icon

Cítite sa trápne, keď vás nikto neodzdraví?

21. nov 2023

Ahojte,viem,že by to nemal byť problém,ale...Chodím po dcérku do škôlky,vrátnik každého pozdraví,mňa väčšinou neodzdravia,niektoré učiteľky mi to robia tiež,že neodzdravia.Akoby som bola v ich očiach nevhodná pozdravu.Vela ľuďom som možno aj nesympatická,deje sa mi to na inrisku,v obchode.Mnohokrat sa cítim fakt trápne,keď niekoho normálne pozdravím a zreteľne a nič ticho.Pritom namna pozerajú,takže je to o to trapnejsie.Trapi ma to,snažím sa byť nad vecou,no sú to do nebavolajuce prejavy arogancie,nevychovanosti a namyslenosti.Fakt je to také...Najviac nechcem,aby ma to trápilo.Nie všetci sa tak,samozrejme,chovajú,ale je to strašné nepríjemné,necíti sa potom človek najlepsienajma keď vidí,že voči iným to není.

Strana
z2
elenka.k
22. nov 2023

@bloger darovať radosť??? to mi skôr pripadá vnucovanie sa, ak ťa 3 x ignorujú ....
tak nerobím zo seba trápnu, nie? Ak sa nechcú odzdraviť - tak načo sa im potom zdraviť? Úplne stačí 3 x a dosť.

bloger
22. nov 2023

@elenka.k Nejde o vnucovanie ale dobrý príklad.

elenka.k
22. nov 2023

@bloger dobrý príklad, to chápem ale zase treba naučiť aj hrdosti trošku

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
jarnajar
22. nov 2023

@elenka.k ja som prišla na zaujímavú vec, keď som sa snažila nezdraviť jednej zazerajúcej susede. Zistila som, že sa musím SNAŽIŤ nepozdraviť 🙂 ozaj vyvíjať úsilie, lebo mne to tak automaticky vyhŕkne, mám to totálne v sebe. Tak raz po jednom prerieknutí som si povedala, kašlem na to a začala som ju znovu zdraviť. A na moje počudovanie, tentokrát sa chytila a raz sme mali už aj cca dvojvetný small talk z jej iniciatívy. U mňa ten dávnejší pokus o ignoráciu nezlyhal na nedostatku hrdosti, ale na tom, že ma otravovalo dávať si pozor. Ešte ja sa budem kvôli takej blbosti kontrolovať...

elenka.k
22. nov 2023

@jarnajar fakt? no vidíš, niekomu to docvakne, keď nastavíš zrkadlo ...
jasné, že aj ja sa musím namáhať - nepozdraviť sa, potom to aj tak spravím v hlave a mám tiež nervy,

myslela som také vnucovanie, že dotyčná na teba ani nepozerá a ty sa pozdravíš, kukáš na ňu, nadbiehaš a ona to má aj tak v prdeli.

Strana
z2