icon

Čo robiť, keď vzťah po troch rokoch stagnuje?

25. nov 2025

Ahojte,
rád by som vedel váš názor na našu situáciu vo vzťahu, aj keď jasné, že počítam s kritikou a nepochopením.
Sme s priateľkou spolu už viac než 3 roky, zatiaľ však bez zásnub. A nejak tento tretí rok sa to začalo kaziť, častejšie sa hádame a padlo párkrát v hádkach aj to či vlastne máme ostať spolu.
Zatiaľ spolu nežijeme, ja mám 28 rokov ona bude mať teraz 23.
Mám pocit, že prvé 2 roky boli super v podstate sme sa nehádali, udiali sa však situácie v našich životoch, ktoré možno mali dopad na smerovanie nášho vzťahu. Ona bola na VŠ, avšak stali sa isté veci kvôli ktorým po pol roku odišla (vtedy sme boli pol rok spolu v podstate). Potom začala pracovať, neskôr po roku začala zas študovať ale už externe. Budúci rok bude končiť to externé 2-ročne štúdium a podarilo sa jej kúpiť byt. Navyše rozmýšľa po skončení tohto štúdia nad ďalším externým štúdiom na VŠ ďaleko od bydliska, čo chápem že kvôli práci to chce skúsiť, ale tak tiež potom premýšľam ako to bude z pohľadu spoločného života, keď bude pracovať a cez víkendy študovať v inom meste.
Ja som zas vyrastal bez otca od 12tich, žijem s mamou a je pre mňa ťažšie urobiť ten posun akoby.. mama z rodiny nemá už v podstate nikoho, starý rodičia zomreli a surodencami sú rozhádaní. Preto som mal v pláne kúpiť/postaviť dom v lokalite kde žijem teraz, jednak aby nemala pocit že som ju úplne opustil a som ďaleko ale zároveň mám aj vzťah k záhrade, pestovaniu a preto túžim po dome. No nepodarilo sa mi to a medzitým priateľka štíhla kúpiť byt.
A asi aj tu začali tie nezhody a hádky. Zároveň sa do toho pridal aj tlak z jej strany na zásnuby, čo chápem.. ale zároveň sa kvôli tomu hádame. Viacmenej stále o tom istom, ona je nešťastná, že ešte som ju nepožiadal o ruku ja zas mám nervy z toho, že je to tak. Že teda budem sa musieť presťahovať k nej do bytu do iného mesta.. bojím sa zároveň aj ako to ďalej bude s mamou a či to psychicky zvládne. Ak by mala muža, alebo partnera, tak by som ani neváhal, ale takto mám dosť obavy.
Mám pocit, že sme sa zasekli, ona tým že je nešťastná kvôli zásnubam tak je nepríjemná a potom z toho vznikajú dosť vážne hádky.. ja zas sa kvôli tomu zatnem ešte viac, lebo mám pocit že mi krivdi a nechápe ma.. ľúbim ju, chcem s ňou byť a aj ju požiadať o ruku, chcem s ňou rodinu. Iba akoby začínam kvôli tým hádkam mať pocit a obavy, či to bude v manželstve dobré potom, keď sa hádame už teraz. Navyše nechcem otvárať túto tému s mamou teraz pred sviatkami, aby aspoň tieto vianoce ešte prežila bez stresu z toho.
Robím toho pre ňu dosť, pomáham jej s rekonštrukciou jej bytu, manuálne tam chodím robiť. Chcem s ňou tráviť čas, aj keď nie vždy je veľa času kvôli tomu že má toho viac, podporujem ju a v skratke sa snažím. Ibaže ona kvôli tým zasnubam je stále nepríjemná, smutná aj napriek tomu že snažím sa ju upokojovať, že všetko príde len nech mi dá ešte čas a priestor, nejaký dlhší čas bez hádok nech mám v tom istotu.
Po poslednej hádke to zašlo už do takého stavu, že odmieta aj sex. Nejde mi o samotné uvoľnenie.. ale je to pre mňa druh prejavu lásky, chýba mi z toho hlavne ta blízkosť, objatia, bozky. Cítim sa teraz kvôli tomu nechcený a v spojení s tými hádkami sa cítim dosť na nič. Samozrejme som to s ňou riešil, ale bez nejakého zdarného výsledku. Mám obavy, že kvôli tomu bude ten vzťah ešte viac chladnúť a ja budem mať menšiu a menšiu chuť si ju vziať, až sa nakoniec rozídeme. Neviem ako z toho von, vysvetlil som jej všetko ako tu, ale stále akoby necítim pochopenie prečo nemôže ešte počkať pár mesiacov a počas toho snažiť sa ďalej pracovať na vzťahu tak ako to bolo prvé 2 roky. Nemám v pláne ju zbytočne naťahovať, iba nechcem ani jednej ublížiť, potrebujem ešte čas.

