icon

Čo ak chlap nevie hospodáriť s peniazmi?

patricia255
3. júl 2023

Ahojte. Celkom by ma zaujímal váš názor. Čo ak by ste spoznali super chlapa, ktorý je milý, pozorný, zábavný, sexy, vie ako sa chovať k žene a čo jej dať aby bola šťastná... ALE nevie narábať s peniazmi. V dnešnej dobe je síce normálne že si človek ťažšie ušetrí, ale tu hovorím o chlapovi, ktorý teda zarobí cca 1000€ v čistom, nemá deti ani nejaké drahé záľuby (vlastne žiadne). Proste podnájom, jedlo, fajčenie a auto a každý mesiac sa ide na nulu a čaká na výplatu. Jediná výhovorka je, že žije na Slovensku a tu sa ťažko žije, všetko je drahé... Pričom viem, že ozaj na ničom nešetrí, skôr míňa kým má peniaze a keď nemá tak čaká na výplatu. A keby aj mal na výplate zrazu o 200€ tak aj tak mu nič neostane.. zachadza to takých extremov, že si nechá za seba platiť od ženy a nie raz, opakovane až pravidelne.
Je toto vec, pri ktorej začať radšej premýšľať či v tomto pokračovať? Či myslíte že sa to dá ľahko zmeniť?
S takýmto chlapom sa ťažko plánuje aj výlet za 100€ na osobu, nie to ešte nejaká lepšia dovolenka....

Proste podľa mňa žiť z výplaty do výplaty nie je život, ale prežívanie... Viem že to tak veľa ľudí má, ale väčšina z nich má hypotéky a deti...

cacianka
5. júl 2023

@katuskamala1 presný výraz egoista a skupáň !

Najprv sa rysoval ako finančne negramotny, ale potom egoista - chce len pre seba, robiť zo seba geroja, že má na auto,pretŕčať sa, sladké recicky , aby oblbol a platili za neho chudáčika, skúpy pre iných, skôr egocentrický, sebestredny.
Že mu nie je kokotno rozhádzať € a potom si dať platiť ako gigolovi.... Je normálne, že aj žena prispeje, zaplatí niečo, nedá sa len vydrziavat, ale toto nedozrete decko rozhadzuje peniaze ako cukríky.
Ja by som mu už povedala do duše, a nech sa s tým vysporiada, ale časom bezo mňa. To komu môže imponovať takýto chlap ?! Nejakej čaji 15-17r, aj to nie každej.

luccija
5. júl 2023

@patricia255 píšeš rozumne nedá sa dlhodobo takto žiť a nebodaj planovat spoločné bývanie či nejakú budúcnosť.Ak mu to stačí k životu jeho voľba, ale ty máš rozhodne na viac.Hlavne sa nesnaz ho "prevychovat" spasiť ukázať mu lepsi smer evidentne o to nemá záujem.
Ano, donášky cigarety je mesačne tvojich usetrenych 300 eur

komplikovana
5. júl 2023

Zivot ma naucil- clovek sa len tak nezmeni, lebo niekto druhy chce. Tie reci, co hovori, ako ho to mrzi a bla bla .... stale ostanu iba recami. Nema snahu nic zmenit, lebo vie, ze ho podrzis. V dnesnej dobe, kedy treba poriadne premysliet co kde skor zaplatit.... a on si veselo rozhadzuje.
@patricia255

patricia255
autor
6. júl 2023

@komplikovana
@luccija
@cacianka

Vždy som tvrdila že ľudia čo si z našej výplaty (tych 1000€) nevedia ušetriť a keď nemajú ani deti a majú všetko len pre seba - sú blázni... A potom som spoznala tohto chalana a začala mať k nemu blízko a začala si všímať tieto detaily... Hnevám sa aj na seba, lebo to je moja priorita - chlap s ktorým sa dá plánovať budúcnosť...

Tiež sa obavam že meniť ho a učiť šetriť môže byť beh na dlhé trate... Hlavne keď vidím že on aj keď ma posledných 20€ do konca mesiaca tak veselo ide a kúpi si voľačo čo mu súrne netreba... A tu už som videla fakt problém že on sa neuskromni ani keď by sa už usktromnil každý...
Fakt a potom má len reči že je na mizine lebo bol PN... Ale nebol PN každý mesiac za tie roky čo pracuje, neverím že si nevedel 20€ odkladať mesačne..

Sestra mi povedala že to sú také typy... Čo majú to minú, či majú 700€ alebo 1000€ vždy to celé minú a nejako prežijú... Bohužiaľ to asi ozaj nie je len o tom že si nevie šetriť ale je aj sebec v tomto ohľade...

Akože aj jeho rodičia mu to stále hovoria, že je sebec ale ja som tomu najskôr nechapala, on sa len sťažoval na nich... Ale zrejme na všetkom je kúsok pravdy...

