Čo robiť, keď rodina ignoruje vnúčatá?
Ahojte...idem si vyliať srdce...ako by ste si vysvetlili nezáujem svokry o vnúčatá, predtým chodili zriedka ale došli...toho roku odignorovali narodeniny všetkých našich detí plus moje ani sms nič,muzovi zagratulovali na narodeniny po telefóne no tiež neprisli...Vianoce to isté ani sa neozvali nedošli pritom stále na sviatky prišli a nechápeme zrazu taký obrat...poraďte mi ako to vysvetliť deťom 🙏alebo čo im povedat
Môj svokor je rovnaký, dvakrát do roka videl deti, synovi na narodeniny nezablahozelal ani si nespomenul na jeho oslavu neprišiel... Neriešime to, on je taký nezmení sa... Deti majú dosť inej rodiny ktorá im to vynahradí 😊
Keď píšeš že sa odstrihli, aký mali dôvod, udialo sa niečo? Lebo ak to predtým tak nebolo, musí byť dôvod
@milanemila nikdy sme sa na oslavy a sviatky nepozvali...ani oni nás ani opačne,stále sa šlo zagratulovať lebo sme chceli alebo oni nám a deťom....teraz sa deťom k narodeninám ani neozvali ani nedošli čo nie je zvykom a deti samozrejme boli sklamane
@1andrea111 práveže netuším...no nie sme si vedomý aby sme niečo nevhodné povedali,urobili....
deťom povedz že babka s dedkom sú chorí a máš pokoj... časom si zvyknú.
svokrovci nikdy neriešili narodky našich detí - mne svokra povedala že ona nevie kedy majú narodky 😀
my si s manž. na tom nezakladáme
Ja nemam rada takuto hadankovu komunikaciu a reci o trestani deti. Ja by som sa narovinu spytala, zavolala, ohlasila sa. Naucte sa komunikovat a nie domyslat si a dedukovat.
Na hentake pozabuckove nekomunikacne techniky co tu prevadzas by som nervy nemala. Ja by som bola ako Gizka Onova, idem, riesim.
Mas nove predsavzatie na Novy rok. Naucim sa priamo a asertivne komunikovat.
Lezie to z Teba ako z deky 🙂
Neznasam tieto anonymne debaty, lebo mam casto pocit, ze tu niekto zaraba na tom, aby rozprudil vasne.
Neodstrihli sa nahodou, ked zacal covid? A vy ste tam preco uz potom nesli? Vam zakazali k nim prist? Ci sa sa urazila, ze neposlali sms alebo nezavolali? To fakt manzelovi vobec nechybaju?
Pises, ze si mlada, mas sa co este ucit. Tak moja posledna rada.
Zivot casto preleti pomedzi prsty, ani nevies ako a budes mat 50 rokov a ziadnych rodicov. Nemrhaj casom na somariny. Zajtra zavolajte, ci mozete prist a chodte ich navstivit.
tvoj muž je neschopný komunikácie s vlastnými rodičmi?
AUTORKA aby to nemalo nejake vaznejsie vysvetlenie. Niektori ludia napr. svoje zistene vazne ochorenie taja pred vsetkymi (mozno okrem partnera), ale na ich spolocenskej aktivite sa to prejavi... Porozpravajte sa (alebo manzel) s kazdym z nich osobitne, ci nieco nie je vo veci. Len tak sa odstrihnut - na to mozu mat vazny dovod.
Ego, vlastna dolezitost, ovladanie, hnevanie sa atd., to su zakladne vlastnosti ludi. Skoda, pretoze takto detom neukazeme, ze svet je mozne zmenit iba porozumenim, laskou, odpustenim a vzajomnou pomocou.
Takze im tymto nepripravujeme lepsi zivot, pretoze sme im prikladom.
Ked majú moje deti narodeniny, zavolám mojim rodičom a manželovým a pozvem ich, že vtedy a vtedy o takom čase je oslava, tešíme sa na vás 🙂 hotovo, starí rodičia prídu a všetci su šťastní, aj deti aj babky dedkovia.
Nebudem predsa čakať doma či prídu či neprídu, alebo čakať či oni zavolajú. Však mám telefón tak zavolám ja. To je naozaj také ťažké v tejto dobe zdvihnúť telefón a opytat sa?
