icon

Čo robiť, aby ste boli dobrá manželka?

28. dec 2024

Moj muz mi občas vycita, že nie som vraj dobrá manželka. Keďže som nemala vzor v mojej mame tak netuším, čo vlastne odo mňa čaká. Neskutočne ma zranuju jeho slová. V jednu chvíľu mi povie, že som hrozná, tvari sa tragicky, aký je nešťastný, ze som celá mama aj ked vie, ze ma tyrala psychicky a kým ja nad sebou premýšľam, čo na svojom spravani zlepšiť, ako byť dostatočne dobrá, on sa o chvíľu veselo hrá PC hry a život gombícka. Takže starám sa o domácnosť, deti, chodím do práce, diaľkovo študujem. Nepijem, nefajčím, chodím do fitka dvakrát týždenne. Neziarlim, deti nebijem, venujem sa im. K mužovi som milá, zaujímam sa o neho. Občas, keď je toho veľa na mňa a muž zase rype do mňa, tak vybuchnem a zvýšim hlas, čo vždy použije proti mne. Napríklad kúpila som si nový kabát. Muz si ma obzeral a potom povedal, že v ňom vyzerám ako tetka, že je otrasný, proste celú ma skritizoval. Jasne, ze sa ma to dotklo a povedala som mu, že vždy ma len kritizuje,uje za všetko. A zase som bola zlá manželka. Prosím vás, tie, čo vám muži hovoria, že ste super manželky, priateľky. Ako sa spravate? Čo nemám robiť pre pokoj v rodine? Vždy mi povie, že všetko je len moja chyba.

Strana
z3
andreso28
5. jan 2025

Naozaj je medzi nami toľko narcistickych ľudí?

enmery
5. jan 2025

Ty si vyhľadaj toho dosť o narcistickej poruche. A hľadaj terapeuta. Napr Hedepy je online, zameriavajú sa tam na presne takéto zneužívanie. Aby si pochopila, že jediné, čo musíš zmeniť, je odísť. Ty si príkladom toho, o čom tam hovoria, takto vychované dieťa bude buď obeťou narcistu alebo sa ním sám stane. A bude to čakať aj Tvoje deti, to sú podvedomé vzorce. A pre rýpalky, aj keby to nebol narcis/haha/ tak je to nulový chlap. Pretože tam, kde chlap ponižuje osobu, ktorú by mal chcieť chrániť, milovať nie je čo zachraňovať, len seba. A Tvoj manžel, môj má cez 50 rokov a teda objatí, túlenia a bozkov si užijem na kilá. Neznášam takýchto hajzlov, ktorí celý život systematicky ničia dobré empatické ženy.

enmery
5. jan 2025

@andreso28 Odhaduje sa do 20% v populácii. Oni tu boli vždy, len to nemalo pomenovanie.

loliki
5. jan 2025

Ale prosím ťa, to že ťa niekto kritizuje, vôbec neznamená, že chyba je v tebe. 🙂 Ten druhý ťa nevie mať rád takú, aká si. A čí je to problém? Snáď nie tvoj. Deťom vyhovuješ a manžel nech si zvykne. Alebo nech sa zameria na tvoje dobré vlastnosti, pre ktoré si ťa za manželku vybral. Opýtaj sa ho, prečo si ťa vôbec vybral za ženu, keď teraz je náročnejší. Aj ty si si mohla myslieť, že rokmi to bude s ním lepšie, viac zarobí, pôjdete na dovolenky, budeš mať krásne darčeky na Vianoce...a vyčítaš mu niečo? Môžeš mu povedať vtip: Ja som sa modlila za dobrého manžela, tak mám dobrého manžela. Ty si sa nemodlil, tak máš, čo máš. 🙂

liv1
6. jan 2025

Takto ti poviem. On nepomaha tebe s detmi, pretoze su to vase deti, nielen tvoje 😉. To je jeho povinnost. A to iste varenie. Je to aj jeho domov, jeho deti a jeho brucho taktiez 😁. Na slova “ty si zla manzelka” mu odpovedz. To ja som velmi dobra manzelka, velmi mila, uctiva, ta ktora sa snazi. Ale to ty si ten zly manzel. A toto mu vzdy povedz, ked sa uchyli ta kritizovat. Mastav mu zrkadlo, vrat mu to. Nemusis vtedy po nom hucat, nemusis zvysovat hlas. Hovor to praveze s kludom a rozvazne. Ked ta zacne kritizovat, tvoj vyzor, urob presne to iste. Ale este dodaj, ja som so sebou spokojna. Ja sa sama sebe pacim, to ty mas to a to take a onake. Toto vracanie a kritizovanie jeho skus len na nejaku dobu, mozno mesiac, ci sa spamata. Ver mi, ked sa pacis sama sebe, ked si uvedomujes (alebo budes uvedomovat svoju hodnotu), ked sa postavis sama za seba (ale nie hystericky ale s kludom), potom aj on si mozno uvedomi, ze uz nevie nemoze a neda sa s tebou manipulovat. Nenechaj ho vidiet na tebe, ze sa ta jeho reci dotykaju. Lebo presne to sa mu paci, presne to vie ze s tebou zamava a ta rozhodi. Bude to robit mozno len potial, pokial bude vidiet ze to na teba ucinkuje. A samozrejme ze ten psycholog, to na 100%. Ale ak mozes, zatial mu o tom nehovor ze k nemu ides. Drzim palce ✊

autor
6. jan 2025

@liv1 ďakujem, vyskúšam to

tatisna
7. jan 2025

On sa s Tebou nudí, si na ňom závislá psychicky a to ho irituje, potrebuje odstup. Skús sa viac venovať sebe, ak teda sa to dá, začni cvičiť, nahoď sa a vhod von s kamoškou, proste hocičo len nebuď taká dobrá a nesebecka lebo sa unudí na smrť. Nakoniec si nájde milenku a ešte Ti otrepe o hlavu že je to Tvoja vina. Skús si ho menej všimat. Áno, muži doma chcú dobre, empaticke,milé ženy ale keď je toho príliš tak sa nudia a svoju frustráciu si vybíjajú na Tom kto je doma čiže na žene.

zazka666
7. jan 2025

@ivangeline total súhlas. Silný človek nepotrebuje chválu od druhých ako držiaky, drží sa svojho sebavedomia, ukrytého vnútri.

zazka666
7. jan 2025

To je hovado. Psychológa, frajera , odstrihnúť a zmiznúť.❤️

zazka666
7. jan 2025

Lebo nič zle nerobíš. Ser na neho. Nereaguje. Hlavne komunikuj a niekým, komu dôveruješ.

renesance80
7. jan 2025

toto znamená že on je zakomplexovaný manipulátor a vzala si si za muža hovado

zazka666
7. jan 2025

@andreso28 kua, je ich ako maku. Sa vrece s nimi roztrhlo

Strana
z3