Čo ďalej vo vzťahu s priateľkou závislou na rodičoch?
Zdravím, neviem ani ako začať. S priateľkou sme spolu pár mesiacov, sme mladý pár ja mám 20 rokov a priateľka 23 rokov. Spolu vychádzame dobre ale problém nastal keď sme začali preberať budúcnosť. Ja som skôr živý typ človeka, mám rád cestovanie, pracujem v zahraničí a keďže by som chcel časom ísť bývať do zahraničia lebo tam mám super prácu tak som sa pýtal frajerky či by somnou nešla keďže sa tu necítim dobre a nevidím budúcnosť. Vravel som jej či by nešla skúsiť ísť somnou tak ona si nevie predstaviť ísť do zahraničia keďže je skôr domáci typ, mamkin miláčik alebo ako to nazvať. Cudzí jazyk ovládam dosť dobre a na druhú stranu priateľka vôbec, ani sa ho nechce učiť. Ďalšia vec nejaké veci sa jej snažím vysvetliť ale ona to proste nechápe. Ďalšia vec priateľka má diagnózu s ktorou sa mi zverila, v mladosti mala dosť vážnu nehodu, mala silné tiky do 17r, chodila na vyšetrenia, po doktoroch a tak skončila na tabletkách. Odvtedy berie tabletky 3x do dňa a ak som sa jej to pýtal tak tvrdila že tie tabletky bude mať stále. No je mi to dosť ľúto, veď zato nemôže ale dosť sa trápim lebo ma aj nižšiu inteligenciu a ak sa bavíme o nejakých veciach tak proste to nechápe, nikde to nepočula a ak ideme niekde tak jej musím všetko vysvetľovať, pomáhať. Má invalidný dôchodok čiže do práce nechodí. Vodičák nemá keďže má zdravotné problémy. Zo začiatku ak sme sa spoznali tak mi to nevadilo ale teraz po čase ak si pomyslím že budem musieť v budúcnosti ťahať sám domácnosť a byť na všetko sám tak som z toho sklamaný. Dokonca sme riešili aj (nájom) na pár mesiacov aspoň spolu skúsiť žiť ako by sme fungovali no samozrejme by som to všetko ťahal ja a dokonca by sme si nemohli dovoliť ísť ani ďalej ako 30km od jej rodičov lebo ona je na rodičov závislá a ak sme riešili nájom tak tvrdila že je ochotná ísť tak 10km ďalej od rodičov a mne to nevyhovuje lebo by bola jej mama a sestra stále pri nás. Vyčítala mi že ak by šla 30km ďalej od domova tak by som ju obral o rodinu, kamarátky, začala robiť strašne drámy. Minule som ju len vyzdvihol z domu lebo sme šli do kina a po 10 minútach volala jej mama či je všetko v poriadku. Ak sme dorazili do kina tak jej mama volala že čo nedvíha telefón. Intímny život nám ani neklape lebo jej to nechýba. Sex sme ešte nemali a ak som sa pýtal že prečo to nechce aspoň skúsiť tak tvrdila že to chce až po svadbe no ja som jej povedal že nebudem kupovať mačku vo vreci že premna intímny život je dosť dôležitý a ak bude klapať intímny život tak nemám problém riešiť spolu budúcnosť. No ona začala robiť z toho veľmi veľkú drámu že prečo by mala mi hneď dávať že to až za odmenu, že sú iné aktivity ako sa zabaviť a keď som si pomyslel že spíme jak spolubývajúci ta mi bolo z toho smutno a úprimne má po tom rozhovore aj prešla chuť. Čo by ste robili na mojom mieste ?
