Čo ak chlap nevie hospodáriť s peniazmi?
Ahojte. Celkom by ma zaujímal váš názor. Čo ak by ste spoznali super chlapa, ktorý je milý, pozorný, zábavný, sexy, vie ako sa chovať k žene a čo jej dať aby bola šťastná... ALE nevie narábať s peniazmi. V dnešnej dobe je síce normálne že si človek ťažšie ušetrí, ale tu hovorím o chlapovi, ktorý teda zarobí cca 1000€ v čistom, nemá deti ani nejaké drahé záľuby (vlastne žiadne). Proste podnájom, jedlo, fajčenie a auto a každý mesiac sa ide na nulu a čaká na výplatu. Jediná výhovorka je, že žije na Slovensku a tu sa ťažko žije, všetko je drahé... Pričom viem, že ozaj na ničom nešetrí, skôr míňa kým má peniaze a keď nemá tak čaká na výplatu. A keby aj mal na výplate zrazu o 200€ tak aj tak mu nič neostane.. zachadza to takých extremov, že si nechá za seba platiť od ženy a nie raz, opakovane až pravidelne.
Je toto vec, pri ktorej začať radšej premýšľať či v tomto pokračovať? Či myslíte že sa to dá ľahko zmeniť?
S takýmto chlapom sa ťažko plánuje aj výlet za 100€ na osobu, nie to ešte nejaká lepšia dovolenka....
Proste podľa mňa žiť z výplaty do výplaty nie je život, ale prežívanie... Viem že to tak veľa ľudí má, ale väčšina z nich má hypotéky a deti...
Takého muža by som nechcela.. môj muž zarobí tiež tak približne, možno aj o niečo menej, ale teda uživí celú našu rodinu🤷
@patricia255 ja nepíšem, že je to normálne, píšem, že sa to v pohode dá minúť. Samozrejme že veľa záleží koľko zaplatí za nájom. Je rozdiel keď zaplatíš za nejakú zdieľanú izbu 250 euro a je rozdiel, keď platíš za nájom bytu hoci aj 500-600 euro.
Keď prídu deti na materskej ti k RP priposle 150eur a poviem že máš vyžiť ako chces. Budeš náhodou NAHODOU chcieť luxus ako kaderníčku alebo nechty,nedajbože víno s kamoškou jeden večer za pár mesiacov???nemáš prachy ísť nemôžeš....budes chcieť kúpiť dieťaťu 40eurove kožené topánočky lebo budú dobre a kvalitné?zabudni....budeš si potrebovať kúpiť na seba nové rifle lebo tie staré už vyzerajú jak handra???zabudni!toto je cesta do pekla ...nechcela by som ho ani zadarmo....
@patricia255 nezhodnete ss na velmi pdostatnej veci pre vztah, za mna toto nema buducnost.
Ma nizky plat, nevie a ani sa nesnazi usetrit. Donaska, lebo sa mu nechce varit? Deti vlastne nebudete mat za co. Ty vies usetrit z rovnakeho platu a stihas aj hypo. Odpoved uz asi poznas.
Mlady, zdravy chlap sa ani nesnazi o vyssi plat, ani o nieco svoje. Co spravi, ked pridu horsie casy? Bez donasky asi zomrie hladom.
Zaujimalo by ma, ze co potom robi s tym volnym casom, ked donaska vraj setri cas. 🙂
Ak jeden z paru je ekonomicky negramotny a pohodlny, tak spolu budu mat tazky zivot, ak ten druhy nie je naopak vynimocny vykonny a nezarobi 3-4k, ze nahradi blbost toho prveho.
citujem: vie ako sa chovať k žene a čo jej dať aby bola šťastná... to je irónia?!? Tak ja by som šťastná rozhodne nebola, že si musím vydržiavať partnera..
@patricia255 Zmeniť by sa to dalo,ale iba ak by on chcel,nemá dôvod šetriť,tak míňa,ale ak je u neho normálne,že si nechá platiť,tak v budúcnosti,by si možno neplatila len občas nikde niečo,ale aj bývanie a stravu a on by míňal ďalej.Uz podobné prípady boli aj tu opisované.
Nepasuje mi sexi a fajčí a ani pozorný a nechá za seba platiť.
Ale verím ze nič neušetrí keď fajčí, miesto varenia to riesi donášku, a miesto mhd používa auto.