A áno ponúka veci ako sex, usmev a objatie, jazdu autom... To mi imponovalo keď som mala 17 rokov možno... Vtedy to stačilo... Ako dospelá sa už pozeram inak, nech je sexy akokoľvek... Toto ma už vytáča

simca06022011
6. júl 2023

@patricia255 ano su to take typy, kedze zamestnavam ludi, poviem ti ze je ot bezna vec, vela chlapov to prejde ked maju rodinu a vlastne zena ho nauci, pripadne sa sam popali poriadne, ale je to ako pises. Minu co maju. A je jedno kolko by zarobil.. my pred 15rokmi sme zamestnali chalana, ktory bral v podstate dva platy, zarabal roky (na tu dobu a jeho poziciu naoazj vela, to bol viac ako 2,5nasobny plat na tej pozicii) cca 1200-1800eur / podla mesiaca/. ON neodlozil ani cent. ANI CENT. Nikdy. Ked uz sa zacal nad tym zamyslat, ze kde je chyba, tak sestra, mama a hocikto nieco "potrebovali", nakoniec aj pozicka mu isla od nas firemna. Nakoniec prisiel s tym po cca 5-6rocho co u nas bol, ze vlastne malo zaraba :D tak dostal malo, a potom isiel robit inam za minimalnu mzdu...

mk22
6. júl 2023

@patricia255 objatie je fajn.. Dobrý sex detto.. Ale nevyzijes z toho 🙂 a jazda autom je posledne co by mne imponovalo..
A pokiaľ takto funguje dlho.. Ťažko niečo naučíš.. Môžeš sa pokúsiť ale výsledok neistý.
A nejaký spontánny program, Napad, prekvapenie.. To sa zrejme nedočkás, keďže na to treba prachy..a tie on nemá.. A dotovať výlety, večeru.. Čokoľvek.. By ma teda nebavilo. A celkovo chlap ktorý minie všetko do posl centu je nič moc..kszdy pracujúci človek zarába a hospodári tak aby mal rezervu na čokoľvek..

daniela2202
6. júl 2023

@patricia255 má svoj komfort- štandard a z toho neupustí... takže zázraky sa diať nebudú 👉

ahhola
6. júl 2023

P,. S. Minule sa syn zapozeral na strechu svojho domu a vypotil, ze ju zafinancoval z diet, co bol na školení. "Ostatní (celú rovnakú sumu) ich prezralí a preslopali."
Až ma pri 💖 zahrialo, lebo ma hráčsky gen po babe, ta športkuje 60 rokov a tuším aj gembluje a smejdi sú na nej ako blchy v kozuchu.

unbeholfen
2. feb 2026
@patricia255

@dadis áno mam hypotéku, nemám auto, do práce mi chodí MHD. Ale to aj jemu... Lenže on by do MHD nesadol keď má auto

@patricia255 čudné rozmýšlanie… ja aj keď som mal auto, chodil som na bicykli, ak som potreboval ísť ďaleko tak vlak/bus, a auto som naštartoval len keď som niečo prevážal, alebo šiel na také miesto kam je komplikované sa dostať verejnou dopravou… Nesúvisí to s peniazmi, ale je mi čudné toto rozmýšlanie, to som už viackrát zažil tento názor.

sashabb
2. feb 2026

@unbeholfen ja zas nerozumiem tomu, že mám v garáži auto a budem riešiť autobus alebo vlak. Auto mi šetrí čas, a je na to aby sa používalo.

unbeholfen
2. feb 2026
@sashabb

@unbeholfen ja zas nerozumiem tomu, že mám v garáži auto a budem riešiť autobus alebo vlak. Auto mi šetrí čas, a je na to aby sa používalo.

@sashabb je na to že ak potrebuješ ísť na také miesto kam spoj nechodí alebo je komplikované sa dostať spojmi. Ale ak idem do okolia tak vlak/bus vyjde lacnejšie. A ešte nehivorím o tom že musím šoférovať, križovatky, semafóry, zápchy, policajt zastaví pod. Vo vlaku kludne sa hrám s telefónom a raz dva som tam.
Parkovanie katastrofa. Všade rampy, platené. Večer sa vrátim domov neni miesto a músím krúžiť posídlisku aby som našiel jedno parkovacie miesto na druhom konci sídliska. Takže keď treba a neni iná možnosť, auto je super vec. Ale inák verejnú dopravu milujem. Ani bolt kolobežka nieje taká lacná ako MHD.

hopsas
2. feb 2026

@patricia255 chodila som s takým. Bol to najzabavnejsi človek na svete a istú dobu to bolo strašne fajn ale akonáhle chceš rodinu a dieťa tak toto je tvrdý oriešok. Rozišli sme sa. A neľutujem.

unbeholfen
2. feb 2026

Chcem dať vo februári nabok po 150€ na obe sporiace účty. Budem sa snažiť ženu čo neni zlatokopka takú skromnejšiu.

unbeholfen
2. feb 2026
@hopsas

@patricia255 chodila som s takým. Bol to najzabavnejsi človek na svete a istú dobu to bolo strašne fajn ale akonáhle chceš rodinu a dieťa tak toto je tvrdý oriešok. Rozišli sme sa. A neľutujem.

