Cítim sa zradená: Stratila som kamarátky?
Ani neviem čo cakat...len to potrebujem zo seba dostať... Mala som 12 rokov skvelú kamarátku, ktorá sa časom odsťahovala do zahraničia, bola som niekoľkokrát za ňou, vždy sme sa veľmi nasmiali, vždy ked prišla na Slovensko tak sme sa takmer každý deň stretávali. Potom som mala ešte jednu kamarátku tiež niekoľko rokov, túto som považovala za najlepšiu, zverila som sa jej so všetkým, k sviatku a k vianocam som jej vždy kupovala darčeky také ktoré boli ako pre ňu šité, dávala som si veľmi záležať. Vždy som vypočula, pomohla, poradila, utesila. Obidve sú stále slobodne, jedna žije v podnájme s ďalšími 4 zenami v zahraničí, je bez partnera. Ďalšia má 36, žije s rodičmi tiež bez partnera. Ja som vydata, mám svoj dom, svoju rodinu. Nedávno mi tá staršia napísala veľmi nepekné veci ktoré ma naozaj zranili napríklad, keď som sa jej dovolila posťažovať na to že syn má 5 deň horúčku, 4 noci som nespala a už nevládzem a najradšej by som ho dala k mojim rodičom a vyspala sa, jej odpoveď bola "máš čo si chcela na čo sa sťažujes nemala si si robit decko", alebo že nečuduj sa že nikto sa s tebou nechce baviť keď už o 21 ideš spať lebo si stále unavená (podotýkam že syn vtedy vstával minimálne 10 krát za noc). Proste nedočkala som sa pochopenia ani od jednej ani od druhej. Keď som sa spýtala ako sa má, odpovedala nijako. Na otázku čo plánuje na víkend bola odpoveď že nič. Na jeseň prišla tá zo zahraničia, ani mi nedala vedieť a boli aj s ostatnými mojimi kamoškami v bare (videla som ich na videu ako sa zabávali) a mne ani jedna nenapísala. Doteraz nechápem čo som im zle urobila, vždy som sa snažila byť pre nich oporou, podporovať ich pomôcť im . Neviem či im mám aj vôbec ešte písať, odvtedy sa mi neozvali ani jedna.... Neviem sa zbaviť myšlienky že som prišla o kamarátky...bez vysvetlenia...tu moju naj som stále volala von, na kávu , na pizzu, k nej ked som išla tak vždy som iniciator bola ja že prídem. Ked som ju volala aby prišla k nám že pre ňu prídem tak odpoveď bola že nie , jej je najlepšie doma. Pár dní na to išla na víkend k spolužiačke do Bratislavy. Keď som sa jej slušne opýtala že prečo teda aj ku mne nepríde aspoň na kávu ked ju 20 krát volám, odvrkla že nemám žiarliť to kamosky nerobia... Ja už nemám silu udržiavať takéto kamarátstva. Prosím ako by ste sa zachovali vy? Muž na mne vidí že som z toho zničená, aj mi hovoril že veď mám aj iné kamarátky s ktorými sa stretávame ale tieto proste boli také moje naj a ja neviem prečo sa takto zachovali....
Neurobila si nic zle, vtedy ste boli naj kamosky teraz sa to skoncilo, ste v zivote uplne niekde inde, zijete ine zivoty, oni maju to ty zas hento v zivote, nemate spolocne temy, nic co by vas teraz spajalo, je doducho sa vase cesty rozisli a ty neudrziavaj nieco co uz neexistuje, venuj sa rodine a inym kamaratkam, najdi si nove, tieto mech si ziju svojim zivotom dalej, tiez maju to co chceli alebo mozno chceli to co mas ty a nemaju to? 🤷🏻♀️
Nájsť si nové kamarátky
Presne mate ine zivoty tiez som mala naj naj kamosku ja som sa vydala a mala som uplne ine starosti na cas sa nase priatelstvo odmlcalo kde tu sme si napisali ale ona zila slobodny zivot party atd a ja som mala deti dom a manzela na isty cas to bolo take zdvorilostné priatelstvo hoci mne strasne chybala a ona mala xy inych kamosiek ja len ju takto to bolo cca nejakych 10 rokov potom sa vydala a ma male deti a ja som s nou dala zaroven este jednu matersku takze ja mam velke deti a k tomu jedneho drobca ako ona chodime kocikovat chodime na kavu do detskych kutov navstevujeme sa a kupujeme svojim ratolestiam darceky 🙂 a nabehli sme na stare priatelstvo akokeby sa nic nestalo akokeby sme boli spolu vcera to spojenie nic neutrpelo akurat okolnosti sa zmenili a ona si uz ma co so mnou povedat kedze si prechadza tym istym je to uplne normalne 🙂
...nemajú deti. To je ten dôvod. A ak nie preto, tak potom to neboli kamarátky, nie je to tvoja vina😊.
