icon

Cítim sa oklamaná manželom

20. jún 2025

Ahojte, uz par dni mi beha v hlave myslienka, ci chcem byt este s mojim manzelom. Mam 35, dve male deti a ja sa citim uplne sama. Nas vztah s manzelom ide dolu vodou a ja neviem, ci sa ten vztah da zachranit, akokolvek sa snazim, citim sa tu ako jeho mama, sluzka, vsetko je na mne, ako keby som mala dve male deti a pubertiaka. Vobec necitim, zeby ma lubil, zeby pre mna nieco nezistne urobil, zacne obchytkavat, len ked je nadrzany a uz sa mi aj to hnusi. Naschval mi nepomoze, lebo domacnost a deti su moja praca (mne to nevadi, mna to naplna ale nemam rada, ze to berie ako samozrejmost a naschval mi nechce pomoct). Akoze dobre, obcas pokocikoval, prebalil, kupeme spolu ale inak s detmi travi cas tak, ze vzdy mam pocit, ze je to len aby sa nepovedalo a vlastne mne pomaha a obcas mi to tak aj povie a vycita, ze on s nimi teraz bol hodinu, tak moze odist na 3 hodiny nieco si svoje robit. A ja k nemu stracam respekt a lasku.
A tu nastava problem - Moj sen bol vzdy mat vela deti, aj mne sa o tom rozpravali pred svadbou, chceli sme obaja 4-5 deti. Lenze on je fakt na hovno otec a dalsie deti nechce (ani ja s nim, kedze vidim ako ho to strasne obtazuje mat rodinu). A pred par dnami mi povedal, ze vsak on mi spravi tretie (vie, ze by som este chcela, ale nebavim sa s nim o tom uz dlhsie), ale nech zabudnem na akukolvek pomoc, uz nebude prebalovat ani kocikovat a ja som zostala uplne smutna a rozmyslam, co dalej. (Smutna z toho, ze nas berie fakt asi ako zataz ale sluzime mu len pre dobry image pre kamosov a susedov) Citim sa oklamana a uz nie som najmladsia, aby som budovala vsetko odznova. Mam sa s tymto zivotom zmierit? Mam odist? Ja neviem co robit…

Strana
z4
butterfly14
22. jún 2025

Nerozumiem tym, ktoré posu ue mss pozerať na pozitíva...ake? Nezaujíma sa o teba, ani o deti, netravi s vam čas, zameriava sa len na seba..veľa pozitívnych nevidím okrem toho ze pracuje a zarába. A áno, rozvod je ťažký, ale koľkým ženám sa po ňom uľavilo a nabrali drihy dych. Z toho co píšeš, ťažko očakávať zlepšenie.

martin96321
22. jún 2025

To je samozrejme a chyba to nielen zenam,ale aj muzom. Ty si napisala,ze sa Ti uz hnusi ked sa Ta manzel dotyka,ze je mily,len ked mu ide o sex.......Necudujem sa,ked sa sprava tak ako sa sprava,ale zas je to potom zacarovany kruh z ktoreho tazko von. Aj dieta presvedcis aby nieco urobilo ak mu slubis dobrotu. Pri muzovi to funguje rovnako😉 Ale na to co bide fungovat medzi vami uz musite prist vy dvaja

martin96321
22. jún 2025
@vuvu163

Myslela som, že píšeš o mojom mužovi .... 😂 Aj stou terasou a linkou... Akurát tak časť s ďalším dieťaťom, toto by som nerozdychala keby mi povedal. Toto je sebecké a divné. Ale ináč môj muž je skoro taký istý a šťastná som začala byť až keď som si prestala robiť zo všetkého ťažkú hlavu. A ja som taká že mu všetko vyčítam keď také robí, nie som ticho, takže u nás hádky nonstop ....ale zas vieš, manželstvo, deti, to je o obetavosti .... Tak buď šťastná, že sa obetujes. Pomôcť ti neviem, lebo to neviem ani sebe, skúšam aj tak aj tak, ale myslím, že rozvod a hlavne kvôli deťom riešením nie je. Nový chlap by bol po rokoch možno rovnaký a možno aj časom hnusný k tvojim deťom....neriskovala by som....

@vuvu163 Prepac,ze Ti do toho vstupim,ale som zvedavy. Neber to prosim ako ziadnu narazku,alebo nedajboze urazku, len som zvedavy.........co povazujes za obetovanie sa. Lebo som to uz velakrat cital a pocul, len som to nikdy nepochopil.

cacianka
22. jún 2025
@lucia11kob

Tak to mi je ľúto, že nemáš nikoho 🙄 máš finančnú rezervu? Nerozmýšľala si ,že by ste si dali zatiaľ len pauzu a uvidíš čo ďalej..Teraz idú prázdniny, skús nejakú chalupu s deťmi, bez manžela aspoň na mesiac. Keď by ste mu začali chýbať, tak by prišiel za vami 🥰 možno by vám to pomohlo.

