icon

Čo robiť, ak partner chce svadbu a deti?

31. aug 2025

Ahojte... mám už asi 8-9 mesiacov vzťah, všetko nám klape moc moc fajn, už to začína byť važne a môj priateľ by rád so mnou býval. Dokopy sa poznáme zhruba rok aj pol. Je teda zo zahraničia, ja mám 27 a on 30r. Problém je len v tom, že on určite chce do budúcna svadbu a deti, myslí to naozaj vážne, dal mi to najavo hneď, dokonca sa vyjadril, že do roka by určite chcel stihnúť zásnuby a do ďalšieho roka svadbu, ak bude všetko ideálne. Ibaže ja tak svoju budúcnosť nevidím. Desí ma, žeby som si skazila postavu a celá tá zodpovednosť, mám aj dobre rozbehnutù kariéru. On je vsak moc fajn, je zodpovedný... a práve preto cítim výčitky, že ho možno držím zbytočne. To ročné výročie vzťahu sa blíži a ja mám tušenie, že on plánuje zásnuby... hlavne pri tom spoločnom bývaní... rada by som na to počula nezaujaté názory... možno mi to ukáže inú perspektívu.

galadriel90
31. aug 2025
@rozculena

@galadriel90 to je jej vec,teba to nemá čo trápiť,prečo sa navážaš do ženy preto,že nechce deti?

@rozculena nenavazam sa vôbec len komentujem, co môžem nakoľko autorka tu takú možnosť dala pre publikum, ked napísala verejný príspevok.. A nie preto ze nechce deti, ale skôr pre to, ze evidentne nevie dostatočne odkomunikovať túto vec svojmu priateľovi, ktoreho tým pádom proste vodí za nos... 🤷

ibatanecnica
31. aug 2025
@anonym_autor

Ono rozchod... ten by ma naozaj mrzel, musím priznať, pretože po ostatných stránkach si naozaj nesmierne rozumieme. Mňa popravde prekvapilo ako veľmi túži po deťoch on, nevedela som, že aj u mužov je taká silná túžba...

@anonym_autor teba by mrzel rozchod? Ver mi ze jeho by bolelo zistenie po rokoch ze si mu davala nadeja nakoniec nic z rodiny nebude.- ovela.viac. Ak si rozhodnuta deti nemat tak.mu to.povedz na rovinu s tym, ze darmo dufa a netahaj to s nim. Lebo takto mu stale.davas nadej

martinka13
31. aug 2025
@anonym_autor

Ono rozchod... ten by ma naozaj mrzel, musím priznať, pretože po ostatných stránkach si naozaj nesmierne rozumieme. Mňa popravde prekvapilo ako veľmi túži po deťoch on, nevedela som, že aj u mužov je taká silná túžba...

@anonym_autor nebuď sebec. On chce rodinu a deti. Ty nie. Nájdi si niekoho, kto bude rovnako nastavený ako Ty. Nechaj ho, nech je šťastný. S Tebou nebude a vlastne ani Ty s ním

ibatanecnica
31. aug 2025
@anonym_autor

Mne nevadí záväzok, ja by som si ho pokojne vzala, ale on jednoducho tú svadbu vidí ako začiatok rodiny doslova, práve preto ma desí aj ten záväzok, svadba ako taká je za mňa v poriadku... skôr tá vízia detí a podobne. Samozrejme ešte raz opakujem, že mu často hovorím, aby spomalil, dokonca o tom aj často žartujem, že beriem nohy na ramená...

@anonym_autor sama pises ze.o tom zartujes. Tak mu to pobedz vazne..ze.deti nechces a ak sa s tym.nezmieri.jednoducho pojdete kazdy svojou cestou. Toto fungovat nemoze. Jeden chce a druhy nie. Tu kompromis nie je

marca12
31. aug 2025

@anonym_autor Preco sa s nim neporozpravas? Vsak mu normalne povedz,ze svadbu tak skoro nechces a deti tiez este nie. Mozno casom zmenis nazor a ak aj nie,je to na nom,ci sa rozhodne ostat s tebou alebo sa rozidete.