Jasne tiez som to takto mala, ale zarobila som viac.
Ale miesto stazovania som odisla do inej krajiny. To by mi vadilo viac. Aspon je ale uprimny.
@patricia255 moj nevedel absolútne hospodáriť.Ale,zarobil teda viac,postavil dom,nefajčil a nikdy ma nenechal vonku platit.No čo zostalo,oplieskal na kraviny nad ktorými mi rozum stal.Ja som bola sama s dvomi deťmi a postupne videl,že ja fungujem inak,človek nemôže všetko minút len preto,že to má,bez rezervy do budúcna.Moj sa naučil,ale občas ho musím usmerniť,resp.schvalit alebo neschválit ak chce kúpiť nejakú kravinu.Tiez bol zvyknutý jesť iba po reštikách a behať po kaviarňach.Ale to sa nedá každý deň,zvlášť ked do toho ide polovica príjmu.Riziko je,či sa ten chlap pri tebe naučí a či chce.Kwd už ste spolu dlhšie a on sa nechytá nechaj to tak,keby boli deti tak zošalieš
Jednemu nechapem, pises ze ty vies usetrit, zjavne vies hospodarit, si v tomto smere rozumna. Ale preco sa pytas, ci sa chlap da lahko zmenit? Preco zeny stale chcete menit chlapov? Ved to sama vidis ci sa za tu dobu co ste spolu nejako zmenil, ci sa snazi pochopit co mu radis, ako ma hospodarit. Ale ty nie, ty vidis ze je vtipny, sexi, vlhne ti pri nom suska a uz si z toho hotova. Tak bud kasli na to ako rozhadzuje a uzivaj si jeho ine stranky alebo do buducna sa trap, ked budete mat deti a nebudete vediet vyzit a budes tu znova vyplakavat, aky mas zniceny zivot🤦🏻♂️🤷🏻♂️
Fajčiar, do MHD nesadne, nevarí, nemá záľuby? Už tu by som ja skončila, tá neschopnosť šetriť je už len čerešnička na torte. Akú perspektívu do budúcna v ňom vidíš? Ako by ste spolu žili?
Neplat mu uz,,, najlepsie nikdy. Potom uvidis,,ci sa Ti este ozve.
@0silvia0 donedávna to bolo 150€ rodičom, teraz 300€ za zdielanu izbu
No dosť mi začala blikať červená kontrolka... Lebo tieto veci som si hneď nejako neuvedomila, až časom...
Akože samozrejme aj dosť marodil čiže potom je výplata slabšia, ale proste preto treba mať úspory...
Mal neodkladny výdavok na auto 200€ a na konci mesiaca nemal na to aby si kupil jedlo...
Keď mal slabšiu vypatu tak ja som sa ponukla že veď zaplatím vstup na jeden wellness, však mi to vôbec nevadilo (viem, moja chyba) a on si potom tam kupil palacinky a syr s hranolkami jesť... Za 10€...
A ja si hovorím v duchu, že načo som sa ponúkla že zaplatím vstup keď on o hodinu na to si kupi predražené jedlo na wellnesse... A toto ma hnevá, že on vie že má málo peňazí na účte ale proste aj tak si kúpi všetko po čom momentálne túži...
A proste ja niečo potiahnem za oboch lebo on mi povie že teraz má menej peňazí a ešte v ten deň utraca na niečom inom...
Začala som si to potom všímať všade samozrejme...
A zas keď niekoho poznám krátko zas nechcem mu ako jeho mama byť a hovoriť nech mi dáva výplatu aby som s ňou ja hospodarila, keď spolu ani nežijeme... Pár krát som mu naznačila ako si môže ušetriť na jedle a iných veciach ale on to aby ani nevidel...
Na aute sa vyvaza, hore-dole po meste a okolí keď ma voľný čas, ale ja už aj to vidím ako že len prejazdi veľa
@simsalabim zo začiatku som si hovorila že ako je možné že takýto fajn milý a pekný chlap je nezadaný a fakt potom keď som toto zisitla som si povedala že už asi viem prečo... Fakt by ma zaujímalo či fakt aj na bývalé frajerky kaslal, že si nechal za seba platiť
A keď išli Vianoce mal nervy že musí nakupovať nasilu darčeky... Ale keď on dostal nejaké veci a pezniaze, zrazu sa usmieval od ucha k uchu... Už nebol problém že na Vianoce sa dávajú darčeky...
