Deti až po svadbe. Je to staromódny názor?
Ahojte, mám 27r a som s priateĺom 5r, bývame spolu len krátko, možno ani nie rok, všetko nám klape. On je teda odo mňa starší, má 35 rokov a spomenul mi, že chce deti. Na čo som ja odvetila, že deti možno hej, ale nie pred svadbou. Veľmi sa nahneval, čo ma naozaj prekvapilo, lebo takéhoto ho nepoznám. Začal kričať, že koľko žien má deti bez svadby a sú v pohode. A teda nechápte ma zle, ja to neodsudzujem, chápem, že život je rôzny, veci sa proste dejú... po tejto hádke sme sa chvíľu nebavili, myslíte, že som sebecká ak mám tento postoj? Zatiaľ mám fajn kariéru a hodinky mi netikajú, nikdy som nebola moc osoba na rodinu, ale jedno dieťa by som zdejme zvládla, ibaže jeho reakcia ma tak zarazila. Ja som vlastne ani nič nepovedala ako kričal... iba mi príde fér, aby som sa zabezpečila, síce je to možno len zdrap papiera, no predsa keby sa niečo stane, chráni to aj tie deti. Som staromódna?
@anonym_autor ja by som mu povedala, že priateľovi deti nerodím a na tom názore nemienim nič meniť a ak by na mňa kričal, tak by som si veľmi dobre premyslela, či tie deti s ním vôbec chcem
Nerodila by som dieťa frajerovi... nech si kričí koľko chce, ale po takomto výstupe by to už nebolo po mne
Za 5 rokov ste sa nikdy o deťoch a svadbe nerozprávali? Okolo 30 mal vlastný byt, ktorý "nevládal platiť" tak ho rovno predal? Dievča, ty budeš o pár rokov všetkým Bohom ďakovať, že sa ukázal pred deťmi a svadbou.
@anonym_autor Uvedomuje si, že dieťa je omnoho väčší záväzok ako svadba? Rozviesť sa dá šmahom ruky, ale dieťa vás bude spájať navždy. Prečo sa nechce ženiť?
@anonym_autor no ja som rovnakého názoru. Ja som bola so svojim mužom 7 rokov. Všeličo už preskakane a jedného dňa sme si povedali že už by sme chceli deti no obaja sme boli názoru že asi teda by bola vhodná najprv svatba. Vzali sme sa a do 2 mesiacov sme čakali prvé babo.
@mimaapeto aj keby si kúpila 1-izbák pred svadbou, tak keby sa neskôr rozišli, tak by mu musela vyplatiť polovicu splátok, ktoré zaplatila počas manželstva, takže až také super to nie je. Teraz to riešila baba v inej téme.
@belllinka polovica splátok a polovica hodnoty bytu môžu a väčšinou aj sú dve dosť rozdielne položky. Nehovoriac už o tom, že je jednoduchšie sa odsťahovať do svojho bytu, ako čakať, kým sa rozvedieme a finančne vysporiadame.
S priateľom tiež svadbu a deti nechceme ale ak by sme zrazu zatúžili po dieťati mame jasno v tom, že nie pred manželstvom. Keď ty budeš na MD bude sa mat o vás ako postarať? Ma na to financie? Alebo to bude prebiehať ako tu v diskusiach, ze budeš od neho žobrať 20€ na plienky…. A čo vaše spoločne bývanie? Rysuje sa niečo? Či cely čas aj s dieťaťom v podnájme? Lebo rodiny s deťmi moc nechcú, tak aby vás z podnájmu nevysťahovali majitelia.. Celkovo by som ssi prehodnotila cely vzťah a či ti niečo vôbec prináša
@anonym_autor no ja som rovnakého názoru. Ja som bola so svojim mužom 7 rokov. Všeličo už preskakane a jedného dňa sme si povedali že už by sme chceli deti no obaja sme boli názoru že asi teda by bola vhodná najprv svatba. Vzali sme sa a do 2 mesiacov sme čakali prvé babo.
@3petka ja som otehotnela 11 dní po svadbe 😁😁
@3petka ja som otehotnela 11 dní po svadbe 😁😁
@patriciah1 no krásne svadobný dar😉
@anonym_autor čo je staromodné, čo moderné, ktorá situácia je správna, či nesprávna. To asi nechcem povedať, každý to vidí inak.
