icon

Dá sa zvládnuť vzťah s verbálnym agresorom?

6. feb 2025

Da sa cisto teoreticky ustat vztah s agresorom, ktory vykazuje znamky narcistickej poruchy a verbalne do vas utoci? Asi raz za mesiac to uplne vypukne. Svedkom je aj nase rocne dieta. Nadava mi do vselijakych pridavnych mien. Dnes mi povedal, ze nie sme rovnocenni, ale on je viac a ja som spodina spolocnosti. Pritom mam VS, pracujem pri materskej a tak. Pojdeme na parovu terapiu, ale mam zly pocit, ze to neskonci dobre a rozvedieme sa. Je mi z toho smutno. Prosim komentare ako "od takeho utekaj" nepiste, lebo ja o tom viem, len kvoli malemu by som to nechcela hrotit. Niekde som tu citala, ze sa parovka neodporuca narcisom lebo preto a popis nanho uplne sedi. Pomoc.

Strana
z5
zuzanna33
9. feb 2025

Ak chceš to najlepšie pre dieťa odpoveď už poznáš . Ženy ktoré tým prešli vedia že je to cesta do pekla. Ak máš byť sebavedomá úspešná a hlavne šťastná nikdy nevyhraš ...

silvike
9. feb 2025

No a preco si takeho debilka vybrala ako otca svojho dietata ?

yasina
9. feb 2025

Narcis mala som docinenia. Bok z uzbekistanu
A BOL taky isty mala som vsetky mena ale kazdy tyzden.
Nepomohlo nic. Na terapie nechcel.. Potom. Ma sacal a uz aj buchal a fackal. Apodobne. To sa bystupnuje. Napis mi spravu

margotka17
9. feb 2025

Aké vzdelanie ma on? Ak nemá VS, tak závidí, čo si dosiahla ty. Má hádam 3 oči, čím je výnimočnejší ako ty aj všetci okolo? Tak nech si panko zbalí svoje veci, nájde si svoju úroveň ženy a teba nech nechá voľne dýchať a starať sa o dieťa. Tomu hovorím psychicky teror. Nech sa ide liečiť mladý muž.

yasina
9. feb 2025

@kellhaed napisem ti spravu zaujal ma tvoj pribeh podobny mojmu chcem sa ta nieco opytat

autor
10. feb 2025

@margotka17 ma aj on VS, v zahranici ale iba prvy stupen, ja mam aj druhy ale tu na SK

margotka17
10. feb 2025

Možno ti tak troška závidí, tak to rieši po svojom. Neviem, či by som chcela ostať s takým chlapom.

zazka666
10. feb 2025

Si psychycky týraná žena. Inak ako psychoterapiou a odchodom od manipulátora a tyrana to nevyriešiš. On na terapiu nepôjde, on v sebe nevidí chybu, iba v inom človeku. Určite sa obráť na psychológa.

zazka666
10. feb 2025

Odíď od neho!

zazka666
10. feb 2025
zazka666
10. feb 2025

@huxy bohužiaľ aj pre väčšinu kresťanov. Stále sme patriarchálna spoločnosť

sova7
10. feb 2025

Nerozumiem prečo by niekto dobrovoľne chcel žiť so psychopatom. Masochizmus? Chces sa za niečo trestať? Nenavidis sa? Áno dá sa v takomto vzťahu zit. Dieťa v 20 ke skončí na psychiatrii alebo ťa budú vyhadzovať z bytu prípadne ťa čakaju ťažké psychické a iné choroby zo stresu. Čo čakáš od terapie? Že psychológ povie no no no toto je zle čo robíte musíte sa k žene inak chovat? Zabudni. Ešte bude mať argument že si blázon. Tento boj keďže už máte rukojemníka bude na dlho. Ale ide ti o život. Tieto vzťahy fakt vazne môžu skončiť aj vraždou. Netuším prečo chcú ženy dobrovoľne žiť so psychopatom. Aspoň na to dieťa mysli.
Ty si v pekle dobrovoľne mala si na výber dieťa na výber nema a ak ho ty nezachránis tak ho znici. Ale áno je to tvoj život. Ale poznám ženu ktorá to sekla po 25 r a stále si vycita prečo pre boha neutiekla hned. Toto je peklo v ktorom bude tvoje dieťa rast. Iný život nebude poznat. Zničí ho to. Dieta potrebuje rodinu. Bezpečie. Pohodu. Myslíš že so psychopatom to takto bude? Si si istá že keď mu toto prejde nepríde k fyzickému nasilu? Keď ti povie že môžeš vypadnúť prosím ťa urob to pre svoje dobro zachráň seba a dieta posluchni ho a odid. Nie si cvičena opica vzťah nie je arena kde jeden krotí druhého už ťa pomaly rozoberá ničí ti osobnosť trénuje ťa zachvilku povie skoc a ty sa opýtas ako vysoko. Toto parova terapia nespraví. Vy nie ste pár. Vy ste pan a otrok. Terapiu potom skús ty sama