anonym_fd1cdb
26. nov 2025
@anonym_b6f3d7

@anonym_fd1cdb tak potom nie je co vytykat priatelke, ze ona si poriesila vlastnu nehnutelnost. Ved aj on chcel vlastnu nehnutelnost. Kazdy z nich chce nieco ine...zrejme to nema buducnost.

@anonym_b6f3d7 presne tak. Veľa žien tímu hodnotí ju ale za mna pokial tam nie sú ani zásnuby a nie to ešte svadba tak si môže každý kúpiť akú chce nehnuteľnosť..
mne to skôr príde že on sa len nevie vysporiadať s tým že to urobila skôr ako on a že tam zahralo mužské ego..

anonym_e78b81
26. nov 2025
@anonym_076c44

byvas s mamou sam uz 16 rokov, nemas surodencov a mama nikoho nema okrem teba - so surodencami je rozhadana, ked odides, bojis sa, ze sa psychicky zruti - tu je tolko vykricnikov, ze az

tu treba zacat, tu sa treba odrazit, lebo toto je to, co ti pokazi tvoju buducnost, nie tvoja priatelka - skusil si to pekne zaobalit a dovysvetlit, ale mna to nepresvedcilo

@anonym_076c44 Asi tak. Pochopim este, ked niekto chce byvat nedaleko od rodicov. Ale to s tym ztutenim je uplny red flag. Mna teda tiez nepresvedcil. Podla mna si ani neuvedomuje, aky ma problem.

anonym_b6f3d7
26. nov 2025
@anonym_fd1cdb

@anonym_b6f3d7 presne tak. Veľa žien tímu hodnotí ju ale za mna pokial tam nie sú ani zásnuby a nie to ešte svadba tak si môže každý kúpiť akú chce nehnuteľnosť..
mne to skôr príde že on sa len nevie vysporiadať s tým že to urobila skôr ako on a že tam zahralo mužské ego..

@anonym_fd1cdb ako mozne to je, ale s rekonstrukciou bytu jej pomaha.

anonym_fd1cdb
26. nov 2025
@anonym_b6f3d7

@anonym_fd1cdb ako mozne to je, ale s rekonstrukciou bytu jej pomaha.

@anonym_b6f3d7 nevidím na tom nič zle. Predpokladám že finančne si to platí sama a on môže kedykoľvek povedať že to robiť nebude.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_fd1cdb

@anonym_b6f3d7 nevidím na tom nič zle. Predpokladám že finančne si to platí sama a on môže kedykoľvek povedať že to robiť nebude.

@anonym_fd1cdb v prípade rozvodu by sa takéto práce započítavali do rozvojového konania. Čiže on jej pomáha zveľaďovať jej majetok a ona mu smeste za to bude odopierať sex. No krásne.

anonym_fd1cdb
26. nov 2025
@mirka6530

@anonym_fd1cdb v prípade rozvodu by sa takéto práce započítavali do rozvojového konania. Čiže on jej pomáha zveľaďovať jej majetok a ona mu smeste za to bude odopierať sex. No krásne.

@mirka6530 chápem že si ho zastavate ale neviete ako to je. Čo ak jej to navrhol on? A vy by ste mali sex po hádke s priateľom? Ja teda nie, tam musí byť harmónia. Myslím že to že ona nechce sex v tomto prípade je najmenší problém.
Presne ako napísal niekto na strane 3 mne tam tiež veľa veci nesedí a mne by sa ukazovali veľké výkričníky v takomto vzťahu keby som na mieste jeho priateľky. Mám toho veľa za sebou videla som to u rodičov neskôr aj tak riešili rozvod. Vidím to aj v rodine presne ako dopadli chlapi čo sa nevedeli odpojiť od matky. 28 ročný chlap už minimálne 8 rokov má bývať sám pokial nebol nebol študentom na VŠ. Ja som odišla z domu v 19, išla som na VŠ a po VŠ som riešila nájom a neskôr byvanie už s mojim mužom. Môj muž to mal rovnako. Toto je totiž zdravé a nie bývať pri mame a mat full servis.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_fd1cdb