@marca12 poznáme sa krátko a máš pravdu veď ja som jej to aj hovoril že sa k sebe nehodime že jej neviem dať toto čo by chcela lebo ona by chcela takého chlapa čo by bol pri nej stále a od začiatku vie že pracujem v zahraničí čiže jej to neviem dať. Sám som jej povedal že je vonku veľa chalanov ktorí by jej dali toto čo hľadá. To je všetko. Nemyslel som to nijako zle
@anonym_autor preco s nou este si? Ved ona nie je tvoja láska, navrhuješ jej , aby si nasla iného takze ju nijak extra nemilujes
@anonym_36ef7a no veď to. Zajtra s ňou hodím reč lebo to ďalej takto nepôjde. No veď ona nepracuje a od rodičov nechce ísť. Kvôli tým 30km od rodičov začala robiť také scény a drámy že som to radšej nechal tak. Kričala že ju chcem pripraviť o všetko. No sex za odmenu, povedala že ona nemá dôvod dávať len tak partnerovi. No veď sme šli len do kina a jej mama jej hneď volala že kde je že či je všetko v poriadku. Pamätám si ak umna prespávala a ráno sme sa zobudili tak jej mama volala a ešte ju vykričala že prečo jej nedvíha telefón. Bolo mi trápne. No nechcem to riešiť celý život a sám som jej navrhol že je lepšie sa rozísť a nájde niekoho s kým bude viac kompatibilná. Čiže si tiež mala partnera ktorý bol závislý na rodičov a stále chcel byť pri nich. Nečudujem sa ani že ťa to vytáčalo ale sú tu poniektoré ženy ktoré to nikdy nezažili čiže to nikdy nepochopia. To že si odišla do DE si spravila správne rozhodnutie. Vďaka za komentár ! Konečne niekto kto si to aj zažil a vie má pochopiť. Ty si mala aspoň sex a ja ani to. Čiže asi toľko no
@anonym_autor
tak vies, ono to bolo tak zafixovane. Bol najmladsi a zvykol chodit kazdy vikend k rodicom. Byvali sme vsak v inom meste asi hodku cesty autom od nich. Ale aj mama ho rada mala doma. On nebol tak choro zavisli ako ta tvoja ale bola by som rada ten vikend travila aj sama s nim. A to som mala jeho rodicov aj surodencov velmi rada 🙂. Mamina ho tak tazsie "pustala" od seba.
Vy sa len hráte, že máte spolu vzťah. Umelo predlžujete niečo, čo vám vlastne ani nefunguje. Každý ste iný a nehodíte sa spolu.
No toto nemá význam ako čítam.. :/ ste úplne na inej vlnovej dĺžke... Ono sa to nezlepší podľa mňa. Asi ideálne je, bohužiaľ, sa rozísť...
@anonym_588a30 tak ja jej dosť pomáham, radím. Dokonca aj keď sme v jednej domácnosti tak varím radšej ja žeby si oddýchla veď nebude stále ona variť. Ak pratame dom tak spoločne lebo nebudem to nechávať všetko na ňu, napríklad aj raňajky robím ja lebo vstanem skôr jak ona čiže má aj raňajky pripravené...
@anonym_autor co mas na kamaratke tad? Co ma ona na tebe rada?
@anonym_588a30 tak ja jej dosť pomáham, radím. Dokonca aj keď sme v jednej domácnosti tak varím radšej ja žeby si oddýchla veď nebude stále ona variť. Ak pratame dom tak spoločne lebo nebudem to nechávať všetko na ňu, napríklad aj raňajky robím ja lebo vstanem skôr jak ona čiže má aj raňajky pripravené...
