Denné telefonáty s mamou: Kedy je to už príliš?
Je podľa vás prehnané ak muž volá každý deň alebo každý druhý deň svojej mame ? (Máme syna tak väčšinou volá aj videohovor aby sa videli)
No príde mi to niekedy už moc. Stále len mama mama mama mama. Od kedy máme dieťa tak aj z manžela je veľký mamičkár (bol taký aj pred tým no teraz ešte viac)
pre nich to normalne je a kedze boli taky aj predtym,nechapem na co sa teraz stazujes? ved si vedela co si beries .. a aj ked ti tu povie 90% zien ,ze to normalne nieje ,tak ho to nezmeni a ty ho aj tak neopustis
A ked vola zena svojej mame kazdy den, tak je to tiez prehnane ci ide len o to ze je to muz? Mam v okoli aj zeny aj muzov co svojim mamam volaju denne, aj takych co nie. Ja by som tiez volala, keby s nou nebyvam a aj v sirsej rodine to tak robia. Neviem, je to asi zvyk ako je kto nauceny/vychovany tou mamou. Urcite cloveku viac lezie na nervy, ked sam tu svokru nema rad.
Aj môj volá aj 2-3x, ale už sa naučil určiť si priority, to znamená že jej nezdvihne vždy len preto že volá ak má niečo rozrobené, alebo sme pri stole a jeme
volam denne s mamou a cudne to nie je.
A čo si čakala od mamičkára že zrazu prestane byť mamičkárom?
Nie je to prehnane.
Nevolam denne s mamou ani moj muz nevola denne so svojou. 2-3x do tyzdna je pre nas uplne postacujuce. Kazdy den keby vola tak by mi to slo na nervy. Co sa rozpravaju aky mal obed v praci? Na to ma mna
Btw ani mama nevola/nevolala denne s babkou
Je to v pohode, som daleko od rodiny a volame spolu každý deň 2-3x s blízkou rodinou tak 1x sa mesiac zavolám
Mne by to vadilo.
Prečo ? Podľa mať dobrý vzťah je základ a tiež aj pre výchovu dieťaťa je to základ, že vidí že jeho rodičia majú s jeho starými rodičmi pekný vzťah. Mám dvoch synov a naozaj by som bola veľmi smutná keby mi zavolali raz do mesiaca. Áno, máte svoj život máte rodinu ale jeho mama je stále súčasťou jeho života. Pokiaľ sa Vám ona nemieša do života a nerobí rozbroje len chce počuť svojho syna a vidieť svoje vnúča nevidím na Tom absolútne nič zle. Tiež volám máme každý deň.
A ty si nevolavas s mamou? Ja volavam takmer kazdy den aj hodinu a divne mi to nepride.
ked moja mama žila tiež som jej každý deň volala alebo ONA mne .Ked žila svokra vždy som chodila každý deň čo aj len na 10 minút.Predstav si že tvoja búduca nevesta bude zakazovať tvojmu synoví jej mužovi že aby TI každý deň volal tak bude ťa to tešiť asi nie si myslím.
Podľa mňa to je normálna..napríklad ja s dcérou som každý deň v kontakte..Keby som mala syna, tiež by ma zaujímalo každý deň niečo 😅😅😅
Je to len volanie? Ci mamička sem, mamička tam?
Ja volám s maminou každý deň, muž každý druhý/tretí neviem ani to nesledujem, proste keď chce malý volať so starkou tak nech volajú. Alebo keby sa chcú proste len porozprávať. Aj ja by som bola rada keby mi syn vola...
Alebo to je také, že mama povedala to tak musí byť tak, mama to robi lepšie, mama to ma takto, zavolám mame aby som vedel ci to robíš správne.. Chápeš..
Ja telefonujem s mamou každý deň ráno , dohodneme sa , či chce ísť po dcéru do škôlky a keď prídem z práce sú u nás a tak sa aj vidíme. V istom veku je to aj potrebné skontrolovať či je rodič ok,či niečo nepotrebuje. Manžel zase telefonuje s mamou podvečer každý deň. Vôbec mi to nevadí, zase sa nejedná o hodinové telefonáty .