@mirka6530 chápem že si ho zastavate ale neviete ako to je. Čo ak jej to navrhol on? A vy by ste mali sex po hádke s priateľom? Ja teda nie, tam musí byť harmónia. Myslím že to že ona nechce sex v tomto prípade je najmenší problém.
Presne ako napísal niekto na strane 3 mne tam tiež veľa veci nesedí a mne by sa ukazovali veľké výkričníky v takomto vzťahu keby som na mieste jeho priateľky. Mám toho veľa za sebou videla som to u rodičov neskôr aj tak riešili rozvod. Vidím to aj v rodine presne ako dopadli chlapi čo sa nevedeli odpojiť od matky. 28 ročný chlap už minimálne 8 rokov má bývať sám pokial nebol nebol študentom na VŠ. Ja som odišla z domu v 19, išla som na VŠ a po VŠ som riešila nájom a neskôr byvanie už s mojim mužom. Môj muž to mal rovnako. Toto je totiž zdravé a nie bývať pri mame a mat full servis.

@anonym_fd1cdb sex je základom vzťahu a lojality žene k mužovi a naopak. Je to prostriedok akým sa dá aktívne formovať a manipulovať vzťah.
Je to preto,lebo vďaka nemu vzniká a formuje sa emočne prepojenie.
Nieje je dôležitý ako fyzicky akt ale ako aktnadviazania a udržania emočného vzťahu z partnerom.
Odijde sex a odijde vzťah.
Opakujem. Láska je dôvera a ak partnerovi verím tak mu sex predsa nebudem odopierať pretože ho milujem.
A ak som aj nahnevaná tak len pod vplyvom emócií ale nie dlhodobo.

anonym_fd1cdb
26. nov 2025
@mirka6530

@anonym_fd1cdb sex je základom vzťahu a lojality žene k mužovi a naopak. Je to prostriedok akým sa dá aktívne formovať a manipulovať vzťah.
Je to preto,lebo vďaka nemu vzniká a formuje sa emočne prepojenie.
Nieje je dôležitý ako fyzicky akt ale ako aktnadviazania a udržania emočného vzťahu z partnerom.
Odijde sex a odijde vzťah.
Opakujem. Láska je dôvera a ak partnerovi verím tak mu sex predsa nebudem odopierať pretože ho milujem.
A ak som aj nahnevaná tak len pod vplyvom emócií ale nie dlhodobo.

@mirka6530 každý to vníma inak. Ja nedokážem mať sex po hádke. A to nie je o tom že chcem muža trestať. Ak sa ona na to neciti tak ho má mat len preto lebo ho chce on? Však v prvom rade sa ona musí cítiť na to ho mať.
Každopádne ja keď som už nechcela s bývalým partnerom spávať tak už vnútorne u mna odchádzala láska a 2 mesiace na to sme sa aj tak rozišli. Takze možno to tak má už aj ona.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_fd1cdb

@mirka6530 každý to vníma inak. Ja nedokážem mať sex po hádke. A to nie je o tom že chcem muža trestať. Ak sa ona na to neciti tak ho má mat len preto lebo ho chce on? Však v prvom rade sa ona musí cítiť na to ho mať.
Každopádne ja keď som už nechcela s bývalým partnerom spávať tak už vnútorne u mna odchádzala láska a 2 mesiace na to sme sa aj tak rozišli. Takze možno to tak má už aj ona.

@anonym_fd1cdb nemyslím hneď po hádke. Myslím dlhodobejšie. A áno presne to myslím. Ak už žena nechce sex tak je to preto že sa chce od muža odpojiť a nechce si predlžovať emočne spojenie automatickými fyziologickymi procesmi.
Nechce "obnovovať" vzájomné prepojenie..

bomba36
26. nov 2025

Nechaj ju ísť, má na viac.

anonym_fd1cdb
26. nov 2025
@mirka6530

@anonym_fd1cdb nemyslím hneď po hádke. Myslím dlhodobejšie. A áno presne to myslím. Ak už žena nechce sex tak je to preto že sa chce od muža odpojiť a nechce si predlžovať emočne spojenie automatickými fyziologickymi procesmi.
Nechce "obnovovať" vzájomné prepojenie..

