icon

Čudná obhajoba nevery. Skutočne nevera začína až pri styku?

26. mar 2026

Ahojte,
prichádzam s chúlostivou témou, ďalšou z mnoha. Nemažte ma prosím, nie som školák, čo sa nudí, ani úchyl.

Ako by ste reagovali, na odôvodnenie chlapovej nevery. Ževraj on s ňou styk nemal. Že sa jednalo iba o láskanie sa v posteli, ale neprišlo k styku. A nevera že začína až vtedy, keď príde k samotnému styku ( penetrácii).
Nezmohla som sa na slovo.

Ďakujem

Strana
z2
orisker
26. mar 2026

Mne raz jedna známa povedala, že ona predsa svojho manžela nepodviedla, lebo ten dotyčný bol predsa až z Košíc, takže to sa neráta.

marca12
26. mar 2026

Poznam typka,ktory pretahuje kazdu,ktora mu da. Tvrdi,ze to nie je nevera,lebo vzdy sa vrati domov. Podla jeho je nevera az vtedy,keby zenu opustil a zalubil by sa do milenky....vymlete hlavy tento typek aj tvoj dufam,ze uz ex priatel.

pr85
26. mar 2026
@anonym_587e58

Prečítaj mu čo povedal Ježiš v kázni na vrchu o cudzoložstve
Evanjelium podľa Matúša 5:27-28

@anonym_587e58 Presne tak. Je to nevera a cudzoložstvo.

anonym_9279b0
26. mar 2026

Po vete o láskaní by ma už nebolo, nie som sprostá a je mi jedno ako si dotyčný vysvetľuje neveru. U mna o neveru ide už len písaním konverzácii, ktoré by si mala problem ukázať partnerovi, tam je moja hranica a nemusím ju nikomu zdôvodňovať. Nevera a bodka.

majlo1234
26. mar 2026

Zabila by som ho, keby sa mi toto odvazil povedat

sissy27
26. mar 2026

@anonym_autor raz som tu citala perfektnu definiciu nevery a podla mna sa to ani lepsie vysvetlit neda - nevera nie je ziadny zoznam konkretnych cinov, nevera je prekrocenie hranic vo vztahu. A tie hranice mame kazdy inde.
Na toto konkretne by som reagovala najradsej tak, ze by som sa tiez isla iba polaskat s inym bez penetracie 😂 ale asi by som sa na to vykaslala a proste ho vymazala zo zivota.

anonym_ca837f
27. mar 2026

Že už chudak nevedel čo ine povedať.nevera je pre mňa už rozhodnutie isť .... k čomu došlo a k čomu nie.... je v tomto u mňa vedľajšie.

anonym_b4518f
27. mar 2026

Jemu by sa urcite tiez pacilo, kebyze len tak lezis v posteli s chlapom a len tak mu vtaka hladkas, masirujes, ze?

Bozemoj, to je zmyslanie.. co uz, nech si ide teda

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_db8e9c

@anonym_autor samozrejme, zacina sa v hlave a my katolici to vnimame dokonca tak, ze chlap aj zena "podvedie" uz v tom momente, ked slinta nad inou zenou alebo muzom, teda manzelkou a manzelom.
Ale ja by som ani nemusela zakladat diskusiu, aj ked odmyslim tieto nabozenske veci, tak uz to, ze sa stretne s cudzou zenou za ucelom, ze sa ide bozkavat atd., tak to je nevera a nediskutujem o tom.

@anonym_db8e9c ano myslienkami slovami skutkami... ale v rovine myslienkami by ste sa do kostola nezmestili, kolko by vas cakalo na spoved : D

maminkadeticiek
27. mar 2026

Podla mna si vadna ty,ze si sa tu o tom prisla poradit.Kazda normalna by sa s nim v sekunde rozisla.Ty si schopna o tom otacat argumenty.Chore.

pattinka
27. mar 2026
@anonym_8f59d0

Nevera sa začína tam, kde sa v prítomnosti inej ženy chová inak ako keby som tam bola s ním.

