Cítite sa osamelí počas tehotenstva?
Ahojte. Neviem či si to len moc pripúšťam, ale mám pocit, že ako som otehotnela ľudí v mojom okoli som prestala zaujímať. Najbližšia kamoska má celé leto ani len navštíviť neprišla (presťahovala som sa do iného mesta) ale ani nenapíše s tým, že ako sa mám, asi je príliš nudne pre nu sedieť len pri limonáde a nie pri proseccu.. Taktiež ľudia v mojom okolí akoby prestali aj menej reagovať na sociálnych sietach. Proste poviem to tak, že predtým som mala pocit že som žiadaná a teraz, že vôbec nikoho nezaujíma ako sa mám 🤷🏾♀️ zažili ste niečo podobne?
@niksiy vies co, mozno ludi nezaujimaju tehotenske reci, ktore vacsina tehotnych vedie
@niksiy skus si najst skupinu tehuliek v okoli, gravid joga alebo aj tance.
Neviem ako je na tom kamaratka, mozno ma inu zivotnu cestu, nechce deti alebo jednoducho ju tvoj stav nezaujima, preto sa neozyva. Je to zatazkavacia skuska pre priatelstvo.
Iddychuj, zariad di den podla seba, vyletuj, kino, divadlo. Po narodeni babatka na cas spolocenske udalosti vynechas 🤷
@niksiy viac to začínaš vnímať a bohužiaľ to bude podobne aj na materskej, tiež týmto trpím. Pomohla mi suseda s deťmi s ktorou som si mohla aspoň napísať keď sme sa nemohli s deťmi stretnúť. Pri prvom synovi to trvalo asi do 1.5 roku a potom som mohla v kľude odísť na večeru, niekam mimo domu a už mi bolo dobré. Asi mi to chýbalo a zase mám druhé a zatial mi ešte nezačala táto samotarska depka. Už som sa zmierila s tým že na materskej je žena vytrhnuta z prostredia a musí si hľadať priateľstva nanovo.
a nemoze to byt tym, ze je leto a ludia maju v tomto obdobi viac inych aktivit? ale moze aj byt, ze si viac precitlivenejsia, to je normalne v tehotenstve, len si to obcas skus racionalne vysvetlit
Ja to mam rovnako ale nie so vsetkymi... Na zaciatku ma to mrzelo ale hovorim si, ze s malou budem chodit od babatka na nejake cvicenia, na ihriska, tak snad niekoho najdem, kto bude mat podobne zaujmy.
@hederamonstera nemusi si to nahovarat mne sa stalo nieco podobne dlhorocna kamoska (pozname sa 10rokov) s ktorou sme sa vzdy videli niekolko krat do roka, byvame od seba len necelu hodinku a pol zrazu odkedy som tehotna uz pol roka nikdy nema cas sa stretnut, na narodeniny mi tiez nezablahozela - vzdy sme oslavovali spolu mame ich blizko seba. Odpoveda vacsinou emoji, ziaden zaujem. Nic v jej zivote sa nezmenilo. Navyse uz ked som jej oznamila ze som tehotna zacala sa so mnou hadat ze urcite nie som, co bol tiez obrovsky sok pre mna kedze za 10rokov bola jedna z mojich najlepsich a ked som mala potvedene od gyn tak dala len emoji s pokrcenymi ramenami. A nie, nepisem jej casto o tehotenstve resp. oznamenie+potvrdenie a pohlavie takze 3 spravy za pol roka inak ani slovo o tom
Ja to mam rovnako ale nie so vsetkymi... Na zaciatku ma to mrzelo ale hovorim si, ze s malou budem chodit od babatka na nejake cvicenia, na ihriska, tak snad niekoho najdem, kto bude mat podobne zaujmy.
@hederamonstera nemusi si to nahovarat mne sa stalo nieco podobne dlhorocna kamoska (pozname sa 10rokov) s ktorou sme sa vzdy videli niekolko krat do roka, byvame od seba len necelu hodinku a pol zrazu odkedy som tehotna uz pol roka nikdy nema cas sa stretnut, na narodeniny mi tiez nezablahozela - vzdy sme oslavovali spolu mame ich blizko seba. Odpoveda vacsinou emoji, ziaden zaujem. Nic v jej zivote sa nezmenilo. Navyse uz ked som jej oznamila ze som tehotna zacala sa so mnou hadat ze urcite nie som, co bol tiez obrovsky sok pre mna kedze za 10rokov bola jedna z mojich najlepsich a ked som mala potvedene od gyn tak dala len emoji s pokrcenymi ramenami. A nie, nepisem jej casto o tehotenstve resp. oznamenie+potvrdenie a pohlavie takze 3 spravy za pol roka inak ani slovo o tom
@anonym_38bbe0 v tvojom pripade mi to zo strany tvojej “kamošky” skôr príde ako závisť 🙈 možno by aj ona chcela už rodinu a nedarí sa jej.. a keď sa tak zamyslim, tak možno to má podobne aj tá moja, ona má už vyše 30 a ešte nemala ani oficiálny vzťah, síce vždy keď prišla na to tema tak bola taká, že načo, že nechce ale to ako sa občas chovala naznačovalo len tomu, že aj ona by sa chcela usadiť.
Ja ked tak citam, tak som stastna, ze mam vyhodu, ze tieto veci nemusim v sebe riesit. Som totiz uplne v pohode byt sama so sebou, dokonca to vyhladavam. Coskoro rodim a len sa modlim, aby sa ku mne pri kocikovani nezacali pridruzovat susedy ci ine mamicky na ihrisku 🤣. Takze moja rada je naucit sa byt v pohode aj sam so sebou a nie sa fixovat na ludi okolo
Nie nezazila, pri ziadnom tehotenstve. Ale teda necakala som ze mi budu ludia vypisovat jak sa mam. Kazdeho uplne bezne a normalne zaujimaju standardne klasicke veci a uplne normalne sme fungovali v praci, s kamaratmi, rodinou. Nepracujes?
