Čo by ste robili?
Ahojte dám vám jeden príklad máte 18 rokov jedno dieťa bývate s partnerom spoločnej domácnosti s rodičmi ste pohadani nemáte kam ísť pretože v rodičovskom dome už nieje miesto pre váš a vaše dieťa priateľ sa vám vzdialuje nevšíma si vás možno už ani nemiluje nechce s vami spávať a prídete mu na neveru čo by ste robili v takom prípade ? Ticho mlčať a žiť s ním ďalej ? Alebo mu to všetko povedať a potom by sa uvidelo ? Alebo odísť aj keď nieje kam
No ist do roboty a do podnajmu
Nemá zmysel? Šibe Ti??
K tej nevere. Rozhodnut sa budes musiet zrejme sama, ci ho konfrontujes a porozpravas sa s nim o tom alebo budes ticho. Rozhodni sa podlatoho, co je pre teba lepsie a zacni si popri tom riesit svoj zivot. Odkladaj si peniaze, bud sa vzdelaj, alebo pracuj.
Mne je tak veľmi ľúto deti takých ako si ty.
Ale keďže veľmi nemáš kam ísť, asi s ním budeš musieť ešte nejakú dobu zostať, našetriť si nejaké peniaze a až potom uvažovať , že odídeš ....držím palce
@elizuella myslíš že taký muž sa dokáže zmeniť ja som sa snim ešte nerozprávala nejako nemám silu všimol si to od včera som len preplakala dnes je v práci
@nikyball ja viem samej mi je to ľúto
Ked sa bude chciet, tak sa zmeni. Ked nebude chciet, tak sa nezmeni.
Daj si žiadosť o sociálny byt, keďže chlap pracuje, je šanca, že Ti bude platiť výživné. A kým sa Ti uvoľní byt, dokonči si školu! To je veľmi dôležité, aby si sa vedela uplatniť na trhu práce a vedieť to dieťa uživiť aj sama. Váš vzťah nestal na pevných základoch a niesi jediná na svete, ktorej sa podarilo dieťa do nestabilného vzťahu so sukničkárom. Teraz je už neskoro nariekať, musíš sa kvôli synovi vzchopiť a začať makať! Hanbu od rodiny prežiješ, ešte budú ústa otvárať ako sa dospelo zachováš a postaras o vás dvoch. Teraz si Ty a syn rodina, starí rodičia nech sú akí sú, to Ty nezmenis. Synovi bude lepšie, keď si ich bude v dobrom pamätať na krátkych návštevách. Mamine daj vedieť čo sa chystáš spraviť a kľudne jej priznaj, že mala pravdu. Bude mať pokoj na duši, že sa Ti otvorili oči a dospela si.
@sashka22 a myslíš že mi schvália sociálni byt keď niesom vo svojom meste ja viem všetko si uvedomujem už musím byť silná len kvôli môjmu synovi on si nezaslúži taký život a u nás doma už vôbec nie
V meste to budeš mať ťažšie, keďže je tam určite viac ľudí čo čaká. Máš tam trvalý alebo prechodný pobyt? Nerozmýšľala si, že by si šla bližšie k rodisku? Ešte Ti môže byť na úžitok Tvoja rodina, ak ich tam budú poznať a budú vedieť, že to nieje prostredie pre matku s dieťaťom. Na Tvojom mieste sa idem opýtať na Mestský úrad (nenechaj sa odradiť od prvého neúspechu a priprav sa na pohrdave pohľady paničiek), zavolaj starostovy vo Vašej obci, ideálne by si sa s ním mohla stretnúť osobne a opísať mu situáciu, on má tiež známych a vedia občas dobre dopomôcť k nájdeniu riešenia. Čo je však najdôležitejšie, aj sociálny byt treba platiť... Máš na to? Je to síce o dosť menej ako riadny byt ale predsa. Mestu by si musela preukázať príjem, na dedine to budeš mať jednoduchšie, aj syna Ti skôr do škôlky vezmú. A ďalej určite rátaj s tým, že takýto sociálny byt je na URČITÚ dobu, kým sa riadne neosamostatníš(rok, dva, tri, viac neradi dávajú)
Nejaka mamicka tu ponuka byvanie za 150€ mesacne. Pozri vo fore
Ak nechceš ísť k mamke možno by ti vedela aspoň finančne pomôcť a ty by si mohla bývať so synom v jednoizbaku......rozhodne sa s ňou porozprávaj a vyjdi s kožou na trh alebo zostaň s priateľom kým si nenájdeš prácu a potom odid bývať sama.
