icon

Cítite sa ako neviditeľná slúžka vo vzťahu?

znovu_prioritou
Dnes o 08:56

Ahojte žienky, chcem sa len vyrozprávať a možno zistiť, či som v tom celom sama... V poslednej dobe mám pocit, že ma doma berú ako neviditeľnú samozrejmosť. Každý deň upratujem, varím, starám sa o deti a držím celú domácnosť nad vodou. Robím to s láskou a v tichu. No namiesto uznania prichádza len chlad a môj partner berie celý tento obrovský servis automaticky.
Keď večer padám od únavy, môj vnútorný hlas mi hovorí, že si zaslúžim úctu. Ale strach z hádky alebo tichej domácnosti ma doteraz vždy udržal v tichu. Začala som však chápať, že moja hodnota nerastie s počtom vecí, ktoré ticho odmakám na úkor vlastného zdravia.
Máte to niektorá doma rovnako? Ako reagujú vaši muži, keď konečne poviete DOSŤ a nastavíte si pevné hranice? Zmenilo sa niečo, alebo to prinieslo len ďalšie ignorovanie? 💔

minenkaa
•
Dnes o 09:01

Veď jediný kto ta to núti robiť si ty sama,tak musíš riesit samu seba

anonym_a44494
•
Dnes o 09:03

Je to ako s cigaretami. Tazko sa od nich odvyka, najlepsie bolo s fajcenim vobec nezacat. To iste, ked si navyknes okolie na to, ze nemusia nic robit, tazko ich budes odvykat ..
Vzdy je najlepsie pracu rozdelit rovnomerne na vsetkych, inak sa jeden ustve a ostatni sa nudia.

anonym_64db27
•
Dnes o 09:03

robíš nejaké platené poradenstvo? už som niekde videla tvoj nick

anonym_9d0210
•
Dnes o 09:04

Do štádia, aké píšeš,som sa nikdy nedostala.Bola som tiež snaziva mať všetko tip-top, ale stacil pobyt v nemocnici, závažná dg.pohyboveho aparátu a manžel pochopil, že sú činnosti, ktoré bude musieť robiť on.Kto si vyskúša niektoré činnosti, pochopí, že sú neraz namáhavé a začne si vážiť človeka, ktorý to predtým robil.

anonym_63ff29
•
Dnes o 09:27

Riešenie je nerobiť to a bodka.
Môj muž dokáže navariť, upratať, zehliť, obslúžiť myčku, rozvážať deti atd. Tvoj chlap nie? Prečo?

0silvia0
•
Dnes o 09:27

@znovu_prioritou staci sa postarat aj o seba a pochopit, ze nemusis makat do vycerpania. Niekedy mozes aj nic nerobit, svet sa nezruti, ak nejaka cinnost bude vynechana. Ak ta nikto neocenuje, nedocenuje, ocen sa sama.

januska12323
•
Dnes o 09:47

Zmeniť to musíš len ty sama.

anonym_0bef1b
•
Dnes o 09:52

Tak to nerob sama v tichosti ale skús o tom komunikovať s členmi domácnosti a rozdelte si úlohy

anonym_65640d
•
Dnes o 09:52

Nuž ale tipnem si že si sa sama hrnula do role obetovej gazdinky. To mnohé, hlavne dedinsky vychované baby milujú, lebo to videli u nich doma ako mamka od rána do večera varí (nezdravé mastné jedlá) a upratuje, zatiaľ čo ich vypapaný otecko s pivným pupkom niečo majstruje na dome s pivom v ruke a ten sa potom príde riadne najest a rodina sa tvári, že je všetko ako má byť.

Vždy sa mi tento dedinský model hnusil, ale veľa žien ho má rado a dobrovoľne sa do neho zaradia. Potom keď už samé padajú unavou okolo domácnosti, lebo ten ich obtlstnutý manželík s pivnýn pukom si vie akurát tak ísť zobrať z chladničky pivo, tak je neskoro fňukať. Už ste v blúdnom kruhu z ktorého neviete vystúpiť.

anonym_3c5e23
•
Dnes o 09:54

@znovu_prioritou zazila som, teraz si vycitam preco som to robila. Je to ako chodit po vodu s prutenym kosom. Mne sa nepodarilo vymedzit hranice uz som bola zapisana ako nula co vsetko vydrzi, kasle na svoje zhorsujuce zdravie na ukor nevdacnikov aj ked je to manzel ci potomok. Moje nastavovanie hranic skoncilo rozvodom lebo vybuchlo ze manzel vlastne nic nechce robit iba chce konzumovat manzelstvo nic viac. Naviac ukazoval synovi ze mama je handra. Takze skus tie hranice drzat pevne, ak sa to rozpadne tak nestali za to.

