icon

Citový autista

simkaaaa
7. okt 2022

Mám za sebou už niekoľko nevydarených vzťahov, aj rozvod. Vždy mi život do cesty prihodil buď extrémneho žiarlivca alebo psychopata. S jedného vzťahu mám 8 ročnú dcérku ktorá je mojím hnacím motorom v tomto neľahkom svete. K veci, dôvod prečo tu píšem je že som už bola 2 roky sama a vôbec som nikoho nehľadala, pretože mi vyhovovalo byť sama a venovať sa naplno mojej dcére a práci ktorú milujem. Spoznala som človeka s ktorým sme si perfektne sadli, skoro presne ten taký tip akého som si predstavovala, úprimný, cieľavedomý gentleman ,má veľmi rád moju dcérku, ona rovnako aj jeho. Začali sme spolu žiť a aj pracovať. Pre mňa to bolo dokonalé, až do dňa kým som si nezačala uvedomovať že nevidím v jeho očiach takú tú úprimnú lásku ku mne.Keď som sa ho opýtala že prečo mi po 4 mesiacoch ešte nepovedal že ma vôbec ľúbi, odpovedal mi že to musím cítiť z neho. Od začiatku vzťahu mi však tvrdil že on svoje city tak najavo dať nevie, psychologička ho označila ako citového autistu.Ja som to prijala a povedala som si že však dobrý vzťah sa nezakladá na tom či budeš niekomu hovoriť že ho ľúbiš ale skôr mi išlo o hodnoty ako vernosť,úprimnosť a úctu keďže som v takej rodine vyrástla. On vyžaduje od ženy aby bola rovnocenná, mala svoje peniaze, on svoje a keďže zarábam nadpriemerne, bol úplne v poriadku že ja ťahám domácnosť ( On zatiaľ dával peniaze do svojho bytu kde sa v decembri máme nasťahovať s ním). Malá sa teší že bude mať vlastnú izbu a pod. Povedal mi že som úžasná žena a že si somnou vie predstaviť budúcnosť, rovnako aj ja som sním chcela ešte druhé dieťa ale ubýja ma myšlienka že ma neľúbi, že sa na mňa pozerá ako na svoju “mamu” ..
Ten čo píše hore môj príbeh je veľký stand up komik 😂
Otázka k vám… zostali by ste v tomto vzťahu a verili by ste že chlap vás po nejakom čase dokáže aj ľúbiť?

kofa77
7. okt 2022

ak si raz moj syn najde priatelku, si tak nejako ho ona bude vnimat...😔

jaskolka
7. okt 2022

Bodaj by nechcel spoločnú budúcnosť do ženou, akú nemusí a nebude ľúbiť, nemusí sa nijako snažiť dvorit jej, nemusí sa nijako finančne podieľať na domácnosti, ktorá mu zaplatí skoro všetko, dá ešte peniaze na úpravu jeho bytu a nebude nič žiadať veď "on jej povedal ze ju nikdy ľúbiť nebude," tak keď si nájde inú, tak kľudne ju pošle niekam...
Autorka, spamätaj sa, toto nie je citový autista, to je iba vypočítavy prizivnik a navyše proste blbec.

elizabet173
7. okt 2022

@simkaaaa ani som nedočítala, po tých skúsenostiach, ktoré už máš sa ti nesmierne čudujem, že máš takéto názory.
To, že ti nehovorí, že ťa miluje, by ma až tak netrápilo, ak je milý, pozorný, stará sa o teba, dieťa má rád, venuje sa mu. Nie každá zažije osudovú lásku.
Ste spolu štyri mesiace a ty sa ideš k nemu sťahovať?! Keby si bola sama, mala svoj byt, ten prenajala a išla k nemu bývať, ok. Ale ty máš dcéru. Tej už otĺkate o hlavu, že bude mať svoju izbu 🙉 čo ak to nevyjde? Už teraz máš pochybnosti, budeš ju vláčiť ako mača? Prekvapilo ma, že tú izbu nemá teraz, keď zarábaš nadštandardne...
Ty platíš 70% vašich výdavkov? To ťa ako napadlo? Keby si neplatila, tak čo? Bude ten byt chystať pre inú?
A takú sprostosť, že budete mať ošetrené na papieri, že investuješ do jeho bytu, radšej ani nepíš. Prečo ich neinvestuješ do svojho bývania? Keď ty dnes fúkneš do jeho bytu 15000 eur a o päť rokov sa rozídete, ďalších minimálne 5 bude trvať, kým sa k nim dostaneš, ak by ti ich nechcel vyplatiť a musela si ich vymáhať súdne. Pri rýchlosti našich súdov je aj tých päť rokov optimistická predstava. Za tých 15000 eur si o desať rokov kúpiš zlomok toho, čo by si si lúpia dnes. Celé zle !!! Po štyroch mesiacoch vzťahu by ma ani nenapadlo trepať sa k mužovi do bytu a investovať do jeho nehnuteľnosti 😠, užívala by som si výlety, dovolenky, sex.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mandzula
7. okt 2022