@hopsas tak sú aj ženy čo nechcú rodinu, tak s takou treba.

unbeholfen
9. feb 2026

Toto hovorí za všetko…

unbeholfen
9. feb 2026

Ktorá by ma chcela s jedným centom na účte? A potom sa urážajú keď ich muži nazvú zlatokopkou.

lily246
9. feb 2026

@patricia255 autorka zostala si s ním?

sashabb
9. feb 2026

@unbeholfen definuj čo je podľa teba zlatokopka? Lebo z môjho pohľadu nemáš ani šajnu 🙈

unbeholfen
9. feb 2026

Žena ktorá je na peniaze. Tá ktorá ma bude chcieť aj s týmto stavom na účte nieje zlatokopka. Tá ktorá ma bude odsudzovať kvôli stavu na účte je zlatokopka lebo nezaujímam ju ja ale iba stav môjho účtu.

sashabb
9. feb 2026

@unbeholfen veď píšem, že nevieš vôbec význam slova zlatokopka. Skús chat GTP

tiezjedna
9. feb 2026
@unbeholfen

Ktorá by ma chcela s jedným centom na účte? A potom sa urážajú keď ich muži nazvú zlatokopkou.

@unbeholfen a čo cash? S tým to máš veselšie?😉 Žiadna normálna žena si ani bicykel neoprie o chlapa, ktorý v produktívnom veku má takýto stav účtu. Hovorí sa tomu pud sebazáchovy, to nemá so zlatoopectvom nič spoločné, nepleť si pojmy 😎

unbeholfen
9. feb 2026
@tiezjedna

@unbeholfen a čo cash? S tým to máš veselšie?😉 Žiadna normálna žena si ani bicykel neoprie o chlapa, ktorý v produktívnom veku má takýto stav účtu. Hovorí sa tomu pud sebazáchovy, to nemá so zlatoopectvom nič spoločné, nepleť si pojmy 😎

@tiezjedna práveže má keď ich len toto zaujíma že ako som na tom s peniazmi. Cash som mal 1,10€ ale kúpil si Linu v automate tak mám už len 10 centov cash. Takže celý môj majetok je 11 centov.

unbeholfen
10. feb 2026

A ešte to berte pozitívne že aspoň budem chudnúť, lebo výplata je až 15-ho, takže ešte toľko dní že ešte aj v ketóze budem. Neni za čo papať tak ani papať nebudem.
A robím fyzickú manuálnu prácu, tak pohyb bude, ale príjem žiadny. Takže kalorická tabulka bude ako má byť. Do mínusu. Jediné čo môžem je piť vodu, keďže tá je dostupná zadarmo, tak budem iba hydratovať a hladovať.

unbeholfen
10. feb 2026

Včera som jedol naposledy, tak dnes sa odvážim, a som zvedavý koľko budem vážiť pred výplatou. Cestou z práce som si nasadil čelovku, a pozeral do košov či nenájdem nejaké zálohovance, ale všetko vyzbierali bezdomovci. Takže neni šanca sa dostať k peniazom.

simsalabim
10. feb 2026
@unbeholfen

@tiezjedna práveže má keď ich len toto zaujíma že ako som na tom s peniazmi. Cash som mal 1,10€ ale kúpil si Linu v automate tak mám už len 10 centov cash. Takže celý môj majetok je 11 centov.

@unbeholfen ty absolutne nevies vyjst s peniazmi. Naco si kupujes Linu? A este k tomu v automate, kde je cena navysena. Absolutne ti chyba financna gramotnost. Mal si si kupit vrecko ovsenych vlociek - cena pod 1€ - a varit si ovsenu kasu na vode ako Skoti. Nejaky cukor snad mas. Akebo iba sol. 2x denne a vydrzal by si do vyplaty.

unbeholfen
10. feb 2026

Ja vás obdivujem ako viete z 1€ spraviť jedlo na viac dní. V tomto ste naozaj brutálne.

julish
10. feb 2026
@sashabb

@sashabb auto znecistuje vzduch a zohyzduje priestor. Ak byvas tam, kde sa voda sypala a piesok sa lial, tak s avyvazaj. Ak ti ale zalezi na stave okolia aj tvojho tela, vyrazis na bike, peso ci autobus.

sashabb
11. feb 2026

@julish moje telo je v najlepšom poriadku, o to sa ty nemusíš báť 😉

klotildabazarik
11. feb 2026

@patricia255 no ze to je debil, co ine

simsalabim
11. feb 2026
@unbeholfen

Ja vás obdivujem ako viete z 1€ spraviť jedlo na viac dní. V tomto ste naozaj brutálne.

@unbeholfen tak nabuduce sem napis pred tym, ako minies poslede euro na Linu. Niekto ti uz poradi, co kupit, aby si nejako vyzil. A ked sme uz pri tom - napis do Chat GPT svoju mesacnu sumu na potraviny, napis mu, co uz doma mas (sol, olej....) a nech ti z tej sumy podla cien v obchodoch napise tyzdenny jedalnicek aj s rozpisom, co kupit. Mozno ti pripravi nieco, co ta nasmeruje.