@anonym_autor prepáč ale ona má nejaké názory na život s toho čo píšeš vôbec nie je jasné či má nízky intelekt ako píšeš to že príde neskoro a povie že na dobre sa čaká nie je odraz intelektu problém by bol aj by nevedela naozaj na hodinách a mýlila si čas. To že ide s kamoškami radšej von ako uprednostniť aktivity s tebou tak to je tiež len otázka priorít. To že nechce sex hneď ale chce si počkať tak to je rozhodnutie ktoré nemusí mať tiež s intelektom nič na druhej strane každý sex je potenciálne počatie si pripravený mať dieťa? Žiadna antikoncepcia nie je 100percentna. A práve ako vravíš intimita bez sexu tá nebaví ale prečo, lebo by si rád zmenil jej názor na tvoj inteligentnejší. Na Slovensku žije kopec ľudí a nepredstahoali by sa žiť za hranice a nie je to len preto že majú nižší intelekt majú aj iné dôvody. A môže to byt aj blízkosť rodiny a vôbec na ňu nemusia byť chorobné naviazaný. Ja netvrdím že tvoja partnerka taká nemôže byť ale z toho čo píšeš mi nevieme. Máš iné predstavy o živote a keď s nimi ona nesúhlasí považuješ to za nízky intelekt alebo aj naopak to je že naozaj v niečo sa ten jej nízky intelekt očividne prejavuje a tým ty máš pocit že by si ju zachránil ak by pocivatal teba, lebo ty predsa lepšie vieš ak ona má nízky intelekt. Moja mama je úplne blba na matiku a teda ak niečo ide o čísla tak si rada nechá poradiť ale to neznamená že vo všetkom potrebuje prevziať názory druhych. A k tomu vareniu a upratovaniu by som len podotkla že je úplne logické že v partnerstve upratujú a o spoločnú domácnosť alebo spoločne strávené chvíle a domáce práce sa partneri delia a prečo by to mala byť vyžitia niekoho výnimočnosti že to robí aj on. Ja viem že je kopec mužov čo žijú v stereotiepe ze stará sa predsa žena a on pozerá futbal alebo ide do kŕčmi. A teda že na mýte šťastná že si našla partnera ktorý nepije ju nebije a považuje za prirodzené pomáhať s domácimi prácami. Podľa mňa to tak nieje aj je to tak že ani ona nepije ho nebije a robi domáce práce. Ty máš názor že bez odchodu do zahraničia nedokážeš žiť. Toto by malo byť teda pre teba smerodatne ak to tak je asi je to veľký dôvod na ukončenie tohoto vzťahu. Lebo sa to asi u vás vykristalizovalo z najväčšiu nezhodu a keď si budeš hľadať partnerku mohla by to byť jedna s prvých tvojich otázok. Neskusat niekoho zmeniť ale hľadať takú čo má názory podobne na veci ktoré sú pre teba dôležité. Lebo ľudia sú rôzny.
@jaskolka to som aj navrhol, ísť od seba lebo sa k sebe nehodime no začala strašnú drámu a keď som sa jej to snažil vysvetliť tak to nepochopila tvrdila že náš vzťah je iný a bola celý večer urazená. Nič zle a urážlivé som nepovedal
@anonym_autor ja by som to teda ukončila čo najskôr hádam sa nejdeš nechať presviedčať ak to cítiš tak že sa neviete na veciach dohodnúť už teraz. To nemá vyznam.
@danica2711 no mne keď povedala že sex až za odmenu tak ma hneď prešla chuť. Ja sa nebudem doprosovať o sex, ak nechce tak nebudeme mať. Len potom naj nečaká hodinové objatia,bozky. Ak chce fungovať jak spolubývajúci tak aj budeme, veď vlastne už aj tak fungujeme.
@anonym_autor so spolubývajúcim by si mal hodinové objatia a bozky ?
@jaskolka Neviem aku inú radu by sa dalo ešte čakať ? Stačilo napísať komentár tento vzťah nemá zmysel. To je všetko.
@anonym_autor veď to som ti písala ja aj kopec iných žien stále...ale ty dookola ideš svoje (navrhol si, vysvetľoval si,ona urobila scény, a tak dokola atď....)...tak preto nechápem, čo iné chces počuť...nikto sa s ňou nerozide za teba.
No neviem, ak je toto pravda, tak ty si zatial este nedospel. Ano, pracujes, vies co chces ale neuvazujes realne. Ste ako dve deti co sa natahuju. Napisal si tolko prekazok, ze ak si to po sebe precitas s porozumenim tak vies, ze pre Teba tato zena nie je zena na zivot.
@anonym_autor
tak vies, ono to bolo tak zafixovane. Bol najmladsi a zvykol chodit kazdy vikend k rodicom. Byvali sme vsak v inom meste asi hodku cesty autom od nich. Ale aj mama ho rada mala doma. On nebol tak choro zavisli ako ta tvoja ale bola by som rada ten vikend travila aj sama s nim. A to som mala jeho rodicov aj surodencov velmi rada 🙂. Mamina ho tak tazsie "pustala" od seba.
