icon

Čo robiť, keď ste pre niekoho "too much"?

4. dec 2024

Zdravím všetkých, píšem anonymne nakoľko by tu mohli byť ľudia, ktorí ma poznajú. Dnes mi bolo povedané jedným človekom,že som preňho a pre niektorých ľudí v práci "too much". Neviem ako si to mám vysvetliť, snažím sa byť milá, zapájať sa do rozhovoru, posrandujeme,ak niekto potrebujem pomôžem. Čím ďalej mám však pocit,že väčšina kolegov sa pretvaruje,hrajú sa na to čo nie sú a za chrbtom iba hľadajú na iných chyby a ohovárajú. Ako by ste si prosím vysvetlili ak by vám niekto povedal niečo takéto,kde robím chybu?

Strana
z2
victoriab
5. dec 2024

@rtthypnoterapia moja reč 🥰

mima172
5. dec 2024

Byť too much za mňa znamená, že niekto je premotivovaný, afektovaný, všade bol, všetko videl a všetko vie. Tí, ktorých sa to týka si to neuvedomujú, no žiaľ, často ľuďom lezú na nervy a v ich prítomnosti sa necítia dobre. Nepíšem, že si to ty, len popisujem, čo pre mňa znamená, že je niekto "too much".

fajnova
5. dec 2024

@muchotrafka298 tá moja tiež afektuje, ale tak strašne, že sa až zakoktava. Kvôli nej uvažujem o odchode z práce a to som tam už roky. Ale takáto osoba vie úplne vysať všetku pozitívnu energiu a motiváciu. Plus nedá vám šancu rozbehnúť nejaký projekt, lebo vždy si všetko uzurpuje pre seba. Ostatní potom vyzeráme jak neschopní mantaci. Hoci kým neprišla, tak sme si robotu vedeli krásne podeliť. Takáto osoba je prekliatím kolektívu.

autor
10. dec 2024

Osobne si o sebe nemyslím,že som dotierava,alebo preafektovaná. Pri práci mám slúchadlá,robím si svoje lebo za kolegyňou s ktorou som v kancelárii chodia niektorí zamestnanci a niekedy ma to vyrušuje. Mala som pokec s kolegyňou a rozprávali sme sa aj na túto tému a bola prekvapená pretože jej tak absolútne nepripadám. Vo firme sú niektori kolegovia a kolegyne aj 20 rokov,dá sa povedať že manažment chce trochu omladiť kolektív a jediná vec čo ma napadla,čím by som mohla niektorým vadiť je,že sa boja o svoje miesto. Bolo viacero situácii,kedy za prácu ktorá spadá iba do mojej kompetencie a som za ňu zodpovedná šla kolegyňa po radu inej. Vtedy som povedala svoj názor ,avšak slušne nakoľko obe sa do danej problematiky nerozumejú. Zrejme sa ich to dotklo. Vo firme je aj mala skupinka kolegýň,ktoré intrigujú. Boli situácie keď nastúpila nová kolegyňa a dotyčné mi stále dávali najavo,že má idu vo firme nahradiť a dajú mi výpoveď lebo prečo by prijali novú posilu. Nová kolegyňa nakoniec nahradila dlhoročnú zamestnankyňu a nie mňa. Nemyslím si o sebe,že som až príliš aktívna,ak niekto potrebuje pomôcť poradím no nie nasilu. S určitosťou môžem povedať,že nie som typ všade som bola, všetko viem. Len sa pri obede sem tam zapojim do rozhovoru lebo sa snažím zapadnúť tak ako každý. Zistila som však,že kolega ktorý mi to povedal cíti ku mne antipatiu, jednoducho som mu nesadla. Beriem to v pohode,nie každý nám v živote sadne.

svetlonos
11. dec 2024

Tento tvoj posledný príspevok- tým si mala začať diskusiu 😀 Véd to vysvetľuje všetko. Proste maju strach, Sereď ich to a radi by ta vystvali. Keby ti robili aj nenapadne problemy, chod priamo za vedením. Oni sú tam skostrbateni, v zabehnutej systéme svojom a zrazu prídu nový mladší Prispôsobivý.
Toto ríši práve muz v praci. Pracuje efektívne, orientovaný na inováciu, výsledky tak, aby veci/systémy fungovali správne. Do toho sa zamotal dlhoročný kolega a chcel to robiť "po starom". Fungujú tam mnohí formou pipidlhej Pančuchy. Výsledok je tanier, ze poškodia systém napriklad (PC) a on to znova musí riešiť aj následkami. Za týždeň to iste a ked im zatrhne prístup k určitým systémom, su vytoceni. Proste nechcú pochopiť, že svojim chovanim spôsobujú škody atd.
Jeho tam bud respektuju a vedia oceniť jeho prácu alebo neznášajú, lebo neakceptuje zmeny.
U vás to bude niečo podobné, v tom pripade sa len nedaj deptat ani sikanovat. A skutočne ries s nadriadeným - pre istotu tým vyšším. Ja som urobila chybu, neriesila priamo so šéfom a doplatila na to.
Držím ti palce medzi tými zlobrami. A dúfam, že tam máš aj par dobrých kolegov 🙂.

Strana
z2