icon

Cítim sa vo vzťahu na druhom mieste

4. jan 2026

Zdravim. Asi pol roka žijem s priatelom, ale odkedy s nim bývam, mam pocit, ze nas vztah sa rapídne zhoršil. Ma deti v striedavej starostlivosti, ja mam tiez jedno dieta. Vzdy ked ma deti, vsetko podriaduje iba im. Vari sa to, co chcu ony, robi sa to, co chcu ony. Vacsinu vikendov spia do 12 a ja som so synom zavreta v izbe alebo ideme do mesta, aby sme ich nezobudili. Niekedy spia este poobede, opat musime byt ticho. Potom su minimalne do polnoci hore a dlhsie... Vianočná vecera prebiehala tak, ze sa najskor otvorili darceky, lebo jeho deti boli nedockave... Ja viem, ze v mnohom sa clovek prisposobuje detom, ale nepripadam si ako plnohodnotny partner. Ked som mu to povedala, ze sa vsetko podriaduje im, dorazne mi povedal, ze na deti mu nemam sahat. Ale pritom som na ne nikdy jedno zle slovo nepovedala. 🤷‍♀️ Mate skusenosti s takymto muzom a jeho rodinou? Neviem, ci je za co bojovat, alebo radsej ist svojou cestou a mat pokoj...

autor
4. jan 2026
@anonym_18cbec

Z vlastnej skúsenosti.Chod od neho .Môj priateľ vždy len dcéra dcéra a keď som čakala naše dieťa tak sa vždy muselo riadiť vždy všetko podľa nej a dosť nám to pokazilo vzťah . Nevravím že ju mal zatratit to by som v živote nežiadala ale myslela som že keď sa dcéra narodí tak mi občas pomôže .Akurát som tak dostala "po papuli"obrazne povedané a utekal len za ňou .Keby viem že to tak bude v živote sa nedám dokopy s niekým kto má dieťa z predchádzajúceho vzťahu.

@anonym_18cbec a kolko ste spolu?

vroni
4. jan 2026
@anonym_autor

@vroni mozno by od tretej osoby prijal objektivny pohlad na celu situaciu... Podla mna dieta ma byt dieta, ma mat hranice, aby sa citilo bezpecne...

@anonym_autor, neprijal. Ani od tretej, štvrtej, osemnástej... Hľadáš ospravedlnenia pre neospravedlniteľné. Si ochotná vystavovať seba i svoje dieťa ďalšiemu stresu - vlastne nerozumiem z akého dôvodu. Len preto že sa nechceš vrátiť do vlastného (to je fuk aký máš na to dôvod)? V tom prípade si priznaj, že necháš na sebe i svojom dieťati rúbať drevo, len aby si nemusela odísť. Aby som musela s dieťaťom odchádzať z domu aby sme náhodou nezobudil vyspavajucich pubertakov - to je dosť hardcore a malo by to u nás vážnu dohru (nie pred deťmi a nie na ich účet, ale viac by to chlap nespravil. Alebo preto, že by sa uvedomil alebo preto že by už nemal komu). Hľadať tretieho, aby mu to vysvetlil je podľa mňa čistá strata času.

anonym_18cbec
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_18cbec a kolko ste spolu?

@anonym_autor 3 roky

anonym_e433fb
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_5d4327 mala som aj mam vlastne byvanie, ale uz sa nechcem vratit. A posledna vec po ktorej tuzim je chlap. Je normalne, ze ludia chcu zit ako rodina, zial, nie vzdy to zaklapme na vsetkych miestach. A ja potrebujem citit bezpecie a istotu, ze sa mozem na partnera spolahnut. Nie napasovat sa do niekoho predstav, aby bol spokojny.