anonym_63ff29
•
Dnes o 09:54

Veď je ľahšie zaloziť tu na koni tému vytvoriť nový profil ako komunikovať doma s chlapom s ktorým má deti

anonym_3c5e23
•
Dnes o 09:56
@anonym_63ff29

Veď je ľahšie zaloziť tu na koni tému vytvoriť nový profil ako komunikovať doma s chlapom s ktorým má deti

@anonym_63ff29 to sa odkomilunikovat casto neda.

anonym_63ff29
•
Dnes o 10:01
@anonym_3c5e23

@anonym_3c5e23 kto jej prikazuje prať,žehlit, variť na chlapa či ho obskakovať ako urodzeneho pána? Nastaviť hranice a držať sa ich. Nedá sa? Prečo? Chlap má obe ruky a nohy amputované? Má zlatého 🍆? Alebo prečo snim žije?

anonym_f72f08
•
Dnes o 10:03
@anonym_3c5e23

@anonym_3c5e23 áno, nedá sa odkomunikovať, lebo chlap nie je retard, a vie, že má robiť, ale je to lenivé hovado, a vždy bolo, len autorka to nevidela. Áno, je už neskoro, veľmi neskoro nastavovať hranice, tie mali byť nastavenéna začiatku, ale takéto hovada by so ženou, ktorá nemaka a nedrží hubu a krok ani neboli, takže by si ani vydatá nebola s ním. Teraz už len makať, alebo sa rozviesť, nič iné ti nezostáva.

ivik4
•
Dnes o 10:04

Nie
A ty si otvor usta

minenkaa
•
Dnes o 10:27
@anonym_3c5e23

@anonym_3c5e23 ako nedá,to ma zaujima

janinah
•
Dnes o 10:30

Žena...Už toho mam dosť. Robím tu každému slúžku,nikto mi nič nepomôže,ty len pri telke s pivom.,Zbaľ si kufor a vypadni.
Muž...Ty mi zbaľ!

anonym_f12270
•
Dnes o 10:31
@anonym_64db27

robíš nejaké platené poradenstvo? už som niekde videla tvoj nick

@anonym_64db27 hodila som to do googlu, lebo presne takto to na mňa pôsobilo, neprirodzený príspevok, ktorý robí prieskum a našla som taký IG profil, profilovka rovnaká, takže žiadna zhoda náhod a predáva tam svoju "knižku", tipujem AI vygenerovanú... očividne si tu robí prieskum trhu a hľadá klientelu

2691
•
Dnes o 10:44
@anonym_65640d

Nuž ale tipnem si že si sa sama hrnula do role obetovej gazdinky. To mnohé, hlavne dedinsky vychované baby milujú, lebo to videli u nich doma ako mamka od rána do večera varí (nezdravé mastné jedlá) a upratuje, zatiaľ čo ich vypapaný otecko s pivným pupkom niečo majstruje na dome s pivom v ruke a ten sa potom príde riadne najest a rodina sa tvári, že je všetko ako má byť.

Vždy sa mi tento dedinský model hnusil, ale veľa žien ho má rado a dobrovoľne sa do neho zaradia. Potom keď už samé padajú unavou okolo domácnosti, lebo ten ich obtlstnutý manželík s pivnýn pukom si vie akurát tak ísť zobrať z chladničky pivo, tak je neskoro fňukať. Už ste v blúdnom kruhu z ktorého neviete vystúpiť.

@anonym_65640d pravdu mluví, předsedo......

anonym_63ff29
•
Dnes o 10:47
@anonym_f72f08

@anonym_3c5e23 áno, nedá sa odkomunikovať, lebo chlap nie je retard, a vie, že má robiť, ale je to lenivé hovado, a vždy bolo, len autorka to nevidela. Áno, je už neskoro, veľmi neskoro nastavovať hranice, tie mali byť nastavenéna začiatku, ale takéto hovada by so ženou, ktorá nemaka a nedrží hubu a krok ani neboli, takže by si ani vydatá nebola s ním. Teraz už len makať, alebo sa rozviesť, nič iné ti nezostáva.

