icon

Dajú sa zvládnuť nepríjemné kolegynské vzťahy?

15. apr 2024

Ahojte. Viem že do práce sa nechodíme "baviť" ale zarábať peniaze ale moja otázka znie či sa dá zvyknúť na kolegyne s ktorými ste si dlhodobo nesadli. Snažím sa byť milá, pýtam sa ich keď niečo neviem alebo len tak ako sa majú, aký mali víkend. Medzi sebou sa bavia normálne ale cítim a vidím že mňa medzi seba neprijali. Nebavia sa so mnou, mňa sa neopýtajú nikdy ako sa mám, čo nové. Keď s niektorou robím že sme iba dve v miestnosti dokáže byť aj 7 a pol hodiny ticho ( prestávku nerátam) . Pritom keď tam príde tá jej ďalšia úžasná kolegyňa, papule sa im nezastavia. Už sa cítim ako prašivý pes. Vo firme som vyše 5 rokov len som bola presunutá pol roka dozadu sem na toto oddelenie. Ničim som sa voči nim neprevinila, neohovárala ani nič podobné. Človek sa snaží byť milý a aj tak je to márne. Ja som introvert ale byť 7 a pol hodiny ticho s tým že počuť pomaly aj muchu a byť s tým človekom v jednej miestosti mi už príde také všelijake..a som z toho smutná.

Strana
z2
levandul_ka
Autor odpoveď zmazal
vilma7
15. apr 2024

Fu, ja by som to tam asi nevydržala. Predsa sa chodí ináč do práce, keď tam ide človek rád.

pauluska20
15. apr 2024

Kúp si nejakú motivačnú literatúru, je ich dosť na trhu, aj čo sa týka pracovných vzťahov a kolektívov, o pochopení hlupákov okolo nás a podobne 😃naučiť sa ich rešpektovať....resp. o zmene myslenia, mentálneho nastavenia, vygoogli nejaké, resp zajdi do kníhkupectva poradia ti isto, a daj sa do pohody, skús sa nad to nejak povzniesť, bude to možno tvoj dlhší vnútorný proces, kým sa tak nastavis, ale ak ti práca vyhovuje vo viacerých smeroch, bola by škoda prísť o ňu kvôli ,,sliepkam,, s nimi nič nespraviš podľa mňa, musíš pracovať len so svojím vnútorným nastavením....

pauluska20
15. apr 2024

Musíme pochopiť, že druhých nezmeníme, ani im nemôžeme nariadiť ako sa majú k nám správať, dokážeme zmeniť len svoj pohľad na vec a čím skôr to pochopíme, tým skôr budeme spokojnejší a vyrovnanejší. Je to beh na dlhšie trate, ale stojí to za to..

monillia
15. apr 2024

@kassandra25 dve sme divné

slivka77
16. apr 2024

Urcite to nie je zavist, ako tu podaktore pisu. Proste ste si nesadli, na tom neni nic zvlastne. Ja sa tiez s niektorymi kolegami bavim viac a s niektorymi menej. Bud sa nad to povznesies a zvyknes si na to alebo si najdes novu pracu. Nemozes nikoho nutit, aby ta prijal medzi seba. Dolezite je, aby to po pracovnej stranke medzi vami normalne fungovalo (tj nehadzu ti polena pod nohy atd) a tu osobnu rovinu uz nemozes nikomu vycitat.

slivka77
16. apr 2024

@pauluska20 akoze to,ze sa s nou tolko nebavia,znamena,ze su hned hlupaci alebo sliepky? To co je za blbost 🤣. Je normalne,ze si nie s kazdym clovek sadne.

januarova
16. apr 2024

@slivka77 áno, to je pravda, že si s niekým nemusíme sadnúť. Ale keď sa ma niekto slušne niečo pýta a rozpráva, tak základ slušného správania je slušné sa baviť. Nemusím preberať so všetkými kolegyňami súkromny život, ale dá sa baviť o neutrálnych veciach, stačí pár viet denne....
Podľa mňa sú to kravy nevychovane, ale nič s tým nespravis. Asi by som sa už nevnucovala a tiež bola ticho... Ženské kolektívy sú najhoršie.

