Čo robiť, keď vám priateľ kazí Vianoce?
Čo mám robiť som už z toho zúfalá priateľ mi neustále kazí vianočnú atmosféru. Nepomôže mi s ničím okrem nákupu. To by som ešte prežila. Ale že mi treba niečo pratat chystať a tak a on neustále príde z práce a musí spat a nemôžem si pustiť podcast nemôžem si pustiť hudbu nemôžem robiť nič lebo on potrebuje spať. A nie, nemá prácu kde by sa nezastavil a nie nemá 50 aby bol neustále zmordovany.
a byvate u koho ? inokedy ti pomaha? aky velky je byt ?
kedy chodi z prace ?
Buď šťastná, že sa prejavuje kým máš šancu vycúvať. Jedine, že takto nejako si predstavuješ váš budúci spoločný život.
Mozno ma depresiu a neslavi vianoce
To je vtip, ja si myslím, že on Ti s ničím nepomáha celý rok a Teba trápia Vianoce😁 Ešte sa zaňho vydaj /potom sa určite zmení/ a urob si aspoň 2 deti /tak teraz sa už určite zmení/ a pochopíš, že si sa s ním namiesto písania na konik mala rozísť.
Toto su vase prve spolocne vianoce?
Muzi casto vianocne obdobie nemusia alebo to tak neprezivaju. Pratanie vyzdobovanie atd...
Zeny toto obdobie niekedy hrotia, pachtia sa. Nevravim ze Ty.
Idealne sa vsak kazdy trocha prisposobi.
Vy ste sa nerozpravali dopredu ake mate predstavy prezivania vianocneho obdobia?
Však nech spí a ty si rob svoje.
A kde je problém? Spusti si hudbu do sluchátka a rob si svoju robotu.
Ja nemam rada vianoce a keby mi tu niekto vysieral s “vianocnou atmosferou” a zoznamom uloh, ktore mam ja spravit aby boli vianoce, tak vies co 🤡🖕🖕🖕
Takze ak ty chces mat ligotavy byt a napecenych 260 druhov zakuskov, nech sa paci, rob. Ale nebuzeruj druhych, ked to tak necitia.
Hudbu ci podcast si v 21.storoci pusti do sluchatok a tiez s tym neotravuj, nie kazdy ma rovnaky vkus ako ty.
Nieco ine je samozrejme bezny chod domacnosti pocas celeho roka, tam povazujem za standard, ze sa aktivne zapajaju vsetci clenovia domacnosti.
Teraz ti rádia púšťať si hudbu so slúchadlami a keď raz prídu deti, tym dáš makový odvar, aby otecka netušili. Super rada fakt
A? Môj manžel tiež nemá rád Vianoce. Ja sa zatvorím do kuchyne, robím si svoje a on si robí svoje 🤷♀️
Príde z práce po nočnej? Lebo ak nie.tak je to obyčajný lenivec.ak áno.tak po nočnej spať treba a vtedy by som ozaj v byte bola čo najtichsie.
Toto som mal ja, len tichučko tichučko musel som chodiť po špičkách všetko počula. Od takého čím skôr preč. Áno zmení sa, ale k horšiemu, taký rodinu nepotrebuje, akurát tak slúžku atd....
Nie je chorý? Ja som bežne denne musela vypiť 8 káv, aby som vydržala hore a nakoniec som mala dosť zníženú činnosť štítnej žľazy. Postupne mi nasadili Euthyrox 150 a je mi výrazne lepšie. Ale nikdy som nikoho neterorizovala aby bol ticho, lebo ja spím.
asi mu nieco je, ja ked toto robim mam depresivnu epizodu, alebo som chora z niecoho, moj muz si tiez pospi poobede, obaja, ale tak my uz mame po 40tke, zivot je aj o unave, mate len jednu izbu? U nas ked chce jeden byt na pc je v obyvacke a druhy si spokojne moze pospat v spalni. Spytaj sa ho, co si mysli z coho je vycerpanost, to ma urcite svoje dovody
A vy bývate v garsónke? Že on nemôže spať a ty nemôžeš počúvať hudbu?
