčšina tých, ktoré s deťmi nechodia von každý deň, sa sem bojí napísať, aby nevyzerali ako lemry.
Ja nemám rada porovnávačky. Komu sa dá a chce, nech je vonku od rána do večera. Niekomu sa doma deti nudia, niekomu sa nudia vonku. Každý má iný režim dňa, niekto pracuje z domu. Niekomu deti pri obliekaní vrieskajú a hádžu sa o zem a to je pre matku skôr utrpenie ako psychohygiena. Niekomu je v tehotenstve fakt zle a nevládze, niekto má vtedy kopu energie. A niekto má deti choré stále, aj keď sú celé dni vonku. Tak sa, prosím, neporovnávajme.
Nežime v predstave, že tá, ktorá chodí s deťmi von každý deň, za každého počasia, je lepšia matka a robí svojim deťom lepšie. Lebo pokiaľ sa jedna vonku prechádza s deťmi, druhá si s nimi vo vnútri číta knižky 🙂
Ja osobne sa snažím ísť s deťmi von každý deň, ak nie sú choré, ak stíham a nefučí/neprší.