Napíšem ti teraz z pohľadu tej opačnej osoby. Ja deti nemám, nechcem ich a vyslovene ich celkovo nemusím. Mám pár kamarátok, ktoré deti majú a odkedy tie deti majú, sme si už skoro cudzie, nikdy by som im nenapísala škaredé veci ako tvoje “kamarátky” tebe, ani by som na ne nikdy nebola zlá, ale proste riešia úplne iné životné situácie ako ja, nemajú toľko času, stále sa bavia len o svojich deťoch a úplne stratili nejakú osobnosť, ktorú pred deťmi mali. Ja som veľmi rada za ne, že sú šťastné, no cesty sa nám proste rozišli.
Tak že tvoje “kamošky” hovoria, že si sa zmenila - lebo taká veľká životná udalosť ťa proste zmení či si to uvedomuješ, alebo nie. Že sa im nechce počúvať o tom aká si unavená a tak - lebo v našej spoločnosti sa nonstop promuje mať deti ako najúžasnejšia vec na svete, ktorá ťa má vraj iba obohatiť a nič stáť, a “bola tvoja voľba mať deti, tak sa nemáš na čo sťažovať” úprimne otvorene ti poviem, že aj ja si to veľakrát myslím, ale nikdy by som to nikomu nepovedala do očí, pretože je to hnusné. Chcela som aby si iba videla aj tú druhú stranu, a aj keď chápem ich pohľady, absolutne mi nepríde v poriadku to, ako sa k tebe škaredo správajú, to úplne odsudzujem.
To sa mylis, ze "sa v spolocnosti nonstop .promuje mat deti..." Busi niekto do teba, aby si ich mala? Tvoja rodina, mozno tvoj gyndos, vcera jeden rozpraval na Prime zaujimave veci o "neskororodickach"a Trump ma teraz nejake kecy, ci sa ozaj biely clovek necha vyhynut a predvadza pritom svoju naozaj krasnu rodinu... 💔... Aj s ceskou 90.r babickou Zelnickovou.
Poradím ti ja som v tom už dávno zanevrela a nemysli si, že som sa nesnažila asi je chyba na oboch stranách vlastne vždy je. Ja som za "kamoškami" tohto druhu dala hrubú čiaru nepotrebujem nechcem dokonca to mám tak aj zo segrou. Ja som strašne snaživá a vždy, ako sa vraví kudla do zad. Poradím môj naj kamoš, kamoška je môj muž. A vôbec by som po tých mojich skúsenostiach nemenila. Asi vyzniem, ako sebec no fakt po tých rokoch a skúsenostiach za ten môj život a to mám už dosť rokov som zvolila toto. A urobila som správnu vec.
Ja som na tom podobne ako tie kamarátky a moje kamarátky sú všetky ako ty - práca, deti, rodina, vlastné bývanie. Pred par rokmi keď to začalo vedela som, že kamarátstvo dlho nevydrží a postupne sa to aj stalo, oni majú vlastné starosti a aj keď ich mám rada už "nemáme o čom". Ale teda nedovolila som si ich takto urážať.
Myslím si,že ty si neurobila nič zle. Bola si tu vždy pre ne, v núdzi aj v radostiach, len škoda, že to nebolo aj opačne.oni ťažili z tvojej dobroty, no kúsok svojej dobroty už tebe dať nechceli. Také kamarátske vykrucacky by som nechala plávať. Zbytočne si uberas zo svojej energie a dobrej nálady. Ži si svoj život s kamoškami, ktoré máš poblizku, ktoré radi príbehnu na kávičku, či len tak pokecať.
Ty sa cudujes, ze bezdetne slobodne stare zeny sa nechcu kamaratit so zadanou zenou s deckami, ktora by im uz svojou pritomnostou pripominala vsetko, co je v ich zivote napicu? To by ta museli lubit viac ako samych seba.
