Čo spôsobuje zmenu mužov pred päťdesiatkou?
Ahojte, môj muž má 44 rokov, ja som od neho staršia o 3 roky. Posledné dva roky sa veľmi usadil a vyzerá minimálne o 10r staršie. Začínajúce kúty mal už v 30tke, teraz si pre istotu holí hlavu, lebo mal vzadu tú plešinu. Pribudlo bruško, nie je veľké, ale je... vyzerá ako v 5tom mesiaci. Okrem toho keď sa neoholí, tak má už sivú bradu, takže sa holí každý deň alebo max obdeň. V sexe je to poslabšie, je často unavený, nechce sa mu, máva už aj problémy s erekciou, viditeľne mu poklesli semenníky, minule som si ich všimla ako nízko ich má.... nič nevymýšľa, len taký stereotyp, v zásade o 21.00 zaspí pri telke. Nosí len trenky, voľakedy nosil slipy alebo boxérky. Jeho predstava ideálneho večera je na gauči pri telke. Príde domov prezlečie sa do teplákov a trička a už ho z toho nedostanem. Celkovo na všetko hundre, je podráždený, všetko mu vadí, každý sused, program v telke, politika, lekári, ľudia v obchode, ľudia na ulici, vodiči. Na výlet sa mu nechce na dovolenku sa mu nechce, pýtam sa, čo by chcel robiť - chcel by ležať doma. Ja som od neho staršia o 3 roky a to som si myslela, že budem mať mladšieho muža a bude to lepšie. Mimochodom, deti už máme väčšie, nemôže byť unavený z detí, to bolo pred 15 rokmi, nie teraz. Prácu nemá manuálnu, nerobí na zmeny. Čo sa deje s mužom pred 50tkou? Andropauza alebo?
Je lenivy. Keby pravidelne cvicil, sportoval,... tak sa mu aj produkuje viac testosteronu, ma viac energie. Ale ak sa vyzral, iba polihuje a je mu jedno, ako vypada, tak zial. Musi sa dokopat do pohybu.
Je lenivy. Keby pravidelne cvicil, sportoval,... tak sa mu aj produkuje viac testosteronu, ma viac energie. Ale ak sa vyzral, iba polihuje a je mu jedno, ako vypada, tak zial. Musi sa dokopat do pohybu.
@anonym_4f8faf chodí 2x do týždňa hrať futbal s chalanmi. To je všetko. Nemá záujem o nič viac. Nebol taký niekedy. Zostarol celkovo o niekoľko rokov.
Zeby nadchadzajuca kriza stredneho veku? Bud sa opusta alebo mu na tom proste nezalezi, nechce sa mu. Neviem, ci by pomohlo mu dohovorit, vacsinou to uplne nie je to, co chce clovek vseobecne pocuvat, nie len chlapi. 🙂
@anonym_4f8faf chodí 2x do týždňa hrať futbal s chalanmi. To je všetko. Nemá záujem o nič viac. Nebol taký niekedy. Zostarol celkovo o niekoľko rokov.
@anonym_autor lepsie ako nic, ale postavu mu iba dve hodiny futbalu v telocvicni nevylepsi, ak necvici a nedava pozor, co zje. Po futbale na pivo s kamosmi a co spalil, zase hned naberie.
@anonym_autor lepsie ako nic, ale postavu mu iba dve hodiny futbalu v telocvicni nevylepsi, ak necvici a nedava pozor, co zje. Po futbale na pivo s kamosmi a co spalil, zase hned naberie.
@anonym_4f8faf nepije pivo, vôbec nepije alkohol. My sme volakedy tak zili, boli sme akcni, vzdy niekde. Potom prisli deti, tak prirodzene ten socialny zivot sa zmenil. Ale on je pritom pravnik, tak by som cakala, ze trochu zivota do toho umierania. On sa cez den do prace oblecie, navonia, a potom doma je z neho iny clovek. Celkovo lemra lemrava. Nechapem. Mne nevadi, ze pribral, ze ma vrasky, ze ma brucho, ze ma plesinu, ze je sivy, vadi mi, ze je celkovo lenivy... a v sexe skoncil. Nechapem.
Má zdravotné problémy? Ak nie, videla by som v tom hrubú neúctu voči sebe samému a voči tebe ako partnerke. Poznám toľko inšpiratívnych starších ľudí, že starnutie ako také nepovažujem za dôvod opustiť sa. To isté by som napísala, aj keby boli pohlavia naopak.
@anonym_autor A potom je tu aj opačný extrém týchto chlapov okolo 50tky, ktorí chytajú posledný vlak, športujú o 106, bielia zuby, nastreľujú vlasy a kukajú za každou sukňou a tvária sa ako majstri sveta... Úprimne, neviem, čo je horšie.
@anonym_4f8faf nepije pivo, vôbec nepije alkohol. My sme volakedy tak zili, boli sme akcni, vzdy niekde. Potom prisli deti, tak prirodzene ten socialny zivot sa zmenil. Ale on je pritom pravnik, tak by som cakala, ze trochu zivota do toho umierania. On sa cez den do prace oblecie, navonia, a potom doma je z neho iny clovek. Celkovo lemra lemrava. Nechapem. Mne nevadi, ze pribral, ze ma vrasky, ze ma brucho, ze ma plesinu, ze je sivy, vadi mi, ze je celkovo lenivy... a v sexe skoncil. Nechapem.