@mirka6530 áno takze tam to je už podľa mna jasné že sa niečo deje a možno to bol aj moment že kedy mu to až došlo. Takto to mal aj môj bývalý proste robil chyby ktoré mne vadili neriešil to až som nechcela žiadne objatie, žiadny sex a dokonca ani nie bozk, proste sa mi zhnusil a nebolo cesty späť.

beronsche
26. nov 2025
@mirka6530

@mirka6530 zaujímalo by ma, ako on chce na súde dokázať , koľko a akých prác urobil..
Cize, ty si myslíš, že keď jej už pomáha, má mu oplácať sexom? No krásne..

mirka6530
26. nov 2025
@beronsche

@mirka6530 zaujímalo by ma, ako on chce na súde dokázať , koľko a akých prác urobil..
Cize, ty si myslíš, že keď jej už pomáha, má mu oplácať sexom? No krásne..

@beronsche nie. Má byť bezprostredná a nie tendenčné manipulatívna. Čiže má byť úprimná. To stačí.

anonym_5c46a9
26. nov 2025
@anonym_b6f3d7

@anonym_5c46a9 aka kupa bytu TESNE pred zasnubami? Vsak ziadne zatial neboli....a mozno ani nebudu....

@anonym_b6f3d7 lebo ona na neho tlačí že ich chce teraz. Čiže ona plánuje zásnuby. Ak ich plánuje a kúpi si byt tak je to z jej perspektívy kúpa bytu tesne pred zásnubami. Rozumieme sa? Mna by zaujimalo prečo ten byt kúpila, bolo by dobré keby to napísal. Lebo takto je to úplne nelogické z môjho pohladu. Strašne tlačím na spoločnú budúcnosť s chlapom ale poriešim si bývanie sama, miesto toho aby sme to riešili spolu? A ak mám doma takého strašného blbca čo sa nevie rozhýbať tak prečo by som tak velmi chcela tie zásnuby? Mne si to proste odporuje.

anonym_b6f3d7
26. nov 2025
@anonym_5c46a9

@anonym_b6f3d7 lebo ona na neho tlačí že ich chce teraz. Čiže ona plánuje zásnuby. Ak ich plánuje a kúpi si byt tak je to z jej perspektívy kúpa bytu tesne pred zásnubami. Rozumieme sa? Mna by zaujimalo prečo ten byt kúpila, bolo by dobré keby to napísal. Lebo takto je to úplne nelogické z môjho pohladu. Strašne tlačím na spoločnú budúcnosť s chlapom ale poriešim si bývanie sama, miesto toho aby sme to riešili spolu? A ak mám doma takého strašného blbca čo sa nevie rozhýbať tak prečo by som tak velmi chcela tie zásnuby? Mne si to proste odporuje.

@anonym_5c46a9 ano bolo by fajn, keby napisal, preco si neriesili spolocne byvanie, ked ako on sam pise, ze: "ľúbim ju, chcem s ňou byť a aj ju požiadať o ruku, chcem s ňou rodinu".
Preco si on chcel riesit svoj dom? Nie spolocne...
Preco to teraz tak vnima, ze sa "teda budem sa musieť presťahovať k nej do bytu do iného mesta.. bojím sa zároveň aj ako to ďalej bude s mamou a či to psychicky zvládne. " to je vlastne jasne. Nechce ist od mamky, hoci je to len 20km.
On sice tvrdi, ze ju miluje a blablabla, ale nema evidentny zaujem posuvat vztah dalej, ani spolocne byvanie, ani spolocne priezvisko...takych "vyhovaracov" je na svete dost. Ma u mamky "plne brucho" u frajerky "prazdne ...." co mu viacej treba? Aha...este ukecat priatelku, ze on este potrebuje cas...po 3 rokoch....

anonym_b6f3d7
26. nov 2025
@anonym_5c46a9

@anonym_5c46a9 " A ak mám doma takého strašného blbca čo sa nevie rozhýbať tak prečo by som tak velmi chcela tie zásnuby? Mne si to proste odporuje" tak su zeny, ktorym presne takyto typ chlapa vyhovuje. Ona bude riadit a on bude "pod papucou"

anonym_5c46a9
26. nov 2025
@anonym_b6f3d7

@anonym_5c46a9 ano bolo by fajn, keby napisal, preco si neriesili spolocne byvanie, ked ako on sam pise, ze: "ľúbim ju, chcem s ňou byť a aj ju požiadať o ruku, chcem s ňou rodinu".
Preco to teraz tak vnima, ze sa "teda budem sa musieť presťahovať k nej do bytu do iného mesta.. bojím sa zároveň aj ako to ďalej bude s mamou a či to psychicky zvládne. " to je vlastne jasne. Nechce ist od mamky, hoci je to len 20km.
On sice tvrdi, ze ju miluje a blablabla, ale nema evidentny zaujem posuvat vztah dalej, ani spolocne byvanie, ani spolocne priezvisko...takych "vyhovaracov" je na svete dost. Ma u mamky "plne brucho" u frajerky "prazdne ...." co mu viacej treba? Aha...este ukecat priatelku, ze on este potrebuje cas...po 3 rokoch....

