icon

Čo by si ako prvorodička chcela, aby ti niekto povedal?

14. sep 2023

😊

kate_cs
14. sep 2023

Že to robím dobre. Že stale záleží aj na mne. To mi chýbalo najviac. Po pôrode som mala pocit, ako by som prestala ľudí zaujímať. Nikto sa nespýtal “ako sa máš?” “Ako ti môžem pomôcť?”
A že dieťaťu naozaj netreba veľa. Stačí milujúca matka a jej blízkosť a je spokojné.

selest
14. sep 2023

Ze tehotenstvo, porod a prvy rok zivota dietata je ta najlahsia cast a ze si mam uzit to pekne a kaslat na nazory a mudrosti pribuznych. A to som mala prve babatko, tehotenstvo aj porod sakra narocne😅

domka222
14. sep 2023

Že prvá stolica po pôrode bude vlastne druhý pôrod

cecilia29
14. sep 2023

Ze do pôrodnice co najneskôr

betulinka1
14. sep 2023

Ze nerob to… nie je to az take super ako sa vacsina tvari 🤔🤔🤔

lucia13022023
14. sep 2023

Ze je ok povedať - teraz prosím nie, chceme byť sami - návšteve.
Ze každé dieťa je uuuuplne iné a tak isto aj pôrod, dojčenie, hojenie po pôrode. Neporovnavat sa.
Ze je ok si poplakat. Je ok povedať nevládzem a poprosiť o pomoc.

maryetta
14. sep 2023

Ze ani na porod ani na to co bude po porode ta nepripravi nikto. Ani kniha. Ono je to take “vseobecné. Ale co zena/dieta vsetko je individualne.
To ze jedna ma super porod neznamena ze aj druha.
Ze ak jedna dojci. Druha nebude musiet dat flasu. To ze jedno dieta je spave ze ho treba budit. A dalsie par minut drieme…..
a mohla by som pokracovat….

simonad7
14. sep 2023

Prijať skutočnosť, taká aká je… so vsim vsudy, bude to jednoduchšie.

Môj syn sa veľa budil zo zaciatku a teda povedala som si kašlať nato, spala som s nim cez deň. Nič ti neutečie a bordel už určite nie. Užívaj si vôňu bábätka, lebo to uteká veľmi rýchlo ❤️

sindla
14. sep 2023

Nedávaj dieťaťu priezvisko po otcovi, keď nie ste manželia. 🥲

majkamasar
14. sep 2023

Nic sa neboj tolko zien uz porodilo aj ty porodis. Hlavne nepocuvaj nijake reci od mudrych mamiciek. Jasom Sa snazila brat vsetko pozitivne. Tes sa na babatko. A vsetko bude OK.♡

thoughtfulweirdo
14. sep 2023

Že deti nie sú bábiky od Mattela a to, že tebe nefungujú všetky "zaručené" rady od kamošiek a z internetu, ešte neznamená, že si neschopná.
Mám dve veľmi zle spiace deti a niektorí zo mňa robia doslova retarda, že asi neviem vyskúšať nejaké úplne základné rady, ktoré poradí ozaj len niekto, kto skutočný problém so spánkom nikdy neriešil 😅

ema22270
14. sep 2023

Ze vsetko to je len obdobie, ze zaciatky su sice tazke, ale aj to prejde casom, len sa musis dat dokopy, ze hormony budu s tebou mozno brutalne mavat, ze mozes mat aj depku, ale ono to proste prejde - NAOZAJ. 😊

majlo1234
14. sep 2023

@selest ani mi to nevrav😂 ja mam len dvojrocneho, ale dufam ze odtialto to uz pojde do kopca len😂