@anonym_autor a čo chceš teda robiť? Vrátiť sa nechceš, toto, čo teraz žiješ, nie je život

autor
4. jan 2026
@anonym_e433fb

@anonym_autor a čo chceš teda robiť? Vrátiť sa nechceš, toto, čo teraz žiješ, nie je život

@anonym_e433fb myslela som to tak, ze chcem ostat v meste, v ktorom zijem, ale stahovat sa budem.

autor
4. jan 2026
@anonym_18cbec

@anonym_autor 3 roky

@anonym_18cbec tak to mi je luto, lebo clovek, ktory si zaklada rodinu, ocakava od partnera, ze bude zit pre svoju rodinu. A urcite sa to da vsetko sklbit, aj deti z predchadzajucich vztahov, len treba, aby boli obidvaja partneri otvoreni...

autor
4. jan 2026
@som_realistka

Ak ho nechceš opustiť a ukončiť vzťah, tak máš iba jednu možnosť, sadnúť si s ním a vážny rozhovor, to ze ma deti je ok, akceptuje to a chceš mať s nimi normálny vzťah, sú jeho súčasťou, ALE, vy tvoríte par, možno sa vezmete možno nie ale teraz žijete spolu, a mate aj spoločnú domácnosť a to ze chceš aby sa dodržiavali nejaké pravidlá neznamená ze mu siahas na deti. Ani to ze si majú po sebe odložiť veci nezbamena ze mu siahas na deti, a už vôbec by som nebola dopoludnia zavretá v izbe. Chcú späť dopoludnia, ôk, ale ja nebudem chodiť po špičkách, a v byte bude normálny denný ruch, tzn, ráno káva, varím obed, ak to mam 0nastavene na sobotu tak upratujem v sobotu. Možno nepustím vysávač, ale to by bol jediný ústupok. Toto robím aj doma, kto chce spat cez víkend dopoludnia nech spi, ale ja nebudem kvôli tomu ani prať ani variť popoludní alebo večer.

@som_realistka chcem, nechcem... jednoducho som z toho frustrovana a necitim sa ako doma, pre mna je jedine riesenie odchod... Uz som to s nim riesila, ale vidi vsetko iba svojou optikou...

alickapusinka
4. jan 2026

Odid aj zo synom toto dobre nikdy nebude.Všetko len ON,ON,ON a kde si TY a tvoj syn chudatka že 12,15 roční spia poobede a ty čušiš zo synom v izbe.Je to normálne v tu minutu by som bola zbalena nechala kľuče a skončila tento nefunkční vzťah ktorý k ničomu nevedie.Lenivci čo ani lyžičku si nevedia upratať a TY slúžiš a ešte na teba otvara ústa.Máš kam ísť zbaľ veci dieťa a nech si žije zo svojimi deťmi.

anonym_385c28
4. jan 2026
@huxy

@anonym_385c28 pre mňa je úžasný, zaujíma sa o mňa, stará, venuje mi svoj čas, rozumieme si... Našli sme sa, navzájom. Cez zoznamku a nehanbím sa za to.

@huxy super!

anonym_f0bddb
4. jan 2026
@anonym_autor

@som_realistka chcem, nechcem... jednoducho som z toho frustrovana a necitim sa ako doma, pre mna je jedine riesenie odchod... Uz som to s nim riesila, ale vidi vsetko iba svojou optikou...

@anonym_autor aj tak mam s teba pocit,ze cakas na zazrak,ze sa zmeni a ty budes zrazu jeho priorita.Nie,nie,nezmeni sa a nikdy nebudes na 1 mieste.Bud sa budes trapit aj s tvojich chudakom synom alebo uz naber konecne tie gule a chodte sami v klude inde.Daj si inzerat,ze hladas podnajom a hladaj intenzivne,az vo februari ste od toho hnupa prec a nech im skace okolo riti sam.
Drzim ti palce,nech to nezostane len pri myslienkach ale pri cinoch.

autor
4. jan 2026
@anonym_f0bddb

@anonym_autor aj tak mam s teba pocit,ze cakas na zazrak,ze sa zmeni a ty budes zrazu jeho priorita.Nie,nie,nezmeni sa a nikdy nebudes na 1 mieste.Bud sa budes trapit aj s tvojich chudakom synom alebo uz naber konecne tie gule a chodte sami v klude inde.Daj si inzerat,ze hladas podnajom a hladaj intenzivne,az vo februari ste od toho hnupa prec a nech im skace okolo riti sam.
Drzim ti palce,nech to nezostane len pri myslienkach ale pri cinoch.