@anonym_36ef7a chápem, ináč ako dlho ste boli spolu ? Celkom ma to zaujíma keďže si zažívala to isté. My keď sme šli niekedy vonku tak ešte u jej sestry sme sa museli zastaviť lebo jej sestra ju chcela vidieť 🤦♂️ cele zle.
@anonym_autor
@anonym_36ef7a pritom 30km by nemala až tak ďaleko od rodičov. Zas kvôli tomu kričať pomne že ju chcem pripraviť o rodinu je kus choré. Dokonca jej staršia sestra kúpila malý dom v tej istej dedine ako mama. Každý deň na návštevy chodia, proste aj my keď máme voľný čas pre seba tak ho netravime nejako extra, nechodíme na výlety lebo jej prvé čo napadne tak ísť na návštevu ku sestre 🤦♂️
Každý ste niekde inde ...kedysi veľmi dávno som riešila podobu dilemu, len s tým že mňa ťahalo von, vtedajší priateľ chcel ostať doma, dokonca žiť len na dedine a v tej dedine kde bol rodičovský dom, ok chápem vyrastal na dedine, ja zas v meste, ostatné "problémy" ako by sme nemali.... Naše cesty sa rozišli. Ja som ostala žiť v zahraničí a neľutujem. Si ešte mladý, nemusíš ostávať s prvou do ktorej sa zaľúbis. Aj keď teda úprimne , tiež by som neopustila "istotu" pre niekoho, kto si myslí, že som menej inteligentna
Každý ste niekde inde ...kedysi veľmi dávno som riešila podobu dilemu, len s tým že mňa ťahalo von, vtedajší priateľ chcel ostať doma, dokonca žiť len na dedine a v tej dedine kde bol rodičovský dom, ok chápem vyrastal na dedine, ja zas v meste, ostatné "problémy" ako by sme nemali.... Naše cesty sa rozišli. Ja som ostala žiť v zahraničí a neľutujem. Si ešte mladý, nemusíš ostávať s prvou do ktorej sa zaľúbis. Aj keď teda úprimne , tiež by som neopustila "istotu" pre niekoho, kto si myslí, že som menej inteligentna
@sense a ako dlho si už v zahraničí ? Ako dlho ste boli spolu ? Kde si presne v zahraničí ? Tiež si ten typ človeka čo rada cestuje ? Našla si si niekoho v zahraničí ?
@sense a ako dlho si už v zahraničí ? Ako dlho ste boli spolu ? Kde si presne v zahraničí ? Tiež si ten typ človeka čo rada cestuje ? Našla si si niekoho v zahraničí ?
@anonym_autor cez 20rokov, spolu asi pol roka, trištvrte. A nie nie som sama 20rokov , ešte si veľmi mladý, užívaj si života, na usadenia máš ešte kopec času. V 20 život nekončí a ani nemusíš "obetovať život a sny" pre prvú čo sa má teba usmeje. A ešte jeden tip do života, nevyjadruje sa o aktuálnom alebo bývalom partnerovi tak ako ty teraz o priateľke (čo sa inteligencie a pod týka), pretože to ukazuje aký si a že nie si v konečnom dôsledku lepší od nej, pretože keby si bol iný, tak by si s ňou vôbec nebol, obzvlášť ak chces rovnocenného partnera a nielen bábku, ktorú budeš ovládať, lebo to zaváňa manipulatorstvom.
@anonym_autor cez 20rokov, spolu asi pol roka, trištvrte. A nie nie som sama 20rokov , ešte si veľmi mladý, užívaj si života, na usadenia máš ešte kopec času. V 20 život nekončí a ani nemusíš "obetovať život a sny" pre prvú čo sa má teba usmeje. A ešte jeden tip do života, nevyjadruje sa o aktuálnom alebo bývalom partnerovi tak ako ty teraz o priateľke (čo sa inteligencie a pod týka), pretože to ukazuje aký si a že nie si v konečnom dôsledku lepší od nej, pretože keby si bol iný, tak by si s ňou vôbec nebol, obzvlášť ak chces rovnocenného partnera a nielen bábku, ktorú budeš ovládať, lebo to zaváňa manipulatorstvom.