gabrielabydzo
11. feb 2025

Buď rada že máš ísť kam bývať.U nás sú to okrem ponižovania aj fyzické útoky.Mne sa chlap v živote neospravedlnil ani keď ma zbil.Tiež je dom jeho,len ja nemám ísť kam bývať.Moje dve dcéry už su našťastie staršie od nás ušli.

sova7
24. máj 2025

Nerozumiem prečo chces žiť v takom vzťahu a ešte v tom nechať vyrastať dieťa. Čo čakáš? Až ťa začne bit? Či aj potom si nájdeš niečo vďaka čomu zostanes s ním? Parova terapia je tu zbytocna pomoc potrebuješ ty a nájdi si odborníka ktorý pozna poruchy osobnosti a nebude ti radit s nim ostať alebo že si máte pohovoriť ale ako s toho von. A ak ti nabudúce povie ten tvoj že sa más zbaliť a vypadnúť urob to. Chyba nie je v tebe partner je vadny kus a ak chces pre dieťa to najlepšie tak toto v čom vďaka tebe žije to určite nie je. Toto s rodinou akú dieťa potrebuje nema nič spoločné je to istý spôsob manipulácie a týrania ktoré bude stále viac vnímať a brať ako vztahovu normu

sova7
24. máj 2025
@margotka17

Aké vzdelanie ma on? Ak nemá VS, tak závidí, čo si dosiahla ty. Má hádam 3 oči, čím je výnimočnejší ako ty aj všetci okolo? Tak nech si panko zbalí svoje veci, nájde si svoju úroveň ženy a teba nech nechá voľne dýchať a starať sa o dieťa. Tomu hovorím psychicky teror. Nech sa ide liečiť mladý muž.

@margotka17 porucha osobnosti sa liečiť nedá

kellhaed
26. máj 2025

Ja chápem, chceš ostať...sicnim zmanipulovana. Ale žiaľ rovnocenna mu budeš až keď odídeš...inak ta bude brat ako odpad. Z vlastnej skúsenosti.
Ak ostaneš, ...dieťa sa učí tým co vidi a vníma....bud sa z dieťaťa stane ty - obeť, alebo on - agresor .... dieťa v sebe ponesie hnev na vás, za to, čo zažilo....hnev na to, ze jeho prostredie je je bezpečné. Mam dve dcéry, jedna ma 18, už je to lepšie....druhá teraz 11 ....uz 5 rokov riešim jej výbuchy hnevu voci mne. Vyčíta ta mi v čom sme žili....ona sa do takého vztahu narodila, otec si ju nevšímal a opustili sme ho , keď mala 6 rokov... to je to, čo ťa čaká, ak ostaneš. Starsia v tom žila 14 rokov a nás vzťah....nie je úplne úprimný, jej vzťah k ostatným ľuďom....radsej je sama a iných nepotrebuje ...co mna mrzi ...povedala mi, ze v zivote nechce vidieť žiadneho chlapa a ze nehrozí, že by mala dieťa, ...lebo vo ak by to dieťa sa muselo pozerať ako otec ponižuje a facka mamu...

lentilka23
Autor odpoveď zmazal
lentilka23
26. máj 2025

Ano, skryta agresivita sa to nazyva, precitaj si zopar clankov. Navonok sympaticky, komunikativny fesak…. doma agresor, ktory sa ventiluje nevhodnymi poznamkami na zenu, ktoru by si mal vazit a lichotit jej, tak ju ponizuje, dehonestuje…. atd … ostatne uz zazivas. Zariad sa podla svojej intuicie, nie podla toho co by sa pacilo jemu… Nenechaj sa zdeptat, lebo zacnes o sebe pochybovat, pripadne vyhladaj psychologa a on ti poradi ako postupovat a komunikovat s agresorom.

jasminka09
Autor odpoveď zmazal
beata_k
26. máj 2025

Ako sa to potom riesi pri rozvode a striedavej starostlivosti? Honka si ego na tom dietati?

Strana
z5