icon

Čo robiť, keď vás blízka osoba ignoruje?

11. júl 2026

Ide o blízku osobu, staršiu. Od doby čo žijem v zahraničí sa neozvala, ani k narodeninám/meninám/na Vianoce. Je to 12 rokov. Ja som zo slušnosti posielala pohľadnice poštou, priania, keď mala narodeniny alebo k Vianociam, Veľkej noci.

Čo ma najviac bolelo, že ani po autonehode, ktorú som mala s manželom sa mi neozvala, je to osem mesiacov. Manžel mal zlomeniny stavcov, musel byť operovaný.

Moja otázka je, či vy ste sa s takouto osobou stretávali?

V podstate mám dve možnosti a to buď a) úplne ignorovať, nepísať, nenavštevovať alebo b) jedna krátka návšteva zdvorilostná za rok.

Strana
z2
anonym_acab80
11. júl 2026

Načo? Toto vysvetli, že načo? Veď je to trápne

autor
11. júl 2026
@anonym_acab80

Načo? Toto vysvetli, že načo? Veď je to trápne

@anonym_acab80 Kvôli mame, ona ma stále bombarduje tým, že sa patrí ju navštíviť.

anonym_2c1198
11. júl 2026

Kto to je, babka? Ale to je jedno, patri nepatri, kaslala by som aj ja na nu

anonym_acab80
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_acab80 Kvôli mame, ona ma stále bombarduje tým, že sa patrí ju navštíviť.

@anonym_autor ty nemáš vlastný mozog? Nevieš sama vyhodnotiť čo je a čo nie je ok? Si vydatá, to znamená že máš minimálne 18 rokov a mala by si mat k tomu sj zodpovedajúci úsudok

autor
11. júl 2026
@anonym_acab80

@anonym_autor ty nemáš vlastný mozog? Nevieš sama vyhodnotiť čo je a čo nie je ok? Si vydatá, to znamená že máš minimálne 18 rokov a mala by si mat k tomu sj zodpovedajúci úsudok

@anonym_acab80 Mám vlastný rozum, ale bijú sa vo mne dve veci. Preto som chcela počuť názory iných žien.

muchotrafka298
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor takto, patri, nepatri. Si dospela, svojpravna a mozes sa stretavat s kym ty uznas za vhodne. Pokial Ta ta osoba ignoruje a si jej ukradnuta, tak na co mas s niekym takymto travit svoj cas? Ona o teba zaujem nema. Jej problem. Netlac sa tam, kde Ta nechcu.

autor
11. júl 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor takto, patri, nepatri. Si dospela, svojpravna a mozes sa stretavat s kym ty uznas za vhodne. Pokial Ta ta osoba ignoruje a si jej ukradnuta, tak na co mas s niekym takymto travit svoj cas? Ona o teba zaujem nema. Jej problem. Netlac sa tam, kde Ta nechcu.

@muchotrafka298 Mne skôr ide o to, že moc rokov tu už nebude, bude mať 80. Tak či to nehodiť za hlavu a na tú návštevu ísť. Alebo úplne teda ignorovať.

citronove_koliesko
11. júl 2026

@anonym_autor ostala by som kludne pri posielani pohladnic ak nemas potrebu ist za nou. Mame povedz necj ju od teba pozdravi ked budu spolu.
Ked je tvoja mama s nou zaujima sa o teba? Ako sa mas, ako sa ti dari, hovori s tvojou mamou o tebe? Tesi sa z tvojich pohladnic?
Vela starych ludi zije z toho sa dozvedia. Staci im maly podnet a maju o com rozmyslat. Ale uz nevyvijaju taku aktivitu smerom od seba.

petamich
11. júl 2026

A) - neudržiavam vzťahy s ľuďmi, ktorí nemajú záujem, ak na tom mame záleží, pošli tú pohľadnicu a návšteva nie

autor
11. júl 2026
@citronove_koliesko

@anonym_autor ostala by som kludne pri posielani pohladnic ak nemas potrebu ist za nou. Mame povedz necj ju od teba pozdravi ked budu spolu.
Ked je tvoja mama s nou zaujima sa o teba? Ako sa mas, ako sa ti dari, hovori s tvojou mamou o tebe? Tesi sa z tvojich pohladnic?
Vela starych ludi zije z toho sa dozvedia. Staci im maly podnet a maju o com rozmyslat. Ale uz nevyvijaju taku aktivitu smerom od seba.

