Chodíte s deťmi vonku každý deň?
Ale on je tym uplne az posadnuty..dcerka ma 2 roky.Dojde k nam hocikedy hned prva vec a co ste vnutri zober maminku von...Vola s manzelom a hneda otazka boli ste s malou vonku?...Priznam sa, nie kazdy den sa mi chce, som teraz tehotna 22 tyzden, casto unavena. Mame velky dom mala ma dost priestoru na prehranie, nic jej nechyba. Svokor hovori ze mala potrebuje sa vybehat na cerstvom vzduchu, on ked ju varuje su schopni byt vonku na ihrisku aj 4 hodiny. Tak ale ako vravim, ja som na to moc neni na chodenie von, ona mi stale niekam uteka, neposlucha ma ano v tomto niesom dokonala matka 😒 Ale fakt ma unavuju uz svokrove komentare...baby vy chodite s detmi von fakt ze kazdy den?
Ženy, pri všetkej úcte, ja neverím, že za dažďa, vetra, hmly idete von 2x denne na 2-3 hodiny. Mne toto hlava neberie ...
@sasa1310 presne, tehu nie je choroba, pri oboch som pracovala do 35tt😊a to syn Mal Ani nie 3roky ked som ostala tehu a dcerou, a cudujnsa svete este som makala do 35tt,a to som do 18tt prezvracala😁ale Ani ma nenapadlo ist na PN, nie som manekyna😂a lenivej autorka, ked ty mas problem. Ist s die tatom von, poprosim svokra😊
@patus_2 ja napríklad idem aj v lejaku. Mám pršipláštovy kabát, gumáky, kapucňu a stojím v lejaku pri malej ako sa člapka v mlake alebo hra na ihrisku. Zatiaľ sa jej to páči aj v tomto počasí (nemá ani 2r). Ale určite nebyvame 3h, ale cca hodinku. Zatiaľ sme ale nikdy nikoho takto na ihrisku nestretli a ani na prechádzke. Ľudia bez detí čo vybehli niekam, tak pozerajú na nás ako na zjavenie.
Neviem veru kde sa schovávajú tie čo sú v daždi vonku 3h doobeda a 3h poobede 🤷🏻♀️
@riyadh toto bol fakt ze strasne mimo a bezohladny prispevok. Bud vdacna, ze si nemusela ist na PN, co by za to ine zeny dali, teda pardon - manekyny.
Mne je najlepšie doma 😃
Takže nie, keď nemusím, vonku veľmi nechodím. Máme dvor, tam sa deti vyhrajú, ak potrebujú byť vonku.
Na ihrisko mimo dvora chodíme možno tak raz, dva razy do mesiaca. 🙃
Každé dieťa má byť každý deň von. Píšeš zr mate dom, tak predpokladám, ze mate aj dvor...
@simca06022011 do zahrady chodime,ma tam aj vlastne pieskovisko a hupacku, mala som na mysli prechadzky vona verejne ihriska.
@lenkakravcova presne ako ja. Takze nie som leniva a zla matka ako tu pisu zeny, ze?
A ty si na PN?
@riyadh nechodim do prace takze nie som na PN
Lenze u nas na SK je taka moda, hned ako zisstim ze som tehu idem na PN😊
Tak možno kvôli iným deťom? Neviem... v každom prípade ak sa dieťa na vzduch dostane, nie je o com :D a ja som dosť drzý tvoj, mňa keby niekto otravuje s týmto opakovane spýtam sa ho co ho do toho :D
Mimochodom ako postupne čítam diskusiu, tak veru my sme za zlého počasia von nechodili :D
@riyadh nesud ked nevies ako sa tie zeny naozaj citia a ako prezivaju tehotenstvo, na PN maju plne pravo.