@anonym_f0bddb v zivote je to tak, ze nic nie je cierno-biele. Clovek sa snazi vidiet aj dobre, nielen to zle. Najma na zaciatku vztahu to tak byva. Tak ti poviem, ze rozviedla som sa po 18 rokoch, takze toho pol roka je pre mna ako okamih... A veci sa vyvijaju v case, nie je ze hned od zaciatku. Proste sa to vyvinulo do podoby, ze mi to toto spolunazivanie nie je prijemne. Chcela som vediet nazor nezainteresovanych ludi kvoli objektivite... Vsetci mi potvrdili, ze moj postoj je spravny.

autor
4. jan 2026
@alickapusinka

Odid aj zo synom toto dobre nikdy nebude.Všetko len ON,ON,ON a kde si TY a tvoj syn chudatka že 12,15 roční spia poobede a ty čušiš zo synom v izbe.Je to normálne v tu minutu by som bola zbalena nechala kľuče a skončila tento nefunkční vzťah ktorý k ničomu nevedie.Lenivci čo ani lyžičku si nevedia upratať a TY slúžiš a ešte na teba otvara ústa.Máš kam ísť zbaľ veci dieťa a nech si žije zo svojimi deťmi.

@alickapusinka Ja uz si to v hlave predstavujem, ze sa to deje

anonym_f0bddb
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_f0bddb v zivote je to tak, ze nic nie je cierno-biele. Clovek sa snazi vidiet aj dobre, nielen to zle. Najma na zaciatku vztahu to tak byva. Tak ti poviem, ze rozviedla som sa po 18 rokoch, takze toho pol roka je pre mna ako okamih... A veci sa vyvijaju v case, nie je ze hned od zaciatku. Proste sa to vyvinulo do podoby, ze mi to toto spolunazivanie nie je prijemne. Chcela som vediet nazor nezainteresovanych ludi kvoli objektivite... Vsetci mi potvrdili, ze moj postoj je spravny.

@anonym_autor tak to ries,a uz nerozmyslaj ale miesto vypisovania,sup pekne inzercia,a hladaj najom.Ublizujes tym aj svojmu dietatu,takze nevidim,ze by ti syn bol prioritou ako pises.Inak by si sa tak s debilom povadila,ze by sa vsetky nevychovane decka zobudili.To,ze tvoj syn ma dobru povahu,skor si myslim,ze sa boji a bude ti to neskor vycitat.Daj syna na 1 miesto a urob to hned pre neho.

anonym_18cbec
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_18cbec tak to mi je luto, lebo clovek, ktory si zaklada rodinu, ocakava od partnera, ze bude zit pre svoju rodinu. A urcite sa to da vsetko sklbit, aj deti z predchadzajucich vztahov, len treba, aby boli obidvaja partneri otvoreni...

@anonym_autor presne to som očakávala že sa bude venovať všetkým nie len tomu jednému .Ale jedno čomu verím že bude že to prvé si na neho spomenie len keď otec dá a kúpi keď bude staršia zato dám ruku do ohňa lebo už teraz to tak je čo si všímam

autor
4. jan 2026
@anonym_18cbec

@anonym_autor presne to som očakávala že sa bude venovať všetkým nie len tomu jednému .Ale jedno čomu verím že bude že to prvé si na neho spomenie len keď otec dá a kúpi keď bude staršia zato dám ruku do ohňa lebo už teraz to tak je čo si všímam

@anonym_18cbec môj byvaly cele roky zanedbaval mna a nase deti. Vzdy mu boli prednejsi kamarati a pivo. Ale raz bude lutovat, ze prisiel o najkrajsie okamihy v zivote. A ten tvoj by sa sa mal snazit byt rovnako dobrym otcom pre obe svoje dcery.

anonym_18cbec
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_18cbec môj byvaly cele roky zanedbaval mna a nase deti. Vzdy mu boli prednejsi kamarati a pivo. Ale raz bude lutovat, ze prisiel o najkrajsie okamihy v zivote. A ten tvoj by sa sa mal snazit byt rovnako dobrym otcom pre obe svoje dcery.