@anonym_8f59d0 veľmi pekne a jednoducho povedané 👍 si osvojujem 🙂

bjnr
27. mar 2026

To, čo popisujete, nie je len o definícii nevery. Je to o posúvaní hraníc a zľahčovaní reality, aby nemusel niesť plnú zodpovednosť. On si vytvoril vlastné pravidlo („nevera je až penetrácia“), ktoré ho chráni pred pocitom viny. Ale vo vzťahu nerozhodujú jeho výhovorky. Rozhoduje to, čo zraňuje vás a čo narúša dôveru. Nevera sa nedeje len v tele, ale predovšetkým v tajomstve. Odohráva sa v momente, keď niekto iný získa prístup k intimite, blízkosti a času, ktorý bol vyhradený pre váš vzťah. Nehádajte sa s ním o definíciu zo slovníka. Akonáhle partner začne vyťahovať technické detaily, aby obhájil svoje právo na iný objekt túžby, prestáva byť vaším spojencom a stáva sa právnikom vlastného ega. Nenechajte sa vtiahnuť do debaty o „technických detailoch“. To je slepá ulička. Vráťte to na podstatu: dôvera, rešpekt, bezpečie. Pokojne veľmi jednoducho: „pre mňa je toto prekročenie hranice, nejde o to, čo si myslíš ty, ale čo to robí s naším vzťahom“. Sledujte nie jeho slová, ale správanie, či preberá zodpovednosť, alebo ďalej hľadá kľučky. Ak musíte niekoho presviedčať, že vás jeho správanie zranilo, problémom už nie je len samotný akt v posteli, ale totálna strata empatie a bezpečia vo vašom vzťahu. Ak prijmete jeho definíciu, postupne budete prijímať aj ďalšie posuny, preto, že sa naučíte pochybovať o vlastných hraniciach. Keby ste na chvíľu odložili jeho vysvetlenie, čo vám vaše telo a vnútro hovoria, že toto správanie znamená pre vašu dôstojnosť a hranice?

charlotte911
27. mar 2026

pokial je záujem inde, už je to nevera, k sexu potom daleko nieje, ale dobre, že sa to stalo, kým nie ste svoji, nemáte deti, vykašli sa na chlapa, čo si ťa neváži a zapamätaj si, urobí raz, urobí zas, pusti si do života muža, čo ťa bude mať rád od srdca, lebo tento to určite nie je, utekaj kým je čas...
a ešte dodám, pochybujem, že išlo len o láskanie a nič viac, lebo keby sa láska, túli a tlačí na ňu, tak aj hlupák pochopí, že už to len pri tom určite neskončilo, ale k niečomu aj došlo, no len to ti zatlčie, ten parfum na neho nepreletel len tak, premýšľaj.

anonym_e9df5c
28. mar 2026

@anonym_autor Nevera začína už v hlave a závisí len od okolností, že kedy a kde skončí.Dotycny ti asi nepovedal, že napr.dotycna to nechcela dokonať, že mohli ich vyrušiť a preto nedoslo k samotnej súloži... Nabudúce budú pre neho okolnosti priaznivejšie.

anonym_d6ed41
28. mar 2026
@anonym_e9df5c

@anonym_autor Nevera začína už v hlave a závisí len od okolností, že kedy a kde skončí.Dotycny ti asi nepovedal, že napr.dotycna to nechcela dokonať, že mohli ich vyrušiť a preto nedoslo k samotnej súloži... Nabudúce budú pre neho okolnosti priaznivejšie.

@anonym_e9df5c Takze ty si uverila, ze sex nebol? To si asi jedina😄😆😁

lukma
30. mar 2026

@anonym_autor Každý človek to má inak nastavené a keď ste sa o tom neporozprávali na začiatku, zrejme si si myslela, že to máte nastavené rovnako. Hovorí, že preňho je nevera len penetrácia, ale keby si Ty ležala nahá v posteli s iným mužom, cítil by to rovnako? Každému sa páči vernosť, ale na tom druhom človeku, na seba taký prísny nie je. Nevera je každé konanie, o ktorom vieš, že by to toho druhého zranilo a sklamalo, keby sa to dozvedel alebo vás videl. Nevera je aj to, ak nejaká kamarátka vie viac o jeho manželstve ako Ty o jeho kamarátstve. Keď sa zdôveruje inej osobe a odhaľuje to, čo by malo zostať len medzi vami.

anonym_e9df5c
1. apr 2026
@anonym_d6ed41

@anonym_e9df5c Takze ty si uverila, ze sex nebol? To si asi jedina😄😆😁

@anonym_d6ed41 Nie je potrebné rozoberať, že čomu som uverila, ale podstatou môjho príspevku je, že čo je z môjho pohľadu nevera a čo za ňu môžeme považovať

Strana
z2