@citronove_koliesko Ja neviem či sa na mňa pýta, to mi mama nikdy nehovorila. Ale keď som jej poslala pohľadnicu k Veľkej noci, tak sa z nej tešila, že volala mame, že akú peknú pohľadnicu dostala.
Ale či sa na mňa pýta, to vôbec netuším.

anonym_e8eb34
11. júl 2026

Babka mozno len nie je zvyknuta posielat pohladice, volat, mozno setri peniaze, mozno je nepohybliva... to ze sa tesi je dobre znamenie, isto by sa aj ona potesila viac zo zivej pritomnosti ako len pohladnic...

autor
11. júl 2026
@anonym_e8eb34

Babka mozno len nie je zvyknuta posielat pohladice, volat, mozno setri peniaze, mozno je nepohybliva... to ze sa tesi je dobre znamenie, isto by sa aj ona potesila viac zo zivej pritomnosti ako len pohladnic...

@anonym_e8eb34 Tak s mamou volá, aj môjmu bratovi zavolá, keď má narodeniny. Preto mi to príde také čudné, že s ostatnými sa telefonicky spojiť problém nemá, ale so mnou áno.

muchotrafka298
11. júl 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 Mne skôr ide o to, že moc rokov tu už nebude, bude mať 80. Tak či to nehodiť za hlavu a na tú návštevu ísť. Alebo úplne teda ignorovať.

@anonym_autor to si zvaz sama, ze ci chces travit cas s osobou, ktora o teba nema ziadny zaujem. Ze jej posles peknu pohladnicu a tesi sa? Ale prosim Ta, z toho si nevyvodzuj nic. Stara zena dostala pozdrav. Keby mala o teba zaujem, tak by ho prejavila, aspon by sa tvojej mamy opytala, ze ako sa ti dari, co mas nove, keby Ta sama nekontaktovala. Pozri sa realite do oci. Stari ludia uz nemaju zabrany, povedia aj hnusne veci, v starobe vychadzaju na povrch najhorsie vlastnosti, ktore ludia cely zivot skryvaju. To je fakt.

citronove_koliesko
11. júl 2026
@anonym_autor

@citronove_koliesko Ja neviem či sa na mňa pýta, to mi mama nikdy nehovorila. Ale keď som jej poslala pohľadnicu k Veľkej noci, tak sa z nej tešila, že volala mame, že akú peknú pohľadnicu dostala.
Ale či sa na mňa pýta, to vôbec netuším.

@anonym_autor tak potom by som isla, ked budes zo zahranicia doma tak tam chod. Staci aj polhodinka, 80r clovek sa uz rychlo unavi ale pamatat si to bude.
Ale necakaj ze po navsteve ti bude volat alebo nejako zmeni doterajsie spravanie. Pravdepodobne to ostane tak ako doteraz.

anonym_c9fc74
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_e8eb34 Tak s mamou volá, aj môjmu bratovi zavolá, keď má narodeniny. Preto mi to príde také čudné, že s ostatnými sa telefonicky spojiť problém nemá, ale so mnou áno.

Nemá to tak naučené, že volať do zahraničia stojí strašne veľa, ako to bolo kedysi?
Mne by to asi nedalo a ako býva blízko vašich, išla by som ju pozrieť. Ak by to bolo nepríjemné, po pár minútach by som odišla.

autor
11. júl 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor to si zvaz sama, ze ci chces travit cas s osobou, ktora o teba nema ziadny zaujem. Ze jej posles peknu pohladnicu a tesi sa? Ale prosim Ta, z toho si nevyvodzuj nic. Stara zena dostala pozdrav. Keby mala o teba zaujem, tak by ho prejavila, aspon by sa tvojej mamy opytala, ze ako sa ti dari, co mas nove, keby Ta sama nekontaktovala. Pozri sa realite do oci. Stari ludia uz nemaju zabrany, povedia aj hnusne veci, v starobe vychadzaju na povrch najhorsie vlastnosti, ktore ludia cely zivot skryvaju. To je fakt.

