Cítite sa trápne, keď vás nikto neodzdraví?
Ahojte,viem,že by to nemal byť problém,ale...Chodím po dcérku do škôlky,vrátnik každého pozdraví,mňa väčšinou neodzdravia,niektoré učiteľky mi to robia tiež,že neodzdravia.Akoby som bola v ich očiach nevhodná pozdravu.Vela ľuďom som možno aj nesympatická,deje sa mi to na inrisku,v obchode.Mnohokrat sa cítim fakt trápne,keď niekoho normálne pozdravím a zreteľne a nič ticho.Pritom namna pozerajú,takže je to o to trapnejsie.Trapi ma to,snažím sa byť nad vecou,no sú to do nebavolajuce prejavy arogancie,nevychovanosti a namyslenosti.Fakt je to také...Najviac nechcem,aby ma to trápilo.Nie všetci sa tak,samozrejme,chovajú,ale je to strašné nepríjemné,necíti sa potom človek najlepsienajma keď vidí,že voči iným to není.
@elenka.k ja som prišla na zaujímavú vec, keď som sa snažila nezdraviť jednej zazerajúcej susede. Zistila som, že sa musím SNAŽIŤ nepozdraviť 🙂 ozaj vyvíjať úsilie, lebo mne to tak automaticky vyhŕkne, mám to totálne v sebe. Tak raz po jednom prerieknutí som si povedala, kašlem na to a začala som ju znovu zdraviť. A na moje počudovanie, tentokrát sa chytila a raz sme mali už aj cca dvojvetný small talk z jej iniciatívy. U mňa ten dávnejší pokus o ignoráciu nezlyhal na nedostatku hrdosti, ale na tom, že ma otravovalo dávať si pozor. Ešte ja sa budem kvôli takej blbosti kontrolovať...
@jarnajar fakt? no vidíš, niekomu to docvakne, keď nastavíš zrkadlo ...
jasné, že aj ja sa musím namáhať - nepozdraviť sa, potom to aj tak spravím v hlave a mám tiež nervy,
myslela som také vnucovanie, že dotyčná na teba ani nepozerá a ty sa pozdravíš, kukáš na ňu, nadbiehaš a ona to má aj tak v prdeli.

@bloger darovať radosť??? to mi skôr pripadá vnucovanie sa, ak ťa 3 x ignorujú ....
tak nerobím zo seba trápnu, nie? Ak sa nechcú odzdraviť - tak načo sa im potom zdraviť? Úplne stačí 3 x a dosť.