icon

Cítite sa u svokrovcov ako doma?

27. jún 2025

Ako sa cítite u svokrovcov? Ja sa tam citim akoby na návšteve. Aj keď vravia že som tam doma mňa nik nebude presviedčať že to tak je . Akoby ešte stále nepreglgli to že mi s mužom máme svoj domov . Svoju domácnosť a svoj život.
Pretoto mám také vzťahy aké mám..je to divné

Strana
z2
unicornlady
27. jún 2025

U svokrovcov si na návšteve.
Či čo sa ti zdá na tom čudné?

Či vy ste bývali najprv u nich a potom sa osamostatnili? Keď píšeš, že (si myslíš) nepreglgli, že máte vlastný domov.
Preto sú zlé vzťahy? Lebo čakali, že zostanete u nich?

ha_ha
27. jún 2025

Keď máte s mužom svoju domácnosť, tak potom u svokrovcov si, len keď si tam na návšteve, nie?

martul
27. jún 2025

mne si zase divná ty. Zato, že ti povedia aby si sa tam cítila jak doma? Akože všetko v porádečku tam hore, alebo to robí to strašné teplo?

janetinka27
27. jún 2025

Ahoj, ved tvoje pocity ti nikto neprikaze.ked sa tam citis ako na navsteve, tak moze hocikto hocico hovorit. Mne tiez povedia "bud ako doma", no ale doma mam a robim a hovorim a myslim po svojom.takze sa tym nezapodievaj.

tim23
27. jún 2025

Veď a niesi na návšteve? Ja sa všade mimo môjho domu cítim ako na návšteve, lebo na návšteve aj som. A nepresviedčajú ťa o ničom, len sú slušní a povedali ti aby si sa u nich cítila ako doma. Ja neviem, si divná

autor
27. jún 2025
@unicornlady

Či vy ste bývali najprv u nich a potom sa osamostatnili? Keď píšeš, že (si myslíš) nepreglgli, že máte vlastný domov.

@unicornlady áno čakali že budeme žiť tam kde oni chcú

ivik4
27. jún 2025

Vsak si na navsteve
My mame vyborne vztahy a na navsteve som. Doma som doma...

a_alexandra_a
27. jún 2025

Nemám problém, vyrobím si ... aj mne svokrovci povedali, že sa mám u nich cítiť ako doma, rovnako tak aj moji rodičia to povedali môjmu manželovi. Je to bežná fráza, ktorá sa hovorí aby si druhému navodila pocit, že sa môže cítiť uvoľnene a dobre.

zuzanita1609
27. jún 2025

Cítim sa úplne v pohode u priateľovych rodičov, ako doma,sú to skvelí ľudia,ba jeho otca beriem už ako takého náhradného tatka, ktorého už bohužiaľ nemám a stále mi veľmi chýba. Tak podobne aj on u nás,s maminou si rozumie a s bratmi tiež. V tomto som vďačná veľmi ako to zapadlo 😊.

anjelicek26
27. jún 2025

Mas fajn svokrovcov, co ti akoze podla teba maju povedat.....ludom sa neda vyhoviet...

biba_18
27. jún 2025
@a_alexandra_a

Nemám problém, vyrobím si ... aj mne svokrovci povedali, že sa mám u nich cítiť ako doma, rovnako tak aj moji rodičia to povedali môjmu manželovi. Je to bežná fráza, ktorá sa hovorí aby si druhému navodila pocit, že sa môže cítiť uvoľnene a dobre.

@a_alexandra_a u nás svokor čakal, že budem pomáhať svokre - čo som občas aj robila ale - len do času. bo jej nič nebolo dobré že ona to inak robí blabla .. a hlavne keď jej vlastné dcéry doma nepomáhali ... takže ako doma neznamená niekedy iba frázu 🙂

maryetta
27. jún 2025

Oni to mozno mysleli vo vyzname ze muz tam vyrastal? Istu dobu zil? A teda ak je tam on doma si tam aj ty doma. Resp.chcu aby si sa tam citila tak dobrecako doma. Nie ze ti to nukaju aby si tam bola doma ci?
Ja tiez ked idem ku svokre. Nie nie som tam ani doma ale ani na navsteve.
Je zas ale ine ked pridem k rodicom. Tam kde som dlhe roky zila. Kde som mala svoj domov. Svoju izbu. Spomienky....

autor
27. jún 2025
@biba_18

@a_alexandra_a u nás svokor čakal, že budem pomáhať svokre - čo som občas aj robila ale - len do času. bo jej nič nebolo dobré že ona to inak robí blabla .. a hlavne keď jej vlastné dcéry doma nepomáhali ... takže ako doma neznamená niekedy iba frázu 🙂

@biba_18 presne tak. Ja nepotrebujem aby domna niekto drbal ako a čo mám robiť

7miriam77
27. jún 2025

Ja sa všade,kde nie som doma, cítim a aj správam ako na návšteve . Jedine u mojej nebohej babky 😥som sa tiež cítila ako doma, no keď som bola malá,tak som tam bola pečená varená ♥️.