@lucia11kob doplním tvoju poznámku o finančnej rezerve - radím nemínať svoje úspory, naopak ich zvyšovať, pre prípad odchodu, mať svoju vlastnú bočnú rezervu

michaela329
22. jún 2025
@butterfly14

Nerozumiem tym, ktoré posu ue mss pozerať na pozitíva...ake? Nezaujíma sa o teba, ani o deti, netravi s vam čas, zameriava sa len na seba..veľa pozitívnych nevidím okrem toho ze pracuje a zarába. A áno, rozvod je ťažký, ale koľkým ženám sa po ňom uľavilo a nabrali drihy dych. Z toho co píšeš, ťažko očakávať zlepšenie.

@butterfly14 mňa až mrazí z toho, keď tu niekto radí, aby nemala očakávania a túžby. Čo má potom človeka a vzťah posúvať dopredu?

123nikolaa123
23. jún 2025

Vieš ako by vyzerala u nás ta situácia na terase? Ešte by k tomu povedal: Jeb, ďalší tanier v piči… Ani by ma nezameral očami… Ja sa viem do teba úplne vcítiť…

mk22
23. jún 2025
@michaela329

@butterfly14 mňa až mrazí z toho, keď tu niekto radí, aby nemala očakávania a túžby. Čo má potom človeka a vzťah posúvať dopredu?

@michaela329 to sú rady, že.. Zi si svoj život, sama, síce máš muža, ale nečakaj nič.. To môže žiť svoj život aj sama, načo taky človek v živote? Co z neho vbc ma? Zaplatené šeky?

michaela329
23. jún 2025
@123nikolaa123

Vieš ako by vyzerala u nás ta situácia na terase? Ešte by k tomu povedal: Jeb, ďalší tanier v piči… Ani by ma nezameral očami… Ja sa viem do teba úplne vcítiť…

@123nikolaa123 u mňa by zameral letiaci tanier,.

mk22
23. jún 2025
@123nikolaa123

@123nikolaa123 prepáč, máš doma sedlaka prvého stupňa.

mameha7
23. jún 2025
@filipsvk123
Odpoveď bola zmazaná

@filipsvk123 Práve takých,, normálnych,, ako si ty, odfiltruje ako prvých. To sa neboj 😉.

filipsvk123
Odpoveď bola odstránená
filipsvk123
Odpoveď bola odstránená
stanislavicenka
23. jún 2025
@anonym_autor

Tato diskusia je zrkadlo mojich myslienok, jedni pisu opustit, druhy bojovat. Neodvazim sa si teraz stazit zivot, ked ma deti velmi potrebuju, pockam kym nastupim do prace (1rok) a uvidime akym smerom sa to potom rozbehne.

@autorka
Ale b9jovat sama za nieco je velmi malo. Nemate s manzelom rovnaky pohlad na vec.
Ja by som ti poradila, aby si sa nastavila na seba, nechciet zmenit jeho, lebo to chce kazdy. Ale zaxag od seba, to je tazsie. Nemyslim tym, znizovat naroky, chces bezne veci. Ale skusit zit tak, ze budes sama ore seba, ore vas ribit veci najlepsie ako vies

vuvu163
23. jún 2025
@martin96321

@vuvu163 Prepac,ze Ti do toho vstupim,ale som zvedavy. Neber to prosim ako ziadnu narazku,alebo nedajboze urazku, len som zvedavy.........co povazujes za obetovanie sa. Lebo som to uz velakrat cital a pocul, len som to nikdy nepochopil.

@martin96321 ja som to napísala iba v zmysle, že to sa iba tak hovorí. Pod tym obetovať sa je myslená obetavosť. To je normálny stav v normálnej rodine, kedy na ukor vlastného pohodlia pomáhas a robia všetko pre svojie deti a muža, rodičov aj keď by si to niekedy nezaslúžili, lebo sú nevdacni a ešte aj rypu, ponižujú, .... Ak máš chuť odísť, tak neodídes. Mám šťastie, ze všetci sú ok, len muž si občas rypne. Ale sú aj ľudia skutočne veľmi obetaví, čo majú mega ťažké životy a tak sa vedia obetovať, že až nechápem.

Strana
z4