@anonym_b6f3d7 a písal naozaj že postaviť iba sám pre seba? Nie ako spoločné bývanie, do ktorého by aj ona investovala a bola na Lv? To sa naozaj pýtam, nechce sa mi to už celé čítať, nepamätám si ako presne to napísal dalej v komentoch. Bolo by najlepšie aby na toto odpovedal, lebo to mení veľa. Či jeden z nich chcel spoločné bývanie a ten druhý nie. Lebo možný je aj taký scenár že on chcel, ona si miesto toho kúpila byt. . Zasa má ešte len 22r (takmer 23) a študovala. Nepovedala by som, že už mala mať dávno prsteň na ruke. Podla mňa je akurát teraz čas to riešiť a možno je neistý kvôli celému tomuto bývaniu. To by ale musel viac napísať. Len tým chcem povedať, že nemusí byť iba on taký velký blbec za akého je tu v komentoch.

anonym_b6f3d7
26. nov 2025
@anonym_5c46a9

@anonym_b6f3d7 a písal naozaj že postaviť iba sám pre seba? Nie ako spoločné bývanie, do ktorého by aj ona investovala a bola na Lv? To sa naozaj pýtam, nechce sa mi to už celé čítať, nepamätám si ako presne to napísal dalej v komentoch. Bolo by najlepšie aby na toto odpovedal, lebo to mení veľa. Či jeden z nich chcel spoločné bývanie a ten druhý nie. Lebo možný je aj taký scenár že on chcel, ona si miesto toho kúpila byt. . Zasa má ešte len 22r (takmer 23) a študovala. Nepovedala by som, že už mala mať dávno prsteň na ruke. Podla mňa je akurát teraz čas to riešiť a možno je neistý kvôli celému tomuto bývaniu. To by ale musel viac napísať. Len tým chcem povedať, že nemusí byť iba on taký velký blbec za akého je tu v komentoch.

@anonym_5c46a9 "Preto som mal v pláne kúpiť/postaviť dom v lokalite kde žijem teraz, jednak aby nemala pocit že som ju úplne opustil a som ďaleko ale zároveň mám aj vzťah k záhrade, pestovaniu a preto túžim po dome. No nepodarilo sa mi to a medzitým priateľka štíhla kúpiť byt."

anonym_5c46a9
26. nov 2025
@anonym_b6f3d7

@anonym_5c46a9 "Preto som mal v pláne kúpiť/postaviť dom v lokalite kde žijem teraz, jednak aby nemala pocit že som ju úplne opustil a som ďaleko ale zároveň mám aj vzťah k záhrade, pestovaniu a preto túžim po dome. No nepodarilo sa mi to a medzitým priateľka štíhla kúpiť byt."

@anonym_b6f3d7 ale z toho mi stále jasne nevyplýva že by to bol len jeho dom. Lenže ten byt je zjavne len jej. Nakolko píše že chcel postaviť dom ale ona ho predbehla s bytom tak mi to práveže príde, že on chcel ten dom pre ich rodinu. Keby ho chce sám pre seba tak s čím by ho predbehla. Veď si ho postavi aj tak. Ale to su dohady, musi napisat.

anonym_b6f3d7
26. nov 2025
@anonym_5c46a9

@anonym_b6f3d7 ale z toho mi stále jasne nevyplýva že by to bol len jeho dom. Lenže ten byt je zjavne len jej. Nakolko píše že chcel postaviť dom ale ona ho predbehla s bytom tak mi to práveže príde, že on chcel ten dom pre ich rodinu. Keby ho chce sám pre seba tak s čím by ho predbehla. Veď si ho postavi aj tak. Ale to su dohady, musi napisat.

