Čo ďalej vo vzťahu s priateľkou závislou na rodičoch?
Zdravím, neviem ani ako začať. S priateľkou sme spolu pár mesiacov, sme mladý pár ja mám 20 rokov a priateľka 23 rokov. Spolu vychádzame dobre ale problém nastal keď sme začali preberať budúcnosť. Ja som skôr živý typ človeka, mám rád cestovanie, pracujem v zahraničí a keďže by som chcel časom ísť bývať do zahraničia lebo tam mám super prácu tak som sa pýtal frajerky či by somnou nešla keďže sa tu necítim dobre a nevidím budúcnosť. Vravel som jej či by nešla skúsiť ísť somnou tak ona si nevie predstaviť ísť do zahraničia keďže je skôr domáci typ, mamkin miláčik alebo ako to nazvať. Cudzí jazyk ovládam dosť dobre a na druhú stranu priateľka vôbec, ani sa ho nechce učiť. Ďalšia vec nejaké veci sa jej snažím vysvetliť ale ona to proste nechápe. Ďalšia vec priateľka má diagnózu s ktorou sa mi zverila, v mladosti mala dosť vážnu nehodu, mala silné tiky do 17r, chodila na vyšetrenia, po doktoroch a tak skončila na tabletkách. Odvtedy berie tabletky 3x do dňa a ak som sa jej to pýtal tak tvrdila že tie tabletky bude mať stále. No je mi to dosť ľúto, veď zato nemôže ale dosť sa trápim lebo ma aj nižšiu inteligenciu a ak sa bavíme o nejakých veciach tak proste to nechápe, nikde to nepočula a ak ideme niekde tak jej musím všetko vysvetľovať, pomáhať. Má invalidný dôchodok čiže do práce nechodí. Vodičák nemá keďže má zdravotné problémy. Zo začiatku ak sme sa spoznali tak mi to nevadilo ale teraz po čase ak si pomyslím že budem musieť v budúcnosti ťahať sám domácnosť a byť na všetko sám tak som z toho sklamaný. Dokonca sme riešili aj (nájom) na pár mesiacov aspoň spolu skúsiť žiť ako by sme fungovali no samozrejme by som to všetko ťahal ja a dokonca by sme si nemohli dovoliť ísť ani ďalej ako 30km od jej rodičov lebo ona je na rodičov závislá a ak sme riešili nájom tak tvrdila že je ochotná ísť tak 10km ďalej od rodičov a mne to nevyhovuje lebo by bola jej mama a sestra stále pri nás. Vyčítala mi že ak by šla 30km ďalej od domova tak by som ju obral o rodinu, kamarátky, začala robiť strašne drámy. Minule som ju len vyzdvihol z domu lebo sme šli do kina a po 10 minútach volala jej mama či je všetko v poriadku. Ak sme dorazili do kina tak jej mama volala že čo nedvíha telefón. Intímny život nám ani neklape lebo jej to nechýba. Sex sme ešte nemali a ak som sa pýtal že prečo to nechce aspoň skúsiť tak tvrdila že to chce až po svadbe no ja som jej povedal že nebudem kupovať mačku vo vreci že premna intímny život je dosť dôležitý a ak bude klapať intímny život tak nemám problém riešiť spolu budúcnosť. No ona začala robiť z toho veľmi veľkú drámu že prečo by mala mi hneď dávať že to až za odmenu, že sú iné aktivity ako sa zabaviť a keď som si pomyslel že spíme jak spolubývajúci ta mi bolo z toho smutno a úprimne má po tom rozhovore aj prešla chuť. Čo by ste robili na mojom mieste ?
Ale uvedomuješ si, že ak by si ju mal rád a ľúbil ju, takto by si sa o nej nevyjadroval, že?
@billy_jean veď niesom zaľúbený a ani ona
Ale uvedomuješ si, že ak by si ju mal rád a ľúbil ju, takto by si sa o nej nevyjadroval, že?
@billy_jean čiže si to uvedomujem aj ja aj ona. Akurát že ja som navrhol to ukončiť a ona chce tomu dať čas
@billy_jean veď niesom zaľúbený a ani ona
@anonym_autor a o čom sa tu potom bavíme keď nie si zaľúbený?
@billy_jean Lebo ona tomu chce dať čas, tak si pokazí život v 20tke, aj jej a bude čakať do 40tky na lásku a jej kompletnú zmenu. Ja proste nechápem.
