icon

Dar, ktorý ničí priateľstvo: Ako reagovať?

6. aug 2026

Dostali ste už zistný dar? Ako sa staviate k tomuto fenoménu? Keď my bolo darovaný tak som netušila o úmysloch dotyčnej osoby.
Teraz vznikla blba situácia ktorá ničí dlhoročné kamarátstvo.

Strana
z2
miska_nz
6. aug 2026
@fairyy

@anonym_autor ved toto co si napisala sem jej povedz a vybavene ci?

@fairyy suhlasim, najlepsie je taketo veci pomenovat a vydiskutovat na rovinu s danou osobou.

autor
6. aug 2026
@fairyy

@anonym_autor ved toto co si napisala sem jej povedz a vybavene ci?

@fairyy veď píšem jasné, ona má konfrontovala, ja som jej narovinu povedala že nenosí lebo mi vadí že je bez zapínaniaa je pre mňa malá.
Každá z vás videla už vám na prezývky, čo sa len šnúrkou zatiahne? Toto sa zatajuje, na ten štíl.
Ona sa podľa mňa urazila.
Ako by dostala pozitívnu odozvu od kamošiek, a nabudená začala šit rôzne druhy kabeliek a všetko jej zostalo na krku. Teraz hľadá vinníkov
Za mňa, väčšine ľudí je jasné že môjmu stilu oblečenia čo nosím do práce, sa handmade vinted kabelka proste nehodí. Na svadbu na ples ,oslavy tiež nie.

autor
6. aug 2026
@anonym_a11de7

@anonym_autor Nie je to náhodou kabelka zo starých rifli čo kedysi všetky kabelkarky šili ako o dušu spasenu?
Keby bola väčšia vieš ju využiť ako nákupnú tašku.
Menšiu kabelku môžeš používat ako kozmetickú tašku ci na schovanie drobných veci čo nechceš mat roztatarene po skrini.
Do mhd je malá kabelka bez zapínania čistý nezmysel.

@anonym_a11de7 trafila si klinec po hlavičke, azda jediná ktorá pochopila o čom píšem.
Ďakujem

beata_k
6. aug 2026

@anonym_autor Danajsky dar 🙂

anonym_5e67cd
6. aug 2026

Pani si to predstavuje veľmi ľahko, ty sa máš obracať a naháňať jej klientelu, aby ona mala zárobok. Chcela by som vidieť, či by ti za tvoju námahu dala nejakú províziu z predaja. Veď keď chce reklamu na sociálnych sieťach, nech si na to nájde platených influencerov.

autor
6. aug 2026
@mk1111111111

Toto milujem 😬. Zazila som, vnucovanie sa s produktom, co kamaratka predavala. Treba sa odosobnit. Ak to spomenie, zmen temu a hotovo. Ak to nepojde. Na cas prerus konatakt, mozno sa spamata

@mk1111111111 asi to tak bude, už som ,,odťala,, tú ktorá mi vnucovala tian de, amway, Oriflame, Forever( ale riadnu prácu nemala ) a neviem čo ešte, ďalšiu ktora je v nejakej sekte, sesternicu ktorá si nikdy nedala poradiť v 25ke sa vydala za sugar daddyho a pár ďalších
To že si chcela popri materskej privyrabať na prvý krát nebolo nič neškodné

purple_wolf
6. aug 2026
@anonym_autor

@moonlight1210 nechcem to veľmi rozpisovať. Pochválili som kamoška tašku na kočik, ktorú si sama ušila. Potom som dostala k sviatku vlastnoručne usitú kabelku. Až neskôr som zistila že som mala tú kabelku denne nosiť, robiť reklamu v práci , medzi známymi, a tým jej zháňať nových klientov.

@anonym_autor po prve - ak ste sa o tej reklame nedohodli dopredu s cim ma proslblem??? ... po druhe - suhlasila si s tym??? po tretie - co je to za kamaratku ked ti da darcek a nepovie ti podmienky, ocakava telepatiu a este sa zduje ked ju neovladas??? potrebujes takeho cloveka vo svojom okoli??

domkakvet
6. aug 2026

@anonym_autor nijako ta nenuti ju nosit, ani robit reklamu, len sa opytala.

autor
6. aug 2026
@domkakvet

@anonym_autor nijako ta nenuti ju nosit, ani robit reklamu, len sa opytala.

@domkakvet ty si s ňou sedela na káve či ja?
Povedala.mi niečo podobné,,vykúpila som polku sekaca na hlavnej, šila dlho do noci a teraz sa mi nikto neozýva,a pritom ste kazdá rozprávala ako sú moje kabelky super,,

anonym_8ee02e
6. aug 2026

"Omylom" na nu vylej cervene vino a budes mat vyhovorku, preco ju nenosit ;)
Myslim na kabelku, nie na kamaratku. Hoci mozno ani tej by to neuskodilo.

domkakvet
6. aug 2026
@anonym_autor

@domkakvet ty si s ňou sedela na káve či ja?
Povedala.mi niečo podobné,,vykúpila som polku sekaca na hlavnej, šila dlho do noci a teraz sa mi nikto neozýva,a pritom ste kazdá rozprávala ako sú moje kabelky super,,

@anonym_autor citala som, je z toho sklamana, tesila sa, ze bude zaujem a ze sa budu ludom pacit tak ako kamaratkam, urcite by ju potesila daka reklama, ale len zhodnotila situaciu, mozno to znelo divne nakolko bola sklamana.

Strana
z2