😊
Ze nie vsetky veci, ktore vies vygooglit, sa ta skutocne budu tykat... pretoze nebudu... ked si clovek cita v tehotenstve o kolikach, revoch, nespani, kruhoch pod ocami, problematickom dojceni, neschopnosti schudnut po porode, ovisnutych prsiach, striach, non-stop noseni, horuckach, chorobach... dobrotu to nerobi...
@anjelicek26 ja mám práve pocit, že každý o tom rozpráva len v dobrom, všetko je také krásne, ružové 😁 a realitu málokto hovorí
Daj si epidural (mne to doktor navrhol, ale neposlúcha som a doteraz ľutujem) a neutekať do pôrodnice hneď ako ti odíde hlienova zátka, lebo prvý pôrod môže trvať ešte hodiny a tie je príjemnejšie stráviť ešte doma.
@terezka2911 vazne? Mne sa dostalo prave takehoto monologu od kamosky a skoro ma vyplo prve mesiace tehu od strachu, ze na co som sa to vlastne dala... takmer nic (okrem nespavosti) sa nas ale netykalo...
Ze cokolvek ocakavas, najdu sa veci, kt ta prekvapia naozaj velmi. A ked zistis, ze je tazke ich ovplyvnit a treba len vydrzat😂 a v prvom roku zivota dietata - hned ako si na nieco zvyknes, tak sa to zmeni😂
A je to vporiadku a bezne♥️
Neplanuj, zi pre dany okamzik. Neber sa tak strazne vazne. Krasne pokojne, spiace babatka su ( vacsinou) len v reklamach.
Aby som neustale nebojovala a neriesila ze neje,ze neje dost,ze nechce pit,ze nechce spat,ze stale place,ze je stale na rukach...Ze to ze ja si nieco vtlacim do hlavy ze je normalne a snazim sa neustale zmenit situaciu na svoj obraz normalnosti neskutocne obera o energou,nervy,pokoj a aj tak to nezmenim.Ze najlepsie co mozem spravit pre dietatko a seba je prijat vnutorne ze takto to proste je,ze je to uplne normalne a v poriadku a prestat riesit.Povedat mu "nevadi ze places,kludne si plac kolko potrebujes,je to uplne v poriadku,ja ta budem drzat a budem pri tebe kolko budes potrebovat".Ze nebojovat a prijat veci take ake su prinasa neskutocny pokoj a pohodu do beznych dni a pocit uzivania si spolocneho casu.
Nech chodím na pred pôrodne cvičenia a masíruje si hrádzu alebo cvičím s anibalom lebo som sa tak roztrhla ze som stratila veľmi veľa krvy a transfuzia plazma a 2 operácie... Keby viem ze takto dopadnem tak by som robila všetko preto. Mám následky z toho
@anjelicek26 vidíš, mne opačne. A potom ma veru niektoré veci prefackali😁
@terezka2911 ze? Tiez vsade hovorim, ze nas vsetci oklamali😂😂
@hederamonstera áno, pekne som im to vytmavila 😁
Ze su deti, ktore spia minimalne a bdelost prevrestia a ze existuje daco ako reflux.
Ze to vôbec nebol až taky masaker ako som čítala, aj keď môj pôrod bol veľmi dlhý a dieťatko museli ťahať von zvonom.. ze prave šestonedelie je totálny masaker, že keď kojis tak ti tečie z oboch prsníkov mlieko, a ze sa veľmi dlho nevyspis
Po pôrode a počas šestonedelia hlavne oddychuj a máj bábo čo najviac pri sebe. Nerieš upratovanie, žehlenie a hlavne návštevy
@lasona presne, na to mlieko som zabudla, že stále je všetko mokré a zalepené😁 a že aj pri plači cudzieho dieťaťa sa ti spustí mlieko, bez vložiek do podprsenky ani na krok
Prídeme, keď sa na to budete cítiť.
Nauc dieta na cumel a zabudni, ze ti prideme pomoct.
Ani v najdivokejsom sne som si nedokazala predstavit tu nekonecnu unavu. Bola to taka unava, ze asi z okna skocim.
Chcela by som aby mi to niekto povedal. Nie len reci o vonavom babatku.
Ze ked v sestonedeli nebudem mat vypulirovanu domacnost, vobec to nevadi...a ako pisala kocka vyssie dosyta by som sa vyspala pred porodom,ta unava potom je hrozna😉
Mna by potešilo keby mi niektoré veci nerozprávali 😂 bolo to únavné počúvať všetky tie špekulácie ake budem mať dieťa ako nebude v kočíku nebude spať v postieľke a neviem čo ešte
Najdi si dobre zdroje (odborne!) informacii a studuj este pocas tehotenstva. Nic nepomoze viac ako dobra priprava, aj keby len teoreticka, dnes su lahko dostupne informacie o vsetkom! a dobra informovanost ti usetri velmi vela nervov a zbytocnych stresov, vyjazdov a aj penazi…
@anjelicek26 presne toto som aj ja počúvala 9 mesiacov a ešte do toho aj od mojej mami aby som sa modlila nech malý nie je ako ja lebo so mnou to bolo ťažké ps. Malý nie je ako ja 😂
Spi kym sa da, lebo potom sa dlho nevyspis
Ze kojenim sa nechudne 😅
Že dieťatko ozaj nepotrebuje veľa veci (veľkú výbavu),len kus postele pri mamine, tlkot jej ❤️ a more nezištnej lásky. Aj mi to kamoška povedala,aj to s odstupom rokov potvrdzujem. Ušetríte kopec miesta v dome, čas s odpratávanim haraburd a peniažky🙂
Ze kojenie nieje jednoduche ze len prikladat a mkontakt koza na kozu a babo sa prisaje. Realita je totiz ina
Ze mat pri porode super porodnu asistentku DULU je paradna vec
ze existuje kurz psychomotorickeho vyvoja a ze novorodenec ked sa nevie spravne prisat tak je za tym uzdicka
že nie každá môže dojčiť. mne napríklad až po druhom dieťati "prezradili", že nemám skoro žiadne mliečne žľazy, preto som nikdy plne nemala šancu dojčiť a bolo to strašné trápenie.
Že po pôrode môžeš mať zápal prsníka, lebo dojčenie nie je úplne jednoduché, ako každý vraví