@billy_jean Lebo ona tomu chce dať čas, tak si pokazí život v 20tke, aj jej a bude čakať do 40tky na lásku a jej kompletnú zmenu. Ja proste nechápem.
@enmery neľúbi ju, nechce ju, nerozumejú si, je pre neho hlúpa, nesamostatná. Nerozumiem na čo toto...
@billy_jean enmery to už napísala pravdivo
Autor..ako úprimne... nelubite sa,neladite k sebe, nemáte vôbec nič spoločné, žiadne podobné záujmy, plány, pohľad na život... Ježkove papučky,o čom to akože celé je? Načo je taký vzťah?Čomu chcete dávať šancu?Tomu,ako si vzájomne liezť na nervy? Lebo nič iné vás v tom"vzťahu"nečaká.
Očividne ani jeden z vás ešte vzťah nemal a tým pádom ani neukončoval. Jednoducho povedz,Katka, neklape nám to,neľúbim ta, neplánujem s tebou budúcnosť , ideme od seba.
Hotovo, dovidenia.Na to je čas chodenia,aby ste sa poznali.
A že bude robiť scény..no tak bude, odíď preč,a nereaguj. Ale tiež si potom stoj za tým rozhodnutím,ak ho už raz urobíš,nie že budete ako na hojdačke sa rozchádzať a schádzať.
Vekovo by si mohol byť mojím synom, takže to píšem tak,ako by som to poradila aj svojmu vlastnému synovi,keby to riešil
Autor..ako úprimne... nelubite sa,neladite k sebe, nemáte vôbec nič spoločné, žiadne podobné záujmy, plány, pohľad na život... Ježkove papučky,o čom to akože celé je? Načo je taký vzťah?Čomu chcete dávať šancu?Tomu,ako si vzájomne liezť na nervy? Lebo nič iné vás v tom"vzťahu"nečaká.
Očividne ani jeden z vás ešte vzťah nemal a tým pádom ani neukončoval. Jednoducho povedz,Katka, neklape nám to,neľúbim ta, neplánujem s tebou budúcnosť , ideme od seba.
A že bude robiť scény..no tak bude, odíď preč,a nereaguj. Ale tiež si potom stoj za tým rozhodnutím,ak ho už raz urobíš,nie že budete ako na hojdačke sa rozchádzať a schádzať.
Vekovo by si mohol byť mojím synom, takže to píšem tak,ako by som to poradila aj svojmu vlastnému synovi,keby to riešil
@jaskolka no ja som tvrdil že bude lepšie ísť od seba žeby si ona našla k sebe ideálnejšieho partnera a ktorý jej bude viac vyhovovať. To že nemáme nič spoločné som jej taktiež hovoril, stačí čítať komentáre. A to že si lezieme na nervy a sa spolu hádame som vravel na poslednom stretnutí že má to už nebaví, že je to dosť toxické ale ona vravela že aspoň nebudeme mať nudný život. Že vraj máme vzťah taký jak z tureckého seriálu... Šancu by som tomu aj dal ale k čomu je to dobré. Ona neustúpi a ani ja.
@jaskolka a to že sme sa nezalubili do seba tak sa není ani čomu čudovať keď sa stále hádame...
@haley7897 ešte mám čakať do svadby a potom zistiť že sme v posteli nekompatibilný ? Máš pravdu, bola by hlúpa ísť s chlapcom do zahraničia...
@anonym_autor zbytočne sa tu opúšťaš. Naučiť sa pracovať s wordom a pod je otázka skills, nie inteligencie. Sme rôzni, máme rôzne záujmy, nároky a ciele. Ste evidentne úplne nekompatibilni. A ty to vieš, len si ju držíš, lebo je to najlepšie, co so bol schopný zbaliť. Nic viac nic menej. Prestan tu kydat na niekoho kto sa nemôže brániť a hľadať potlesk a validaciu na jej úkor. Je to úbohé. Sústred sa na seba
Ale akú inú radu vlastne chceš počuť? Pýtaš sa, čo ďalej vo vzťahu. V podstate každý ti poradil rozchod,no uskutočniť to už musíš sám.
Alebo to ťahaj ďalej a ver tomu, že budete totálne vyčerpani, vynerveni a aj tak sa nakoniec rozidete. Len "zabijete"pár rokov...no ale komu niet rady..
Ako a preco ste sa vlastne dali dokopy? Pridete mi ako 12 rocne det - maju frajerov len preto, aby kazdy videl, ze sa s niekym vedu za ruku.
