icon

Čo mám robiť? Som v 24tt, som u priateľa, ktorý sa nechová pekne a nemám kam inam ísť

klara221218
28. máj 2019

Chova sa kumne jak debil .. nemam bohviejaku dobru rodinu a k otcovi ist nemozem lebo ma vlastnu a ma tam nechce a k mame ist nemozem .. do prace ma teraz nevezmu .. a s nim to je katastrofa kazdu chvilu mi vyhadzuje moju rodinu na oci ze jakeho mam oca matku a ze som jak oni a vsetko pritom taka niesom .. a este jak poukazuje nato ze ja mam velke hovno on ma byt pracu a vsetko a ze ja by som mala byt ta co sa ma zmenit ja uz dalej nevladzem ked je doma sa mi nevenuje a ked uz hej tak viete co cce mna to uz tak nebavi boze chran neupracem abo nezrobim co cce tak je zle .. len on nechape ze zozaciatku kym sme si dali pauzu som musela odyjst tusim v 4 mesiaci som bola a tak som sa vratila ze sa zmenim ja aj on ale on len pride urobi vsade bordel ked ja chcem aby sa mi povenoval tak je unaveny ale ked mu pridu kamarati abo ide k susedovy aj 3 hodiny sa vie vykecavat .. vela mi slubuje a nic nedodrzi a ked dojde na nejaku kemu tak on nieje ten co by sa mal menit sak ja tam ccem byt tak iba ja musim lebo on ma kde byt a ked mne sa nieco nepaci sa mam pobalit a vypadnut .. ja uz neviem co dalej .. mam pre klud mu robit psika alebo co ja uz fakt neviem .. aj ked sa snazim nic mu nevyhovuje a ked som varila sa vsetko vyhadzovalo lebo som mu dala a on ze neni hladny ze zje potom .. potom ajtak neje a ked hej ta sladke kokocinky z obchodu salatiky a bla bla tamto ne pritom to tak velmi chcel a itak to obschlo .. a tak to je furt ja navarim a bud to nedojeme lebo sme plny s toho co nakupil somariny v obchode alebo alebo to nezje bo neni hladny a

Strana
z4
klara221218
autor
28. máj 2019

Ked navarim sa to vyhodi a ked nenavarim bo to nema zmysel abo mi je zle tak som zla a uz je peklo na streche ja som mu tu neprisla robit sluzku ako keby sa aspon kumne choval ze ma tu cce by to bolo ine ale furt mi vykrikovat ze ja nemam nic tak si nemam vyskakovat pritom sa snazim len to dat dajak dokopy

ivana11155
28. máj 2019

@klara221218 co vlastne chces poradit? Mame ti tu vypisovat, ze si na nom uplne existencne zavisla a preto si k tebe dovoluje? Nebyt jeho (aj ked netvrdim, ze sa sprava ukazkovo) skoncis s babatkom niekde v krizovom centre pre matky s detmi. Mas dve moznosti bud sa posnaz dat vztah dokopy, aby sa priatel rad vracal z prace domov k usmiatej zene alebo to centrum?

beky1813
28. máj 2019

Dobre si si zavarila, bud zatnes zuby a vydržíš, kym dieta nepojde do skolky, alebo odides do krizoveho centra

seva22
28. máj 2019

Nechcem byť na teba zlá,ale tvoj priatel má vlastne pravdu...on má byt,prácu,ty nie,si na ňom závislá tak musíš byť ticho...neváži si že ma priateľku a dieťa na ceste...máš smolu,že čakáš dieťa s chlapom,ktory si ťa neváži...keď si chlap ženu neváži,tak sa takto správa...nevazil si ťa asi ani pred otehotnenim...to si si nevšimla??? ja osobne by som nešla do postele s takým chlapom...