@anonym_autor Veľakrát to tým otcom tie deti vrátia.A ten môj sa tvári že je najlepší otec na svete a ešte lepší muž

autor
4. jan 2026
@anonym_18cbec

@anonym_autor Veľakrát to tým otcom tie deti vrátia.A ten môj sa tvári že je najlepší otec na svete a ešte lepší muž

@anonym_18cbec klamat moze len seba, teba a tvoju dceru urcite... Drzim palce, nech si stastna s malou, kiezby aj toho tvojho osvietilo 🙏

anonym_18cbec
5. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_18cbec klamat moze len seba, teba a tvoju dceru urcite... Drzim palce, nech si stastna s malou, kiezby aj toho tvojho osvietilo 🙏

@anonym_autor ďakujem prajem ti to isté 🙂

anonym_6867a2
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor odchod z jeho domácnosti či zo vzťahu? Ak ich má len v striedavke a inak je v pohode tak sa vráť do svojho a on nech býva u teba keď ich nemá a počas toho keď ich má tak ho len navštevuj poprípade oni vás

huxy
7. jan 2026
@anonym_6867a2

@anonym_autor odchod z jeho domácnosti či zo vzťahu? Ak ich má len v striedavke a inak je v pohode tak sa vráť do svojho a on nech býva u teba keď ich nemá a počas toho keď ich má tak ho len navštevuj poprípade oni vás

@anonym_6867a2 a na čo taký vzťah?

autor
7. jan 2026
@huxy

@anonym_6867a2 a na čo taký vzťah?

@huxy presne

belasy_motylik
8. jan 2026
@anonym_autor

@huxy presne

@anonym_autor nevysvetľuj zbytočne, ak doteraz nepochopil, tak nie je čo, zariaď sa podľa toho ako to cítiš a ako vieš že pre vás so synom bude dobre, podľa tvojich príspevkov vyznievaš ako rozumná a inteligentná žena, ktorá to má vo vnútri upratané, tak sa toho drž, pusti čo sa neoplatí držať a urobíš miesto na lepšie 😉

kattrin5
8. jan 2026
@anonym_autor

@arek00 to mas pravdu, ziadne pravidla pre ne neexistujú. Ziadne domace prace robia, ani lyzicku po sebe neodnesu...

@anonym_autor a bude to este horsie..u nas je “ manzelov syn” jeden z dovodov preco sa teraz rozvadzam

radacak
8. jan 2026
@anonym_autor

@arek00 to mas pravdu, ziadne pravidla pre ne neexistujú. Ziadne domace prace robia, ani lyzicku po sebe neodnesu...

@anonym_autor išla by som svojou cestou

breznica
8. jan 2026
@anonym_autor

@huxy presne

@anonym_autor načo taký vzťah ako máš teraz? Preto som nikdy nechcela chlapa,ktorý už má deti, nezniesla by som večne sa prispôsobovať aj keby boli akékoľvek super

autor
8. jan 2026
@belasy_motylik

@anonym_autor nevysvetľuj zbytočne, ak doteraz nepochopil, tak nie je čo, zariaď sa podľa toho ako to cítiš a ako vieš že pre vás so synom bude dobre, podľa tvojich príspevkov vyznievaš ako rozumná a inteligentná žena, ktorá to má vo vnútri upratané, tak sa toho drž, pusti čo sa neoplatí držať a urobíš miesto na lepšie 😉

@belasy_motylik dakujem 😘

puremum
8. jan 2026

deti su sice na prvommieste ,ale tiez musia mat rezim ucit sa respektu a doma pomahat .. partner ich rozmaznava zrejme ma vycitky z rozvodu - to vsak neznamena,ze bude hnusny k partnerke.. tu podla mna ani za partnerku nepovazuje inak by robili rozhodnutia spolu ..sama som slobodna matka a mam priatela a aj ked moja dcera je moje no 1 viem ju usmernit ked uz moc vyskakuje,, vie ze ma posluchat a vie,ze svet sa netoci len okolo nie... respektujeme sa tu vsetci vzajomne a nik s tym nema problem

maryetta
8. jan 2026

Jedna vec je prisposobit sa detom ale... vsetko by malo mat svoju mieru a hranice.
Ako u teba tak u neho.

anonym_c9c1c5
8. jan 2026

@anonym_autor dobre čítam? 12 a 15? A to nevedeli počkať najskôr na veceru a potom na darceky?preto by som nechcela chlapa s detmi nerobi to dobrotu

monikq
8. jan 2026

Bud k sebe uprimna - co ti ten vztah dava? Potrebujes ho?
Vaz si seba, chran si dieta. Nemrhaj casom a energiou na ludi, ktori si to vobec nevedia vazit. Caka na teba urcite nieco lepsie. Drzim palce ❤️