@marca12 zlá určite není, to nevravím. K tomu sexu sa ešte vyjadrím, nebudem kupovať mačku vo vreci čo som jej aj hovoril, mám dokonca kolegu a poznám ľudí ktorí čakali do svadby a ak prišli deti, spoločné bývanie tak sa rozvádzali. Dokonca aj tu som veľa diskusii čítal na modrom koníku jak ľudia čakali do svadby a zistili že si nevyhovujú a ja nechcem zabiť zbytočne roky a nebodaj riešiť ešte rozvodové papiere a tak. Nemyslel som to nijako zle ale keby si stretla chlapa, boli spolu pár mesiacov a on by ti povedal že sex chce až po svadbe tak ver tomu že by si tiež nebola nadšená ešte keď si v tejto oblasti dosť vášnivá. Nemyslel som to nijako zle...
@anonym_autor Samozrejme,ja by som necakala do svadby a ani by som dlho necakala. Preco si odopierat sex? Ved to patri do partnerskeho vztahu.
Na 20 rokov znieš rozumne. Sám vidíš že to nemá význam ani budúcnosť. Ona chce žiť iný život, pri rodine, pohodlný, bez riskovania. Ty chceš od života niečo iné, niečo viac, to je úplne normálne a máš na to najlepší vek. Najlepšie bude to ukončiť a zaručene nájdeš xy dievčat, ktoré budú mať podobne plány do budúcnosti, budú chcieť riešiť spoločne bývanie a cestovanie. Nestracaj zbytočne svoju mladosť s niekým, pri kom dostaneš sex môžem niekedy za odmenu.
Odísť. Ak by písala tu žena o mužovi, ktorý nechce odísť od mamy a sestry, všetci by jej radili nech od takého mamičkara uteká. Máš to isté, nedaj sa ovplyvniť jej scénami a drámou.
Teda ked si tu nerobis z mk prcu.... 20.rocny taketo trable❓ sa spamataj a zbav sa toho balvana, co ta taha ku dnu. Ty mozes spravit dieru do sveta, ale nie s nou.
@anonym_autor
jooj chlapče, ber ty nohy na plecia a hybaaaj co najdalej - sám! Tu je tolko pruserov, co si vymenovak, ze dokafrat zivot si vies aj sam ked budes chciet.
Ty chces zit v zahranici ona nie. A tu je to vyriesene.
Pri 30 km ju oberies o rodinu? Ona nepotrebuje muza ale zivitela! Sex za odmenu - wtf?? Ser na tova to ti hovorim akovta, ktora cez rok sa s prvym priatelom vodila za ruky len! Nemala som chut v skole otehotniet a ani potom este dlho.
Ake nakejme si cisteho vina - ty nieze by si tahak len pi finsncnej stranke vsetko ake este aj jej dusevne blaho ajbs jej mamou a segrou.
Ze na zdravotne (aj psychicke?) problemy, za to sice nemoze ale chces toto resit cely zivot?
Odíd sam a ZI ZIVOT! S nou by si len prezival a padol do depresie. Tiez som odisla, z inych dovodov ako ty. Priatel nechcel a mozno bol aj inteligentnejsi ako ja 😏 Ma VS, ja nie. On neexulist odist od rodicov. Ja som chceka sner DE a on nevedel jazyk, ucil sa AJ. Takze aj rozumny bol, zdravy a aj tak som odisla.
S toto sl3cnou by si mal celozivotne problemy, je chora, zistil si ze aj zavosla na rodicoch a nechce odist. Zahranicie nie je volba pre kazdeho. Rozid sa, najdes si zenu tam a bude lepsie.
Ale akú inú radu vlastne chceš počuť? Pýtaš sa, čo ďalej vo vzťahu. V podstate každý ti poradil rozchod,no uskutočniť to už musíš sám.
Alebo to ťahaj ďalej a ver tomu, že budete totálne vyčerpani, vynerveni a aj tak sa nakoniec rozidete. Len "zabijete"pár rokov...no ale komu niet rady..
@jaskolka Neviem aku inú radu by sa dalo ešte čakať ? Stačilo napísať komentár tento vzťah nemá zmysel. To je všetko.
Ako a preco ste sa vlastne dali dokopy? Pridete mi ako 12 rocne det - maju frajerov len preto, aby kazdy videl, ze sa s niekym vedu za ruku.