@sense máš pravdu
@jaskolka a to že sme sa nezalubili do seba tak sa není ani čomu čudovať keď sa stále hádame...
@anonym_autor pridelil ti ju narodny vybor?!?
Neminaj energiu na hadanie, vysvetlovanie, presviedcanie....
Ak vies, aky zivot chces (v zahranici) zbal sa a chod. Ak o teba stoji, pride za tebou a potom mozes riesit. Tu je prilis velka sila zabehnuteho zivota a zvykov, ktore ju sputavaju a asi jej vyhovuju. Nenechaj sa zviazat tymito pavucinami.
@anonym_autor pridelil ti ju narodny vybor?!?
Neminaj energiu na hadanie, vysvetlovanie, presviedcanie....
Ak vies, aky zivot chces (v zahranici) zbal sa a chod. Ak o teba stoji, pride za tebou a potom mozes riesit. Tu je prilis velka sila zabehnuteho zivota a zvykov, ktore ju sputavaju a asi jej vyhovuju. Nenechaj sa zviazat tymito pavucinami.
@monikq vďaka za radu
@anonym_autor daj na svoje pocity. Nie je to žena pre teba. Nebude to dobre. Ako si písal, si úplne iný typ, chceš v živote niečo dosiahnuť a s ňou už teraz je stereotyp, žiadny posun, progres nič... stratis sám seba.
@anonym_36ef7a pritom 30km by nemala až tak ďaleko od rodičov. Zas kvôli tomu kričať pomne že ju chcem pripraviť o rodinu je kus choré. Dokonca jej staršia sestra kúpila malý dom v tej istej dedine ako mama. Každý deň na návštevy chodia, proste aj my keď máme voľný čas pre seba tak ho netravime nejako extra, nechodíme na výlety lebo jej prvé čo napadne tak ísť na návštevu ku sestre 🤦♂️
@anonym_autor
mna by velmi zaujimal ten jej zdtavotny stav - komplet! Nieexistuje aby ti povedala len to, ze fo konca zivota bude ntat 3x denne liek a pritom je na ID ako 23 rocna! Uvedimujes si v plnej miere, co znamena kupit suroencovi dom?? Toto sa na pocjanie nerobi, takze predpokladam, ze ra dg je absolutne nekomoatibilba s uolne samostatnym zivotom. Rovnako aj ta kontrola od rodiny. Pises o udajne nizsom IQ - ehm ... To ti na zaciatku nevadilo? Ja nemyskim, ze by som nola podpriemer ale oriam nenavidim pisat motivacne listy apodobne blaboly. Nas neucili vychvalit sa vecne do neba, silne stranky atd. Pokial ma s rym orobkem ano sa necudujem. A naviac, co vycaruje zo svojho doterajsieho zivota v zivotopise? Vazna nehoda, vekke zdravotne komplikaxlcie a bum ID uz taka mlada. Ty by si jej ten zivotopis vedel napisat tak, aby bola vdaka nemu zaujimava pre potencialneho zamestnavatela?
veď si ani nerozumiete... choď od nej, nebude to dobré, problémy hneď od začiatku. Podľa mňa si to dobre popísal, proste tak to je..
@anonym_autor ukonči to. Máš celý život pred sebou, nepokaz si ho hneď na začiatku. Ži si život tak ako si si ho naplánoval. Toto nemá budúcnosť.
@grof_monte_christo skôr má serie to že sme dosť odlišný a máme iné predstavy o živote. Zas ja hľadám sebavedomú a samostatnú ženu, žeby sme sa navzájom dopĺňali a posúvali sa ďalej v živote. Nie niekoho koho budem stále ťahať len ja dopredu...