zildo
28. máj 2019

Píšeš,že mama ti nepomôže a čo babka? Alebo nejaké krizove centrum? Len s ním nezostavaj.Ty máš teraz myslieť hlavne na svoju pohodu a na svoje bábo a nie sa zaoberať nejakým chujom,ktorý si ťa očividne vôbec neváži. Čo ťa vlastne pri ňom drzi? To,že nemáš kam ísť? Naber sily,skús vyhľadať tie centra a odíď od neho!!!

vendulka80
28. máj 2019

Chuda to dieta... preco na vsetko treba vzdelanie a podobne ale to najdôležitejšie - dieta dokáže splodiť kazdy debil😥

adelakom12
28. máj 2019

Fuha, v prvom rade je mi luto, cim prechadzas. Ja na tvojom mieste by som skusila nejake centrum pre matky alebo by som zasla asi za nejakym knazom, ci nepozna niekoho, kto by ta vedel prichylit alebo k mniskam do klastora popripade, ci nemaju volnu izbu, vysvetlila co je vo veci atd. Stale su tu ludia, ktori ti dokazu pomoct, len musis sa aj rozhybat troska ty. Dufam, ze ti cim skor niekto pomoze.

klara221218
autor
Odpoveď bola odstránená
klara221218
autor
28. máj 2019

Mali sme plany ze budeme zarabat a bude vsetko super ale tak som otehotnela a on mi povedal v 3 mesiaci ze odkedy som tehotna ze ma nemiluje lebo som precitlivela z hormonou?

beky1813
28. máj 2019

@klara221218 fiha, krasne vyjadrovanie 🤔 a preco si pred otehotnenim nepracovala?

klara221218
autor
28. máj 2019

@zildo on nikdy taky nebol chcel dieta chceli sme sa odstahovat a vsetko vsetko bolo uzasne dokonca sme mali aj robotu stejnu a sme dobre zarabali a mali na seba aj cas lebo stejne smeny ale jak som otehotnela bezpecak mi vo fabrike uz nedovolil byt na tej pozicii a odkedy som tehotna tak mi len vykrikoval peniaze a vsetko .. 10 mesiacov sa nam nedarilo mat babo tak to uz bral za samozrejmost ze neotehotnejem a ked uz som v tom tak je vsetko inak mna nikde nechcu vzat robim a nemam odkial nabrat peniaze .. a ccem byt s nim lebo ho milujem a bola som s nim aj ked nemal kde byvat mama ho vyjebala z domu tak som sa postavila svojej matke aby mohol byt unas hovno prispel ja co som malo zarobila som dala peniaze mame a on si sedel doma na riti ... a si myslite ze som mu vycitala dajake peniaze .. a este ked chcel odyjst bo sa pohadal z mojou mamou bo sa furt donas starala tak som ho stopla ze na ulicu ho nepustim .. viem nebola to moja strecha nad hlavou ale tvoli tomu ze on teraz ma vsetko a ja ne bo som tehotna tak mu psa robit nebudem .. ak sa zacne chovat kumne jak ku svojej priatelke a ne ku sluzke bude to ine ale ja tu niesom preto zeby som mu tu sluzila

lija22
28. máj 2019

a keby si nebola tehotna kde by si zila?

amelia000
28. máj 2019

@klara221218 preco nemozes ist k svojej mame?

klara221218
autor
28. máj 2019

@zildo a z babkou nekomunikujem ani nechce .. dedo sam nema bars kde byt tak je unej i pri jej priatelovy a babka je pod papucou co jej zaveli musi byt on ma tam nechce on je zlozity pripad .. a teta a teta nemaju si ma kam vziat jedna ma tam nasackovanu priatelku tehotnu svojho sina a svoju 22 rocnu dceru a druha teta nema ma kam vziat ma 1 izbovy byt a su tam 4

klara221218
autor
28. máj 2019

@lija22 a keby som nebola tehotna mala by som pracu a daco by sa naslo bud byt abo dajaka chodz ubytovna .. ale bez platu mozem velky holy viete co

