Čo si myslíte o mojej svokre?
Musím povedať že na Vianoce je veľmi štedrá. Má 3 deti a 5 vnúčat, každému niečo daruje, aj deťom, aj neveste/zaťovi, aj vnúčatám. Ale na narodeniny dáva dospelým deťom len malé peniaze (20€) okrem jej najstaršiej dcére, jej dá vždy darček. Pritom majú dosť peňazí. Bola som tam keď mala švagriná narodeniny a dala jej drahú kozmetiku. Môjmu mužovi včera dala na narodeniny len 20€ a nejaké muffiny upiekla alebo čo to bolo. Čo si o tom myslite?
boze asi nerada mina na blbosti,bud rada viacej usetri a potom si rovnym dielom rozdelite.A tvoja mama ti kolko dava tebe a tvojim detom?Ona nebude asi trn rohadzovacny typ a radsej setri co je ok,lebo zasa na blboviny minat peniaze .A mozno si setri na dobry penzion ak bude odkazana na pomoc.
Že je to jej vec.
Nic. Moja svokra tyzden pred mojimi narodkami strasne riesila, kedy to ja mam sviatky, prisli sviatky a doteraz negratulovala... Za 13 rokov mi gratulovala no asi 5x...
nebudeš robiť také rozdiely? jojój, počkaj, čo všetko budeš robiť, keď budeš mať dospelé deti... Tak ľahko sa súdi druhých... A pritom vieš figu. A aj keby ich tak vychovali, že chlapi sú chlapi a ona je ich princeznička, tak čo teba do toho? Buď rada, že si si teda vzala poriadneho chlapa a nie v tvojich očiach rozmaznanú fiflenu, lebo na čo by ti asi tak bola, leda tak na parády... Stále platí pravidlo - daj dieťaťu rybu, nakŕmiš ho na 1 deň. Nauč ho loviť ryby a nakŕmiš ho na celý život. Ak z neho vychovali poriadneho chlapa, ktorý sa vie postarať o svoju rodinu, dali mu viac než jej, keď sa o ňu musia starať. Ale stále si myslím, že je to len tvoj uhol pohľadu.
Pochádzaš z jednoduchšej rodiny? Tak buď vďačná aj za 20 eur
@pribinak ty nevieš čítať ?
Viem a veľmi dobre
Nekric hop, kym nepreskocis. Raz bude aj z teba svokra, ktora bude neveste alebo zatovi vadit. Pre nieco ine ako hodnota darov, ale iste je, ze vadit budes. Status svokry je spojeny s tym, ze nieco na nej tej drujej strane vadi. Vadi aj bez dovodu a len z principu.
Autorka - pre mna si strasna nevdacnica
@pribinak neboj sa, obaja zarábame dosť, nejde mi o to aby nám dávala peniaze alebo drahé darčeky. Mne napríklad na narodeniny vždy dáva darček. Ale toto toxické nastavenie že chlapov netreba rozmaznávať darčekmi na narodeniny mi príde choré. Veď je to jej syn
Nič. Poviem ďakujem a som rada za dvacku. Ak si myslíš, že svokrička málo sype, treba povedať jej, čo si o tom myslíš.
choré je toto tvoje polemizovanie nad niečím do čoho ťa nič nie je. Ty prídeš a chceš reorganizovať niečo, čo nikomu inému neprekáža len tebe a čo u nich roky funguje
@elizabet173 nie ale sme pozvaný všetci keď má niekto narodeniny lebo svokrovci urobia pohostenie u seba v dome, ináč keď sme sa s manželom ešte len spoznávali a mal narodeniny, pýtala som sa čo dostal ku sviatku od rodičov tak my vysvetlil tie ich tradície
Vazne nejaky zarobkovo cinny jedinec ocakava od rodicov na narodeniny peniaze? Mne sa tiez uz mama alebo babka pokusali dat do vacku 20 Eur na narodeniny, ze si mam nieco kupit.. ale ako sorry, chodim do prace, zarabam, hanba by ma fackovala zobrat si prachy od rodicov. Ovela viac sa potesim obycajnej cokolade, ktoru hned otvorim a ponukneme sa vsetci ku kave.