A to od tych narodenin nie ste v kontakte?
Vsak uz pri prvych narodeninach prveho dietata, kde sa neozvali mal tvoj muz zdvihnut telefon a spytat sa ich kedy pridu gratulovat a nie cakat do Noveho roka a riesit domnienky co sa asi stalo...ako male deti sa chovate.
@aurora33 uplne suhlasim s tymto nazorom....
A hlavne su to muzovi rodicia, on by mal byt schopny im aspon zavolat na ich sviatky, ci vianoce, bez ohladu na to, ci oni k jeho detom chodia, ci nie... nevies, čim ste sa ich mohli dotknut....
@aurora33 prepáč ale keď majú tvoje deti narodeniny voláš ty babke dedkovi? Nemalo by to byť naopak?
Bud ja alebo manžel. Ano volame my. Akože samozrejme že sa zaujímajú a opytaju sa kedy bude oslava, ale vždy povieme že sa dohodneme my, rodičia (podla prace) a potom im zavoláme s definitívnym termínom. Takže áno, voláme my.
Ja hovorim dopredu, buduci tyzden mame oslavu, ste vítaní
@w3ronika77 jasne u nás to byva tak že zavolám buď ja alebo manžel. Proste kto ma čas tak obvola rodinu 🙂
Popravde veľmi nerozumiem tomuto fenoménu že čakám, či babka dedko príde/ zavolá a ak nie tak sa idem stazovat na MK že sa babka dedko nezaujímajú.
Možno ich už prestalo baviť chodiť stále k vám a čakali že sa konečne ozvete vy alebo k nim prídete. Prečo chodia stále oni k vám?
A poznáš toto? Keď neprídu vaši k. Našim, tak neprídu naši k vašim.... Ako malé deti. Koľko máte s manželom rokov?
@evaachesa nikde nepíšem.ze chodia oni stále k nám....raz oni raz my,neviem kde si na to prisla
už by si mohla aj odpovedať na to, či tvoj manžel nevie s nimi komunikovať, keď musíš ty toto riešiť na internete.
@aurora33 lenže naši sa nezaujímajú ani nevolajú
@sasa1310 hádam môžem založiť diskusiu a opýtať sa na názor či?
však jasne, že môžeš. Ale v prvom rade treba riešiť manžela a jeho komunikáciu ako jeho rodičov.
Pozri, možno nechcu otravovat, miešať sa, keď maju pocit, ze nie su vitaní, nevieš....mozno su chorí a ty ani netušíš.... dopomôž tomu vzťahu trocha, zoberte telefon ešte dnes a poprajte vsetko dobre do noveho roku a spytaj sa kedy sa mozte stavit na kavu, neries darceky a gratulovanie,.... nezakladaj si na tom, ci gratulovali k meninam, ci poslali mikulasa, rozpravajte sa, komunikujte....
@w3ronika77 prosím Ťa načo komunikácia.. radšej bude frflať na koni a prosiť kobylky,aby vytiahli 🔮a zistili čo je vo veci..
Autorka prepáčim,aj keď neviem čo ..ale tvrdenie, že sem píšeš prvý x je smiešne..
Stačí pozrieť 👇do podobných tém na reakcie a vystupovanie vždy anonymnej autorky..
Ja som o svokrovcov prišla hneď po svadbe,mamu už nemám.. keď vidím tieto žabomyšie vojny,"hrdosť" anonymných autoriek mi je do plaču...svet sa netočí len okolo vás.. trošku menšie ego,menej arogancie , vypočitavosti a svet bude hneď krajší...a nie, keď nemám problém,tak ho vyrobím..vidno, že si sa ešte nestretla s naozajstným problémom...
A nemozes zavolať ty?
@miskakyska ja ti nemusím dokazovať že tu píšem prvýkrát alebo sty krát....nie ja neviem čo je to problém ...ty o mne malo ešte vies
Tak uz sa neobhajuj a rieš 😉 su to rodicia tvojho muza, vychovali a živili ho, tak ako ty svoje deti teraz, buď trochu vdačná...

a vy neviete komunikovať doma ani s mužom? Však nech sa opýta ich muž prečo neprídu