diewcatqoo
28. máj 2019

Vies, preco si ta nevazi a preco sa k tebe sprava tak, ako sa sprava? Lebo ty si nevazis samu seba. Ak si nevazis samu seba, je to na tebe vidiet a pokial sa najde dominantny clovek, tak to vyuzije.
Preco zo seba robis sluzku? Predpokladam, ze sa takto spravas od zaciatku vasho vztahu. Jasné, ze ked mu od zaciatku posluhujes, tak ked sa obcas voci tomu ohradis, tak sa mu to nepaci. Prepac, ale sama si za to mozes, ze si mu ukazala, aka si slaba a ze zo seba nechas robit sluzku.
Len mi je luto tohto vasho dietata. Co z neho moze vyrast, ked vidi v rodicoch taketo vzory... spravania, vyjadrovania, celkoveho zmyslania....

0silvia0
28. máj 2019

@klara221218 prečo by si mu mala robiť slúžku? Veď mu nerob slúžku, darmo tu vypisuješ, čo všetko robíš, ako mu kávu varíš. Ten chlap ťa jednoducho nechce a bodka. Musíš sa poobzerať po nejakom inom bývaní, tento spôsob života nebude fungovať.

timetotime
28. máj 2019

ako tu podla mna nie je v com poradit, nema to zmysel. vsak podla toho co pises, tak ta nema v podstate za nic a nic pozitivneho ti ani nepovie, tak ako naco s nim ostavat. to fakt nemas nikoho, ku komu by si mohla ist, ani starych rodicov?

diewcatqoo
28. máj 2019

@klara221218 inak, pamatam si ta aj z predoslych diskusii, ktore si zalozila. Dievca, ty by si si mala upratat v hlave, a poriadne. Prestat fajcit, prestat sa spravat ako soplana, prestat sa vyjadrovat ako posledna stoka a prestat sa nechat vyuzivat. Sakra, budes mat dieta, tak by si mala byt zodpovedna a mala by si mysliet na to, co z dietata takymto stylom asi vychovate.

amelia000
28. máj 2019

@diewcatqoo ake predosle diskusie? Nenasla som :(

vendulka80
28. máj 2019

@klara221218 no práveže on bol taky. Len ty si zalaskovana a trosku jednoduchšia. Vela veci si prehliadla a teraz si zavarila sama sebe a aj dieťaťu. Hlavne jemu. A vies co? Na neho sa vykasli. Zober aspon teraz rozum do hrsti a odíď do krízového centra. Do casu. Snaž sa postaviť na vlastne nohy a zabezpečiť dieťaťu hlavne vzdelanie a lepší zivot. Ty tiez namiesto robenia sluzky debilovi sadni za knihy a nieco sa douc. Lebo takýmto štýlom sa na teba nalepí krátko po pôrode druhé dieta a potom par faciek.

klara221218
autor
28. máj 2019

@vendulka80 ja sama dieta neuzivim a s coho budem zit aj v tom centre nemam ani cent

0silvia0
28. máj 2019

sú organizácie, ktoré pomáhajú tehotným ženám v núdzi, odkiaľ si? Podľa bydliska si vyhľadaj kontakt, napíš im alebo zavolaj...
@klara221218

diewcatqoo
28. máj 2019

@amelia000 daj si vyhladat jej nick cez lupu a vyhodi ti nejake diskusie, ktore zalozila

luckamorka
28. máj 2019

Ak si pracovala pred otehotnením, máš predsa materskú.. plus príspevky pri narodení sú celkom slušné, z toho sa dá niečo odložiť.. radila by som ti ísť do krízového centra, preč od chlapa ktorý ťa má za nič, tam ti pomôžu sa dať dokopy.. a mimochodom, z práce ťa nemôžu kvôli tehotenstvu vyraziť, musia ťa preradiť na inú pozíciu s rovnakým platom! Ak nemajú kam, tak tuším že ti musia platiť aj keď sedíš doma! Ak ťa vyhodili je to protizákonné, mohla by si sa ohradiť a taká výpoveď je potom neplatná. Jedine že by si podpísala nejakú "dohodu" že súhlasíš, potom si ale spravila veľkú kravinu. Prestaň sa ľutovať a robiť mu rohožku, začni konečne myslieť na to úbohé dieťatko

beky1813
28. máj 2019

@klara221218 tak k rodine nemozes, s priatelom nechces, krizove tiez nechces. Tak co vlastne cakas za rady?