@anonym_5c46a9 spravne, toto co si napisala su len dohady.
Popravde ja sa jej necudujem, ze je roztrpcena. Ona s nim chce byvat. Bola ochotna ist byvat dokonca k jeho matke. Len aby boli spolu. A on chce stavat dom. Ved to oddialuje spolocne byvanie o kolko? Rok? Dva? Mozno aj viac. Keby s nou chcel byvat, vymysli ako. On nic nevymyslel. Tak vymyslela ona. I tak nedobre.

autor
26. nov 2025
@anonym_8e6cd5

Ja zas nechápem prečo je problém ten byt. Môže ho dať do podnájmu a žiť môžete spolu v dome alebo kdekoľvek budete chcieť. Zároveň má ona nehnuteľnosť, ktorá je jej. Ty máš pozemok, z toho hneď kuká prúser, že v prípade rozchodu alebo rozvodu bude problém s majetkovým vyrovnaním. Podľa mňa je fajn, že má svoju nehnuteľnosť.
V Tvojom prípadne trošku nechápem čo bude inak za pár mesiacov. Ona je frustrovaná, lebo jej dávaš ultimátum, aby sa s Tebou pár mesiacov nehádala a keď bude "dobré dievčatko", dostane prstienok... 🫣
Čo sa týka Tvojho nastavenia ohľadom mamy, to podľa mňa nie je nič nenormálne. Mama je sama, má len Teba, je logické, že chceš byť v užšom kontakte.

@anonym_8e6cd5 nieje to tak, že ja jej dávam ultimátum. Ja ju prosím aby počkala ešte aspoň chvíľu.. všetci čo sa pýtate prečo ešte počkať, čo to zmení a všetky podobné otázky..
Neurobil som to skôr z dôvodu, že šla študovať, nevedel som ako to všetko bude s jej časom a podobne. Navyše hneď na to kúpila aj ten byt a krátko na to začali hádky. Teda čakal som ako sa rozhodne so školou, šla študovať okej, podporil som ju v tom, ale zároveň som to mal nastavené tak, že svadbu budeme riešiť po a zásnuby by mohli byť v priebehu druhého roka toho štúdia. To som ešte nevedel vtedy, že uvažuje potom ísť aj ďalej na VŠ ďaleko mimo mesta a ešte aj že je to cez víkendy.
Myslím si, že nieje nič divné na tom, že ak sú hádky tak samozrejme začnem uvažovať o budúcnosti s ňou a či to má vôbec zmysel.. s tým súvisí aj to, že sme 3 roky spolu a nič.. chcel som to urobiť aj som sa jej to bez prsteňa opýtal, rozprávali sme sa o tom, aj som ju prosil o pochopenie a ešte chvíľu času kedy začneme oficiálne riešiť zásnuby a svadbu..
Teda je to o tom čase a kľude, potrebujem aj ja cítiť jej blízkosť a záujem o mňa a tieto hádky poslednú dobu mi k tomu nepomáhajú.

anonym_174da2
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8e6cd5 nieje to tak, že ja jej dávam ultimátum. Ja ju prosím aby počkala ešte aspoň chvíľu.. všetci čo sa pýtate prečo ešte počkať, čo to zmení a všetky podobné otázky..
Neurobil som to skôr z dôvodu, že šla študovať, nevedel som ako to všetko bude s jej časom a podobne. Navyše hneď na to kúpila aj ten byt a krátko na to začali hádky. Teda čakal som ako sa rozhodne so školou, šla študovať okej, podporil som ju v tom, ale zároveň som to mal nastavené tak, že svadbu budeme riešiť po a zásnuby by mohli byť v priebehu druhého roka toho štúdia. To som ešte nevedel vtedy, že uvažuje potom ísť aj ďalej na VŠ ďaleko mimo mesta a ešte aj že je to cez víkendy.
Myslím si, že nieje nič divné na tom, že ak sú hádky tak samozrejme začnem uvažovať o budúcnosti s ňou a či to má vôbec zmysel.. s tým súvisí aj to, že sme 3 roky spolu a nič.. chcel som to urobiť aj som sa jej to bez prsteňa opýtal, rozprávali sme sa o tom, aj som ju prosil o pochopenie a ešte chvíľu času kedy začneme oficiálne riešiť zásnuby a svadbu..
Teda je to o tom čase a kľude, potrebujem aj ja cítiť jej blízkosť a záujem o mňa a tieto hádky poslednú dobu mi k tomu nepomáhajú.

