icon

Čo si myslíte o 12-ročnom vekovom rozdiele vo vzťahu?

13. feb 2024

Ahojte, čo si myslíte môže to fungovať dlhodobo, aké môžu byť prekážky? Ja mám 20 a priateľ 32. Sme spolu skoro rok a zatiaľ je všetko super, rozumieme si, máme sa o čom rozprávať a chémia bola od začiatku extrémna.

miskaska
13. feb 2024

Som v takom vzťahu už 20 rokov. Keď sme sa zoznámili mala som 18 a on 30.

subartic
13. feb 2024

autor , ja takýmto vzťahom nedávm veľkú šancu . Iste ,niektoré dlhodobo fungujú a v iných sú ženy frustrované neskôr poklesom libida u muža až úplneho zastavenia. Ďalej mnohé mladé ženy zostanú na výchovu detí samé , lebo muž na to už nemá často nervy a neskôr aj samé na zabezpečenie rodiny , lebo on už je v dôchodku . Ja osobne by som takého partnera nevolila, ale to som ja . Za mňa +- 5 rokov je super.

tamvtme
13. feb 2024

Poznam taky par, na zaciatku vsetko super...ale teraz, ked ona je zena plna energie pred 40tkou a on sa po 50tke sprava ako dedo, co uz len na dochodok je zrely, uz to tak super nie je....ale je to o ludoch, nie kazdy sa po 50tke opusti....

tilly
13. feb 2024

@subartic pokles libida je skôr u žien. Práve u chlapov sledujem, že po 40tke im ide rapídne hore...
A kondičku zvyknú mať muži tiež lepšiu.

autor
13. feb 2024

@subartic ved to su presne veci o ktorych uvazujem akosi rychlo sme do toho vhupli cela zamilovana som isla k nemu byvat ale dnes mi to tak zacalo vrtat v hlave.. chcela by som aby to bol moj zivotny partner lebo fakt mi vyhovuje a lubim ho len chcem zvazit radsej vsetko

tilly
13. feb 2024

Na reči o kondícii a starnuti moc nedaj. To je individuálne. My máme aj starších aj mladších kamarátov. Buď jeho partiu, alebo moju alebo potom takú, čo máme rovnako staré deti, čiže skôr moje ročníky. A je to individuálne. Niekedy tí starší chlapi, cez 50 cestujú, športujú, starajú sa o seba, majú mladšie partnerky (väčšinou už druhé, tretie manželky) a pôsobia celkovo mladistvejšie ako štyridsiatnici, ktorí sú práve na vrchole kariéry a sú strhani prácou, majú malé deti apod
Príkladov mám kopec.
Skôr na čo by som si dala pozor, z mojej skúsenosti, čo nedopusti, aby ste sklzli do stavu, že ti bude dávať najavo, že si nezrelé dieťa, alebo hlupejsia, nie na jeho úrovni a pod. Nech nie je tvoj mentor, alebo otec, ale tvoj partner. Musíš byť stále na jeho úrovni.
Ja vidím veľa výhod. Ale tak isto, ako na iných vzťahoch, musíš na sebe pracovať aj vo vzťahu so starším mužom.

autor
13. feb 2024

@tilly ano mas vo vsetkom pravdu on ma kondiciu lepsiu ako moji rovesnici aj v posteli je to neporovnatelne len mi prislo vtipne ze davaj si pozor nech nie je ako tvoj otec - on ma vozi rano do skoly aj odtial brava a vacsinou mi plati vsetko on😅 ale tak zas ja mu periem, varim, zehlim tak snad sa to vyrovnava aspon nejako

tilly
13. feb 2024

@tamvtme za mňa, čo mám teda odpozorované v okolí, je 50 najlepší vek... už máš deti z domu, máš už svoje pohodlie, postavenie, peniaze, čas, poznášsvoje telo aj dušu... čo vidím svoje kamarátky v tom veku, tak mám pocit, že 50 je nová 30tka
ja sa na ten vek celkom teším, dúfam, že sa ho dožijem 😅

zuzanockamt
13. feb 2024

Autorka
Ty študuješ ešte na strednej či si už na VŠ?

