icon

Cítite, že vás blízki zneužívajú? Prezraďte viac!

2. jan 2025

Od mojich najblizsich byvam maximalne 20 km. Sme denne v kontakte. Chodime ich navstevovat vacsinou my. Obcas pridu aj oni. Medzi sviatkami nas nebol navstivit nikto do dnesneho dna. Aj ked sme navrhli velakarat, aby prisli alebo aby s nami niekam isli. Zakazdym sa im nechcelo. V rovnakom meste byva aj dalsia nasa rodina a za nimi boli. Niekolkokrat rozni clenovia rodiny. Ked nieco potrebuju, tak som prva s ktorou vsetko riesia. Ci uz rodicia alebo surodenci. Ale ked by mali prist k nam alebo ist niekde s nami, tak je odpoved nie na 88%. Nechcem to riesit tak, ze my neprideme lebo oni neprisli. Len ma mrzi, ze ked je nieco zle alebo ked potrebuju nieco, tak sme prva volba, ale ked by mali urobit nieco iba tak, tak sme daleko, nemaju cas alebo sa im nechce.

sisska96
2. jan 2025

Tak im to vráť a neskáč okolo nich

pribinak
2. jan 2025

Však daj si chvíľu pauzu a uvidis ako zareagujú.

katkaseiner
2. jan 2025

sme v rovnakej situacii s bratom mojho muza. Ked nieco potrebuju, su u nas vareny/peceny, ked nie, tak o nich velmi dlho nepocujeme a aj odpovede na cokolvek su jednoslovne.
Jednoducho sa obrn... ked budu nieco nabuduce potrebovat, budes prave zaneprazdnena a budu musiet bud pockat, alebo na to proste nebudes mat cas/kapacitu. Drzim palce. Cloveka to trapi, ale zial ked oni takto, tak aj ty musis svoje vnimanie prehodnotit

andaluzia12
2. jan 2025

Ja som rada že ku mne nikto nechodí, nemusím po nich upratovať ani nič chystať. Ak chcú prísť, samozrejme sú vítaní, ale nikoho nevolám. Tiež väčšinou ja chodím za rodinou. Skús nato pozerať takto …

jana_eyre_2
2. jan 2025

Vieš čo, ja odkedy sa nesnažím tak tiež nikto nemá už žiadnu snahu.. nejako som si zvykla a pochopila.. sústredím sa na svoju primárnu rodinu, raz do mesiaca donutim manžela aby sme šli k jeho mame..a potom Vianoce..

biba_18
2. jan 2025

akože boli v rovnakom meste na návšteve kde bývaš ty - a za inou rodinou boli a za tebou nie? fuuux ... to by som nedala ...

isis234
2. jan 2025

Ako ti písala @katkaseiner... ak budú od teba niečo potrebovať, riešiť, odpovedz im: Nemám teraz čas, zavolajte neskôr.
Viem, ako to bolí. Robila to sestra mame.

bystrozraky
2. jan 2025

Si ich prvá voľba, keď niečo potrebujú, lebo vždy povieš áno. Čo ostatní nespravia. Ber to z ich hľadiska... potrebujú niečo, komu zavolajú? Zavolajú tomu, kto im povie 100% áno, alebo tomu, kto im povie 20% áno? Chápeš? Postupne zmeň tvojich 100% na také percento, aby ti nevolali ako prvej. Sprav to postupne, lebo inak budeš za tú najhoršiu. Daj vždy relevantný dôvod...hehe, bol som v tej situácii, keď som bol mladý 🙂

purple_wolf
3. jan 2025

ako si si ich naucila také mas.... ja som takto bola s rodičmi - ked nie o potrebovali bola som dobre ale ked som potrebovala ja mala som sa zariadit, tak som im prestala pomahat ... mam dalsich dvoch surodencov 32 rocnych,pricom jeden byva doma a druha ich chodi vyziarat kazdy druhy/treti den a nepohnu prstom ako je rok dlhy