icon

Čo robiť, ak partner chce svadbu a deti?

31. aug 2025

Ahojte... mám už asi 8-9 mesiacov vzťah, všetko nám klape moc moc fajn, už to začína byť važne a môj priateľ by rád so mnou býval. Dokopy sa poznáme zhruba rok aj pol. Je teda zo zahraničia, ja mám 27 a on 30r. Problém je len v tom, že on určite chce do budúcna svadbu a deti, myslí to naozaj vážne, dal mi to najavo hneď, dokonca sa vyjadril, že do roka by určite chcel stihnúť zásnuby a do ďalšieho roka svadbu, ak bude všetko ideálne. Ibaže ja tak svoju budúcnosť nevidím. Desí ma, žeby som si skazila postavu a celá tá zodpovednosť, mám aj dobre rozbehnutù kariéru. On je vsak moc fajn, je zodpovedný... a práve preto cítim výčitky, že ho možno držím zbytočne. To ročné výročie vzťahu sa blíži a ja mám tušenie, že on plánuje zásnuby... hlavne pri tom spoločnom bývaní... rada by som na to počula nezaujaté názory... možno mi to ukáže inú perspektívu.

Strana
z3
enmery
1. sep 2025
@ik70

Poznám jeden manželský pár, nastávajúca manželka si dala podmienku, že si ho zoberie za manžela len ak podpíše predmanželskú zmluvu, že nebude od nej počas manželstva chcieť deti. A on ju tak velmi chcel, že to podpísal. Žijú už spolu cca 20 rokov bez detí a užívajú si život. Chodia niekoľko krát do roka po dovolenkách. Aj také sú ženy, síce je to smutné ☹, ale to je ich vec.

@ik70 Podľa mňa je viac smutné, keď sa dieťa narodí do rodiny, kde otec týra matku, chlastá, gemblí, chodia polonahé a hladné, nikto ich z toho marazmu nevytrhne...a že je takých detí kopec. Čo majú z takého života a čo myslíš, ako budú žiť tie deti ako dospelí? Rovnako.
Neviem odkiaľ sa berie v niektorých ľuďoch tá zlosť, že žena nechce dieťa. Vôbec to nie je povinnosť a ak je pár s tým vpohode, nikoho do toho nič.🤷‍♀️

beronsche
1. sep 2025

@anonym_autor ja len, že pokazená postava nie je istota. Ja som nikdy nevyzerala lepšie ako po prvom dieťati.
Ak je toto, čo ťa desí, pozri profily športujúcich mám, veď mnohé vyzerajú fantasticky..
Každopádne, toto je ten najidiockejsi dôvod aký môže byť.. ako vážne..

Tak či onak, ak naozaj dieťa nechceš, ani v budúcnosti, nie je na tom vobec nič zle.
Len musíš byť k priateľovi úprimná.
Musíš mu to povedať a žiaľ, aj ratat s tým, že on zaujme pre teba boľavé stanovisko a vzťah ukončí.

Ale zaujímalo by ma, odkiaľ je priateľ..
O sebe píšeš ako o európanke, čiže on z EU nebude.
Otázka teda znie, či po deťoch úprimne túži, alebo si ťa chce cez deti poistiť....
V akej krajine žijete?

enmery
1. sep 2025
@beronsche

@anonym_autor ja len, že pokazená postava nie je istota. Ja som nikdy nevyzerala lepšie ako po prvom dieťati.
Ak je toto, čo ťa desí, pozri profily športujúcich mám, veď mnohé vyzerajú fantasticky..
Každopádne, toto je ten najidiockejsi dôvod aký môže byť.. ako vážne..

Tak či onak, ak naozaj dieťa nechceš, ani v budúcnosti, nie je na tom vobec nič zle.
Len musíš byť k priateľovi úprimná.
Musíš mu to povedať a žiaľ, aj ratat s tým, že on zaujme pre teba boľavé stanovisko a vzťah ukončí.

Ale zaujímalo by ma, odkiaľ je priateľ..
O sebe píšeš ako o európanke, čiže on z EU nebude.
Otázka teda znie, či po deťoch úprimne túži, alebo si ťa chce cez deti poistiť....
V akej krajine žijete?

