Čo ak chlap nevie hospodáriť s peniazmi?
Ahojte. Celkom by ma zaujímal váš názor. Čo ak by ste spoznali super chlapa, ktorý je milý, pozorný, zábavný, sexy, vie ako sa chovať k žene a čo jej dať aby bola šťastná... ALE nevie narábať s peniazmi. V dnešnej dobe je síce normálne že si človek ťažšie ušetrí, ale tu hovorím o chlapovi, ktorý teda zarobí cca 1000€ v čistom, nemá deti ani nejaké drahé záľuby (vlastne žiadne). Proste podnájom, jedlo, fajčenie a auto a každý mesiac sa ide na nulu a čaká na výplatu. Jediná výhovorka je, že žije na Slovensku a tu sa ťažko žije, všetko je drahé... Pričom viem, že ozaj na ničom nešetrí, skôr míňa kým má peniaze a keď nemá tak čaká na výplatu. A keby aj mal na výplate zrazu o 200€ tak aj tak mu nič neostane.. zachadza to takých extremov, že si nechá za seba platiť od ženy a nie raz, opakovane až pravidelne.
Je toto vec, pri ktorej začať radšej premýšľať či v tomto pokračovať? Či myslíte že sa to dá ľahko zmeniť?
S takýmto chlapom sa ťažko plánuje aj výlet za 100€ na osobu, nie to ešte nejaká lepšia dovolenka....
Proste podľa mňa žiť z výplaty do výplaty nie je život, ale prežívanie... Viem že to tak veľa ľudí má, ale väčšina z nich má hypotéky a deti...
@patricia255 píšeš rozumne nedá sa dlhodobo takto žiť a nebodaj planovat spoločné bývanie či nejakú budúcnosť.Ak mu to stačí k životu jeho voľba, ale ty máš rozhodne na viac.Hlavne sa nesnaz ho "prevychovat" spasiť ukázať mu lepsi smer evidentne o to nemá záujem.
Ano, donášky cigarety je mesačne tvojich usetrenych 300 eur
Zivot ma naucil- clovek sa len tak nezmeni, lebo niekto druhy chce. Tie reci, co hovori, ako ho to mrzi a bla bla .... stale ostanu iba recami. Nema snahu nic zmenit, lebo vie, ze ho podrzis. V dnesnej dobe, kedy treba poriadne premysliet co kde skor zaplatit.... a on si veselo rozhadzuje.
@patricia255
@komplikovana
@luccija
@cacianka
Vždy som tvrdila že ľudia čo si z našej výplaty (tych 1000€) nevedia ušetriť a keď nemajú ani deti a majú všetko len pre seba - sú blázni... A potom som spoznala tohto chalana a začala mať k nemu blízko a začala si všímať tieto detaily... Hnevám sa aj na seba, lebo to je moja priorita - chlap s ktorým sa dá plánovať budúcnosť...
Tiež sa obavam že meniť ho a učiť šetriť môže byť beh na dlhé trate... Hlavne keď vidím že on aj keď ma posledných 20€ do konca mesiaca tak veselo ide a kúpi si voľačo čo mu súrne netreba... A tu už som videla fakt problém že on sa neuskromni ani keď by sa už usktromnil každý...
Fakt a potom má len reči že je na mizine lebo bol PN... Ale nebol PN každý mesiac za tie roky čo pracuje, neverím že si nevedel 20€ odkladať mesačne..
Sestra mi povedala že to sú také typy... Čo majú to minú, či majú 700€ alebo 1000€ vždy to celé minú a nejako prežijú... Bohužiaľ to asi ozaj nie je len o tom že si nevie šetriť ale je aj sebec v tomto ohľade...
Akože aj jeho rodičia mu to stále hovoria, že je sebec ale ja som tomu najskôr nechapala, on sa len sťažoval na nich... Ale zrejme na všetkom je kúsok pravdy...
A áno ponúka veci ako sex, usmev a objatie, jazdu autom... To mi imponovalo keď som mala 17 rokov možno... Vtedy to stačilo... Ako dospelá sa už pozeram inak, nech je sexy akokoľvek... Toto ma už vytáča
@patricia255 ano su to take typy, kedze zamestnavam ludi, poviem ti ze je ot bezna vec, vela chlapov to prejde ked maju rodinu a vlastne zena ho nauci, pripadne sa sam popali poriadne, ale je to ako pises. Minu co maju. A je jedno kolko by zarobil.. my pred 15rokmi sme zamestnali chalana, ktory bral v podstate dva platy, zarabal roky (na tu dobu a jeho poziciu naoazj vela, to bol viac ako 2,5nasobny plat na tej pozicii) cca 1200-1800eur / podla mesiaca/. ON neodlozil ani cent. ANI CENT. Nikdy. Ked uz sa zacal nad tym zamyslat, ze kde je chyba, tak sestra, mama a hocikto nieco "potrebovali", nakoniec aj pozicka mu isla od nas firemna. Nakoniec prisiel s tym po cca 5-6rocho co u nas bol, ze vlastne malo zaraba :D tak dostal malo, a potom isiel robit inam za minimalnu mzdu...
@patricia255 objatie je fajn.. Dobrý sex detto.. Ale nevyzijes z toho 🙂 a jazda autom je posledne co by mne imponovalo..
A pokiaľ takto funguje dlho.. Ťažko niečo naučíš.. Môžeš sa pokúsiť ale výsledok neistý.
A nejaký spontánny program, Napad, prekvapenie.. To sa zrejme nedočkás, keďže na to treba prachy..a tie on nemá.. A dotovať výlety, večeru.. Čokoľvek.. By ma teda nebavilo. A celkovo chlap ktorý minie všetko do posl centu je nič moc..kszdy pracujúci človek zarába a hospodári tak aby mal rezervu na čokoľvek..
@patricia255 má svoj komfort- štandard a z toho neupustí... takže zázraky sa diať nebudú 👉
P,. S. Minule sa syn zapozeral na strechu svojho domu a vypotil, ze ju zafinancoval z diet, co bol na školení. "Ostatní (celú rovnakú sumu) ich prezralí a preslopali."
Až ma pri 💖 zahrialo, lebo ma hráčsky gen po babe, ta športkuje 60 rokov a tuším aj gembluje a smejdi sú na nej ako blchy v kozuchu.

@katuskamala1 presný výraz egoista a skupáň !
Najprv sa rysoval ako finančne negramotny, ale potom egoista - chce len pre seba, robiť zo seba geroja, že má na auto,pretŕčať sa, sladké recicky , aby oblbol a platili za neho chudáčika, skúpy pre iných, skôr egocentrický, sebestredny.
Že mu nie je kokotno rozhádzať € a potom si dať platiť ako gigolovi.... Je normálne, že aj žena prispeje, zaplatí niečo, nedá sa len vydrziavat, ale toto nedozrete decko rozhadzuje peniaze ako cukríky.
Ja by som mu už povedala do duše, a nech sa s tým vysporiada, ale časom bezo mňa. To komu môže imponovať takýto chlap ?! Nejakej čaji 15-17r, aj to nie každej.