autor
31. aug 2025

Ja som to samozrejme hovorila aj vázne... ale on potom začal s tým, že veď vziať sa môžeme a možno časom si to rozmyslím, iba neviem či je aj niečo také dobrý nápad...

martinmmartin
31. aug 2025
@anonym_autor

Priateľ je z kórey, aby som to upresnila. S financiami problém nemáme, ja aj on zarábame naozaj slušne... nevlastníme ale napríklad vlastné byvanie, čo je tiež také... obaja sme v podnájmoch a preto by rád platil len jeden a nie dva podnájmy, čo je logické. V tomto bode si myslím, že nechcem deti vôbec, čo som mu aj povedala niekedy ešte na začiatku vzťahu, dokonca možno aj predtým ako sme spolu začali, to si už nespomínam.

@anonym_autor O tych detoch, ak je to fakt ako pises, mu musis davat info kedy mozes- vidite niekde vrestiace decko - spomeies ze to chvalabohu mat nikdy nebudes a pod. Nech si nemysli ze ta v tomto zmeni, alebo ze si sa uz sama zmenila

minenkaa
31. aug 2025

Ja si myslím,že sa treba rozísť,uplne rozdielny pohľad mate na vzťah a bude zbytocne potom zložité

mandzula
31. aug 2025

Zacnite spolu byvat a mozno sa vec vyriesi sama. A ak sa aj zasnubite, v zasade to nic neznamena.

vler
31. aug 2025
@anonym_autor

Ja som to samozrejme hovorila aj vázne... ale on potom začal s tým, že veď vziať sa môžeme a možno časom si to rozmyslím, iba neviem či je aj niečo také dobrý nápad...

@anonym_autor podla mna nie je dobry napad sa zobrat s tym ze si to "mozno" rozmyslis, pretoze to vytvara akysi tlak ktory vo vztahu stale bude a budu z neho vyplyvat nezhody ak svoje rozhodnutie nemat deti nezmenis.

ahhola
31. aug 2025

No neblokuj ho pre inu, ktora tuzi po rodine, tak ako on. Uzivaj si postavu a karieru, ako didijany, adely, haspry... Povedz mu, ze sa rok namahal zbytocne a ty to nie si. Mozno si vyhrala v loterii, ale nie je povinne vybrat si vyhru. 👽

autor
31. aug 2025

Ja si práve uvedomujem, že som vyhrala v lotérií a práve preto nechcem len tak prísť a povedať mu, že papá a koniec, maj sa pekne. To by ma bolelo, pretože verím, že ho naozaj ľúbim

sisska96
31. aug 2025

Ešte si mladá. O 5 rokov budeš inak rozmýšlať.

zobaka
31. aug 2025

kolko mate rokov? ono clovek moze casom zmenit nazor

anonym_c3c67c
31. aug 2025

Takže ty veríš že ho naozaj ľúbiš? Nie neľúbiš ho, keďže nie si k nemu úprimná.

bludna
31. aug 2025

@anonym_autor Hm, to ti len tak povedal bez toho aby sa predtym opytal co by si chcela ty? Podla mna je to trosku red flag. Ved to dieta predsa musia chciet dvaja.

sevrin
31. aug 2025

Rozumne mu to vysvetli a dúfaj, že rýchlo pochopí že na cestu životom on potrebuje oveľa lepšiu ženu.

autor
31. aug 2025
@zobaka

kolko mate rokov? ono clovek moze casom zmenit nazor

@zobaka ja mám 27 a partner má 30, ako som písala v príspevku

vilma7
31. aug 2025

Nekoncia sa mu náhodou víza alebo niečo? Príde mi to zvláštne. Ze tak nalieha.

autor
31. aug 2025
@vilma7

@vilma7 on má pracovné víza, čiže pokiaļ má prácu a obnovuje ich ako má, tak by to malo byť v poriadku, ale áno, keby sme sa vzali, má to jednoduchšie

autor
31. aug 2025
@bludna

@anonym_autor Hm, to ti len tak povedal bez toho aby sa predtym opytal co by si chcela ty? Podla mna je to trosku red flag. Ved to dieta predsa musia chciet dvaja.