@anonym_c3f48e no veď je to cele oničom
@jaskolka Neviem aku inú radu by sa dalo ešte čakať ? Stačilo napísať komentár tento vzťah nemá zmysel. To je všetko.
@anonym_autor Napísal ti to tu každý. Ibaže ty sa z istého divného dôvodu rozísť nechceš. Ani láska tam nie je. Celé od základu zle, ale hlavne, že pokazíš život len sebe, nám to môže byť jedno. Odpovede si zhodne dostal.
@anonym_autor zbytočne sa tu opúšťaš. Naučiť sa pracovať s wordom a pod je otázka skills, nie inteligencie. Sme rôzni, máme rôzne záujmy, nároky a ciele. Ste evidentne úplne nekompatibilni. A ty to vieš, len si ju držíš, lebo je to najlepšie, co so bol schopný zbaliť. Nic viac nic menej. Prestan tu kydat na niekoho kto sa nemôže brániť a hľadať potlesk a validaciu na jej úkor. Je to úbohé. Sústred sa na seba
@haley7897 ak by si čítala všetky komentáre tak by si si všimla kde som reagoval na ostatné komentáre že sme evidentne úplne nekompatibilní. Stačilo čítať komentáre. Ešte sa vyjadrím k vete - A ty to vieš, len si ju držíš, lebo je to najlepšie, čo si bol schopný zbaliť.
Držím si ju keď som jej vravel že to nemá význam že by bolo lepšie sa rozísť ? Že by si mohla nájsť ona k sebe viac kompatibilného chalana ? Akože keď je toto u teba držanie si ju pri sebe tak okay 🤣🤣 Ty mi prídeš skôr tá čo bola v 20 rokoch dokonalá, úžasná, neurobila ani jedinú chybu a neurobila ani jednu chybu v prvom vzťahu 🤣🤣 celkom úbohé, spomeň si aká si bola v 20 rokoch, nič viac a nič menej. Sústreď sa na seba a veľa úspechov v budúcnosti 😉👋
@anonym_autor Samozrejme,ja by som necakala do svadby a ani by som dlho necakala. Preco si odopierat sex? Ved to patri do partnerskeho vztahu.
@marca12 presne tak
Na 20 rokov znieš rozumne. Sám vidíš že to nemá význam ani budúcnosť. Ona chce žiť iný život, pri rodine, pohodlný, bez riskovania. Ty chceš od života niečo iné, niečo viac, to je úplne normálne a máš na to najlepší vek. Najlepšie bude to ukončiť a zaručene nájdeš xy dievčat, ktoré budú mať podobne plány do budúcnosti, budú chcieť riešiť spoločne bývanie a cestovanie. Nestracaj zbytočne svoju mladosť s niekým, pri kom dostaneš sex môžem niekedy za odmenu.
@justxme áno veď presne, obaja sme mladí a partnerov bude mať kopu že si bude môcť vyberať. Ja si tiež nájdem časom partnerku ktorá mi bude viac vyhovovať. Tvoj komentár to vystihol úplne. Mám len 20 rokov a proste chcem sa osamostatniť, spoznať svet, riskovať. Nie že doma pri rodičoch sedieť a tak. Veď ak sa popalim tak nič sa nedeje, život ide ďalej. Vďaka za radu
@justxme a toto že sex za odmenu to môže akurát tak snívať, nebudem sa zhadzovať a doprosovať kvôli sexu. Niesom ten typ chalana. Ak nechce sex tak nebude, veď riešení je veľa 😀
@haley7897 ak by si čítala všetky komentáre tak by si si všimla kde som reagoval na ostatné komentáre že sme evidentne úplne nekompatibilní. Stačilo čítať komentáre. Ešte sa vyjadrím k vete - A ty to vieš, len si ju držíš, lebo je to najlepšie, čo si bol schopný zbaliť.