@muchotrafka298 Ak mám byť úprimná, tak tam ani na tú zdvorilostnú návštevu nechcem. Idem tam len preto, lebo mama ma tlačí. Inak by som nešla.
Vnímam to ako ty, ak by chcela, tak by mi zavolala rovnako, ako môjmu bratovi. Telefonovať vie. Asi ale len tomu, komu chce.

autor
11. júl 2026
@anonym_c9fc74

Nemá to tak naučené, že volať do zahraničia stojí strašne veľa, ako to bolo kedysi?
Mne by to asi nedalo a ako býva blízko vašich, išla by som ju pozrieť. Ak by to bolo nepríjemné, po pár minútach by som odišla.

@anonym_c9fc74 Má kredit, ale tak stačí prezvoniť. Ak by teda chcela.

anonym_8fcb38
11. júl 2026

Pre pokoj v rodine a svoj vlastný,by som babku navštívila a do budúcna by som sa zariadila podľa toho,ako by sa počas návštevy správala.Keby som videla úprimnú radosť, tak všetko, čo mi pripadalo ako ignorácia,by išlo do zabudnutia, lebo by bolo jasné, že možno nie je vo forme,aby chodila na poštu a telefonovania sa obáva, že ju to vyjde draho

crazy_cat_lady
11. júl 2026

Nesla by som

euka210
11. júl 2026

@anonym_autor a predtym sa ozyvala?
Lebo je to tvoja babka a mne by prislo blbe, keby mala volat kazdemu vnucatu...teda neviem, aky ste mali predtym vztah.
Ked pridete na navstevu, tak sa tesi?, pyta sa ako zijes?, rozpravate sa?, ci ani tam nic?a si aj tam pre nu vzduch?
Ja to beriem tak, ze info sa siria v rodine a ked komunikujes s mamou, tak ona asi dostava info. Ty musis posudit na akej urovni je vas vztah.

anonym_e8eb34
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ja ti iba taku smiesnost poviem - mozno sa boji, ze hovor do zahranicia vela stoji. Stari ludia casto nevedia, ako dnesny svet funguje. Nevedia si zistit take informacie, beru to podla minulosti. Vyrastla babka v dobe, ked cokolvek smerom do zahranicia bolo drahe - nielen cestovanie, ale aj telefonaty. My ked sme na navsteve u svokrovcov - maju 75 - tak polku casu stravi muz tym, ze im nasavuje mobily, pocitac aktualizuje, zalohuje, vysvetluje... A to su oni este z tych zorientovanych. Ja uz rodicov nemam, neviem to posudit, aky by boli, mama mi zomrela skoro, ale aj veru sa bala prace s pocitacom a otcovi ked som neskor kupila notebook, tam mu stal stale zavrety, skor som muz avloala a ze naposiela som ti fotky, ale aj tak neviem, ci si pozrel... Tiez uz 10 rkov nezije, dnes by mal 87...

anonym_5b2578
11. júl 2026

@anonym_autor čo by som ja dala zato, kebyže môžem navštíviť babku ( nemám už ani jednu babku ) nevieš prečo sa neozýva, a možno by si to zistila, kebyže sa stretnete naživo. Urobte si za ňou výlet s názvom príjemné s užitočným 😉

autor
11. júl 2026
@euka210

@anonym_autor a predtym sa ozyvala?
Lebo je to tvoja babka a mne by prislo blbe, keby mala volat kazdemu vnucatu...teda neviem, aky ste mali predtym vztah.
Ked pridete na navstevu, tak sa tesi?, pyta sa ako zijes?, rozpravate sa?, ci ani tam nic?a si aj tam pre nu vzduch?
Ja to beriem tak, ze info sa siria v rodine a ked komunikujes s mamou, tak ona asi dostava info. Ty musis posudit na akej urovni je vas vztah.