@katarinka89 keby tak mala peniaze na zvyš 😔
@catherinah áno videla som to len je strašne ďaleko
Tuším si písala, že do krizaku nechceš lebo tam bola Tvoja teta a bolo to strašné. Snáď si to nemylim s inou diskusiou. V krizaku máš pomoc aj od psychologičky, aj Ty aj dieťa. Nehovorím, že je to najlepšie riešenie v Tvojej situácii ale veľa žien sa vracia k tyranom a deti to vnímajú omnoho horšie ako keby majú byť medzi deckami v centre. Myslím si, že do krízoveho by si sa ani nedostala pokiaľ máš rodičov, ktorý majú ubytovanie. Tam väčšinou nik nerieši koľko Tvoj otec vypije, hlavne je, že by ste mali u nich strechu nad hlavou. Prednosť dajú matkám, ktoré uz skutočne nevedia inak vyriešiť situáciu. Ty na tom niesi až tak zle. Len ma ako ženu a matku štve, ako si chcela vychovať dieťa pokiaľ nemáš peniaze? Keby sa Tvojmu chlapovi niečo stane a nenosil by výplatu, čo by ste jedli? Raz budeš aj Ty taká mama ako bola Tvoja, keď Ťa varovala pred týmto. Verím, že syna dobre vychováš, aby sa neopakovali v ňom Tvoje chyby. V kt. meste žijete? V pracovnej oblasti sa kde vidíš? Kľudne napíš do SS.
Mňa by zaujímalo čo ťa donútilo dostať sa do tejto situácie.. jednoducho to neviem pochopiť a to máme teda ten podobný prípad v rodine.. myslím tým..ak ťa varovali prečo si ich neposlúchla? Otehotnela si chcene v tomto veku? Alebo si si len nedávala pozor lebo veď načo ? Alebo prečo si sa odsťahovala tak ďaleko od mamy ?
Rada by som to pochopila.. sama chcem ešte jedno dieťa no toto sú presne tie prípade keď dúfam že to bude zas chalan lebo ten pocit zrady od dcéry že otehotnieť v takom veku je strašný ( pociťujem ho teraz a je to neznesiteľné a to nie je ani moja dcéra )
@emiliamilka ja by som sa na to nepozerala ako 'zrada od dcéry'. A to jednu mám. Proste by som to videla ako svoje zlyhanie, že som dcéru nedostatočne pripravila na život. Môže byť matka, môže mať aj 18r ale preboha, musí vedieť, že dieťa sa zo vzduchu nenaje. Poznám mamičku, čo v 15tke prišla nabúchaná, do tváre vyzerala ako 13 ročná, dieťa vyzeralo ako jej súrodenec. Ale tam sa partner postaral ako mal. Zabezpečil ich, stála mu zato, aby si ju vzal. Dieťa je zdrave, krásne. Chápem prvotný šok rodičov ale za nič na svete by som sa svojim deťom neotočila chrbtom. Už keby som nemohla pomoct finančne, tak by som dieťa aspoň postrážila, kým by mamička zarábala. My s manželom máme dohodu, že budeme mať len toľko detí, koľko budeme vlastniť nehnuteľností, keby sa raz chceli osamostatniť, nech majú kde začať. A keby sa im nepáči, vždy vedia predať a pomôže im to k niečomu vlastnému.
