icon

Kamarátka predáva môj dar na Sashe. Ako by ste reagovali?

Dnes o 10:53

Co by ste si pomysleli o tejto situacii? Moja kamoska kupila byt a pozvala ma na prvu navstevu. Ja som jej doniesla kvetinku v kvetinaci a este som sa jej pytala, ze ci by chcela susenu lipu, ze mam nazbieranu, ze si moze dat do caju. A ona ze ano. Tak som jej doniesla aj tu lipu. Po par mesiacoch som si vsimla, ze v jej obchodiku na Sashe predavala moju susenu lipu, ktoru s dobrym umyslom dostala, len ju dala do cajovych vrecusok. Normalne som ostala v soku 🤣. Ja by som si toto v zivote nedovolila. Chapem, ze to uz bolo jej a moze si s tym robit co chce, ale mne by to bolo proste blbe a este to prezentuje ako jej vyrobok..

Strana
z3
martinmmartin
Dnes o 10:58

@anonym_autor sa tes ze to neskoncilo v kosi ale niekto si to naozaj uzije

anonym_21a5a9
Dnes o 10:58

A nemohla tu lipu ona nazbierat a susit? Alebo ju mala v ponuke uz predtym... Ako vies, ze to bola akurat tvoja lipa? Alebo mohla zhodnotit, ze ju nakoniec nevyuzuje ona a tak urobila prave toto...

anonym_3660ac
Dnes o 11:07

@anonym_autor dakujem za pripomenutie, tiez mam taku lipu od sestry, a zatial som ju nevyuzila, ale mne by tiez nenapadlo ju predavat😬

ekira1
Dnes o 11:10

Určite by to zamrzelo. Ale máš istotu, že je od teba? Zrejme by som si ďalšie dary rozmyslela.

autor
Dnes o 11:10
@martinmmartin

@anonym_autor sa tes ze to neskoncilo v kosi ale niekto si to naozaj uzije

@martinmmartin ja som jej tu lipu nedoniesla ako nejaky nevyziadany dar, ktory by mal koncit v kosi. Treba citat poriadne, ze som sa jej vopred spytala a povedala, ze ju chce. A keby som vedela, ze ju chce len pre to, aby ju mohla spenazit, tak by som jej nic nedavala. Takto sa k darom nesprava a navyse takto okato

autor
Dnes o 11:11
@ekira1

Určite by to zamrzelo. Ale máš istotu, že je od teba? Zrejme by som si ďalšie dary rozmyslela.

@ekira1 ano, mam istotu. Lebo to pribudlo na jej eshope kratko po darovani a inak v eshope nic podobne nema, uplne iny sortiment

autor
Dnes o 11:12
@ekira1

@ekira1 stopercent je to to odo mna. odvtedy sa s nou nebavim 🤣. Ja nepotrebujem takychto ludi mat okolo seba. Radsej sa obklopim vdacnymi ludmi a nie vychcanymi

anonym_21a5a9
Dnes o 11:13
@anonym_autor

@ekira1 stopercent je to to odo mna. odvtedy sa s nou nebavim 🤣. Ja nepotrebujem takychto ludi mat okolo seba. Radsej sa obklopim vdacnymi ludmi a nie vychcanymi

@anonym_autor a povedala si jej priamo, ze toto ta nahnevalo?

martinmmartin
Dnes o 11:13

A co si cakala fanfary ?

autor
Dnes o 11:14
@martinmmartin

A co si cakala fanfary ?

@martinmmartin o com tocis?

autor
Dnes o 11:15
@anonym_21a5a9

@anonym_autor a povedala si jej priamo, ze toto ta nahnevalo?

@anonym_21a5a9 naco. Spravila to, vybavene. Vyskrtla som ju zo svojho zivota, nech takto vyuziva inych

anonym_21a5a9
Dnes o 11:16
@anonym_autor

@anonym_21a5a9 naco. Spravila to, vybavene. Vyskrtla som ju zo svojho zivota, nech takto vyuziva inych

@anonym_autor tak a naco to tu potom rozoberas?

autor
@anonym_21a5a9

@anonym_autor tak a naco to tu potom rozoberas?