@patus_2 tak 2x po 3h nie, ale ideme von aj za dažďa a vetra 🙂 veď mlaky su najviac. jedine, ked som s nim vonku nebola, bolo pocas toho kovidu co spominam - ten orvy alebo druhy den, kef to bolo take najhorsie, syn bol ale uz na 3den “pri sile” a slo sa von🤣 a hlavne byvame v byte, cize ist von sa proste musi, kebyze mam zahradu, dom, jasne ze by som stokrat radsej syna len na zahradu “vypustila”, kolkokrat sa mi nechce nikam ist, ale ideme - deti to potrebuju, vybehat sa, prevetrat
Mám ročné dieťa a vychádzky kompletne zanedbávam. Chodila som s ním kým obsedel v kočíku do obchodu, čo bola prechádzka na 20 min, alebo vyvenčiť psa ale aj to nie každý deň a isto nie na hodinu. Teraz keď začal chodiť chodím s ním 3-4 krát do týždňa z toho dvakrát v týždni na hodinu na Ihrisko. Než som porodila bola som schopná aj týždeň nevyliezť z bytu, nezvykla som si na mesto. Vyrástla som na dedine a onedlho sa s mužom opäť sťahujeme do nového domu takže verím že budeme tráviť na záhrade oveľa viac času. Pre mňa je mestský život utrpením, stresuje má vkuse sa vyhýbať ľuďom s kočíkom, kontrolovanie psa aby nezavadzal a to množstvo ľudí brr. Radšej vychádzam von v daždi v gumakoch keď je mesto vyľudnené 🙈
Keď sme u babkovcoch v rodinných domoch sme vonku na záhrade celé hodiny, aj do hája či do lesa sa chodíme prechádzať hodiny, ale neviem si predstaviť motkať sa po meste či vysedávať na Ihrisku.
@witchlucia lebo žiješ mimo mesta🙂alebo Ti mesto nevyhovuje ako pises...ak by si bývala v meste berieš to úplne prirodzené kde inam majú ísť von?ja som bývala blízko trhu vždy sme išli nakúpiť, blízko mňa bol kanál chodili sme kŕmiť kačice neskôr po kanály bicyklom v sedačke cez celú Petržalku, alebo už išla sama na bicykli.ked som sa veľmi nudila cez most do mesta...a druhým späť mne bolo počas RD lepšie v meste vždy čo robiť detské kútiky, do domu sme išli až, keď išla do školy a celý režim sa zmenil.
@lenkakravcova tak s 3 deťmi je určite lepšie na dvore zabavia sa vzájomne netreba sliedit na cestu a okrikovat deti
Áno, 2x za deň
Svokor ma.pravdu...ja sa snazim vzdy byt vonku co najdlhsie s detmi...aj kvoli imunite aj kvoli tomu aby mi nezburali dom🤣
Nemyslím si, že by si preto bola lenivá..
Ešte napíšem, že keď som bola tehotná, tak to sme šli na ihrisko len vtedy keď šiel aj muž. Čiže vtedy možno raz do mesiaca niekedy večer.
Ak máte dom, tak určite stačí pustiť na dvor.
Ja si ako dieťa ani nepamätám žeby sme chodili častejšie než dva razy do mesiaca na nejaké ihrisko alebo niekam, a nechýbalo mi to. Doma sme sa mali s čím hrať (jedine sa vyhnúť mobilom, tabletom - kvôli očiam )
@riyadh moda? Ja som 4x tehotna a na pn som nebola ani raz. Zato som napr teraz pei poslednom 5mesiacov doma ozaj ze skoro nonstop prelezala co mi bolo zle. Nebola som schopna niekedy ani na wc ist nieto na dvor.
Ja som za tych 5m ani nikam nesla. (Starsi mal 3roky no do skolky ho nevzali takze mam tu starostlivost o dieta do 6rokov) Max na poradnu aj to hned domov a cestou som v aute grcala.
Ale co mam okolo seba kamosky tak ozaj neviem o ziadnej zeby bola pn. Dokonca ani take ktore by si to zasluzili. Ale nechceli.
Tak zasa ak píšeš, že máš záhradu a ste tam denne, tak z pohľadu pobytu na vzduchu je to to isté, ako byť na vzduchu niekde na verejnom ihrisku. Dokonca chápem, že nie každého baví chodiť na ihriská, lebo síce neviem, ako v iných mestách, ale v Košiciach je to bieda - každé je viac-menej rovnaké, určené tak pre deti do dvoch rokov a rýchlo sa okuká. V iných štátoch, v ktorých sme žili, bývali ihriská v rámci mesta rôznorodé, mali prvky aj pre staršie deti a reálne sa tam decká vedeli zdokonaľovať v pohybe, takže sme na ihrisku viac-menej denne. Keď máš na dvore pieskovisko, hojdačku a šmykľavku a na verejnom ihrisku to isté... v každom prípade je ale dobré, ak aspoň pár krát týždenne vybehneš s dieťaťom mimo domu - nech sa stretáva s inými deťmi, cudzími dospelými, vidí ako sa nakupuje, ako sa jazdí MHD, ako to vyzerá v lese, učí sa bicyklovať, učí sa ako sa pohybovať v premávke atď.