@beronsche Písala, že on je Kórejčan.

liv1
1. sep 2025

Ma slovenske obcianstvo?

liv1
1. sep 2025

Vies odpovedz si uprimne. Ak mu povies ze svadba nebude, (moze to mat skutocne vyborne prepracovane, vela lasky, pozotnosti a po svadbe bum, uz dostal co potreboval… ) tak ci naozaj je zo laska, alebo len vypocitavost, aby dostal obcianstvo. Ak bude s tebou a rovnako sa bude apravat aj ked povies ze svadba nebude, deti taktiez, tak ok. Ak to tak citis, proste si ho neber.

beronsche
1. sep 2025
@enmery

@beronsche Písala, že on je Kórejčan.

@enmery jaaj, to mi ušlo..ops..

beronsche
1. sep 2025

Tak to mi teda nepríde, že by sa chcel chlapík ženit kvôli občianstvu, keď je z Kórei.
Mám pocit, že aziati sú viac rodinne zalozený. Možno preto tak tlačí.

autor
1. sep 2025
@liv1

Ma slovenske obcianstvo?

@liv1 nie, priateľ nemá slovenské občianstvo, je tu na pracovné víza. Priznám sa, že o tom ako toto funguje moc nekecáme, on si rieši úrady sám, sem tam dačo spomenie, ale to je tak všetko. Pokiaľ viem, tak kým má prácu, tak tu môže ostať bez problémov, každopádne verím, že si ma určite nechce brať iba kvôli občianstvu. Predtým mal priateľku nemku a to by mal teda silnejšie občianstvo, s tou svadbu vraj určite nechcel, ono to sk občianstvo zasa nie je také terno.

autor
1. sep 2025
@beronsche

Tak to mi teda nepríde, že by sa chcel chlapík ženit kvôli občianstvu, keď je z Kórei.
Mám pocit, že aziati sú viac rodinne zalozený. Možno preto tak tlačí.

@beronsche jeho brat, je myslím o dva alebo tri roky starší a majú už dve deti, takže ono sa dosť porovnáva aj s ním a myslím si, že aj preto to tak je... pretože jeho brat má doslova taký "rozprávkový vzťah" a všetko im krásne klape.

nevenka
1. sep 2025
@enmery

@ik70 Podľa mňa je viac smutné, keď sa dieťa narodí do rodiny, kde otec týra matku, chlastá, gemblí, chodia polonahé a hladné, nikto ich z toho marazmu nevytrhne...a že je takých detí kopec. Čo majú z takého života a čo myslíš, ako budú žiť tie deti ako dospelí? Rovnako.
Neviem odkiaľ sa berie v niektorých ľuďoch tá zlosť, že žena nechce dieťa. Vôbec to nie je povinnosť a ak je pár s tým vpohode, nikoho do toho nič.🤷‍♀️

@enmery tak zase nehrot to ani Ty, aka zlost? Len vyjadrila nazor, ze je to ich vec a jej to pride smutne. Nic viac, nic menej.

liv1
1. sep 2025

Neexistuje “silnejsie obcianstvo”. Obcianstvo clena EU ho opravnuje na to, o com sa im v zahranici len sniva. Volny pohyb. Predpokladam, ze volny pohyb po EU nema, alebo ano?

anonym_54efac
1. sep 2025
@abbey1

Ja keď počujem argumenty ako pokazená postava a kariéra je mi to k smiechu cez slzy.

@abbey1 V podstate, niekto si myslí, že spasí svet/seba tým že kotí deti. Niekto si myslí, že spasí svet/seba tým že urobí kariéru a dieru do sveta.
Je v tých ľudoch rozdiel?