Neviem, ci by som ocenila, ak by mi niekto predpovedal, ake to obcas je s babatkom hrozne. Ze obcas nespi v noci, ze su kojacie strajky, ze su koliky… asi by ma to este viac vydesilo

akvi
14. sep 2023

Že si mám zobrať do pôrodnice termofor, lebo tak ľadové nohy som v živote nemala, nedokázala som si ich zahriať, drkotala som sa ešte na druhý deň. Že môžem po pôrode opuchnut tak, že sa nedokážem vycikať ( cievku som mala dva dni kôli tomu). A ešte ma prekvapilo, že fáza tlačenia ani náhodou nemusí vyzerať, ako v americkom filme. Ja som dieťa vytlačila úplne bez problémov a nejakej extremnej namahy na dva nadychy.

lienka.7
14. sep 2023

Aby si robila všetko podľa seba.

vilma7
14. sep 2023

Ze netreba mať všetko možné a aj nemožné doma 😀

zorkahorka
14. sep 2023

To je jedno, co by mi kto pivedal, ako prvorodicka by som si aj tak urobila po svojom... dnes uz viem, ze prve diwta sa neskutočne riesi a intenzivne preziva. Druhe dieta -to je uz ine kafe 😆

h2
14. sep 2023

Že ak sa ti nepodarí dojčiť svoje dieťa, nie si preto o nič horšia matka.

cimage
14. sep 2023

Urob si kurz hypnoporodu.

jablkovastrudla
14. sep 2023

@cecilia29 uff toto som velmi olutovala, prisli sme do porodnice a mna rovno brali rodit tak bolo neskoro na epidural 🤦🏼‍♀️😭 ja som cakala na horsie bolesti.
@cimage suhlasim, mne uz len knizka velmi pomohla.

angeli121212
14. sep 2023

@lienka.7 tak toto je veľká pravda ale to ti nik nepovie kdeže radsej dostaneš kopu zaručených nevyžiadaných rád

dominyca9
14. sep 2023

1. Nechoď do pôrodnice hneď, ako pocítiš prvú kontrakciu.
2. Mlieko sa rozbieha na druhý/tretí deň a prsia môžeš mať tvrdé ako skala. Určite si zober odsávačku!!!
3. Kúp si veeeeľa vložiek do podprsenky a pohodlné podprsenky na dojčenie.
4. Na oddelení šestonedelia každá plače. Nebudeš výnimka.
+ nemusela som mať info o tom, aká bolestivá a nepríjemná môže byť prvá stolica. Menej by som sa tým stresovala.

gab
14. sep 2023

- ze si nemas vsimat vsetky tie nastylovane mamicky na instagrame, lebo realita je uplne ina
- ze nemusi byt vsetko tip top,
- ze treba nenasilne vtiahnut do starostlivosti aj manzela a urobit si damsku jazdu s kamoskou, aby si prisla na ine myslienky a oddychla (staci aj na hodinu - ale aj to pomôze)

euka210
14. sep 2023

...ze realita bude ina ako tvoje predstavy a prijmi to, ze to tak je...

inana11
14. sep 2023

Každé obdobie raz prejde… toto bola moja mantra pri každom neduhu ako nespavost,koliky,zuby 😃a zároveň má to nútilo uzivat si každú peknú chcilku lebo aj tie sa stracaju a prichadzaju iné,možno krajsie,možno ťažšie 🤷‍♀️😃takze uzivat si všetko čo sa dá a ísť do toho naplno💪

mimikarol
15. sep 2023

Že deti nepotrebujú haldy oblečenia ( ja som mala nachystanych vyše 20 bodyniek pre novorodenca) a že to bábätko strašne strašne strašne rýchlo narastie

jaja391112
15. sep 2023

Že dojčenie môže byť náročné, ale stojí to za to vydržať.

ivangeline
15. sep 2023

...ze svet nie je dokonale zorganizovany a tvoje snahy budu aj marne... zivot si razi cestu.. tabulky neplatia..

lily14
15. sep 2023

Že si to mám užívať a nestresovat nad všetkým....🥰

ichi
15. sep 2023

Že každá skúsenosť je jedinečná a nech ti hovorí každý čo len chce aj tak si to potrebuješ prežiť sama, aby si to pochopila, pochopila iných...A internet je plný hlúpostí, radšej sa porozprávať s mamou, starou mamou 🙂