Súhlasím s tým čo Vám tu ženy píšu. Ale mne to príde aj tak, že pokým z Vás mali osoch, tak sa s Vami kamaratili. A teraz keď už máte svoju rodinu, tak už Vás nemôžu tak využívať. Podľa mňa z ich strany nikdy nešlo o naozajstné kamarátstvo.
uplne ta chapem ja odkedy mam vztah nemam nikoho sa na mna kazdy vydlabol pretoze som vsetok cas travila len s nim teraz po 8 mesiacoch ked moj ide vyvetrat ja nemam s kym sedim doma mam z toho depky ako mozu byt ludia tak zly....
Mne sa stalo nieco podobne. Mala som dlho naj kamaratku,po case sa odstahovala do Irska a ma 2 deti ako ja. Ja som ju bola v Irsku pozriet,ked ona prisla bez deti,tak som ju ubytovala u nas. Postupne sa menej ozyvala,aj ked bola 2 tyzdne na Slovensku s detmi ani nedala vediet. Ze vraj bola u svojej mamky a ze to je daleko. Velakrat som jej ponukala,ze nech pride s detmi ku nam cez leto,ze nieco vymyslime...a nikdy nic. A pritom mame deti v podobnom veku a peniaze nie su problem.Vzdy som jej pisala na sviatky,ona sama uz nic. Tak som sa na to vykaslala a rok nemame ziaden kontakt. Ona si zije svoj zivot a ja jej ocividne nechybam,aj ked mne je to luto..
Toto nie su kamaratky, to su zeny ktore ta len vyuzivali, ked potrebovali utesit, odviezt... a ty si im robila co na ociach videla, kupovala im krasne darceky a podobne... nemas co lutovat neboj najdes si ine normalnejsie,, viem ze to boli, ale radsej sama ako s takymito trubkami s prepacenim. Neviem, co toto je za doba, ale ano su takito nenormalni neempaticki ludia a je to bezne uz... vies, ty mas rodinu deti, mozno aj zavidia, maju ine zivoty a nevedia a hlavne nechcu to pochopit by som povedala. Ty by si sa im v pohode prisposobila ale oni tebe vobec.
neurobila si nic zle, bud to neboli skutocne kamaratky alebo na teba ziarlia alebo neviem... V kazdom pripade by som ich na tvojom mieste vymazala zo svojho zivota a uz sa im nikdy neozyvala.
Podľa mňa vás rozdelilo najmä to, že máte teraz iné priority, iné záujmy. Ony sú bezdetné a žijú tak ako predtým a ty máš záväzky. Nemáš už toľko času ako predtým, nemôžeš ísť von, kedy ony chcú a podobne. Mne tiež skončilo zopár priateľstiev, odkedy mám deti, ale to je v poriadku, ľudia sa menia, vyvíjajú sa. Máš životnú etapu, kde treba nájsť nové priateľstvá, také, kde si budete mať čo povedať. Ja napr.moje tri kamošky zo strednej vídam, síce sporadicky, keď príde jedna zo zahraničia, ale aspoň dva, trikrát do roka sa stretneme. Pokecáme na hodinku dve, občas si aj napíšeme, ale je to výnimočné podľa mňa. Častejšie sa stáva, že sa kamarátstva rozchádzajú.
Ahoj, z Tvojho príspevku cítiť, že kamarátky nemajú záujem. Viem, že to bolí, sama som si tým prešla, kamošky si skrátka našli frajerov, keď som mala aj ja priateľa, našla som si na nich čas. Im stačil iba frajer a svet naokolo skončil.
Ty na to že máš rodinu, si taká ako aj ja - kamošky znamenali pre mňa akoby sme boli sestry. Dávala si do toho všetko - popri mužovi a deťoch chcieť priateľstvo, dať do toho všetok svoj čas, energiu...takto to má byť.