@bludna ono skôr to tak načrtáva, keď sa bavíme o budúcnosti alebo keď sme s nejakými kamarátmi, ktorí už deti majú. My sme sa o tom bavili na začiatku vzťahu. On jednoducho verí, že ja zmením názor

ahhola
31. aug 2025
@vilma7

@vilma7 v tom mozet byt aj taky podivny rasizmus😅jeden arabas chodil dl PN a tam starostlivo vyberal zenu, zdalo sa, no on vyberal matku, super geneticky material na svoje deti. Aj mu porodila 3 a ked mal najmensi 3 roky, vykopol ju. Deti uz mal, belosku nepotreboval, taku si kupi kedykolvek dostane chut. Lenze malokto vie, ako napr. Marocke deti trpia hluchotou, neustalym pribuzenskym krizenim... Obcas nieco take vytiahne na svetlo rozboril.

anonym_147f01
31. aug 2025

Je to jednoduche... on uz ma vek, chce zahniezdit... ty si zas chces budovat karieru a postavu.

Vies, ze on chce rodinu a ty nie. Takze na co ho tahas za nos? Lebo je mily a laskavy? Pusti ho do obehu nech si najde taku co zdiela tuto viziu a ty maj buchaca... ved aj ten ta obskoci nez zasunie

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
autor
31. aug 2025
@anonym_147f01

Je to jednoduche... on uz ma vek, chce zahniezdit... ty si zas chces budovat karieru a postavu.

Vies, ze on chce rodinu a ty nie. Takze na co ho tahas za nos? Lebo je mily a laskavy? Pusti ho do obehu nech si najde taku co zdiela tuto viziu a ty maj buchaca... ved aj ten ta obskoci nez zasunie

@anonym_147f01 určite ho nemám len na sex, naozaj si rozumieme. Máme kopu spoločných názorov a záujmov, bohužiaľ len tie odlišné vízie budúcnosti.

Tiež si nemyslím, že on to vníma ako nejaké... no že jednoducho som európanka...

bludna
31. aug 2025
@anonym_autor

@bludna ono skôr to tak načrtáva, keď sa bavíme o budúcnosti alebo keď sme s nejakými kamarátmi, ktorí už deti majú. My sme sa o tom bavili na začiatku vzťahu. On jednoducho verí, že ja zmením názor

@anonym_autor Tak to potom nie je len trosku red flag ale brutal velky red flag. Rob ako to citis ale nezabudaj, ze takych ako on urcite este najdes. Aj takych, co budu respektovat tvoje rozhodnutia. Drzim palce.

mikasa_ackerman
31. aug 2025

@anonym_autor ja viem, že deti určite v budúcnosti nechcem, našla som si partnera, ktorý je na tom rovnako. Neviem si prefstaviť, že by som bola s niekym, kto by ma do takýchto vecí tlačil alebo očakával, že zmením názor. Nenechaj sa hlavne dotlačiť do niečoho, čo ty sama nechceš. To dieťa budeš musieť vynosiť a porodiť ty, takisto bude na tebe väčšina starostlivosti. Ak po tom ty sama netúžiš, nechoď do toho.
V tomto sa nedá urobiť kompromis, vždy niekto zostane nešťastný. Dobrých mužov ešte stretneš, aj takých, ktorí to budú mať rovnako ako ty. Držim veľmi palce, ak chceš kľudne mi napíš správu, môžme pokecať🫂

enmery
1. sep 2025

Tento argument a postoj som zažila u jednej mojej známej. Ešte to s chlapíkom poňaťahovali. Problem nebol ani deti, ani postava. Ale muž. Lebo po rozchode si našla iného extra rýchlo a s ním deti a svadba boli raz dva. A je šťastná.

alenka58
1. sep 2025

zbytočne strácaš čas svoj aj jeho

ik70
1. sep 2025

Poznám jeden manželský pár, nastávajúca manželka si dala podmienku, že si ho zoberie za manžela len ak podpíše predmanželskú zmluvu, že nebude od nej počas manželstva chcieť deti. A on ju tak velmi chcel, že to podpísal. Žijú už spolu cca 20 rokov bez detí a užívajú si život. Chodia niekoľko krát do roka po dovolenkách. Aj také sú ženy, síce je to smutné ☹, ale to je ich vec.