@euka210 Blbé volať každému vnúčaťu? Vážne? Veď nemusí volať stále, ale tak k narodeninám alebo k meninam mi to príde naopak dôležité, veď je to babka, nie cudzí človek. Beriem to tak, že keď mam o niekoho záujem, tak komunikujem primárne s ním a nie len medzi rečou s niekým iným, aj keď je to napríklad moja mama.

autor
11. júl 2026
@anonym_e8eb34

@anonym_autor Ja ti iba taku smiesnost poviem - mozno sa boji, ze hovor do zahranicia vela stoji. Stari ludia casto nevedia, ako dnesny svet funguje. Nevedia si zistit take informacie, beru to podla minulosti. Vyrastla babka v dobe, ked cokolvek smerom do zahranicia bolo drahe - nielen cestovanie, ale aj telefonaty. My ked sme na navsteve u svokrovcov - maju 75 - tak polku casu stravi muz tym, ze im nasavuje mobily, pocitac aktualizuje, zalohuje, vysvetluje... A to su oni este z tych zorientovanych. Ja uz rodicov nemam, neviem to posudit, aky by boli, mama mi zomrela skoro, ale aj veru sa bala prace s pocitacom a otcovi ked som neskor kupila notebook, tam mu stal stale zavrety, skor som muz avloala a ze naposiela som ti fotky, ale aj tak neviem, ci si pozrel... Tiez uz 10 rkov nezije, dnes by mal 87...

@anonym_e8eb34 Tiež by som si to myslela, ak by nevyvolávala s mamou a s celou širokou rodinou. Problém v tom, že by nevedela s mobilom tam nie je.

anonym_2c1198
11. júl 2026

Nie si ty ta "sesternica", o ktorej tu uz boli temy? Ktora je v zahranici a nechce chodit domov?

jumama
11. júl 2026
@anonym_autor

@euka210 Blbé volať každému vnúčaťu? Vážne? Veď nemusí volať stále, ale tak k narodeninám alebo k meninam mi to príde naopak dôležité, veď je to babka, nie cudzí človek. Beriem to tak, že keď mam o niekoho záujem, tak komunikujem primárne s ním a nie len medzi rečou s niekým iným, aj keď je to napríklad moja mama.

@anonym_autor A ty jej zavolas k jej narodenam, meninam, alebo len tie pohladnice posles? To nie v zlom sa pytam, ale ze mozno aj toto nastavuje vas sposob komunikacie. Ved ak tuzis po niekoho pozozrnosti, nevadi ak zavolas prva. Ja viem, nevola na sviatky, ale hocikedy inokedy jej zavolas, len tak, ako sa babka maju?

autor
11. júl 2026
@jumama

@anonym_autor A ty jej zavolas k jej narodenam, meninam, alebo len tie pohladnice posles? To nie v zlom sa pytam, ale ze mozno aj toto nastavuje vas sposob komunikacie. Ved ak tuzis po niekoho pozozrnosti, nevadi ak zavolas prva. Ja viem, nevola na sviatky, ale hocikedy inokedy jej zavolas, len tak, ako sa babka maju?

@jumama Nie, máme takýto vzťah - nevzťah už roky.

autor
11. júl 2026
@anonym_2c1198

Nie si ty ta "sesternica", o ktorej tu uz boli temy? Ktora je v zahranici a nechce chodit domov?

@anonym_2c1198 Ktorá? Toto je moja prvá téma, vlastne aj diskusia, ktorú som založila.
Ja na návštevy chodím za našimi.

abbey1
11. júl 2026
@anonym_autor

@jumama Nie, máme takýto vzťah - nevzťah už roky.

@anonym_autor Veď ste teda obe rovnaké. Ona nevolá vám, ty nevoláš jej.
A ženy z koňa ti majú poradiť, či máš zvládnuť jednu krátku návštevu ročne.
Chceš choď, nechceš nechoď. Život je tak krátky a napriek tomu ľudia stále riešia hlúposti.
Snáď ty musíš vedieť najlepšie, či zo slušnosti a úcty k vlastnej mame tú návštevu absolvuje š, alebo chceš vzťah s babkou už zarezať úplne.

anonym_0805cf
11. júl 2026

Diskusiu som necitala. Ako ked ta niekto ignoruje sa s nim vies stretnut? Co prides pred dom a budes cakat? Lebo ak ma niekto ignoruje = nie sme vobec v kontakte a teda neda sa dohodnut na stretnuti. Takze moznost ostava len jedna.
Rovnako pises, ze to trva 12 rokov a autonwhodu ate mali pred 8 mesiacmi ako by sa o tom dozvedela keby ta skutocne ignorovala? Ten prispevok nedava zmysel a musite byt nejak v kontakte co si tam neuviedla v akom ste ako casto, kto komu sa ozyva atd.

Strana
z2