@anonym_21a5a9 precitaj si prvu vetu/otazku tejto diskusie

anonym_f156e5

Akože ty budeš tiež celkom mimo. 😁 sorry not sorry

anonym_21a5a9
Dnes o 11:18
@anonym_autor

@anonym_21a5a9 precitaj si prvu vetu/otazku tejto diskusie

@anonym_autor ze ta to serie, ze si tu lipu nepredala sama 🤦🤷 to je odpoved na tvoju otazku teda... Inak fakt nechapem naco zakladas takuto ohovaracsku diskusiu...

anonym_c05ecf
Dnes o 11:19

Nic, kupila by som si od nej jedno vrecusko a potom by som sa s nou na tom pri flasi vina zasmiala. Palit mosty pre take pitchoviny a par eur, co na tom mozno trhne... Potom tu kazda druha vyplakava, ze je sama, nema jej kto ani deti na dve hodiny postrazit, nema ziadnu kamosku a je izolovana a zavisla len na muzovi.

autor
Dnes o 11:20
@anonym_f156e5

Akože ty budeš tiež celkom mimo. 😁 sorry not sorry

@anonym_f156e5 dovod?

nikaeli
Dnes o 11:25

Fuuuuha. Ja mám teda dosť nazbieraných bylín, ale ani by mi nenapadlo predávať ich cez bazár. A asi by som aj mala obavu ich takto kúpiť.
Ale k otázke - je to odveci, áno. Možno by som sa jej príležitostne opýtala, ako jej chutil čaj 😛 a dodala, že si ho videla v predaji 🤦🏻‍♀️

anonym_c05ecf
Dnes o 11:31

Alebo by som sa s nou rovno dohodla na obchodnom modeli. Ty dodas bylinky, ona zabezpeci predaj (ak ma obchodik zabehnuty) a da ti podiel zo zisku 😁 ..moznosti je vela, ako to vyriesit. Pravda, jednou z moznosti je aj sa detinsky ofucat.

anonym_69c96a
Dnes o 11:42

@anonym_autor je vobec legalne take nieco predavat?

lubmar
Dnes o 11:56

Ak kvoli takej sprostosti chces ukoncit priatelstvo,tak len gratulujem tej kamaratke,ze sa nevedomky zbavila takejto zavistlivej, neprajnej a lakomej mrchy👍

anonym_740b71
Dnes o 11:58

AJ KEBY to bola lipa odo mna, zasmiala by som sa na tom a v ten moment to vyhodila z hlavy.

Ale kedze Ty uz sa od toho momentu s nou nebavis, bud ste normalne realne kamosky ani neboli, alebo si mimo😃

autor
Dnes o 12:02
@lubmar

Ak kvoli takej sprostosti chces ukoncit priatelstvo,tak len gratulujem tej kamaratke,ze sa nevedomky zbavila takejto zavistlivej, neprajnej a lakomej mrchy👍

@lubmar 🤣 neprajnej? Ja som jej dala do daru lipu a este aj kvietok, ked som k nej isla na navstevu. Myslis si trochu pojmy. A co je na tom zavistlive este mi napis, lebo akosi tvoj komentar nema logiku

dorizzz
Dnes o 12:11

No mna by to tiez nepotesilo. Pre mna to sprostost nie je, ako tu v dvoch komentaroch bolo napisane. Keby mi kamaratka povedala, ze zistila, ze tu lipu nevyuzije, lebo co ja viem, napriklad ma chore srdce a lipa sa neodporuca, a spytala by sa ma, ci ju moze ponuknut na predaj cez sashe, tak by to bola ina vec. Povedala by som bud jasne, ponukni, alebo ak by som mala komu dat, tak by som si ju vypytala spat a podarovala niekomu, kto by to naozaj ocenil.
Moja kamaratka by to uz urcite nadalej nebola, ak by sa zachovala takto. Nie je to sprostost, je to neucta a vychcanost. Lebo ked nieco nepotrebujem a nechcem, tak si to nezoberiem len preto, aby som na tom mohla zarobit, aj keby to bolo len 1e. To hovori vela o cloveku taketo chovanie. A nech mi nikto netvrdi, ze je to vlastne iba jej sikovnost a podnikave zmyslanie.