@anonym_autor vychádza mi z toho, ze by chcela mať status snúbenice/manželky ale nespráva sa ako jedna. Správa sa ako samostatná jednotka a tým pádom ty nemáš istotu, ze by to bol správny krok.

zltalienka
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a spolocne byvanie az po svadbe? A kde?

anonym_fd1cdb
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám taký pocit že si strašne veľa chcel urobiť a neurobil si nič z toho.. a ona už tu istotu proste nemá u teba a preto toto správanie.,
Každopádne vzhľadom na to že ste neskúsili to byvanie spoločne zásnuby sú možno fakt krok vedľa veď ani neviete či viete spolu fungovať 24 hodín non stop..
Ujasni si čo vlastne chceš, porozpravaj sa s mamou a ak je ta prava tak kúp prsteň a kyticu. Ak máš pochybnosti tak jej to tiež povedz. Nie je dobre ju naťahovať s časom..

autor
26. nov 2025
@mirka6530

@mirka6530 áno pomáham fyzicky s rekonštrukciou lebo robím to pre ňu, zároveň aj pre nás.. navyše som jej to sľúbil a ja svoje sľuby vždy dodržím. Áno možno som "ťuťko" pre niekoho tu na fóre, ale úprimne je mi to jedno, každý má nejaký názor a beriem aj kritiku. Ale robím to preto, aby videla, že chcem s ňou budovať budúcnosť a že robím to pre ňu, prispôsobujem sa.. preto nechápem že tak silno záleží momentálne na zásnubách. Nepoviem, že ju úplne ignorujem a správam sa k nej ako idiot, ale snažím sa, vyčíta mi iba tie zásnuby a kvôli tomu to všetko..

autor
26. nov 2025
@anonym_fd1cdb

@anonym_fd1cdb bol som ma vš.. potom som riešil prácu a až potom vzťahy.. preto logicky je to tak neskoro pre niekoho. Som samostatný a viem sa postarať o seba sám, ale nevidím nič zlé na tom bývať doma a nie niekomu za podnájom. Proste mal som predstavu že nájdem si vzťah a poriešime si spoločne bývanie už.

autor
26. nov 2025
@anonym_b6f3d7

@anonym_b6f3d7 ja som nechcel dom len pre seba.. okej ujasnim aj toto.
Mal som možnosť vyplatiť dom, mamin rodičovský.. lenže je tam viac vlastníkov a keďže sú rozhádaný súrodenci tak.. dostal som proste časť od mamy a časť od tety, chýbala mi polovica.. riešil som to, snažil som sa aj po dobrom aj posudok som dával vypracovať.. bolo s tým veľa práce, všetko som si riešil sám. Chcel som to ale kúpiť tak, že jej tu polovicu dám a postavíme si tam spoločný dom.. ona s tým súhlasila.. ibaže mne sa to nepodarilo kvôli ješitnosti jednej z tiet ktorá mi to z princípu nechce predať. To je celé.. a prečo tento pozemok? Preto, že ma to výjde lacnejšie nakoľko by mi stačilo vyplatiť polovicu už len .. keďže som žil bez otca nemám veľa peňazí nazvyš.
Jej šetrili rodičia a udiala sa tam nejaká situácia, kvôli ktorej ten byt kúpila, nemôžem o tom písať.. proste áno vnimal som to vtedy tak, že prečo nemohla počkať ešte či sa mi náhodou nepodarí to ešte nejak inak vyriešiť.. súd by bol tiež na dlho v tomto.. ale časom som sa zmieril aj s tým bytom s tým že by sme sa časom snažili spolu stále o ten dom.

anonym_fd1cdb
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fd1cdb bol som ma vš.. potom som riešil prácu a až potom vzťahy.. preto logicky je to tak neskoro pre niekoho. Som samostatný a viem sa postarať o seba sám, ale nevidím nič zlé na tom bývať doma a nie niekomu za podnájom. Proste mal som predstavu že nájdem si vzťah a poriešime si spoločne bývanie už.

@anonym_autor ja Vás nechcem nejako súdiť. To je už na kazdom ako a kedy sa rozhodne osamostatniť. Ja som len napísala svoj názor.. sme v podobnom veku mám 27 ale teda ja by som 3 roky vo vzťahu takto fungovať nechcela na diaľku. Proste za mna už rok do zadu ste sa mali posunúť. Tam už počas bývania môžu nastať take pekne chvíle, či už prvé Vianoce to sú momenty na ktore nezabudnete. Alebo keď Vás priateľka po práci bude čakať doma s večerou pozriete si film a po filme viete že už nemusíte nikd3 ísť že ste doma..
Verím že sa Vám to podarí nejako vyriešiť a vzťah zachránite.,