Bavili ste sa predtým ako budú vyzerať vaše Vianoce? A čo každý očakávate od toho druhého a spoločných vianoc
Ale zrejme sa nepretrhne aj inokedy od upratovania, a ak ti to nevadilo doteraz prečo ti to zrazu vadí. A ak ti to vadilo prečo to riešiš dva dni pred vianocami
@ina2405 islo, chces? 🤡
@gribka1 podla mna je uplne normalne neobtazovat druhych ludi tym, co chcem pocuvat ja - ci je to doma, v elektricke alebo v cakarni u lekara. Co myslis, naco sa tie sluchadla vyrabaju? Na ozdobu? Teraz si predstav, ze jeden chce pozerat futbal a druhy pocuvat vivaldiho, ale ani jeden neustupi z toho svojho.
Základná vec, komunikácia...
Sadni si vedľa neho a porozprávajte sa, spýtaj sa, čo sa deje...
Komunikácia je základ každého vzťahu, tu si vo vlákne opísala problém z tvojej strany, ale nevieme dôvod, prečo je taký, čo cíti... 😉
A s čím ti má pomôcť? Piecť, variť alebo čo? Odporúčam kúpiť si sluchátka a môžeš počúvať čo chces
@gribka1 neviem, nebyvam s nimi 😃 ale tak napriklad v kuchyni nemam radio, takze ak by som si ho z obyvacky pustila tak, aby som ho pocula do kuchyne aj popri tom, ako mi mixer miesi cesto, tecie voda, sem tam buchnem s plechom ci niecim inym, tak nie ze sa nevyspi muz v spalni, ale ani susedia cez tri poschodia 😃 proste je to neohladuplne voci druhym pustat si nahlas svoju hudbu / podcast, ked im to nevyhovuje.
A mozno ziju v garsonke / jednoizbaku.
No a nemôžeš počúvať a pratať kým je v práci? Predpokladám, že ty si doma? Či tiež si v práci?
A čo prišiel po nočnej? Ak áno, tak nočná práca aj keď nie fyzicky náročná je dosť veľká záťaž pre organizmus. Celkovo práca na zmeny vie dať zabrať. Ak je po nočnej, tak by si mala byť ústretovejšia, ak je iba spáč, tak by sa mal prispôsobiť skôr on. Hudbu si môžeš pustiť sj cez slúchadlá. V tom nevidím problém. A že ťa oberá o radosť z Vianoc? Ja mám doma Grincha tiež. Ale keď prestaneš riešiť jeho a robiť si čo teba teší a čo chceš, tak ti to nepokazí nik. 🙂 Ja som naše prvé tri Vianoce mala neskutočné nervy, typická vianočná idylka v mnohých domacnostiach “nervy v pi*i of rána”. Potom som si povedala, že jeho nezmením, ale svoj pristup môžem. Urobím si čo chcem, kedy chcem a ako chcem. Neberiem ohľad na neho. Keď nemá rád Vianoce, tak nech ich nemá. Ja ich rada mám a aj budem, pripraviť si viem všetko sama, tak nevidím dôvod jeho asistencie, skôr by mi bol na škodu než na úžitok. Jediné čo chcem je aby bol na Štedrý deň viac s dcérou, aby som mala priestor.
A hlavne vianočný čas by mal byť kúzelný v tom, že vladne pokoj a dobrá nálada, tak si nerob starosti, že veci nie su dokonalé. Nikoho to nezaujíma. 🙂 Dobre sa najedzte, strávte spolu spoločný čas bez hádok a určite si budete také Vianoce skôr pamätať ako tie tip top navonok dokonalé, ale bez milého slova pre seba.
Bezdrôtové slúchadlá škodia. Snažím sa ich používať co najmenej. Čiže u mňa by toto nebolo riešenie. Ak je takýto celý rok, tak pouvazuj ci chceš takto žiť do konca života.

Kým príde rozchod kúp si bezdrôtové slúchadlá.