@miriam11 povedal jej, ze ju nelubi.

melindaaaa
7. okt 2022

Nezostala by som v takom vztahu. Vo vztahu, kde väcsinu vsetkeho platis ty a este davas peniaze aj do jeho bytu🙆🏼‍♀️. Tvojmu partnerovi musi byt sveta zit.

cacianka
7. okt 2022

@zojazoja presne, môže sa kľudne stať, že to bude vymáhať roky rokúce ,splácať jej to bude po 20€ mesačne.

cacianka
7. okt 2022

Už som si myslela, že som Mimoň, že len ja som si všimla disproporcie. Že to nie je o citovom autizme....
A ako krásne sa úvodné príspevky hrali na slovíčka

karolinakr
7. okt 2022

Že vyžaduje absolutnu rovnopravnost v peniazoch, vsetko napoly, preto platim väčšinu vydavkov ja a taham 70% vsetkych platieb...a on si zvelaďuje svoj byt..On si tak trochu kaka do svojich úst..Mimochodom, načo k nemu ideš byvať, teraz tvoja dcera nema vlastnu izbu?
Sam niečo vyžaduje a zaroveň to nedodržiava

karolinakr
7. okt 2022

A že ti povedal, ze ta nikdy nebude lubit a hned sa ide po sexe umyt- mozno ta berie ako kamaratku s vyhodami, čo ho financne zabezpeči...U tohoto by som teda lasku nehĺadala..

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
ali08
7. okt 2022

@simkaaaa treba si precitat niečo o autistoch aby človek vedel pochopit ich vnimanie a pocity

mandzula
7. okt 2022

@ali08 jedna vec je vediet, ako a co citia a druha je ta, ze vztah s autistom nie je pre kazdeho, je to sakra tazka drina. Ak aj autistom dotycny pan je, autorka by mala zvazit, ci ma na vztah s nim gule.

elizabet173
7. okt 2022

@miriam11 povedal jej, že ju nikdy nebude ľúbiť a že pripravuje byt na jej príchod? Veď do jeho bytu plánuje investovať svoje peniaze, tak, čo by nepripravoval. A tak isto ho môže pripravovať na príchod nejakej inej, k čomu by myslím veľmi rýchlo prišlo, keby prestala financovať väčšinu ich výletov, večerí a dovoleniek. Mimochodom, jej v tom byte nebude patriť ani kľučka, ale bude v ňom mať investované peniaze. Keď mu niečo preletí cez nos, alebo nájde inú naivnú zúfalku, ktorá bude ochotná investovať viac, môže si spakovať igelitky a dcéru a môže ísť

ali08
7. okt 2022

@mandzula ja viem aké to je žiť s autistom preto som to napísala.a pre autorku je dobre zistiť si to a potom sa rozhodnut.

ivana11155
7. okt 2022

@simkaaaa nie neostala a neverila. A ešte by som sa veľmi zamyslela nad tým či by ma ten chlap chcel aj keď by som nezarabala nadštandardne. Odpoveď je podľa mňa nie a vieš prečo? Lebo jemu vôbec nevadí že ty tahas domácnosť a zivis ho a on si zo svojich peňazí zaraďuje byt. A preto aj ta posledná veta, že vidí v tebe mamu. Áno vidí lebo hľadá niekoho kto sa bude o neho starať. Ak chceš niekoho u koho je zjavne, že ťa ľúbi tak je jasné ze tento to nikdy nebude.

karolinakr
7. okt 2022

Urob test jeho lasky - povedz, ze odteraz nebudes nic financovat, lebo mas nepredvidane vydavky a ked ti da do tyzdna kopačky, uvidiš, aka bola jeho " velka" laska

cacianka
7. okt 2022
zmrzlinka2021
7. okt 2022

@elizabet173 Ako to ma chlapec pekne "osetrene". Ona bude riesit domacnost, plus sluzby, plus peniaze a on si da dokopy byt a zminuty na minutu ju odkopne

beatrice3
7. okt 2022

@cacianka uuuuplne presne super napisane. Hned mi blikla kontrolka pri vete “ze druhe dieta”, s nim urcite nie, kedze deli peniaze na moje a tvoje. Na materskej a rodicaku si co pocne.