motylik2559
Dnes o 12:11

@anonym_autor Ahoj, podla mna je to trochu blbe co spravila. Myslim si ale, ze si s nou mala hodit narovinu rec, ak ste boli naozaj dobre kamosky. Podla mna to nie je vec, pre ktoru zahadzovat kamaratstvo. Ale zial v dnesnej dobe ludia radsej odhadzuju nez by nieco vykomunikovali a napravili. To nepisem v zlom, mozno skor sa skus nadtym zamysliet, ci ti takato vec, co sa da uplne v pohode vykomunikovat stoji za stratu priatelstva.

autor
Dnes o 12:14
@dorizzz

No mna by to tiez nepotesilo. Pre mna to sprostost nie je, ako tu v dvoch komentaroch bolo napisane. Keby mi kamaratka povedala, ze zistila, ze tu lipu nevyuzije, lebo co ja viem, napriklad ma chore srdce a lipa sa neodporuca, a spytala by sa ma, ci ju moze ponuknut na predaj cez sashe, tak by to bola ina vec. Povedala by som bud jasne, ponukni, alebo ak by som mala komu dat, tak by som si ju vypytala spat a podarovala niekomu, kto by to naozaj ocenil.
Moja kamaratka by to uz urcite nadalej nebola, ak by sa zachovala takto. Nie je to sprostost, je to neucta a vychcanost. Lebo ked nieco nepotrebujem a nechcem, tak si to nezoberiem len preto, aby som na tom mohla zarobit, aj keby to bolo len 1e. To hovori vela o cloveku taketo chovanie. A nech mi nikto netvrdi, ze je to vlastne iba jej sikovnost a podnikave zmyslanie.

@dorizzz dakujem, presne s tymto nazorom sa stotoznujem

slavomira236
Dnes o 12:14

@anonym_autor boze ved to je len lipa rastieme vsade zadarmo.nekupils si ju urcite. Povedala ze ju chce tak mozno preto ju chcela. Dala si nej dar a ona ho vyuzila..

jumama
Dnes o 12:15

Ja neviem, ved mozno uz ked si sa jej pytala ona mala na mysli, ze takto to vyuzije, co je na tom zle? Predava asi predovsetkym tie vrecuska, nie? Mne takto svokra dala levandule vela, ze nevie co s nou, a nepytala by sa ma, ze co ja s tym - nasila som vrecka levandulove a tiez ponukla roznym kamoskam, aj na sashe by som kludne dala, keby mam obchodik. Aj svokre som dala, nech si da do skrine.

autor
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, podla mna je to trochu blbe co spravila. Myslim si ale, ze si s nou mala hodit narovinu rec, ak ste boli naozaj dobre kamosky. Podla mna to nie je vec, pre ktoru zahadzovat kamaratstvo. Ale zial v dnesnej dobe ludia radsej odhadzuju nez by nieco vykomunikovali a napravili. To nepisem v zlom, mozno skor sa skus nadtym zamysliet, ci ti takato vec, co sa da uplne v pohode vykomunikovat stoji za stratu priatelstva.

@motylik2559 nie je to jedina vec, pre ktoru sa s nou uz nebavim.

dorizzz
@motylik2559

@motylik2559 a co uz na tom vykomunikuje clovek? Ved to mala odkomunikovat obdarovana este predtym, nez ponukla podarovane na predaj. Je jedno, ake dobre kamosky boli, dovera je tam narusena urcite, cize kamaratstvo by uz islo aj tak dole vodou.

Strana
z3