@anonym_autor a v práci sa má ako? Nevyhorel?
No, ak nechce nič robiť, nikde chodiť, povedz, že ideš sama. Išla by som na wellnes, na výlety, co aj robím, aj ked z iného dôvodu. Mimochodom, muži so sivou bradou sú celkom sexi😉.
moj bude mat 50, vyzera vyborne a sex chce odo mna kazdy den, ale sportuje, takze toto podla mna chyba tvojmu muzovi, pohyb
No, ak nechce nič robiť, nikde chodiť, povedz, že ideš sama. Išla by som na wellnes, na výlety, co aj robím, aj ked z iného dôvodu. Mimochodom, muži so sivou bradou sú celkom sexi😉.
@anonym_86938b áno, bolo by to sexy, ale on to nechce, tak si to holí.
jednoznačne andropauza... treba viac športovať - ale to musí sám chcieť ... čo môžeš urobiť ty? kúp mu doplnky na andropauzu a dohliadaj že ich bude aj užívať ...
@anonym_autor bud neagresivne samostatna. Chod na vylety, na dovolenku... prezentuj to (aj foto) pozitivne, nie chvalenkarsky v style "no vidis..." Neverim, ze ho to, skor ci neskor, nezlaka spoznavat a vidiet zaujimave lokality.
Kokos ja mám 53, žena 56 a teda ideme ako za mladi... Niečo s ním nebude OK. Teda ja mám tiež brucho ako sud, ale inak postava v pohode na tie roky, iba brucho... vlasy strihám na 3 mm, lebo kúty a plešinka. Brada a fúzy, biele... Holím raz za 2 dni, inak vyzerám na 60... Okrem toho mám skúter, jazdím sám pravidelne tak 100 km trasy na vyvetranie hlavy. Manželka ma práve v tom podporuje. Neviem, ale chcelo by to komplexný rozhovor. Otvorený.
Možno vyhorel. Mal som to kadejaké tiež, ale teraz robím na 3 zmeny, ranná nočná poobedná, vždy sa vieme nejako zladiť. Ono aj na jedle dosť záleží, už tiež nemôžem jest to, čo voľakedy... Celkovo, myslím androkríza asi. Prejde to. Fakt to treba vykomunikovať. Taká otvorená spoveď... pomôže to určite. My sme to tak mali, otvorené sme sa pobavili o všetkom. O živote, sexe, peniazoch, ako ďalej... Držím palce, určite bude dobre.
Ja byť na tvojom mieste, podľa seba súdim, by som tomu nechal voľný priebeh. Mám teda o cca 10 rokov viac, robím 3zmenky vo fabrike, ale viac hlavou ako manuálne. Žiaden šport nič, nenúť ho. Je to chujovina. Navar mu čo chce mať. Nech leží. Ja tiež tak. Politika správy a bim - už spím na gauči... 1 pivo si dám, zjem večeru a zaspím do 15 minút. Myslím, že ak nemá nejaký zdravotný problém sám sa pozbiera. Ja mam napríklad rad knihy, motorky, autá, práca v garáži. Bývame v byte, nie je kam ísť, rodina žiadna, dcéra v zahraničí. Uvidíš, prídu ešte krušnejšie chvíle. Podpor ho. Otočí sa to. Určite.
ja mam doma presne to iste.. a tiez je pravnik.. ten moj bol velmi akcny, lyzoval, durfoval, skakal s padakom, jazdil na offroade vela cestoval.. zuroval, smial sa.. teraz ma 49 vyzera dobre, ma charizmu a iskru ked sa umeje.. ale dako ho nic nebavi, sex ani nehovorim, nespali sme spolu pol roka, vraj ma vela starosti v praci a potom nema chut, ale uz posledny rok som si vsimla, ze ma problem s erekciou a podla mna ten vyustil do stavu, ze sex neriesi.. viem, ze nema inu - o to vobec nejde.. ja mam 35.. dako nechcem verit, ze sa nam takto skoncil svet.. nechce riesit sexuologa.. najprv vraj musi vyriesit pracu.. ehm, nemyslim, ze to bude lepsie.. ale pomaly aj ked je inak super zvazujem odchod...
tak ho teda dokop k tomu pohybu ty.. podla mna ked ho v tom potiahnes, tak mu to bude isto prijemnejsie ako keby to mal robit sam.