skúsiť poprosiť nejakú kamošku o pomoc? to by nešlo? hľadala by som možnosti ako z toho von, lebo takto sa zblázniš
Môj názor je ze kvôli jednej nevere sa ešte svet neruca, skúste to dat dáko do poriadku, nemáš veľmi na výber. Daj tomu ešte šancu ak sa situácia nezlepší do konca materskej, nájdeš si prácu a aj vlastný podnájom. Netreba hneď páliť mosty najmä keď si v takej situácii akej si
@sashka22 samozrejme pocit zlyhania je tam tiež a silný. ale neviem.. keď som si s niekým blízka a verím jej v tomto smere že ju ešte obhajujem že ona taká není že určite si dáva pozor a vie že dieťa nie je hračka a že nakoniec presne urobí to čo si o nej všetci myslia tak to pociťujem ako zradu.. bohužiaľ sa nedokážem odosobniť keďže toto je presne to.co pociťujem voči tej osobe u nás v rodine.... Preto viem že pocit zrady by som pociťovala aj pri vlastnom dieťati (táto osoba u nás v rodine bola ako moja dcéra ) ... Od tejto udalosti sa neviem s totožnosť s tým že by som niekedy mala mať dcéru ... ale zas polemizovať a skutočne zažiť takú situáciu je rozdiel
@lolazmola inu možnosť ani nemám ale viem že to medzi nami už také nebude a ako sa hovorí karma je zdarma každému sa raz vráti všetko zle želala by som mu to s celého srdca nech vie aký je to pocit kto vie možno nabudúce to budem ja ktorá mu to vráti
Treba hrdost prekusnut a par mesiacov s frajerom vydrzat, urychlene sa zamestnat, zarobit nasetrit, a odstahovat sa do prenajmu
On Ťa neľúbi tak silno, aby taký pocit zažil naopak. To sa mu stane pri inej. S tou karmou sa stotožňujem, vráti sa mu to isto ale Ty už budeš iná a silná. Ani ľúto Ti ho nebude, keď bude trpieť. Nevážil si, že si mu porodila syna, nezaslúži si vás. Nevie si ani predstaviť, čo musí jedna matka vydržať, kým privedie na svet dieťa a starostlivosť potom. Stretne vás lepší, ktorý Teba aj syna bude na rukách nosiť zato, že môže byť s vami. Ale druhé dieťa dovoľ až po svadbe 🙂 a teraz šup, šup pracovať na lepšej budúcnosti. ❤️
Nema skoro ziadne moznosti. Utulok je dost nepriaznive prostredie. Ano je to docasne utocisko,ale skor pre tyrane zeny,ktore su vdacne za takuto pomoc. Zena z beznej rodiny tam trpi. Skor by som sa snazila nejako fungovat s chlapom. Dohodnut sa zit aspon pre dieta pekne,pocat kym dieta pojde do jasli,skoly. Najst si pracu a hladat podnajom a odist.
Neveru by ste si mali vyrozpravat,poucit sa z nej. Mozno ak je to este cerstve,este by bola sanca na zachranu. Netreba hrat kto z koho. Stalo daj mu to vyzrat a treba ist dalej.
Ahoj, nechaj si poradiť, rozmýšľaj nad krízovým centrom alebo nad návratom k rodičom, možno že tam pôjdeš so sklonenou hlavou a všetci budú na teba ukazovať, ale (!) sama hovoríš ze chceš pre syna to najlepšie, a keď ostaneš kde si teraz to najlepšie nebude, žiť s človekom ktorý ťa neľúbi a podvádza je to najhoršie co sa môže stať, si mladá baba a máš celý život pred sebou, určite lepší život aj ty aj tvoj syn, tak sprav všetko preto aby ste sa mali dobre, začiatky budú ťažké ale časom pochopíš, že to bolo to najlepšie rozhodnutie, nestrácaj čas s niekym kto za to nestojí.
,, nabudúce to budem ja ktorá mu to vráti "..... Precitaj si to niekoľkokrát po sebe a zamysli sa, či Ti to dava zmysel. Takto si to môžte,, vracať,, do konca života a potom si budeš búchať hlavu o stenu, že či to vôbec malo zmysel.

Nechcem byť zlá, ale skoro nikto neprenajme v dnešnej dobe garzónku alebo byt žene s dieťaťom na RD a ešte k tomu, ak by tam šla bývať s nejakou druhou osamelou matkou. To nie je len tak, že nájde si taký podnájom.