dilino
7. okt 2022

Absolútne s toho nemám dobrý pocit. TY platíš všetko moja TY si svoje peniaze ukladaj a šetri. A nič do jeho bytu peniaze nedávaj to že je to na papieri neznamená že ich aj dostaneš. ON ťa využíva normálny chlap by nezaplatil výlet TY ako žena platíš všetko a ešte mu dávaš svoje peniaze že vraj ich dostaneš nazad aby si sa neprerátala. ON nedáva do vášho spoločného to TI povedal blbosť informáciu ON dáva do svojho. Tvoje peniaze do jeho bývania to že nadštandardne zarábaš je jedna vec a to že platíš skoro všetko je vec druhá. Takých ako si mala prvých dvoch ten bude trošku iný s podstaty zistil že máš peniaze tak bude hrať dobrého že ťa má rád lenže otázne ma ťa rád v skutočnosti alebo preto že máš dosť peňazí nie len ženy sa nechajú vydržiavať chlapmi je to aj opačné a len mu prispievaš asi tak. Aby si s teba neurobil dojnú kravu prepáč za výraz pomaličky si ON našetri a teba pošle ahoj papa. A nemaj predstavu že ked sa s nim rozídeš TI peniaze vráti aj ked máš papier a nebude TI chcieť vyplatiť potrebuješ ho dať na súd a právnik stoji koľko aby TI neostali len oči pre plač. Mne by už svietila kontrolka na dúhovo s toho čo si napísala. Aby ťa nemal rád len pre dotácie. A už do 4 mesiacov také rázne rýchle hrr a už riešite dieťa. Dúfam že to nemyslíš vážne. Ešte si sa nestihla ani pozerať po rozchode už prišiel další chytro ktorý ma milion plánov za tvoje peniaze. Bože snád si dospela a aj ON prestaň ho dotovať. Možno ťa chce len pre peniaze hlavne. Skús mu povedať ked povie že idete na výlet že nemáš nič peniaze že čo TI povie a podľa toho uvidíš. Si zaslepená máš ružové okuliare že prišiel niekto kto ťa má v skutočnosti rád žiaľ nemiluje ťa a to klamstvo že nemiloval žiadne svoje ex. Mne keby na začiatku chlap povedal že ma nemiluje nechcela by som ho a vieš prečo. Ako píšeš ma ťa veľmi rád rada mám jedlo, dieťa kamarátky ale nie partnera s ktorým si plánujem budúcnosť. Myslím si že ťa chce pre peniaze že všetko platíš budeš mu prispievať do jeho bytu tak si povedal že hlúpy by bol keby to nevyužil to že ho dotuješ to je jeho úmysel. Nedávno tu bola téma žena všetko dotovala chlap si pomaly odkladal a ked mal dosť našetrene žene dal čau a pá neboli manželia. Takže nie všetko čo sa javy dobre je aj v skutočnosti dobre. TY vidíš že má rád teba a tvoju dcéru čo je základ pre teba a ON ti poskytne to a TY iný benefit pre neho svoje peniaze. Aby si sa neoklamala. Na teba to môže hrať. A ešte delí peniaze tvoje a moje a teba nechá platiť skoro všetko. TY budeš upratovať, variť, nakupovať, žehliť a neviem čo ešte a grátis služby sex. No čo by mu chýbalo. Nemaj s nim aspoň 2 dieťa ostaneš s 2 detmi na všetko sama. Nikdy by som moje peniaze nedala žiadnemu priateľovi to že je papier neznamená že to aj vráti.

dilino
7. okt 2022

A ak máš vlastne bývanie nie že ťa nápadne ho predať že budeš bývať v jeho byte kedykoľvek ťa môže poslať preč byt daj do prenájmu.

cacianka
7. okt 2022

@beatrice3 bude platiť 95% a o jeden krk viac živiť

dilino
7. okt 2022

@jaskolka 100 bodov milionova tvoja pravda. Uplné do bodky súhlásim s tvojím názorom.

saraxyz
7. okt 2022

@simkaaaa "ten hore..." Nnepise Tvoj príbeh. Pises si ho TY sama😉 ostatne ti uz napisali baby

lenka_vi1
8. okt 2022

Sú ľudia ktorí svoje city najavo nedávajú, nevedia povedať ľúbim ťa, nevedia pochváliť zenu, proste sú citovo chladní, neprejavujú sa. Bola som s jedným takým vo vzťahu. Teraz mám muža ktorý mi to povie aj tisíckrát denne, ktorý vie povedať že obed je výborný, že som šikovná, že som niečo dobre urobila, nemá s tým najmensi problém. Takže ak to potrebuješ počuť, bude ti to chýbať.

aurora33
8. okt 2022

@simkaaaa nebola by som s takým mužom. Keď ti to vadí už teraz, časom to bude len horšie.

olimuc
8. okt 2022

Za sebou viac nevydarených vzťahov a jeden, čo sa nevydarí pred sebou. Keby som chcela € a pohodlie narozpravam svojmu protajsku tiez, co chce pocut … pripravujem izbu pre tvoju dceru, sice ta nelubim ale mam ta rad (vsak nebudem uplne hnusne klamat) …Papier a slova znesu vsetko ….

evuska32
8. okt 2022

Odporúčam prečítať knihu Päť jazykov lásky 👌

nika_17
8. okt 2022

Ja sa ti cudujem.Konecne mas vztah,ktory ti vyhovuje a teba trapi,ze ti nehovori,ze ta lubi? Prestan si zakladat na somarinach a uzivaj si co mas.Mne muz uz tolke roky nepovedal,ze ma lubi a aj tak to viem…