Príde mi to že to nie je len tak pohnúť s jeho myslením, je zle nastavený...
Ist do wellnessu, ktorý zaplatím aj jemu?! Tak na čo by sa on snažil, keď má teba...
Fakt sa ti čudujem a nechápem, čo môže imponovať na tomto týpkovi. To radšej sama byť...
@patricia255 taký človek musí padnúť na hubu, aby sa dokazal postaviť na nohy. Ktovie ako u neho doma narábajú s peniazmi, ako prišiel k takému hospodáreniu. Ale ak si nedá poradiť, radšej utekaj, lebo keby máte spolu žiť a hospodáriť, bude to ťažké.
Ako na chlapa 1000 € j malo ,este k tomu si rad uizva.Ako chces ja by som s takym nebola a este bude lamomy a len na seba mysli,to je este horsia vlastnost.Vedela by si s nim predstavit rodinu?To bu ste nic neuaetriliq zili v podnqjmich,resp na hypoteku.
@patricia255 Mužov je veľmi ťažké zmeniť a ani ich netreba učiť na niečo také, že ho ty pozveš na welnes a všetko mu platiť. Jemu už dávnejšie mala povedať mama, ako má hospodáriť s peniazmi, že má mať aj nejakú rezervu. Aj syn (27 r.) donedávna zarábal 1000€, teraz že už viac, ale on býva ešte doma, tak som mu povedala, že nech si šetrí na rezervu, aby sa nedostal na nulu.
S takýmto mužom by sa nedalo prežiť ani počas materskej, ani s deťmi, lebo tam sú náklady, ktoré sama žena utiahne len ťažko.
@patricia255 ...decko...
Toto robil moj syn ked mal 10 rokov, co dostal to minul a potom plakal ze nema.
@patricia255 ahoj, chlap sa nezmení. Ak nevie šetriť a míňa viac ako si dokáže zarobiť, ostaň len na úrovni kamarátstva ale do manželstva sa rozhodne nevrhaj 😉
@patricia255 ja keď som spoznala môjho terajšieho priateľa tiež bol niečo podobné. Zarobil cca rovnako, ale žil v mama hoteli "bohémskym" životom, veľa fajčil, húlil, jazdil autom a nešetril vôbec peniaze. Nemal motiváciu šetriť nejako, ale keď sme sa dali dokopy už trochu začal. No bol to problém lebo ja som pred tým ako som bývalaeu rodičov niečo našetrila a neskôr som ho dotiahla do spoločného bývania. Ostalo mu ale stále čosi z toho zvyku rozhadzovať peniaze lebo kupoval drahý alkohol a pivá. Pochopil ale, že mal šetriť už pred tým mali by sme sa teraz lepšie mohli sme už bývať vo svojom nie v podnájme a keď už človek býva sám ťažšie sa šetrí keď jeho polovica výplaty ide na bývanie. Môj to postupne pochopil a už sa snaží šetriť. Má on svoje bývanie? No každopádne s takým márnotratným chlapom ťa nečaká dobrý život, ak chceš s ním nejakú rodinu, bývanie, ak bude takýmto štýlom pokračovať nič dobré z neho nebude. Trpela by si iba ty a deti. Porozprávaj sa s ním a uvidíš jeho postoj. Ak sa nič nezmení, daj od neho ruky preč
Už ťa predstavil rodine? Výdaj sa na prieskum hniezda, odkial to marnotratne vtacatko vyletelo. Minimalisticku domácnosť asi nenájdeš, skôr haldy časopisov, fajčívo v každej izbe, nakúpené bez ladu a skladu... Úspech bude aspoň byt/dom bez ťarchy na LVecku.
To v prípade, ze ho máš ozaj rada.💕
Potom s ním hod vážnu reč, plánuje s tebou budúcnosť a akú?
Prestat fajčiť...?
S autom do bazara, lebo ho zožerie...
Skratka nech ušetrí 5kilo mesačne a zloží skúšku dospelosti.
Inak utekaj, lebo budeš na MD labu lízať.
@patricia255 nezmení sa...niekto to ma ako hobby všetko oplieskat a potom čakať týždeň na výplatu.