Aj ked, teraz citam ze to este obracias na zavist od druhych, no ani ja by som sa Ti asi neozyvala... 🤷
To s bruchom nebude mat nic spolocne.
Nie nezazila, pri ziadnom tehotenstve. Ale teda necakala som ze mi budu ludia vypisovat jak sa mam. Kazdeho uplne bezne a normalne zaujimaju standardne klasicke veci a uplne normalne sme fungovali v praci, s kamaratmi, rodinou. Nepracujes?
Aj ked, teraz citam ze to este obracias na zavist od druhych, no ani ja by som sa Ti asi neozyvala... 🤷
To s bruchom nebude mat nic spolocne.
@anonym_cbd9f7 nepracujem lebo zachvilu rodím😀 no chvalabohu, že by si nenapisala to by som ani nepotrebovala 🤣🥲👋🏽 skôr ti ušla pointa. Ja necakam na správy ako sa mám len vnímam zmeny v správaní niektorých ľudí.
Ja ked tak citam, tak som stastna, ze mam vyhodu, ze tieto veci nemusim v sebe riesit. Som totiz uplne v pohode byt sama so sebou, dokonca to vyhladavam. Coskoro rodim a len sa modlim, aby sa ku mne pri kocikovani nezacali pridruzovat susedy ci ine mamicky na ihrisku 🤣. Takze moja rada je naucit sa byt v pohode aj sam so sebou a nie sa fixovat na ludi okolo
@anonym_2ad6d2 ver mi že ja som veľmi rada sama so sebou, ale zároveň rada zijem sociálny život 😀 tak asi keď zrazu sa to zmení tak to začnem vnímať nie? To nemá nič spoločne s tým čo viem byt sama so sebou alebo nie.
@niksiy ja to tak nevnímam lebo som úplne v pohode byť sama so sebou. Mám nejaké kamarátky, občas si napíšeme alebo zavoláme ale nestretávame sa veľmi často lebo sme z iného mesta. Niektoré z nich sú už mamičky tak predsa len tie naše diskusie vyzerajú teraz ináč než keď som bola ešte slobodná a veľmi som tým veciam až tak nechápala. No a mám aj jednu, ktora bola moja veľmi dobrá kamarátka ale všimla som si že odkedy som sa vydala a otehotnela tak sa to úplne zmenilo. Popravde mi to ani neprekáža, občas mi napíše ale málokedy. Človek by čakal že taká kamarátka sa bude viac zaujímať ale nastal presný opak 🙂 ale ako píšem , ani mi to nejak neprekáža. Ona slobodná si užíva život a ja tehotná budem mať zachvilku už úplne iné starosti a teda neviem o čom by sme sa rozprávali keď ona mojej situácii ako slobodná a bezdetná nerozumie a chce si užívať život . Možno je tam aj závisť z jej strany lebo nemala veľmi šťastie vo vzťahoch.
Podľa mňa by si si to nemala brať až tak osobne . Ľudia prichádzajú a odchádzajú, spoznala nejaké mamičky a budete sa mať o čom baviť. Bezdetné ťa nebudú veľmi chápať.
Fuha autorka si velmi rychlo zrusila ucet 😅
Všetci okolo sa zmenili len ty nie? Ty sa o nich zaujímaš? Napíšeš len tak mimo tehotenstva?
@anonym_38bbe0 v tvojom pripade mi to zo strany tvojej “kamošky” skôr príde ako závisť 🙈 možno by aj ona chcela už rodinu a nedarí sa jej.. a keď sa tak zamyslim, tak možno to má podobne aj tá moja, ona má už vyše 30 a ešte nemala ani oficiálny vzťah, síce vždy keď prišla na to tema tak bola taká, že načo, že nechce ale to ako sa občas chovala naznačovalo len tomu, že aj ona by sa chcela usadiť.
@niksiy áno, môže byť, že kamarátka len závidí, že tebe sa to podarilo skôr a ona nemá ani len priateľa. Aj ja som počas tehotenstva prišla o dosť kamarátiek ale aspoň som videla, aké to bolo z ich strany "kamarátstvo". Takže ako ti tu už napísali, skús si nájsť nové záujmy, možno nejaké tiež tehuľky a uvidíš, že budete na rovnakej vlne a bude to možno aj lepšie
@niksiy ja som tiez nad tym rozmyslala ale obe mame do 30, ona je zasnubena a nikdy deti ani snazenie nespominala. Tak neviem, ci je to zavist kazdopadne nieco sa muselo stat ale nejak po tom nepatram, chcela som sa s nou o tom, ci je vsetko ok pobavit osobne ale ako vravim vyse pol roka sme sa nevideli a aj tie odpovede s emoji ma prestali bavit... Jednoducuo uz som to vzdala
nikdy som nepotrebovala nejaké kamošky, mala som rodinu, manžela... potom sme sa rozprávali s inými mamičkami na ihrisku, v škôlke/škole, slobodné bezdetné kamošky s tebou už nebudú mať spoločné témy
Vieš, ako sa hovorí. Zíde z očí, zíde z mysle. Stačí, že ste sa začali menej stretávať. A ak máš aj potrebu hovoriť o tehotenstve a inak podobných témach, tak zrejme ju tým otravuješ.

a nemoze to byt tym, ze je leto a ludia maju v tomto obdobi viac inych aktivit? ale moze aj byt, ze si viac precitlivenejsia, to je normalne v tehotenstve, len si to obcas skus racionalne vysvetlit