Ale jeho reakcia normálna nie je. Mali ste sa o tom porozprávať, jeden druhému argumentovať, povedať pre a proti. Ale hnevať sa a kričať v takejto veci? Tomu by som dieťa neporodila, či je frajer, či manžel.
Rozmyslas dobre, drz sa toho a drz sa svojej intuicie, ta ti napovie
@anonym_autor Ou a teraz má ešte napadlo že som mala známu čo najprv skúsila otehotnieť či vôbec budú môcť mat spolu deti a potom sa hneď brali. Ale oni svatbu chceli len proste ak by nemohli mat deti rozišli by sa.
Keď sa ľúbite tak netreba svadbu. Veľa párov je takto bez manželstiev. Ale ak ti na tom moc záleží, tak si nájdi iného.
No ja zarábam dobre a mám prácu, ktorá by išla robiť aj popri materskej, takže ja si myslím, že on ráta s tým v podstate, že ja by som ako keby pracovala a neklesla by som nejako platovo. Spoločné bývanie sa nerysuje, ja som študovala 6r a len nedávno som začala pracovať, ja ešte našetrené na alikvotnú čiastku nemám sa priznám. O deťoch sme sa bavili, ale ja som vždy hovorila, že možno tak po 30tke
Ďalši co chce dieťa s jeho priezviskom, od ženy full servis, platiť všetko na polovicu, ale svadbu už nie lebo to je priveľký záväzok? 😂
@anonym_5e5ec6 presne, dieťa nie je záväzok 🤦
@belllinka polovica splátok a polovica hodnoty bytu môžu a väčšinou aj sú dve dosť rozdielne položky. Nehovoriac už o tom, že je jednoduchšie sa odsťahovať do svojho bytu, ako čakať, kým sa rozvedieme a finančne vysporiadame.
@anonym_bc79af a ja snáď tvrdím, že je to to isté?? Ale za 10-15 rokov kým príde k rozvodu sa to už vie vyšplhať na peknú sumu.
@anonym_autor Ou a teraz má ešte napadlo že som mala známu čo najprv skúsila otehotnieť či vôbec budú môcť mat spolu deti a potom sa hneď brali. Ale oni svatbu chceli len proste ak by nemohli mat deti rozišli by sa.
@3petka takého muža by som si nikdy nezobrala. Ak ho ľúbim, tak ajs tým, že nemôže mať deti. Nebudem ho skúšať, ako bicykel
Ja som si dala podmienku, že dieťa áno ale až po svadbe. Ale mi sme už po roku spolu bývali v byte ktorý sme neskôr ako slobodný par kúpili. Čiže bývanie sme mali vlastné. Ja som chcela "len papier" lebo to nie je len papier a môj chlap nemal problém. Požiadal ma oficiálne o ruku a do roka bola veľká sadba o akej som vždy snívala. A syn sa nám narodil 2r po svadbe na naše 10 výročie.
No ja zarábam dobre a mám prácu, ktorá by išla robiť aj popri materskej, takže ja si myslím, že on ráta s tým v podstate, že ja by som ako keby pracovala a neklesla by som nejako platovo. Spoločné bývanie sa nerysuje, ja som študovala 6r a len nedávno som začala pracovať, ja ešte našetrené na alikvotnú čiastku nemám sa priznám. O deťoch sme sa bavili, ale ja som vždy hovorila, že možno tak po 30tke
@anonym_autor dobre rozmýšľaš.
Miesto svadby, by som rozmyslala nad rozchodom … nielenze nevie zaobchadzat s peniazmi, ale po tebe aj bliaka … hodiny ti este nebiju, zabezpecit si sa sama este nestihla a eo spolocneho byvania by som s niekym, kto po mne vrieska nesla …
@3petka takého muža by som si nikdy nezobrala. Ak ho ľúbim, tak ajs tým, že nemôže mať deti. Nebudem ho skúšať, ako bicykel
@anonym_bc79af tak vieš ak chce niekto deti a nechce potom riešiť iné metódy tak je to pochopiteľne. A bolo to o komunikácii ich dvoch a zhode. Ale teba ten tvoj veru skúša veľmi podobne. Porozmyslaj či je vás vztah vôbec taký stabilný ako si možno myslíš lebo ak prídu deti tak tie vedia vo vzťahu urobiť riadne zemetrasnenie a on zrejme nie je z tých čo vie kľudne komunikovať o závažných veciach.