Btw, viem, ze aj surodencom davaju. A viem, ze oni si zoberu. A ze aj svokra dotuje svagrinu a jej deti, nas nie. A nemyslim si nic.
Zbytocne nad tym uvazujes. Pises, ze su vsetci fajn. Tak to nechaj tak.
Niekedy rodicia davaju jednemu dietatu viac, lebo nie je take sikovne ako ostatni surodenci, tak mu chcu pomoct. Niekde zas maju zvyk, ze synom postavia domy a dceram nie, lebo dcera pojde byvat do domu k muzovi atd. Neries darceky, ak ste zabezpeceni, tak je jedno, ci vam daju 20e alebo 200e, ci budes mat o 20e alebo o 200e na ucte viac je dnes uplne jedno
Dúfam ,že si ho prečíta a nabudúce nedá nič
No tak nepristupuju ku vsetkym detom rovnako, ano je to nefer, ty so svojimi detmi to chces inak, tak sa toho drz.
Inak nie je najmensi dovod aby ,,bohati chudobnym davali", co je tvoja svokra Juraj Janosik? Predpokladam, ze si tie peniaze za zivot zarobili a nahonobili, mozno zacinala svokra tak ako ty, s holym zadkom. Tak sa snaz o to iste a v starobe akoby si nasla.
že ty si náročná...
mne svokra na narodky nedala nikdy nič - hádam ani nemá potuchy kedy ich mám....
vôbec mi to nevadí...
Nepoznáme ju tak ťažko hodnotiť. Toto o nej nehovorí nič zlé.
Toto nové populárne slovo "toxické" mi lezie na nervy...
A koľko by ti stačilo, aby dostal? Keby to bola stovečka, už by si bola rada? Všetky takéto, čo sa ohanate princípom, a bla bla.. keby on dostal viac súrodenci menej, tiež by ťa to "z princípu" sralo? To už asi nie, že ... Závidíš a si nevďačná, a zakryvas to za nejaké princípy .. teda do toho nič, čo a koľko dáva svokra svojim deťom ..
Je štedrá ku vnúčatám, spraví pohostenie vieš koľko svokier ani to nerobí?
Áno, je to zvláštne, že má na svoje deti iné meradlo, ale čo spravíš?možno dcéra je z ich pohľadu tá, ktorá viac potrebuje
Bože prosím....nech si moji chlapci prinesú domov normálne ženy☝️☝️☝️☝️je mi ťa ľúto...moja mamka peniaze zo zásady nedáva,kúpi vždy darček/poukážku,nemá to rada,svokra dáva 5-10eur. Neviem čo by som bola za nevdacnu ehm keby som to niekedy riešila!
Nemyslím si nič, ja napr neviem,nesledujem, či moji rodicia davaju rovnaké dary mne a mojim súrodencom a ci mužovi davaju rovnaké jemu a jeho súrodencom. Od rodičov uz neočakávam žiadne dary, ja im tiež nie vždy dám rovnako hodnotné, podľa toho, čo práve cinkne do nosa. Celkovo ma nezaujíma ci podporujú finančne rovnako všetky deti, skôr mi záleží na tom, či nám venujú rovnako času a ch u s nami byt. Pomoc im tiež ponúkame podla potreby, mojim urcite viac keďže sú starší.
Práve som zistila že som ,,princeznička,,🤣. Predstav si že aj mne moja mama dá vždy viac ako bratovi. A vieš prečo? Lebo sme ženy a vie čo sa mi páči. Chce mi spraviť radosť a vie že tu radosť aj budem mať. Brat je chlap ktorý sa poteší aj dobrému vínu. On je nastavený inak na darčeky. Tak čo riešis? Tebe ani nevadí že muž dostane menej ,ale skôr žiarlis na švagrinú. Dopriala by som ti moju svokru, tá nedá nič ani vnúčatám nieto nám dospelým.
závisť je sviňa, čo? Že sa nehanbíš... synček môj, prosím ťa, nedoveď mi domov takúto nevestu!

čoby som dala za 20 E, namiesto tých hlúpostí, ktorými ma svokra obdarovávala...