Doma platil 150 eur čo je tiež veľmi málo, teraz platí viac, benzín, cigarety, reštaurácie ono sa to ľahko rozkotula.Nic mu neplat!buď nech zníži výdaje, zmení prácu, alebo sa nad sebou zamysli.
Iste môže sa stať, že je človek natesno, alebo väčší nečakaný výdavok, ale nie pravidlo a ty budeš platiť, aby ste mohli ísť von.Mozes mu poradiť čo zmeniť, ale nečakaj veľkú odozvu.
@luccija ja akože nezvyknem ľudí odpísať keď sa ukáže že nie sú dokonalí, ale toto ma už trápi dosť si myslím a ako vidím asi nie som hlúpa, že fakt pochybujem o ňom do budúcna... Stále ma reči ako ma má rád a chce so mnou ostať navždy, že vie, že sa v živote ešte musí nejaké veci naučiť a na sebe pracovať, ale teda v realite nemám pocit, že by videl čo je zle...
Ja som taká že keď mi naozaj povie že bol PN a má menšiu výplatu tak niečo pokojne potiahnem za oboch, ale vždy sa mi v takejto situacii potvrdilo len to, že on si dovolil nejaký "luxus" pre seba.... Proste aj mi raz tvrdil, že mi nemôže tento mesiac dať polovicu peňazí za ubytko, pričom išlo iba o 20€ asi... A ešte v ten večer si priniesol pivko a hotdog... Proste mám pocit, že on je totálne zaslepeny voči tomu ako rozhadzuje, že si ani nevie spočítať dve a dve dokopy...
Potom mi píše že sa cítiť ako chudak keď to platím zaňho, ale vlastne nič neurobí preto aby zaplatil aj on... Radšej si objedná každý deň donášku... A len za obed dať 7-8€ pri najmenšom mi príde extremne veľa... Raz za čas ok, ale žiť len z donášky to je 300€ minimálne len na stravu...
Potom mi napíše že je stále na mizine, že sa nedá šetriť... Navrhnem mu varenie si doma... Tak to zaberá čas... Ale on ten čas nijako špeciálne nevyužíva... Pokojne cele doobedie prespí keď ide do práce na poobednú zmenu...
Akože áno, strašne sa mi zo začiatku páčil a priťahoval ma fyzicky ale teraz si tak hovorím že ja proste od partnera aj niečo očakávam... Že byť s niekým kto má 5€ na účte pár dni pred výplatou je niečo čo sa mne nikdy nestalo a teda starám sa o seba a svoje účty rovnako ako všetci... A tiež viem tú výplatu roztrieskať... Ale o čom by ten život bol?
Teraz prišlo leto a on si maximálne dovoli na začiatku mesiaca nejaký pôžitok, výlet a koniec...
Ale ja rada aj cestujem a chodím k moru... Na to človek musí našetriť...
@patricia255 "strašne sa mi zo začiatku páčil a priťahoval ma fyzicky". Aspon uz vies, ze to na zivot nestaci, ked je ten druhy jednoduchy, lenivy a nezodpovedny. Ale dalej ho dotuj. Potom pojdes na matersku, nebudete mat peniaze a on nadalej nebude stracat cas varenim, ani upratovanim, ani starostami okolo deti.
Moj manzel je totalne financne negramotny :D šporit si? To v zivote nerobil,pritom k tomu vedieme i deti.. Jeho mama ho nikdy k financiam "nepustila" a negativny vztah k peniazom si nesie cely zivot. Ja som presny extremny rozdiel. ALE on by nam dal aj posledny cent a ostal by o hlade holy ... A toto je ten podstatny rozdiel. Nie kazdy moze byt sporlivy,to je v poriadku. Hlavne nech je taky jeden z dvojice. Ale byt taky egoista a skupaň ako ten tvoj,toto je dovod na rozchod..
Nic moc, ale stale lepsie nez nejaky drzgros, ktoreho zmysel zivota je setrenie penazi (opacny extrem)

Prestaň všetko platiť a uvidíš ci bude aj naďalej milý a zábavný 😁
To co je za chlapa ze nechá frajerku 90perc všetko platiť..
V úvode ho opisujes ako úžasný kus, ktorý vie co ti dat, aby si bola šťastná.. Co tým myslíš?
Co ta z toho pri nom robí šťastnou.. Ze všetko platíš?
Obaja ste úplne rozdielny.