pauluska20
16. apr 2024

@slivka77 joj moje, nazvala som ich sliepkami len preto, lebo medzi sebou dokážu ,,kotkodakat,, a chcela som to odľahčiť pre autorku, nemala to byť vyslovene urážka 😃, a to s tými hlupakmi, tak nejako sa volá kniha obklopený idotmi alebo hlupakmi, neviem teraz presne ako ,ale tak nejako....😃ja si tiež v práci s hocikým nesadnem, ale prehodíme niekoľko slov zo slušnosti, iniciatíva je aj na mojej a chvalabohu, aj na druhej strane, aj napriek tomu, že si moc nemáme čo povedať, ďakujem za takých kolegov a ľudí okolo seba, tým že s ňou neprehovoria a ani len v rámci slušnosti sa nedokážu prekonať, a opýtať sa jej aspoň,, a ty ako sa máš ? ,,správajú sa ignorantsky, takto by sa normálny slušný kolega, s ktorým sedím v jednej miestnosti 8 hodín, nemal správať, ona si s nimi sadnúť nemusí a o to jej ani nejde, aby boli najlepšie kamarátky, ale aby jej prejavili aspoň štipku slušnosti a záujmu ako o človeka, nie ako o najlepšiu kamarátku a kolegynu na svete. Prosím ťa, čítaj s porozumením....Pre teba je normálne ľudí ignorovať, pre mňa nie a preto som jej napísala, že sa musí nastaviť na to, že každý má iné priority a hodnoty.

muchotrafka298
16. apr 2024

Ja sa napriklad snazim bavit s kazdym, nie je nas az tak vela. Ale su tam kolegyne, ktore nezdravia, uplny ignore mod. Ja slusne pozdravim a tym to pre mna konci. Ja niekedy zasnem, co su ludia schopni o sebe kolegom povedat, od toho, kolko maju penazi az po rozoberanie zavaznych zdravotnych problemov. Ale kazdy je iny a v praci nam neostava nic ine, len tych ludi tolerovat. Nemusime im rozumiet.

levandul_ka
16. apr 2024

Akokolvek to znie, naozaj na teba mozu ziarlit, ci uz pre vyzor, sikovnost, taketo specifika sa v zenskom kolektive deju povedzme si na rovinu,
Neriesila si s nimi politicke nazory?
Mozno aj to nieje vzdy na mieste, predsa len niektore nevedia prekusnut ze niekto ma rozdielny nazor,
taketo veci by som si nechala pre seba
Este telesne pachy ma napadli ale verim ze toto mas urcite pod kontrolou 😁

feb13
18. apr 2024

Pokial ti neublizuju (ohovaraju za chrbtom, alebo aj do oci nevhodne poznamky a pod.) tak je to podla mna akceptovatelne, ak ti ta praca z ineho hladiska vyhovuje a mas okolo seba nejaku socialnu siet mimo prace. Ale je to cisto na tebe, ci v tom chces takto pokracovat alebo radsej zmenit pracu, uplne chapem ze ti to vadi. Je to zrejme zabehnuty kolektiv co uz dlho spolu robia a nie su otvoreni k tomu, aby prijali novych medzi seba, stava sa to. Ale mozno jedneho dna pride dalsia nova kolegyna a hned budes mat partacku.

petronela1985
18. apr 2024

@autorka dá sa na to zvyknúť, ak máš v povahe, že je ti to vlastne jedno a ich názor je ti ukradnutý. Ale to je málokomu. Väčšina ľudí zmýšla tak, ako ty, že keď sa k niekomu správaš pekne a slušne, tak to očakávaš aj od druhej strany. Teda ak ťa to podvedome trápi, nebudeš si na to vedieť zvyknúť, vždy ti to príde nefér voči tebe. Ja som skôr opačne na tom, je mi to jedno, tak ma to netrápi.

Strana
z2