autor
13. feb 2024

@tilly ano tiez si myslim moja mama tiez chytila uplne druhy dych

autor
13. feb 2024
tilly
13. feb 2024

Vozenie do školy a platenie ešte neznamená, že sa správa ako otec, to bežne robia partneri. Skôr také to mentorovanie, poučovanie a nastavovanie vecí tak, aby to vyhovovalo viac jemu a ty sa prispôsobíš, lebo nemáš skúsenosti. Na to si daj pozor. Mne pár vecí takto ušlo, ale to môže byť aj mojou submisivnou povahou a tým, že radšej skloním hlavu, len nech mám svoj pokoj 🤷‍♀️🙊

dada7701
13. feb 2024

Ja za seba vidím problém v staršom veku, ako bolo spomenuté on bude už "starec" a ty budes chcieť "žiť" ...ale samozrejme to nie je pravidlo, nikdy nevieme čo nás čaká 🤷....môže byť v lepšej kondícii ako ty ....atď....rozhodnutie či ísť do toho je len na tebe, žiaľ...

tilly
13. feb 2024

Ešte musíš rátať aj s tým, že sa budeš stretávať väčšinou so staršími ľuďmi a budú ti vždy hádať vyšší vek a jemu nižší 🤣. Po tridsiatke ta to začne stvat

autor
13. feb 2024

@tilly no mne to zatial vyhovuje pretoze bez neho mi tipuju 15 a s nim aspon tych 20🤣 vyzeram ako decko.. a na jeho kamosov som si uz zvykla aj on na mojich rozumieme si

thoughtfulweirdo
13. feb 2024

My máme s manželom väčší rozdiel, ale nepovyšoval sa nado mnou nikdy, ani jediný raz. Toto by mi výrazne prekážalo a hodila by som o tom vážnu debatu.

medda_beda
13. feb 2024

On by ti nemal vycitat to co si nemala sancu zazit a ty mu nevycitaj nejake aplikacie ktore ledva aj ja poznam 🤣.
O tom je ten vekovy rozdiel, ze bud mate odzite nieco spolocne, bud sa od seba chcete nieco naucit a byt si oporou alebo sa chcete pretekat.

konikmodry111
13. feb 2024

Zalezi to na oboch. Ja som mala 18ke som spoznala manžela, mal 26. Už sme spolu 18 rokov a nemenila by som 😌

tanuuulka
13. feb 2024

Autorka, ale ty si predsa jeho volba. Keby si nasiel rovesnicku, chcela by uz svadbu, deti. Pri tebe sa ponahlat nemusi. Takze ak obcas utrusi, ze si neskusena, velmi lahko mu odpovedz ze si primerane veku, co zase on asi nie je. Predpokladam, ze ma uz vela detnych zenacov kamosov.

rorino
13. feb 2024

Ťažko povedať,my máme 13 ročný rozdiel a sme spolu skoro 17 rokov🤷

rorino
13. feb 2024

@zuzanockamt no,nemyslím,po určitom veku si môžu prekážať aj rovesníci😉

rorino
13. feb 2024

@diewcatqoo to je skôr od povahy a nie od veku

julca777
13. feb 2024

Vekový rozdiel by mal byť 3-6 rokov ešte aj 7 sa dá, lebo muži keď sú straší tak sú krajší, ale ženy tým, že majú deti, starosti atď.... vyzerajú staršie a je to preto lepšie, moji rodičia majú 5 roční rozdiel, ale aj keď sú rovnaký nič sa nedeje, ale nie je dobré, keď je muž mladší

tamvtme
13. feb 2024

@tilly no ano, ale ked ma muz po 50tke a zenu o 12-13 rokov mladsiu a doma dve male deti, co este ani do skoly nechodia, tak tak skoro asi nebude to, co ty popisujes :D

saxana000
13. feb 2024

Teraz je to fajn o 10.rokov to bude fajn aj o.20
Problem mozno nastane ked budes mat ty 50 a on 62 tam uz ten rozdiel.realne pocitis a bude ho vnimat aj okolie.aktivne mentalne aj zdravotne sa budete od seba diametralne vzdalovat a o dalsich 10.rokov to bude este viac citit..