Chodit s mojim dietatom na dvor alebo na vychadzku je ciste utrpenie. Ruku neda ani za svet, chodniky okolo cesty nemame, na dvore nemam ziadny anglicky travnicek, ale nerovny povrch...cize zakazdym sa vracia s novou modrinou na tvari, lebo vzdy spadne na tvar😒 prave sme sa vratili z vencenia, objavila mlaku, tak som sa tesila, ze sa trochu poclapka. Ale kdeze, ona ju musi preskumat rukami a akonahle si cupne, prevazi ju to a spadne dole tvarou🙄 do mlaky... takze vychadzky nemame casto,nemam na to nervy. S kocikom chodievam, ale citim sa ako bludny Holandan, este nikdy som tu nikoho nestretla, neviem, kde su vsetky mamicky, lebo nevidim deti ani na tych 2 trasach, ktorymi sa u nas da ist, ani na ihrisku ani na dvoroch.... a take ze ked sme vonku, aspon dieta nenarobi bordel a nie je co upratovat? Nuz, aj ostatni jedia, spinia riad,pradlo, prach sada, ci sme doma ci nie, mam tu 2 psi, takze vysavat a zmyvat musim ci sme doma ci nie. Takze keby som chodila denne na 4 hodiny von, potom so starsou na kruzky, ucit sa atd.tak neviem,kedy by som to stihla... ale beriem, ked niekomu vyhovuje byt nonstop von, nech je. Mne to nevyhovuje, tak chodim tak, aby mi to vyhovovalo 🙂
Autorka, napíšem ti len toľko, že tu to musíš brať s veľkou rezervou. Ja som tu už čítala aj to, že 1,5 ročné dieťa sa v pohode samé sprchuje a urobí na raňajky praženicu 👌 takže asi toľko k tomu
@lenkakravcova vsak ale Ved aj dvor je pobyt vonku nie? Proste je dieťa na čerstvom vzduchu. My sme tiež oveľa viac na dvore ako na ihrisku- pre tie ženy čo tu píšu ako nevidia ani dusu keď prší, tak my sme vo dvore
@ann092 to je otazka priorit. Ved nemusim v kuchyni stravit pol dna. A co sa upratovania tyka tiez, napriklad takmer vobec nezehlim. Ked deti nie su doma, mam mensi bordel, nezlikviduju chalupu.
@merrysa ono zavisi, tie ktore pod "von" myslia byt na dvore stretnut nemusis 😉 a zalezi aj od deti. Moje su o 6 hore najneskor a prve slovo je "von" my sme sa kolkokrat boli prejst este vacsina ludi spi.
@autorka pokial ste na dvore, cize "na vzduchu" tak to uplne staci. Nemusis im vymyslat aktivity a vlacit sa autom a podobne, to by sa mi nechcelo tiez. A zase niektore mamicky pod "von" myslia aj shopping 🙂
Nerob si z toho nič 🙂ja chodievam s malou každý deň ale keď napr som unavená alebo bola hrozná noc tak nejdem 🙂a čo.. Svet sa nezruti z toho 😉rob ako ty uznáš za vhodne 😊
@aurora33 My keď prší, tak vonku nechodíme.
Kazdy den som chodila s oboma dcerami ked boli male, tie deti to potrebuju, cerstvy vzduch, vybehat sa. Podporuje to aj imunitu, je to zdrave. A ano chodili sme aj cez dazd, deti mali gumaciky, prsiplaste, vyblaznili sa v dazdi a potom o tom kreslili 😉. Cize za mna ma svokor pravdu, treba ist vonku...

ako tak aspon na zajtadu ju vezmi vonku?alwbo to nevhaj na svokra4 h je super.