icon

Chodíte s deťmi vonku každý deň?

12. nov 2023

Ale on je tym uplne az posadnuty..dcerka ma 2 roky.Dojde k nam hocikedy hned prva vec a co ste vnutri zober maminku von...Vola s manzelom a hneda otazka boli ste s malou vonku?...Priznam sa, nie kazdy den sa mi chce, som teraz tehotna 22 tyzden, casto unavena. Mame velky dom mala ma dost priestoru na prehranie, nic jej nechyba. Svokor hovori ze mala potrebuje sa vybehat na cerstvom vzduchu, on ked ju varuje su schopni byt vonku na ihrisku aj 4 hodiny. Tak ale ako vravim, ja som na to moc neni na chodenie von, ona mi stale niekam uteka, neposlucha ma ano v tomto niesom dokonala matka 😒 Ale fakt ma unavuju uz svokrove komentare...baby vy chodite s detmi von fakt ze kazdy den?

Strana
z7
kamatopo
14. nov 2023

Svokor už mal príležitosť vychovať dieťa tak nechápem čo sa montuje do tvojej výchovy. Ty si mama a ty si riadis výchovu. A dieťa má stále aj otca tak keď ti je zle nech on ide s ním von. Tehotenstvo nie je choroba to je pravda no nie vždy to ide ako má. Ja som napríklad odrobila bez pn celé tehotenstvo a 9.11. som odišla na materskú ,mala sa mi 21.11. narodila predčasne. A to som rok pred tým o dieťa prisla.Žena by nemala podceňovať svoj stav.Si mama aká má byť. Dieťa nie je hladné,je oblečené a aj zaobstarane v ostatných veciach. Že niekto preferuje byť vonku aj keď ho ide vietor ufuknut neznamená,že ty to musíš robiť tiež. On pán svokor tiež takto chodil von s deťmi? Či len rád komanduje?

pipistrel13
14. nov 2023

urcite ano😀😀😀
ale napriek tomu,ze si myslim,ze tu mnohe nadnasaju ten pobyt vonku,nie je spravne,ze nechodite von,ked len na 20minutovu prechadzku,a ze ta mala neposlucha podla tvojich slov,je zrejme tiez tvojou "lenivostou",budes mat coskoro dalsie babo a ak sa nechces zblaznit "ponor" sa do vychovy a urob si prechadzkovy navyk..
ja ako uz nie som na rodicaku,takmer sme nechodili,lebo sme sa o 16h dotackali domov a ked uz bola zima,ulohy,deti sa chceli hrat a tak,ale citim ako velmi potrebujeme chodit von,vsetci a tak som zase zaviedla aspon pol hodinovu prechadzku a vsetci sme stastmejsi

cukroska
15. nov 2023

áno chodila som s deťmi každý deň von. Neviem si ani predstaviť,žeby boli v paneláku celý deň. Či pršalo,snežilo,boli horúčavy. Už aj keď len na nákupy a na kratšie prechádzky,ale vždy. Výnimky boli naozaj len choroby. Ale je to na každom kto ako uzná za vhodné. A samozrejme iné to je v RD.

evaachesa
15. nov 2023

Ženy mňa by iba zaujímalo čo robíte von 4 a viac hodín keď leje. Ďakujem za odpovede. 😃

oblecenie99
15. nov 2023

Pomaly 4 roky sa učím túto teóriu o relativite času, lebo ja som doteraz nepochopila, ako sa dá byť s deťmi vonku každý deň v každom počasí okrem orkánu a zemetrasenia minimálne 4 hodiny, pritom mať každý deň navarené čerstvo a zdravo, dieta to čerstvé jedlo stihne aj zjesť, dokonca 5 krát denne, aj sa s nim pohrať, aj cvičiť ak treba, aj riešiť domácnosť, aj prácu z domu, aj seba, aj nákupy, aj výlety, aj manželské povinnosti, aj ísť spať v normálnom čase, aj chodiť pritom do práce, dieťa brať do a zo škôlky... Zatiaľ sa mi to nepodarilo, čiže nie, stane sa, že nejdeme, najmä ak leje alebo je vyslovene hnusne. Chodíme von často, lebo bývame v bytovke a snažím sa naozaj každý deň, keď sme doma, ale určite to nie je vždy na 4 hodiny, lebo keby to tak bolo, tak mi stoja iné povinnosti. Keď sme vonku v takom menej priaznivom počasí, nevidím tam nikoho, ale že nikoho s deťmi, čiže nie celkom rozumiem tej štatistike z MK. Rob, ako to vyhovuje tebe, ja som cítila extrémnu únavu v tehotenstve pri chôdzi, nebudeš sa namáhať len preto, lebo iní tak robia, ak nevládzes. Daj na svoje pocity prosím.

angeli121212
15. nov 2023

@oblecenie99 no tak toto som tiež nepochopila, akože každý nech robí ako mu je najlepšie ale teda sa mi nejak nechce veriť, že toto všetko stíha jedna žena za 24 hodín, potom ešte treba započítať také premenné ako napr. mám dieťa, ktoré chce byť so mnou a nespí 3 hodiny denne alebo nemám nikoho na stráženie v blízkom okolí.

nevenka
15. nov 2023

@oblecenie99 jedna mamicka mi raz napisala, ze "neviem, co robis zle, ale ja mam naozaj navarene za 30 minut"...no povedz mi, co robim zle, ked fakt zdrave jedlo nie som schopna navarit pri 2 detoch (2 starsie su v skole) do 30 minut? 🙈

ann092
15. nov 2023

@nevenka to sa nedá navarit za 30 minút ani v tlakovom hrnci… už len príprava potravín-krájanie, restovanie, postavenie pokrmu v hrnci… neverím tomu…

angeli121212
15. nov 2023

@nevenka tak povedzme si úprimne taký šalát by sa možno dalo aj to neviem neviem či by som stihla nakrájať 😀

annm81
15. nov 2023

@ann092 Existuje nekonečné množstvo jedál, čo sa dajú uvariť za ca. 30 minút. Dnes sme mali lososa, zemiaky, mrkvová pyré, včera dahl, predvčerom soba so zeleninou, minulý týždeň rezance s pečenou paprikou, chilli sin carne, kura s bazalkovou omáčkou... nič netrvalo aj s prípravou a bez zhonu viac ako 40 minút.

nevenka
16. nov 2023

Autorka sa mi zda, ze nereaguje. Ale skusim.
Ci uz Tvoj svokor alebo xy zien v tejto diskusii, alebo ktokolvek dalsi, Ti v zivote rad ukaze, aka si neschopna v tom ci onom. Kazdy je odbornik na vsetko a najviac na zivoty tych druhych.
Zober si z toho, co potrebujes, ja si myslim, ze si si prisla pre podporu, ja som Ti ju dala. Nemusis naozaj chodit neviem kde trajdat kazdy den, navyse, ked mate zahradu. A Ty si tehotna. Fakt nemusis. A ked sa svokrovi nepaci, nech malu berie on. Bez blbych komentarov. Tak mu povedz, ci mas kvoli prechadzke potratit, ci to bude v poriadku? Ak sa necitis dobre, nemusis chodit. Si zodpovedna nielen za dceru, ale aj za seba a dieta v brusku.

Strana
z7