anonym_8e6cd5
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_b6f3d7 ja som nechcel dom len pre seba.. okej ujasnim aj toto.
Mal som možnosť vyplatiť dom, mamin rodičovský.. lenže je tam viac vlastníkov a keďže sú rozhádaný súrodenci tak.. dostal som proste časť od mamy a časť od tety, chýbala mi polovica.. riešil som to, snažil som sa aj po dobrom aj posudok som dával vypracovať.. bolo s tým veľa práce, všetko som si riešil sám. Chcel som to ale kúpiť tak, že jej tu polovicu dám a postavíme si tam spoločný dom.. ona s tým súhlasila.. ibaže mne sa to nepodarilo kvôli ješitnosti jednej z tiet ktorá mi to z princípu nechce predať. To je celé.. a prečo tento pozemok? Preto, že ma to výjde lacnejšie nakoľko by mi stačilo vyplatiť polovicu už len .. keďže som žil bez otca nemám veľa peňazí nazvyš.
Jej šetrili rodičia a udiala sa tam nejaká situácia, kvôli ktorej ten byt kúpila, nemôžem o tom písať.. proste áno vnimal som to vtedy tak, že prečo nemohla počkať ešte či sa mi náhodou nepodarí to ešte nejak inak vyriešiť.. súd by bol tiež na dlho v tomto.. ale časom som sa zmieril aj s tým bytom s tým že by sme sa časom snažili spolu stále o ten dom.

@anonym_autor ale ja stále nechápem, prečo je problém ten byt. Veď tam môžete bývať, kým postavíte, potom ho môžete prenajať. Môžete ho predať. Píšeš, že to bola otázka okolností, tak predpokladám, že buď zdedila peniaze, rodičia sa rozvádzajú a už nebude mať kde bývať alebo neviem čo. Prečo je ten byt problém. Uvádzaš, že od kúpy sú hádky? Aké? Konkrétne? Píšeš, že je to 20km od Vašej dediny, čo naozaj nie je problém.
A chápem, že keď sa hádate, tak sa Ti do zásnub nechce. Na druhú stranu, keď sa hádate, tak je logické, že ona nechce sex. Viem, že to má každý nastavené inak ale ja keď sa s mužom povadím, tak s ním tiež nespím. Proste to nejde.

autor
26. nov 2025
@anonym_fd1cdb

@anonym_autor ja Vás nechcem nejako súdiť. To je už na kazdom ako a kedy sa rozhodne osamostatniť. Ja som len napísala svoj názor.. sme v podobnom veku mám 27 ale teda ja by som 3 roky vo vzťahu takto fungovať nechcela na diaľku. Proste za mna už rok do zadu ste sa mali posunúť. Tam už počas bývania môžu nastať take pekne chvíle, či už prvé Vianoce to sú momenty na ktore nezabudnete. Alebo keď Vás priateľka po práci bude čakať doma s večerou pozriete si film a po filme viete že už nemusíte nikd3 ísť že ste doma..
Verím že sa Vám to podarí nejako vyriešiť a vzťah zachránite.,

@anonym_fd1cdb veď v poriadku, ja to nemyslím v zlom na vás, iba som chcel upresniť ako to bolo.
Máte pravdu.. priznávam si chybu aj ja, určite nechcem hádzať všetko na partnerku. Je to môj prvý vzťah a áno ani to ma neospravedlňuje a nieje to výhovorkou.. proste to všetko tak vyšlo, všetko malo svoj dôvod, či už pre niekoho racionálny alebo nie. Neviem vrátiť čas tak či tak.
Avšak ďakujem všetkým sa názory, či už to bola kritika na mňa alebo na priateľku.. z veľa príspevkov som si niečo odniesol, niektoré mi otvorili oči, niektoré poradili čo by som mal riešiť a ako.
Rozmýšľam teda vyskúšať na začiatok nejakého psychológa, skúsim sa zas porozprávať s priateľkou s tým že jej ponúknem konkrétne riešenie ako sa dostať z toho von a uvidím ako to dopadne.
Napriek všetkému.. nechcem sa s ňou rozísť, vraj ani ona nie, preto to chcem skúsiť ešte rozumne vyriešiť. Niesme síce v manželstve, ale myslím si, že veci by sa mali skúsiť najprv opraviť a nie hneď vymeniť. Aj v manželstve prídu ťažšie chvíle a potrebujeme sa týmto asi naučiť riešiť veci. Určite snaha a zmena bude musieť prísť a oboch stranách.