Vrieskal po tebe kvoli svadbe? prepac, ale v 35 by mal mat v hlave utriedene, ci ta chce za celozivotnu partnerku a matku svojich deti, na svadbe nie je nic staromodne.
Pre mna by toto bol velky vykricnik, ci s takym chlapom chcem dieta, ci sa o vas vobec dokaze financne postarat (a nie, ze rata, ze sa rychlo vratis do prace). Osobne by som priatlovi dieta neporodila a uz vobec mu nedala jeho priezvisko.
Popravde? Zamyslela bysom sa nad tym vztahom. A preco chce teda dieta?
Len tak? Teba "do rodiny" nechce? Mate nejaku spolocnu buducnost resp svadbu vydiskutovanu?
Ja to vidím proste tak, že ja si prejdem celým tým okolo tehotenstva a pôrodu a nemám mať ani len svadbu, že taký jeden pekný deň a oficiálny sľub, možno som naozaj staromódna... ja som mu povedala, že nechcem ani veľkú svadbu, stačí taká maličká s rodinou niekde na záhrade, ale potom sme sa už ďalej nedostali a išlo to do hádky bohužiaľ
@anonym_autor tak manželstvo po legislatívnej stránke ma svoje plnenie.......nemyslím ze to myslel zle....ze pred svadbou dieta.....zrejme ste sa nepochopili......
@anonym_autor nie si staromódna, my s mužom sme boli od začiatku obidvaja toho názoru, že deti budeme mať až po svadbe. Odporúčam to aj tebe, ale nie s týmto looserom, čo v 35-ke má holý zadok, býva u rodičov, lebo nezvládal platiť byt a ešte k tomu po tebe ziape, keď mu položíš normálnu otázku. Vyzeráš byť šikovná baba, stretneš lepšieho
@anonym_bc79af a ja snáď tvrdím, že je to to isté?? Ale za 10-15 rokov kým príde k rozvodu sa to už vie vyšplhať na peknú sumu.
@belllinka zabúdaš na to, že treba mať 20% ceny bytu, plus to, že za desať, pätnísť rokov sa cena bytu môže zdvojnásobiť. A splátky predsa idú zo spoločných príjmov, idú tam financie tak muža ako ženy. V každo, prípade som za byt ešte za slobodna, je tu príliš veľa tém, kedy nešťastná žena nemôže odísť od alkoholika, násilníka, lebo nemá kde.
@maca1984 že ak skončím v nemocnici, tak bude môcť nastúpiť so mnou do sanitky a že ak ho zrazí na prechode auto, tak nebudem riešiť ešte ďalšie problémy, že budem mať rovnaké priezvisko ako moje dieťa (samozrejme vymyslené a prehnané situácie)
@anonym_autor situacia je taka, ze Teba a ani jeho nikto informovat nebude a nemoze. Ako jedine ked sa tam nepostavi do toho rodina, napr v nemocnici. Mas uplne normalny dovod sa najskor vydat a potom deti. Vzhladom na zakony na SK je to krok z rozumu tu svadbu mat
@anonym_autor ja by som aj s tou svadbou počkala..povedz mu že najprv byt, svadba a potom dieťa 👍. To podľa mňa nedá.
@anonym_autor ja by som aj s tou svadbou počkala..povedz mu že najprv byt, svadba a potom dieťa 👍. To podľa mňa nedá.
@monicazbb
@anonym_autor po tom, čo som si prečítala ďalšie príspevky, by som nad svadbou ani neuvažovala, ale rozmýšľala, či sa spakujem ešte dnes, alebo až cez víkend a ukončím vzťah
Fuha celé zle. Aj to že nemáš ani šajnu ako je na tom finančne, všetko méte oddelené

@anonym_autor nie nie je staromodny keď máš dieťa bez svadby a čokoľvek sa stane sú s tým opletačky zažila som si to. Už by som dieťa pred svadbou nemala znovu