@anonym_autor ano, vela muzov takto dopadne....zacni si sama planovat a realizovat aktivity, ktore ta bavia a naplñaju, bicykel, vinko s kamoskou, dovolenka..... Najprv zavolaj jeho, a ak odmietne, chod sama. Ja chapem, ze chces ist s nim, ale je to jedina moznost, aby sa nakopol, inak budes prosit a cakat vecnost....
ja mam doma presne to iste.. a tiez je pravnik.. ten moj bol velmi akcny, lyzoval, durfoval, skakal s padakom, jazdil na offroade vela cestoval.. zuroval, smial sa.. teraz ma 49 vyzera dobre, ma charizmu a iskru ked sa umeje.. ale dako ho nic nebavi, sex ani nehovorim, nespali sme spolu pol roka, vraj ma vela starosti v praci a potom nema chut, ale uz posledny rok som si vsimla, ze ma problem s erekciou a podla mna ten vyustil do stavu, ze sex neriesi.. viem, ze nema inu - o to vobec nejde.. ja mam 35.. dako nechcem verit, ze sa nam takto skoncil svet.. nechce riesit sexuologa.. najprv vraj musi vyriesit pracu.. ehm, nemyslim, ze to bude lepsie.. ale pomaly aj ked je inak super zvazujem odchod...
@anonym_1f4210 nie je všetkým dňom koniec
Ja byť na tvojom mieste, podľa seba súdim, by som tomu nechal voľný priebeh. Mám teda o cca 10 rokov viac, robím 3zmenky vo fabrike, ale viac hlavou ako manuálne. Žiaden šport nič, nenúť ho. Je to chujovina. Navar mu čo chce mať. Nech leží. Ja tiež tak. Politika správy a bim - už spím na gauči... 1 pivo si dám, zjem večeru a zaspím do 15 minút. Myslím, že ak nemá nejaký zdravotný problém sám sa pozbiera. Ja mam napríklad rad knihy, motorky, autá, práca v garáži. Bývame v byte, nie je kam ísť, rodina žiadna, dcéra v zahraničí. Uvidíš, prídu ešte krušnejšie chvíle. Podpor ho. Otočí sa to. Určite.
@kocuris Presne tak, nútiť unaveného človeka do športovania , to je aká blbosť.... Tam bude zdravotný problém, treba urobi´t preventívku, zmerať cukor, možno aj nejaké alergie, možno štítna blbne.
@kocuris Presne tak, nútiť unaveného človeka do športovania , to je aká blbosť.... Tam bude zdravotný problém, treba urobi´t preventívku, zmerať cukor, možno aj nejaké alergie, možno štítna blbne.
@rusalkablack presne. Keby mi žena povedala, po nočnej, že choď si zašportovať asi by som ju poslal... 😀
Skôr by som šiel k lekárke na komplexné vyšetrenie. Vie to veľa príčin a následkov odhaliť. Ak nepomôže, určite neuškodí.
Skôr by som šiel k lekárke na komplexné vyšetrenie. Vie to veľa príčin a následkov odhaliť. Ak nepomôže, určite neuškodí.
@kocuris bol na kompletnom vyšetrení, aj na EKG, aj sono srdca mal. Ja som zdravotník, čiže vyšetrenia máme priebežne.
Skús sa zamerať na seba, robiť si radosť, ako už bolo spomenuté. Je možné, že proste prirodzený proces starnutia, nižšia energia, zmeny hormónov. Nikde nie je napísané, že musíme fungovať na všetky strany všetci celý život rovnako. Hoci určite je dobré sa aj porozprávať, ako ďalej pracovať na vzťahu.
@kocuris bol na kompletnom vyšetrení, aj na EKG, aj sono srdca mal. Ja som zdravotník, čiže vyšetrenia máme priebežne.
@anonym_autor Tak potom nerozumiem, nechaj ho oddychovať. Muži majú obdobia, svoje "krámy". Bud sa reštartne a naskočí alebo nie... Každá rada drahá. Ty ho musíš poznať najlepšie. Ani zdravotník zase ale nie je záruka... Môže to byť psychické. Ja mám istú formu OCD, viem to o sebe, snažím sa to potlačiť. A aj sa mi darí. Moja o tom vie, akceptuje to, snazi sq mi pomôcť. Niekedy stačí povzbudiť.
@anonym_autor depresia??
Ja som sa žiaľ v takomto prelomovom období života rozviedla. Tiež som športovala vždy, mala svoje aktivity a koníčky, prácu. No mala som pár rokov problém s platničkou, takže bolesti, plus hormóny znížené, perimenopauza, nespavosť, únava, mierna depresia z toho všetkého. Našťastie sa mi podarilo opäť dostať do formy a fungujem teraz znova fajn a športujem, mám opäť radosť zo života. No exmanžel mi v tomto čase, žiaľ, nebol oporou. Bol zahladený do seba, on práveže znovuobjavil mladosť v sebe a vyčítal mi, že sa mu nevenujem dostatočne a pod. a on potrebuje pri sebe niekoho úplne iného. Takže niekedy je možno fajn mať pochopenie pre toho druhého. Všetko sú to obdobia a je dar, keď má človek pri sebe parťáka, ktorý ho podrží v dobrom aj zlom. Lebo inak to vlastne ani nemá cenu. A vlastne nikdy nevieme, čo nám život prinesie.
@anonym_autor depresia??
@anonym_c87dbb on nemá depresiu ani náhodou, je len lenivý, pohodlný.

@anonym_autor tak ako u žien je menopauza, tak aj u mužov je istý prechod, co ti poradiť, chceš to vydržať ?