marhulka13
27. jún 2025

Ty asi tiež nie si úplne príjemná osoba

tim23
27. jún 2025

Autorka, tak tam nechodievaj 🤷

marryliese
27. jún 2025

Robíš problém tam kde nie je. Svokrovci sú len milí, keďže ste u nich bývali tak to berú, že to bol tvoj domov. Nechápem čo ti vadí. Mne otec tiež stále tvrdí, že mám u neho domov aj keď už som 4 roky odstahovaná. Nechápem prečo by som sa s ním za to hádala

diewcatqoo
27. jún 2025

Ako doma sa citim len doma vo vlastnej domacnosti. U svokrovcov som na navsteve. Uz sa vlastne ako doma necitim ani v rodicovskom dome. Uz som odtial prec velmi dlho a aj ked sa tam citim lepsie nez u svokrovcov, necitim sa uz ako doma.

lusilla
27. jún 2025

Ja svokrovcov nemam uz, ale teda vzdy som sa tam citila ako na navsteve, tiez mal svokor reci tipu ze naco vam je hypoteka ved mozete byt tu ale podmienky na to aby sme tam boli nikdy nespravil a nehodlal spravit takze ani nemohol ocakavat ze tam budeme a ani to ze sa tam budem citit ako doma. Ale teda aj ked hovorili ze mame byt tam nikdy mi nepovedali ze sa mam citit ako doma to je dost rozdiel. Na navsteve si, chovaj sa slusne skus im aj pomoct ak treba, ale len s odstupom.

sonula
27. jún 2025

nemas take vztahy ake mas skor preto, ze si sama vsugerovavas ze je to zle? nepises viac, iba to, ze sa tam necitis ako doma. No ok, tak necitis a co teraz? Sama hovoris, ze ta nikto nebude presviedcat, tak fajn. Co od nich cakas?

natalka13
27. jún 2025

Ja ako doma, urobim si kavu, nakrajam melon, vezmem co chcem z chladnicky, rovnako u svagrovcov a oni u nas.

7lenka11
27. jún 2025

Pre mňa je to návšteva a vždy to aj návšteva bude. Je to ich dom a domov, keďže ma k tomu miestu neviažu žiadne citové väzby, nemám dovod vytvárať si ideály o akomsi “druhom domove”.

katka2602
27. jún 2025

Aj keď mi bolo povedané, nech si kľudne beriem čo chcem, nikdy som to nerobila. S manželom sme spolu cez 20 rokov a nikdy som si nedovolila sama niečo vybrať s chladničky. Jedine čo si dovolím je nabrať si vodu z vodovodu.

kleopatra114
27. jún 2025

Necitim sa tam ako doma , lebo tam doma nie som . Cítim sa tam dobre , to mi uplne staci 🙂

cukroska
27. jún 2025

Čo by zato iný dali...Hovorí sa to ako bežná fráza a ak to tak necítiš, nik ti to neberie. Ale boli by radi,ak by si sa cítila ako doma. Rovnako ako tvoji by boli radi ,ak by sa ich zať tam cítil dobre. Myslím si,že je to veľká pocta, že ťa majú radi a prijali ťa do rodiny. Tu už fakt sa zakladajú témy na úplne nepodstatné kraviny. Vy asi fakt máte nudný život poniektorí..😏

kavasmliekom
27. jún 2025

Na návšteve som aj u mojej mami kde mam stále svoju "detskú izbu"...aj keď sa tam cítim dobre, ale nesnorim po skrinkách, nechodím do hrncov, do chladničky...nekritizujem prach atď. Vypijem kávu, porozprávame, niekedy sa najeme a ideme domov.

basska_b
27. jún 2025

Moj muz mi povedal, ze idealnu dovolenku si predstavuje u svokry, ze tam si vzdy dobre oddychne, pozna to tam, ma to tam rad... Az ma studeny pot zalial. U mna urcite plati: ryba a hosť, tri dni a dosť. A to dokonca aj u mojich vlastnych rodicov.

domkakvet
27. jún 2025

To je jedno ako sa tam citis, ked tam nebyvas, nemusis sa citit ako doma.

lavender94
28. jún 2025

Ja sa cítim aj u mojich rodičov ako na návšteve. Proste tam nežijem, nemám tam svoje súkromie ani nič takže áno som tam na návšteve a cítim sa tam tak a nevidím na tom nič zlé ani dôvod prečo by sme mali mať kvôli tomu nejaké horsie vzťahy. Ale napríklad nemám problém sa sama obslúžiť, zobrať si jesť z chladničky a pod. Ani u mojich ani u manzelovych rodičov.

123_monika
28. jún 2025
@unicornlady

@unicornlady Nie,u svokrovcov by sa mala cítiť ako doma,v prípade,že ju prijali. Ak nie,je iba na návšteve.

Strana
z2