rorino
13. feb 2024

@saxana000 ani to nemusí byť pravda,záleží od povahy,fyzickej aj psychickej kondicie

subartic
13. feb 2024

@tilly nie som toho názoru . Budem písať všeobecne. Pokles libida poklesom testosterónu ide dole. Testosterón klesá po 35 , po 45+ rapídne ide dolu , ženy zaznamenajú pokles libida počas menopauzy poklesom estrogénu a určitému diskomfortu v pošve. Keď odoznie kritické obdobie chuť sa vracia. Muži 50 + všeobecne už majú problémy s erekciou , a ak nie s ňou tak s výdržou . Žena medzi 30-40 je pri najväčšej chuti , muž ak je o dosť starší je už často mimo zenitu . Za mňa jednoducho vekové rozdiely nad 5 -7 rokov nie , ale to som ja .

drakvak
13. feb 2024

Ako komu vyhovuje, ja som v 18ke mala o 6 rokov staršieho frajera a nevydržalo to, bol pre mňa príliš dospelý - začal spomínať svadbu a dieťa, tak som rýchlo vycúvala zo vzťahu. Potom o 4 roky starší, tiež to nebolo dlhodobé. Aktuálne už 20 rokov s manželom o 2 roky mladším. Ako tu viaceré písali, je to individuálne. Segra má o 9 rokov mladšieho a keď sa my dve smejeme na hláškach zo starých filmov ako Hujerovci a “sejdeme se na hřbitově”, on to nepozná… Hlavne nech ste ľudsky naladení na rovnakú vlnu a spolu spokojní. V ničom (aj odhliadnuc od vekového rozdielu) nie je záruka, že vzťah vydrží celý život 🤷🏻‍♀️

chlebnik
13. feb 2024

Neber si toto prosím v zlom a prajem Vám obom naozaj len to dobré,
každý je iný a ako to funguje Vám je to čo viete len Vy dvaja ALE!

Je trošku obavy vyvolávajúce, že má pán jeho veku rovnaké záujmy ako dosť nedávna teenagerka. Minimálne v tom ohľade, že viac-menej nikdy nebude mať Váš názor rovnakú váhu a dôležitosť, pretože ten starší sa väčšinou (nie vždy!!! vôbec to tak nemusí byť u Vás dvoch) častuje a pýši časom získanými životnými skúsenosťami nad mladšou partnerkou a preto je vlastne hlúpučká a treba ju naviesť na správne chodníčky - podľa jeho úvahy, vkusu a vôle.
Často je to vlastne také "vychovanie si" partnerky, aby sa vlastným spoznávaním sveta neskazila predstave no ako náhle sa začne "stavať na zadné" už je zle.
Predsa ak by si si ubrala vek dole rovnakým rozdielom, tak tvoj budúci partner má teraz 8 rokov a keby si aj chcela ten rozdiel zmierniť o polovicu, pretože predsa nie je možné porovnávať nezletilosť rovnako ako dvoch dospelých (jeden síce dosť nedávno) ľudí, stále 20 - 6 je 14. Je medzi Vami obdobie ktoré sa rovná dĺžke obdobia študovania vysokej školy aj s doktorátom, nejakou nadstavbou a ešte stále sa musí pripočítať aj čas získanej praxe a zaškolenia v práci.
Veď už len z vlastného hľadiska skús premýšľať, ako by to šlapalo kebyže sa zobudáš a zrazu sa Vám vymenil vek tak, že si od neho staršia ty. Hľadala by si v 32 rokoch niekoho kto má 20?
Ak ti hocičo z toho čo som napísala možno aj predtým vŕtalo hlavou, ozaj sa zamysli na tom kde by to malo viesť a ako ďalej.
Ak nič z toho nerezonuje ako súčasť Vášho vzťahu, tak som skutočne rada, že si sa nedostala do podobne nešťastnej situácie ako som opísala a majte sa radi a dobre.

regas
14. feb 2024

Ja mám priateľa o 14 rokov mladšieho a sme spolu už 8 rokov.Vek je len číslo.. záleží ako si spolu rozumiete.., spoločné záujmy.. atď..