icon

Denné telefonáty s mamou: Kedy je to už príliš?

24. jan 2025

Je podľa vás prehnané ak muž volá každý deň alebo každý druhý deň svojej mame ? (Máme syna tak väčšinou volá aj videohovor aby sa videli)
No príde mi to niekedy už moc. Stále len mama mama mama mama. Od kedy máme dieťa tak aj z manžela je veľký mamičkár (bol taký aj pred tým no teraz ešte viac)

Strana
z2
mooonika1975
25. jan 2025

@really8 a keď niekde je muž, napríklad na týždeň preč, tiež ti volá 2 krát za týždeň? Lebo všetky nyvyky idú z rodiny, môj muž s matkou nevolá nikdy, a nám keď chodil na týždňovky pokladal za normálne raz za týždeň. Preto si myslím že ak muž volá pravidelne, je to len dobre

zuzinabila
25. jan 2025

Mimo je to vtedy ked je to na ukor teba so synom.ja som mame zvykla volat skoro kazdy den ked som bola na RD a sli sme napr.na ihrisko,tak cestou tam.neviem si teraz predstavit ze pridem z prace,cely den nevidim deti a vecer este volam mame.

really8
25. jan 2025

@mooonika1975 na sluzobke mi vola kazdy den, okrem toho sme v kontakte stale online (aj mimo sluzobky). Ale svoj den riesi so mnou. Nezavola mne a potom mamicke aby jej povedal ako sa mal v praci. Mne teda pride divne kazdy den volat s rodicom. Ved ani nie je o com.

mooonika1975
25. jan 2025

@really8 tak ako vravím, návyky idu z rodiny, prero u nás nevolá muz. Ale ja svojej mame jazdy, moje deti mne tiež a ja in tiež. Učím ich aby rodina bola príorita . A rodina nie je len muz. Priorita sú rodiča.

zuzanockamt
25. jan 2025

Je to úplne normálne denne zavolať rodičom. Tiež to tak robím. Divné sa to zdá ľuďom, ktorí nemajú dobré vzťahy v rodinách.

diaamax
25. jan 2025

Volam s mamou kazdy den. Niekedy aj 2x. Chcem vediet, ci je v poriadku a vobec mi to nepride divne. Skor by som si pripadala divne, keby som sa neuistila ze je ok a kludne fungovala!

zuzinabila
25. jan 2025

@mooonika1975 pre teba priorita su rodicia pred muzom?

really8
25. jan 2025

@mooonika1975 nie priorita nie su rodicia ale jeho zena a deti.

@zuzanockamt Toto je pekny bullshit

ibrunova
25. jan 2025

Ak s ňou nevolá tri hodiny vkuse, tak aký je problém? Niektoré píšete, že na úkor teba.. Akože to znamená, že ti nesedí za zadkom? Tak nech volajú, daj mu aj dieťa a ty si urob svoj program 🙂
Ja volávam každý deň s rodičmi a nie som žiadny mamičkár, sú to starší ľudia a potešia sa, že na nich myslíme.

terezkaarthuramax
25. jan 2025

Je to normalne

mooonika1975
25. jan 2025

@zuzinabila rodičia tá vychovali, to má byt tvoj základ na com staviaš, a áno. Logicky. Keď vidím ako sa tu ženy sťažujú, podvádzajú ich muži, opúšťajú s chorým dieťaťom. Áno, samozrejme je rodina z ktorej pochsdzam , môj základ. Mama otec, súrodenci, teta , ujo. Ľudia s ktorými som žila a žijem stále. Muža poznám omnoho omnoho kratšie. Aké ja mám rodinu skvelú. Možno preto sú moja priorita.

mooonika1975
25. jan 2025

@really8 o deťoch sa tu niekto baví? Deti sú nadovšetko. Na samom vrchole, to naj.

mooonika1975
25. jan 2025

@diaamax presne, a keď čítam reči o com by som sa s ňou bavila, no o com kks, o tom čo s muzom predsa.