13uzivatelka11
1. sep 2025

K občianstvu by mu deti nebolo treba a nie, nie je to ani žiadna poistka aby si ženu udržal, takže ja si tiež myslím, že tie deti s tebou chce úprimne.. inak by to stále nespomínal keď vie, že deti aktuálne nechceš..

anonym_b74d1d
1. sep 2025

Poznám pár takýchto zmiešaných rodín, kde muž vyžaduje od manželky a detí pokoru a dosť na to tlačí.
Svadbou sa vačšinou dosiahne, že sem dostane členov rodiny, ktorí tu už zostanú, je to iná kultúra a majú veľa zvykov, ktoré sa dodržujú a cez to nejde vlak.
Sú pracovití, ambiciózni, rodinu zabezpečia, ale všetko aj financie majú pod palcom, vyrátané takmer na centy..
Rodina je pre nich veľmi doležitá, čo je naozaj pekné, len užívanie života je veľmi strohé, tam uzdu málokedy popustia, pre nejaké rozmary nemajú pochopenie.
Záleží od povahy samozrejme, ale týchto čo poznám sú ako cez kopirák, milujúci veľmi, ale niektoré veci im vysvetliť nejde.

autor
1. sep 2025
@liv1

Neexistuje “silnejsie obcianstvo”. Obcianstvo clena EU ho opravnuje na to, o com sa im v zahranici len sniva. Volny pohyb. Predpokladam, ze volny pohyb po EU nema, alebo ano?

@liv1 to nie, potrebuje samozrejme všade víza, ale záleží, niekde nie je problém ich vybaviť, inde zasa áno... priznávam, že toto je v jeho réžií, takže do toho moc nos nestrkám

autor
1. sep 2025
@anonym_b74d1d

Poznám pár takýchto zmiešaných rodín, kde muž vyžaduje od manželky a detí pokoru a dosť na to tlačí.
Svadbou sa vačšinou dosiahne, že sem dostane členov rodiny, ktorí tu už zostanú, je to iná kultúra a majú veľa zvykov, ktoré sa dodržujú a cez to nejde vlak.
Sú pracovití, ambiciózni, rodinu zabezpečia, ale všetko aj financie majú pod palcom, vyrátané takmer na centy..
Rodina je pre nich veľmi doležitá, čo je naozaj pekné, len užívanie života je veľmi strohé, tam uzdu málokedy popustia, pre nejaké rozmary nemajú pochopenie.
Záleží od povahy samozrejme, ale týchto čo poznám sú ako cez kopirák, milujúci veľmi, ale niektoré veci im vysvetliť nejde.

@anonym_b74d1d jeho rodina sem určite neplánuje ísť, jeho mamka je momentálne vážne chorá a brat už v podstate žije v európe so svojou rodinkou. Je teda pravda, že priateľ je viacej rezervovaný, ale určite nie je zasa extrémne upnutý, ale áno, plánovanie má nesmierne rád, má také tie ako keby miľníky v živote, ktoré jednoducho chce dosiahnuť a po tých si ide.

anonym_b74d1d
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_b74d1d jeho rodina sem určite neplánuje ísť, jeho mamka je momentálne vážne chorá a brat už v podstate žije v európe so svojou rodinkou. Je teda pravda, že priateľ je viacej rezervovaný, ale určite nie je zasa extrémne upnutý, ale áno, plánovanie má nesmierne rád, má také tie ako keby miľníky v živote, ktoré jednoducho chce dosiahnuť a po tých si ide.

@anonym_autor ok, len že život s ním može byť aj náročný, plnenie tvojich snov, nemusí byť priorita, to si treba vydiskutovať, odpozorovať, možno od švagrinej, či je to naozaj taká rozprávka aj pre ňu.

rorino
1. sep 2025

@anonym_autor Tak ho nezavádzaj,nemáte už 20 ,nech má šancu nájsť si priateľku s rovnakými preferenciami,a ty vlastne tiež,lebo takto môžete byť časom obaja nešťastní.

autor
1. sep 2025
@anonym_b74d1d

@anonym_autor ok, len že život s ním može byť aj náročný, plnenie tvojich snov, nemusí byť priorita, to si treba vydiskutovať, odpozorovať, možno od švagrinej, či je to naozaj taká rozprávka aj pre ňu.

@anonym_b74d1d samozrejme, ja vidím, že on ma podporuje a chce, aby som si splnila všetky sny. Nikdy ma v ničom nedržal pozadu, práve naopak... a práve preto sa obávam o neho prísť

princezna_bosorka
2. sep 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ jednoznacne mu asap povedz, ako to vnimas. A teda - nenutim nikoho mat deti, ale argument, ze si pokazis postavu je fakt hlupy. A kariery sa kvoli detom vzdavat netreba, len treba vediet, ako na to...

Strana
z3