@anonym_autor tak naco to natahuješ ?! Buď sa slušne a rozumne s ňou rozid, alebo sa vrát naspäť do zahraničia a nechaj to vyšumieť..
Takéto veľké rozdiely v intelekte, praktičnosti ne sú dobré pre nikoho z vás.
Vieš si predstaviť, že takto by si ju vo všetkom, takmer vo všetkom ťahal a robil jej učiteľa ? Že by sa ona furt otáčala len k svojej mame a bez nich ani ťuk , ani bez teba ? Ona nie je schopná žiť samostatne, ani s partnerom tak si časom nájdi seberovnu a ona tiež.
Ale uvedomuješ si, že ak by si ju mal rád a ľúbil ju, takto by si sa o nej nevyjadroval, že?
@billy_jean zaľúbenie ešte neznamená nevidieť realitu. A tú už chalan začína chápať a vidieť čoraz lepšie
veď si ani nerozumiete... choď od nej, nebude to dobré, problémy hneď od začiatku. Podľa mňa si to dobre popísal, proste tak to je..
@mmooly veď som to napísal narovinu, taká aká je pravda a zas zaľúbený tiež niesom lebo keď som si predstavil budúcnosť jak všetko ja ťahám aj finančne a spomenul si nato že ona mi ešte bude vyčítať že riešim bývanie kus ďalej od jej rodičov ta ma aj tota ''zaľúbenosť'' prešla.
@anonym_autor tak naco to natahuješ ?! Buď sa slušne a rozumne s ňou rozid, alebo sa vrát naspäť do zahraničia a nechaj to vyšumieť..
Takéto veľké rozdiely v intelekte, praktičnosti ne sú dobré pre nikoho z vás.
Vieš si predstaviť, že takto by si ju vo všetkom, takmer vo všetkom ťahal a robil jej učiteľa ? Že by sa ona furt otáčala len k svojej mame a bez nich ani ťuk , ani bez teba ? Ona nie je schopná žiť samostatne, ani s partnerom tak si časom nájdi seberovnu a ona tiež.
@cacianka ta veď som si spomenul že vlastne ja by všetko ťahal. Aj som jej vravel že by mohla urobiť vodičák že by jej to uľahčilo život ale jej sa nechce. Ja pracujem v zahraničí žeby som si o pár rokov mohol dovoliť bývanie a plánoval na založení rodiny ale hľadám skôr ženu ktorá je nezávislá od rodičov a má aj nejaké ciele. Nie len doma sedieť a ak vymyslím nejaký výlet ta ona chce ísť ku sestre a byť pri rodine 🤦♂️
@anonym_autor ukonči to. Máš celý život pred sebou, nepokaz si ho hneď na začiatku. Ži si život tak ako si si ho naplánoval. Toto nemá budúcnosť.
@bielasovicka veď to. Ako vieš, na začiatku keď sme sa spoznali tak som si myslel že po čase sa zmení ale ta nevidel som nijaké pokroky a zas každý z nás v mladosti urobil nejaké chyby. Nikto není dokonalý
@cacianka ta veď som si spomenul že vlastne ja by všetko ťahal. Aj som jej vravel že by mohla urobiť vodičák že by jej to uľahčilo život ale jej sa nechce. Ja pracujem v zahraničí žeby som si o pár rokov mohol dovoliť bývanie a plánoval na založení rodiny ale hľadám skôr ženu ktorá je nezávislá od rodičov a má aj nejaké ciele. Nie len doma sedieť a ak vymyslím nejaký výlet ta ona chce ísť ku sestre a byť pri rodine 🤦♂️
@anonym_autor ešte nehľadaj. Máš čas a uvidíš že dobré sa ti aj samo objaví v živote. Si ešte veľmi mladý, nechaj to plynúť, venuj sa práci, rozvoju, a potom koníčkom, záľubám, relaxu. Popri tom stretneš vhodnú kamarátku, priateľku, lepšiu ako teraz, ktorá je pre teba skôr balvan na nohe.

utekaj od nej, toto by dobre neskoncilo
ukonci to vymaz cislo a jej kontakt a hladaj inde