mircalla
25. jan 2025

@really8 Ked mas nanic vztahy s rodicmi, co ocividne mas, niet o com. My viaceri tie vztahy mame dobre.
Inak vacsinou som volala mame jam bola to tak 70/30, nakolko som chcela

mooonika1975
25. jan 2025

@mircalla presne, ženy chcú aby boli muži empaticki, aby ich rozmaznávali, aby im volali každý deň, ale si neuvedomujú, že odkiaľ to ti muži majú? Že to tá matka ich tak vychovala a teda muz čo vola matke je pre mna skvelý

mircalla
25. jan 2025

@mooonika1975 To sa skor nechapem vyvolavanie partnerovi, s ktorym si kazdy den.
S rodicmi som sa videla 1-2 mesacne, denne telefonaty bezna vec a vzdy bolo o com, ked niekto nema o com, ale s manzelom ma, hoci s nim zije, nema s rodicmi podla mna dobry vztah

lenkakamen
25. jan 2025

Ak rozhoduje o veciach s mamou a na teba nedá tak je problém, ale ak volá svojej mamine že sa zaujíma čo robí ako sa má trebárs každý deň je to úplne super...prečo dcéry môžu vyvolávať svojej matke celý deň a syn nemôže? Kto určil tieto pravidlá? Ako matka dvoch synov sa naozaj začínam báť že ostanem sama a zabudnutá 😭

mooonika1975
25. jan 2025

@mircalla presne mužovi cez deň aj 5 krat, ale to skôr je taká kontrola, neistota. Aspoň v mojim okoli , čo volavali takto pravidelne.

zuzanockamt
25. jan 2025

@really8 Veru nie je, je to tak. Ak sú vzťahy v poriadku, je normálne rodičovi volať denne a vždy je o čom rozprávať.

michaela329
25. jan 2025

Normálne je to, čo sú oni ochotní akceptovať. Niekde je to každý deň, inde raz za týždeň. Aj môj muž volá každý deň, ja si s mamou píšem. Ak to zasahuje do behu vašej rodiny, treba zistiť, čo konkrétne je zle a riešiť to. Ja sa rozhovorov môjho muža nezúčastňujem napríklad, takže mne je jedno, ak tym zabije pol hodiny z dňa.

brrunetkaa
25. jan 2025

Ja tiež volám každý deň, píšem jej medzi tým aj na whatsappe a posielam fotky/videa z obchodu alebo hocičo… Keby to partnerovi vadilo, tak by mi to bolo srdečne jedno lebo kvôli nemu by som neobmedzila styk s rodičom, ktorý tu bohvie ako dlho bude…

diaamax
25. jan 2025

@mircalla presne, moja kolegyna ta az hysaky chytala, ze bol aktivny na whats app ale nenapisal, ale zavolat rodicovi 1x denne a opytat sa rodica ci je v poriadku je chore

@lenkakamen tiez ako matka syna sa zacinam obavat

really8
25. jan 2025

@mircalla
@zuzanockamt mate len predsudky. To ze sme prestrihli pupocnu snuru neznamena zle vztahy.
A nemusite odpisovat. Snad neviete lepsie ako doma fungujeme.

mircalla
25. jan 2025

@really8 To mas ty, ze telefonovat pravidelne rodicom je daco cudne

lucka_ke
25. jan 2025

ani ja ani muž nevoláme rodičom každý deň, my sme rodina, veci si riešime doma, max. raz týždenne zavolám ako sa má, mňa by porazilo denne vyvolávať, tie čo voláte 2x denne to sa o čom rozprávate? čo ste jedli na obed a čo ste kúpili v obchode?

anavixy
25. jan 2025

@lucka_ke tak ono to nie je o obsahu telefonatu, ale o tej myslienke, ze si zavolaju. Niektore mamy to proste potesi a niektore deti zas rady potesia. Za mna je to ok tak aj tak, pokial sa na tom obe strany zhodnu (alebo vsetky 3 ako aj v tomto pripade).

zuzuliatko18
25. jan 2025

Mne by vadilo, Len ak by s rodicmi riesil partner bezne veci, ktore ma riesit so mnou. Teda fungovanie nasho zivota. Pokecat s rodicmi je ok kedykolvek ma naladu, preco nie? Ja si ries nepytam suhlas na pokec s rodicmi, ale nezasahuju nam do vztahy ani do zivota.

mooonika1975
25. jan 2025

@lucka_ke s muzom sa o com rozprávaš? Však o vnúčatach jej povieš, a hlavne sa opýtaš čo má nove, áno čo dnes jedla. Koľké čo tu pozerám pozerajú tie kraviny podvečer a farmy a dunaje a neviem čo ešte, môžete sa o seriáli rozprávať .

ibrunova
25. jan 2025

@lucka_ke niekedy áno, aj o ničom, ale moji rodičia sú radi, že na nich myslíme,obaja sú už okolo 80,možno máš mladších rodičov, ale ja si uvedomujem, že čas letí..

Strana
z2