@alickapusinka to je pekne 🙂 k nam moja starka (otcova mama) dokonca chodila kazdy podvecer na “navstevu”, kazdy den az do uplnej staroby, kym k nam neprisla byvat
Co ti na tomto moze vadit? Ved nech muz a dieta volaju s babkou aj hodinu denne.ty si rob svoje.
Praveze je to pekne,ze rodina drzi pokope a vedia sa porozpravat. Nerob zo svokry nejakeho strasiaka. Aj ty raz budes babka a budes rada,ak ti zavola dieta,vnuca. Asi by si nechcela byt vytlacena zo zivota svojich deti len preto,ze sa vydali,ozenili.
@anavixy no ale príde mi to take smútne žeby som mame ked žila nezavolala aspoň na 5 minút.Len aby vedela že ju mám rada.Ale už žiaľ zomrela tak je smútne a do nebička sa zavolať neda.Keby sa to dalo veľa z nás by to urobilo.
Prečo by to malo vadiť ak svoj syn volá svojej mame? Ja mám opačný problém, vždy som tá,ktorá niekedy pripomenie,aby zavolal svojej mamine 😏. Vzťahy, dobré vzťahy v rodine sú na nezaplatenie a nikdy človek netuší,kedy sa už nebude mať komu dovolať. Nechápem, prečo to vadí ...ak máš ty s ňou zlý vzťah,popracovala by som na tomto,nekaz iným rodinné vzťahy.
Úplne normálne, niet nad pekné medziľudské vzťahy.Áno volám každý deň s mamou, aj dvakrát za deň.Je ako moja kamarátka.Vždy sa poteší.
Autorka Toto som mala aj ja...Boli aj hadky kvoli tomu .Neboli to telefonaty , kde by bol vidiet zaujem o vnuca a syna ale o inom ..Kvoli mne ich obmedzil..Je rok co tu medzi nami nie je a bola by som rada za telefonat.
Trz si to sem tam vycitam a mm tiez a aj mne...
Tiež volám máme každý alebo každý druhý deň. Bývame od seba veľmi ďaleko, tak sa vidíme len pár krát do roka
Volám s mamou denne, alebo takmer denne, sme tak dohodnuté, lebo mama má 76 rokov a žije sama, tak nech viem, či je v poriadku.
A kto to vyžaduje? Mama, manžel?
Aj môj tak volaval kým neboli deti...A nechodil do práce. Mal na to čas, Teraz ani neviem cinvpla a kedy vola. Aši len keď som v práci, jednoducho na to nie je čas a deti mu nechcú cumiet do telefónu.
Mne kedysi mama volala kazdy den, postupne som nedvihala a dvihla len kazdy treti-stvrty, pochopila a volame si tak 2x do tyzdna. Extremne ma otravuje telefonovanie vo vseobecnosti a nie to este kazdy den s tou istou osobou-telefonat mal vzdy totozny scenar-ci som bola v praci,co som jedla a co robim vecer. Vzdy som len odmumlala odpovede.ona nema nic velmi na praci a vecer hodinu telefonuje so sestrou a kamoskami, to by ma piclo.
Muz to ma podobne tiez by mi to bolo divne ale kazdy sme ini. Co riesi tvoj muz s mamou? Alebo len ukazuje vnucku a bavia sa o nej? Mne by to nevadilo, nech si robi co chce. Pokial by teda nezatahoval do telefonatu aj mna a neriesil by s nou veci ktore nema (napr nase domace veci, staranie sa do vychovy a pod).
Tiež volám s mamou každý deň. Keďže bývajú v inom meste tak sa vidíme malo. Za mňa je to normálne.
Ja som volala mojej mame kazdy den alebo ona mne, vzdy bolo o com, bola ako kamoska. Uz nie je medzi nami. Smutne uvazovanie
V kazdom pripade ta do toho nic nie je

Nie je to prehnané. Ty nechceš, aby ti v dospelosti volal syn?