vendulka80
28. máj 2019

No tam by si nebola jedina bez centa. Len pohni zadkom a chod pozisťovať na socialku alebo mas net tak pozri, urcite maju web stránky s presnými informáciami. Aj tu ti baby núkajú pomoc. Len ak je pravda, co tu bolo napisane tak nechceš nic len sa tu vybúriť.

derdia
Autor odpoveď zmazal
sue
28. máj 2019

@klara221218 no ešte je tam jedno. Utajený pôrod a adopcia. Na tvojom mieste by som išla do toho. Kontaktovala by som poradňu alexis a urobila pre dieťatko maximum. Ty a otec dieťaťa ste sploditelia, nie rodičia, aspoň zatiaľ. Píšeš, že si sa 10 mesiacov snažila o dieťa a nie si naň nijak pripravená, vyjadruješ sa ako dlaždič, s partnerom mate príšerný vzťah, rodinu de facto NEMÁŠ, materiálne zázemie tiež nie. Sú tisícky rodičov, ktorí túžia po dieťatku, ale nemôžu ho mať. Zachovaj sa rozumne a daj bábu to najviac co môžeš - milujúcu rodinu. Alebo konečne dospej a staň sa matkou. Prestaň byť primitívna a svoje dieťa daj na prvé miesto! Priprav mu domov materiálne i duševne - začnite navštevovať s partnerom poradňu, vyriešte si financie - ak si na PN a nemáš dosť peňazí, komunikuj s partnerom.

nika3136
28. máj 2019

@klara221218
V prvom rade sa upokoj.
Vyjadruješ sa strašne.
Aj ja mám občas nervy, sem-tam problém s chlapom, náročné dieťa, ale neponížim sa pod úroveň štamgastu dedinskej krčmy.

Rozumiem, že si možno nahnevaná. Ale....píšeš, že si zarábala, že ste sa o dieťa snažili dlhšie. Predtým to bolo iné?
Skús celú vec ukľudniť, sadni si s ním vonku na kávu (alebo doma) a z očí do očí sa s ním porozprávaj. Pokojne si aj do mobilu napíš nejaké veci, ktoré chceš prebrať a to konkrétne
- Čo ti na mne prekáža?
- Čo robím zle?
- Môžem niečo zmeniť?
Takisto mu povedz, že cítiš z jeho strany tlak, že to ubližuje aj vášmu bábätku a nepáči sa ti to. ALE.... snaž sa poučiť z toho, keď ti niečo povie a zober si to k srdcu, nebuď povýšenecká bez toho, aby si si vzala ponaučenie (alebo nedajbože oponovala, že taká určite nie si).
Veľa sa rozprávajte a hlavne... Dajte si dokopy vzťah čím skôr, lebo keď sa to dieťatko narodí, prídu také problémy, ktoré s vami môžu skutočne zatriasť omnoho viac.
Možno to ty nevidíš, ale si hysterka (neviem či si), možno mu prekáža, že mu tu kávu na stôl zbrklo hodíš bez toho, aby si bola milá.
Neviem, iba nahlas premýšľam.
Každopádne komunikácia je základ.
Ty aj on musíte pochopiť, že ste si rovnocenní ALE jeho majetok je právom jeho. Ty sa snaž čo najviac zo všetkých síl zabezpečiť iné veci. Môj snúbenec si kúpil napríklad auto, ale ja som pomaly zariadila veci do domácnosti a podobne (a to častokrát už potom aj zo spoločných peňazí 😄 ).

Strana
z4