Čo robiť, keď partner neakceptuje rozchod?
Neviem ako dalej , mam priatela ( nie manzela ) zijeme spolu 9 rokov posledne dva roky to z nim ide z kopca , robil v zahranici , ochorel tam prekonal dve operacie ako tak ho dali dokopy ale nazad sa uz vratit nechce , nasiel si tu slabo platenu pracu , nikam uz nechce chodit len sedi doma a cumi do telky , vraj ze to nema zmysel . Neda sa nim pohnut , ked som mu pohrozila rozchodom dosiel z pravnikom ze musi dostat 1/2 ceny bytu inak ho vyhodit nemozem , zavezky si plni , dlhy nema , deti nemame , ja nemam na vyplatenie , a tak je tu zla atmosfera a uz s nim nieje vobec rec od kedy som to navrhla . Co sa s tym da robit ? Nepije , nerobi nic , nema ani milenku , na sude by bol za chudacika a ja za harpiu je to bezny stav ? Ma 42 ja 34 , moze sa kriza stredneho veku prejavovat aj tak ? Mne nezakazuje nic , ze si mam najst kamosky a lietat z nimy ked ma to bavi .
@anonym_062dd9 Asi, ze sa priatel odstahuje a dalej bude platit hypoteku😏
@anonym_06f090 ved ideál, nie?
Akoze a o aku radu si prisla sem? Nech priatel ide na nejaku terapiu.. Ked sa nic nezmeni, proste budes takto dalej zit a cim dlhsie, tym viac to budes lutovat. Moj manzel takto zil s ex 17 rokov, povedal najvacsia chyba v zivote, tiez nemal gule na to ju vyhodit, tam bolo aj dieta.. strasna predstava takto stratit roky..
@michaela3691 Ahoj, toto mas taku "zapeklitejsiu" situaciu. Predat byt nechces ako pises...partner ostal zrazu taky-nijaky. Co sa vlastne partnerovi stalo v tom zahranici, co ho 2x operovali? Nieco zavazne? Aku mal tam pracu?-taku, co uz po tych operaciach nemoze vykonavat? Mozno naozaj, ak by to teda bolo, ze pricina je prave v tomto, ze ma z toho nejake depky. Skusila si mu navrhnut,ze by isiel na terapiu k psychologovi? Je on taky,ze by tam isiel? Mala som kedysi jednu znamu, ktorej muz takto podobne zial dopadol, ze robil pracu,ktora ho velmi bavila, tak sa mu stal uraz taky, ze tiez operacia a nakoniec uz tuto pracu vykonavat nemohol no a sa tak nejak kvoli tomu zacal kvazi opustat, lebo vtedy aj dobre zarobil a ta praca ho bavila tak ako sa povie ludovo,ze mu sadla ako rit na serbel. Len zo zaciatku vela odmietal odbornu pomoc...ale nakoniec ho tam ona nejak "dokopala" a zacalo mu to aj pomahat🙂 postupom casu zacali chodit na prechadzky, kino, niekam von proste aj doma sa im to zlepsilo. Len teda zalezi, neviem aky je tvoj partner, a ci by sa takto nakoniec odhodlal ist na terapiu. Ak by nie a ozaj nechcete byt predat, tak si urcit asi nejake pravidla a zit cisto ako spolubyvajuci, bez intimnosti atd. Tazsie to asi bude, ak by si si casom nasla noveho partnera a obcasne by si si ho chcela pozvat k sebe...ci to tvoj potom uz ex lahko stravi a nebude robit problemy. Ak by ste sa mali ozaj rozist, skor odporucam predat nehnutelnost..neviem ci by ste zvladli do buducna fungovat obaja cisto ako spolubyvajuci v ratane toho, ak by prisla na navstevu casom jeho nova partnerka alebo tvoj partner..Mozno by bolo fajn este skusit sa s nim otvorene porozpravat, ze ta trapi jeho stav, ci by isiel na terapiu, ked bude suhlasit tak fajn a ked nie, tak preber otvorene s nim moznosti spolubyvania, pripadne ako si to aj on predstavuje dalej a povedz mu aj ty svoje ako si to predstavujes do buducna. Mozno nejaku dobu, ked aj budete len ako spolubyvajuci a zistite,ze to tak nejde, tak sa nakoniec rozhodnete nehnutelnost predat,.. ale to vsetko je hudba buducnosti a hlavne komunikacie medzi vami. Drzim palec
@michaela3691 odist a dat sa vyplatit z bytu, nebude mat, byt sa preda. NEZABIJAJ s nim cas. A k pravnikovi.. neviem ako mate byt financovany, kolko zaplatene, tak si porataj kolko to vyrovnanie je. JE uplne jasne, ze clovek ktory ma pol nehnutelnosti neodide len tak,
@melanta ina arogancia , predpokladam ze tvoj chlap je nevolnik co si nesmie povedat ani nazor lebo hned dostane naklad , no aj take ziju
@michaela3691 inak hlavne ze tvoj nie je nevolnik, a mate tak uzasny vztah :DDD
Autorka, vy ste veľmi vzťah nemali, ak bol väčšinu času preč.
Možno, keď ste zrazu spolu, tak ste zistili, že si nerozumiete. Že on nechce toľko chodiť von atd..
Čo sa týka jeho zdravotných problémov, to vie pekne narobiť šarapatu so psychikou.
Nejak mám pocit, že ti na ňom nezáleží.
Ahoj.Ako ti tu už písali, ostavať ako spolubyvajuci v nefunkčnom vztahu je to najhoršie, čo môžeš urobiť.Život ti pretečie pomedzi prsty a ty budeš vekom padať hlbšie a hlbšie, psychicky ťa to da uplne dole.Každý deň na toho človeka pozerať, nemôcť sa ho dotknúť, objať, pobozkať musi byť veľmi ťažké.Každa emocionalne založená žena túži byt milovaná a tuzi lásku dávať, o to viac keď s tým človekom denne žijem a ktorého som niekedy lubila.Neviem si to predstavit.Žena ktorá ma štipku sebalásky a vzťah sa už nedá napraviť/ vyskúšali vsetky moznosti/nebude mrhať životom len kvôli bytu alebo aj deťom, majetkom alebo hocičomu inému.Raz keď niečo nefunguje treba ísť od seba, dať si šancu na krajší zajtrajšok a netýrať sa, lebo raz ťa to dobehne.Zarábaš si na psychosomatické choroby.
ale on rozchod akceptoval... to ty nechces akceptovat,ze ak nemas na vyplatenie ajeho a ani on tebe respektive nechces - tak inu moznost ako zit spolu ako kamaradi nemate? lenze raz sa spamata najde si priatelku a potom byt doriesit budete musiet alebo aj vtedy tam budete byvat na kopke - ty s priatelom a on s priatelkou? co vlastne chces pocut-aby ti tu radili ako ho vystahovat a prist k jeho polovici zadarmo? ak sa chcete pohnut - musite sa zbavit zataze-a to je ten byt ...
radšej predať a odísť . neviem si predstaviť žiť takto spolu v jednom byte.
ja som nepochopila,čo si ty predstavuješ pod pojmom "nechce akceptovať rozchod"
Vážne si čakala,že si zbalí igelitku a nechá ti byt?
@michaela3691 vyplatiť ho nechceš, on teba vyplatiť nechce a byt predať nechcete. Akú radu očakávaš?

@michaela3691 No vidis, uz si sa rozhodla, ze ostavas. Vsak sa nic neda. Tak prajem este dalsich krasnych 40 rokov s nim v tom byte 🙄
@anonym_06f090 z nim f tom bite 😀 😀