Držím si ju keď som jej vravel že to nemá význam že by bolo lepšie sa rozísť ? Že by si mohla nájsť ona k sebe viac kompatibilného chalana ? Akože keď je toto u teba držanie si ju pri sebe tak okay 🤣🤣 Ty mi prídeš skôr tá čo bola v 20 rokoch dokonalá, úžasná, neurobila ani jedinú chybu a neurobila ani jednu chybu v prvom vzťahu 🤣🤣 celkom úbohé, spomeň si aká si bola v 20 rokoch, nič viac a nič menej. Sústreď sa na seba a veľa úspechov v budúcnosti 😉👋
@anonym_autor Ale veď ty sa jej držíš ako truľo. Povedal si, že chceš koniec a ona že to zvládnete a urobila scénu a ostal si s ňou. Stále si s ňou neschopný to ukončiť. 😃
@anonym_autor Ale veď ty sa jej držíš ako truľo. Povedal si, že chceš koniec a ona že to zvládnete a urobila scénu a ostal si s ňou. Stále si s ňou neschopný to ukončiť. 😃
@enmery zajtra s ňou prehodím reč. Toho sa neboj, je to mŕtvy vzťah a zbytočne bude čas zabíjať aj ona, veď si nájde lepšieho
Odísť. Ak by písala tu žena o mužovi, ktorý nechce odísť od mamy a sestry, všetci by jej radili nech od takého mamičkara uteká. Máš to isté, nedaj sa ovplyvniť jej scénami a drámou.
@lukbe veď to ale tu sú poniektoré ženy trošku mimo s prepáčením. Hlavne že som čítal toľko diskusii ako písala žena o mužovi, ktorý nechce odísť od mamy a sestry tak všetci jej radili nech od takého mamičkara uteká ale keď to povie chlap tak už to je neakceptovateľné pre niektoré ženy 🤣 radšej to nechám tak. Vďaka že to tiež tak vidíš
Teda ked si tu nerobis z mk prcu.... 20.rocny taketo trable❓ sa spamataj a zbav sa toho balvana, co ta taha ku dnu. Ty mozes spravit dieru do sveta, ale nie s nou.
@anonym_bef25e vďaka za radu, som rád že to vidíš aj ty takto...
@anonym_autor
jooj chlapče, ber ty nohy na plecia a hybaaaj co najdalej - sám! Tu je tolko pruserov, co si vymenovak, ze dokafrat zivot si vies aj sam ked budes chciet.
Ty chces zit v zahranici ona nie. A tu je to vyriesene.
Pri 30 km ju oberies o rodinu? Ona nepotrebuje muza ale zivitela! Sex za odmenu - wtf?? Ser na tova to ti hovorim akovta, ktora cez rok sa s prvym priatelom vodila za ruky len! Nemala som chut v skole otehotniet a ani potom este dlho.
Ake nakejme si cisteho vina - ty nieze by si tahak len pi finsncnej stranke vsetko ake este aj jej dusevne blaho ajbs jej mamou a segrou.
Ze na zdravotne (aj psychicke?) problemy, za to sice nemoze ale chces toto resit cely zivot?
Odíd sam a ZI ZIVOT! S nou by si len prezival a padol do depresie. Tiez som odisla, z inych dovodov ako ty. Priatel nechcel a mozno bol aj inteligentnejsi ako ja 😏 Ma VS, ja nie. On neexulist odist od rodicov. Ja som chceka sner DE a on nevedel jazyk, ucil sa AJ. Takze aj rozumny bol, zdravy a aj tak som odisla.
S toto sl3cnou by si mal celozivotne problemy, je chora, zistil si ze aj zavosla na rodicoch a nechce odist. Zahranicie nie je volba pre kazdeho. Rozid sa, najdes si zenu tam a bude lepsie.
@anonym_36ef7a no veď to. Zajtra s ňou hodím reč lebo to ďalej takto nepôjde. No veď ona nepracuje a od rodičov nechce ísť. Kvôli tým 30km od rodičov začala robiť také scény a drámy že som to radšej nechal tak. Kričala že ju chcem pripraviť o všetko. No sex za odmenu, povedala že ona nemá dôvod dávať len tak partnerovi. No veď sme šli len do kina a jej mama jej hneď volala že kde je že či je všetko v poriadku. Pamätám si ak umna prespávala a ráno sme sa zobudili tak jej mama volala a ešte ju vykričala že prečo jej nedvíha telefón. Bolo mi trápne. No nechcem to riešiť celý život a sám som jej navrhol že je lepšie sa rozísť a nájde niekoho s kým bude viac kompatibilná. Čiže si tiež mala partnera ktorý bol závislý na rodičov a stále chcel byť pri nich. Nečudujem sa ani že ťa to vytáčalo ale sú tu poniektoré ženy ktoré to nikdy nezažili čiže to nikdy nepochopia. To že si odišla do DE si spravila správne rozhodnutie. Vďaka za komentár ! Konečne niekto kto si to aj zažil a vie má pochopiť. Ty si mala aspoň sex a ja ani to. Čiže asi toľko no