@anonym_f72f08 milióny žien už odišlo, a zbavili sa kokota, ktorého mali na krku. A hotovo
Alebo autorka podľa všetkého patrí do inej kategórie, a toto nie jej ,, žiadosť o dobre rady,, iba obchod

marci9
•
Dnes o 15:01

Niektoré ženy trpia akýmsi opatrovateľským syndrómom. Od začiatku vzťahu obsluhujú svojho chlapa a následne aj deti, ako keby boli telesne postihnutí a postupne ich takto dovedú do stavu, keď si pomaly sami nevedia ani utrieť riť. Nehnevaj sa, ale to tvoja voľba, nikto ti nekáže to robiť. Keď si si ich takto rozhýčkala, bude fuška ich teraz zmeniť.

anonym_3c5e23
•
Dnes o 16:22
@anonym_f72f08

@anonym_f72f08 musim suhlasit, takyto muzi by nemali mat prilezitost

anonym_3c5e23
•
Dnes o 16:25
@anonym_63ff29

@anonym_3c5e23 kto jej prikazuje prať,žehlit, variť na chlapa či ho obskakovať ako urodzeneho pána? Nastaviť hranice a držať sa ich. Nedá sa? Prečo? Chlap má obe ruky a nohy amputované? Má zlatého 🍆? Alebo prečo snim žije?

@anonym_63ff29 za tym je trocha viac. Vidis len spicku ladovca.

aurora33
•
Dnes o 16:36
@anonym_65640d

@anonym_65640d nesuhlasim. Pochádzam z dediny a vôbec to tak nie je. Môj ocino nemá a ani nikdy nemal problém navarit, upratat, dokonca aj žehlí. Moja mamina sa nepasuje do role gazdinky, a neodskakujú chlapa s pivnom bruchom. Obaja idú na motorku, na bicykel, na koncert, alebo zabehať si so psom. Toto čo píšeš bolo mozno tak 80 rokov dozadu, teraz už urcite nie.

anonym_63ff29
•
Dnes o 16:42
@anonym_3c5e23

@anonym_63ff29 za tym je trocha viac. Vidis len spicku ladovca.

@anonym_3c5e23 čo presne?
Toto ma na insta aj fcb a kto vie ešte kde, ty tomu aj veríš?

anonym_8b9367
•
Dnes o 16:57

Čakáš kedy ti ženy povedia "áno, áno, presne tak sa cítim!" aby si im mohla hodiť link na tvoju shitnú knižku? Nahlasujem za reklamu

anonym_65640d
•
Dnes o 17:03
@aurora33

@anonym_65640d nesuhlasim. Pochádzam z dediny a vôbec to tak nie je. Môj ocino nemá a ani nikdy nemal problém navarit, upratat, dokonca aj žehlí. Moja mamina sa nepasuje do role gazdinky, a neodskakujú chlapa s pivnom bruchom. Obaja idú na motorku, na bicykel, na koncert, alebo zabehať si so psom. Toto čo píšeš bolo mozno tak 80 rokov dozadu, teraz už urcite nie.

@aurora33 Blbosť, len na základe tvojej rodiny, to neznamená že je to všade. Pozri sa okolo seba po dedine a takéto gazdinkovsko-pupkaté páriky uvidiš jedna radosť.

anonym_3c5e23
•
Dnes o 19:14
@anonym_63ff29

@anonym_3c5e23 čo presne?
Toto ma na insta aj fcb a kto vie ešte kde, ty tomu aj veríš?

@anonym_63ff29 nepozname pribeh autorky, kazdopadne tiez som sa zle vydala a robila handru. Treba si prejst premenou ale iba ten co chce na sebe pracovat a zmenit zivot. Zmenit sa z handry na cloveka. Tuto knihu nepoznam ale viem preco som bola s blbcom, nie je o jednej vete takze neviem to napisat do jedneho komentu. Navyse o mna nejde ja som "vyliecena". Ja len ze vsetko ma svoju pricinu a vyznam.

aurora33
•
Dnes o 19:22
@anonym_65640d

@aurora33 Blbosť, len na základe tvojej rodiny, to neznamená že je to všade. Pozri sa okolo seba po dedine a takéto gazdinkovsko-pupkaté páriky uvidiš jedna radosť.

@anonym_65640d síce už nebývam na dedine, ale aj tak nesuhlasim, že je to čisto len ,,dedinská záležitosť”. Napríklad aj tu v meste mám kamosku, ktorá obskakuje lenivého chlapa.

anonym_df612b
•
Dnes o 20:06

@znovu_prioritou zmenilo sa to dietatom
Nebol uz full servis a nastal problem, ostala som s dietatom sama
A uz nikdy nebudem
Ziadnemu lenivcovi sluzka, kucharka, pracka
Mas ruky? Mas nohy? Mas rozum? Nech sa paci dvihni zadok a pomoz, nikomu ruky neodpadli lebo nalozil ci vylozil pracku, navaril obed , vyskladal umyvacku riadu, ci prezliekol periny
Uz nikdy nikomu full service robit nebudem..