Povedz si že Ti za to nestoja, možno aj závidia, že máš rodinu a ony ani len priateľa. Možno im vadilo, že si hovorila veľa o rodine, ale musíš byť autentická...byť taká aká si. Váž si samú seba, ak chceš, zavolaj im a nech Ti vysvetlia aspoň dôvod. Ja som nevolala, bolo to zjavné u všetkých troch...Je zbabelé z ich strany povedať pravdu. Drž sa. Prajem Ti tých správnych ľudí okolo seba 🍀🍀🍀
Zjavne zijes zivot, ktory by chceli zit ony. To sa bohuzial stava. Vydate a slobodne mozu byt kamosky len v tom pripade ak zivot,ktory ziju vyhovuje kazdej. Mame v partii a okoli rovnake pripady. Zavist je svina vec, svojim sposobom ta odstavili naachval,aby ti ublizili. Hod to za hlavu a kasli na nich. Najdes si ine kamosky. Hlavu hore
@macka1901 ďakujem 🍀
Ani mne už ani jedna neostala....ale už som s tým v pohode...mám manžela a dvoch synov ...a môj manžel to isté.. no pokiaľ máme rodinu a jeden druhého tak nič sa nedeje...i keď zo začiatku tiež mi nebolo jedno...
@nikola5803 tiez tak, bez kamosiek😞co sa ozvu raz za rok nepocitam…muza mam len na papieri..😒co narobim..rodinu malicku..ani sesternice ani svagrove ani svagrov nic nemamr nic..
Ukoncila som kamaratstva kde iba ja som bola hlavnym iniciatorom kontaktu a stretnuti. Trvalo mi dlho kym som sa na to odhodlala ale je mi tak lepsie. Asi si uz tiez vo veku pred 40tkou to uz clovek prehodnocuje a ziskava nadhlad, ano aj ja som bola v pozicii kde som bola ignorovana ale aj v pozicii ignoranta. Vacsinou ked sme boli v rozdielnych etapach zivota, ja som deti este nemala a kamaratky matky nikdy nemali cas alebo hovorili len o detoch. A naopak, mne sa prestali ozyvat bezdetne kamaratky, bolo to tazke ale akceptujem.
Nemyslím si, že kamošky musia nutne závidieť.. len máte už iné zivoty, iné starosti, iné záujmy..Nikdy nepochopia starosti matky, lebo samé nie sú matkami. A tá téma ich preto obťažuje a nezaujíma. Mám vynikajúcu kamarátku, rozumieme si a sme spolu už 30 rokov, ale s rodinnými starosťami ju neobťažujem. Ideme spolu von, na kávu, do kina, bavíme sa o cestovaní, dovolenkách, športe, práci, kariere...Nie preto, že by ma nevypočula. Ale preto, že by ma nepochopila, nevedela poradit.. Veď je kopa iných tém, ktoré máme spolocne. Ak mám "problém" s dieťaťom, volám vydatým kamoškam😁..
Nečítala som komentáre, ale vážne toto boli tvoje naj kamošky?! Jedna ti povie, keď si vyčerpaná z chorého dieťaťa, že tak ti treba, nemala si si robiť decko, druhá na teba kašle, jak na placatý kameň a tebe je za nimi ľúto?! Kravy sú to obidve!
ty co mas 12 rokov??? proste si vydata a mas dieta oni nie a maju ine pririty alebo im proste vadi to ze sa stazujes na dieta a muza s cim sa oni nevedia stotoznit a po case to zacne byt aleze neskutocne otravne.... spamtaj sa laskavo a prestan vyplakavat co bolo bolo, ocividne nemaju zaujem sa s tebou bavit tak sa neponizuj
Čomu nechápeš? Veď si si sama v príspevku na to odpovedala. 😃 Jasne, že si urobila niečo zlé. Si vydatá, máš deti,.vlastný dom. Oni sú bezdetné bez partnerov, jedna sa tlačí v zahraničí s ďalšími ženami, druhá s rodičmi. Jasná závisť. Tie už sa s tebou baviť nebudú. Na to zapomeň. Nepotrebuješ ich, máš rodinu. Musíš si.najst nových známych s deťmi. Ak potrebuješ kamarátky. Na tieto zapomeň...🤷
Tak na také kamošky sa rovno vypršaní ..ukázali sa ....to nie je o tom či si slobodná alebo vydatá....ale kamarátstvo má úplne iný rozmer...zlyhali ani si nič nepotrebovala len vypočuť.... vysrať na také síry..stracas s nimi čas
@aeruginosa Tak, tak, to neboli kamaratky....

Ty si - cisla zaokruhlim prosim nehnevaj sa - vo faze 40 rocnej zeny, ony su vo faze 18 rocnych deti. Ak chcu kamaratky, vyberu si take ktore im zodpovedaju, keby chceli matku, tak sa ozvu tebe… pusti to, nema to zmysel natahovat.