Deti na prvom mieste

24. mar 2024

Pochádzam z rodiny kde rodičia sa mi nevenovali nehrali sa so mnou. Proste nemali sme žiadny vzťah, poznala som len bitky krik a nadávky od nich. Vždy som si hovorila že ja keď budem mať deti budem sa im venovať a hlavne ľúbiť ich. Mám dievča a chlapca, odmalička boli náročné deti neobsedeli ani na chvíľu. Venujem sa im dá sa povedať nonstop. Manžel v rámci možností keď je doma alebo nemá insie na robote. Mám minimum času na seba lebo deti sú vždy na prvom mieste. Keď idem do mesta sama na nákup alebo niečo vybaviť vždy sa ponáhľam domov aby neboli dlho sami bezo mňa. S manželom nikam nechodíme sami lebo nemá kto nám postrážiť deti. Občas je to náročné nonstop venovať sa len deťom. Človek nikdy sa nezastaví neoddýchne ani nachvíľu. Páčia sa mi výlety a vychádzky po okolí keď spoznávame okolie. No niekedy už ma nebavia hry a stále vymýšľať ako sa hrať a zabaviť ich. Potom mám výčitky svedomia keď chcem mať aj na seba čas a mám takéto myšlienky. Je to v poriadku?

pribinak
24. mar 2024

Vek deti?

koniarova
24. mar 2024

Nie. Nie je to v poriadku.

barbora0308
24. mar 2024

Na jednej strane je skvele, ze sa detom adektavne venujete, ale nie je v poriadku uplne potlacit vase potreby. Rodicovstvom sa zivot nekonci, okrem rodicov sme stale aj "jednoduchymi ludskymi bytostami", ktore nechcu robit nonstop animatora 😁. Pre svoje vlastne blaho si skuste najst aj cas iba pre seba a urcite vyhradit aj nejaky spolocny cas s manzelom iba dvaja. Urcite sa to da, len treba chciet a nemat vycitky, vase potreby su rovnako dolezite ako potreby vasich deti!

domkakvet
24. mar 2024

Je normalne, ze chces mat cas aj pre seba a ako sa hovori nic netreba prehanat, najdi si cas na deti, ale aj na seba.

januska12323
24. mar 2024

Nie, na prvom mieste máš byť ty až potom muž a deti. Kto sa o ne postará keď ťa z toho klepne? Deti sa majú aj nudiť inak im budeš robiť animátora stále.

autor
24. mar 2024

@pribinak 4 a 10
@barbora0308 Spoločný čas s manželom nehrozi lebo nemá kto nám postrážiť deti. Môžme keď tak po jednom ísť niekam sám. Občas vybehnem von na hodinku s kamarátkami a manžel je doma s deťmi. No tiez mám výčitky že ja vonku zabávam sa a deti sú doma bezo mňa.
@domkakvet Na seba sa čas horsie hľadá.

zuzanockamt
24. mar 2024

Raz sa ti to v dobrom vráti. Ja už to môžem vzhľadom na vek dieťaťa posúdiť. Robila som to podobne ako ty.

autor
24. mar 2024

@januska12323 Ja a manžel sme na poslednom mieste, deti sú prvoradé. Ale ony sa aj zvyknú nudiť to neznamená že stále im vymýšľame činnosti čo robiť. Necháme ich aj nudiť sa a aby ony si vymysleli činnosť ako sa zahrať zabaviť.

barbora0308
24. mar 2024

A co tak skusit opatrovatelku a ist s manzelom aspon na par hodin do kina ci divadla alebo cokolvek co vas bavi? Deti su uz dost velke, aby to bez vas par hodin vydrzali.

unicornlady
24. mar 2024

To by sa už aj spolu mohli zahrať a ty si pri nich napr. čítať knihu. Sú už dosť veľkí. Navyše 10 ročný postráži menšieho (neviem, kto je dievča, kto chlapec), nemyslím bez vás, ale že si môžeš niečo pri nich porobiť.
A veru, nech sa aj nudia. Je dôležité, aby rodičia nerobili stále animátorov, neodporúčajú to ani psychológovia. Lebo potom dieťa vyrastie a nevie, ako "zabiť čas", keď sa nudí, a potom prichádzajú nevhodné veci, nevhodné partie atd..
Nech si vymýšľajú a vyvíjajú svoju kreativitu, fantáziu.

Nemáte žiadnych súrodencov? Lebo mne napr. neterky chodievajú niekedy na víkend. Spolu niečo vyrábame. Alebo aj k rodičom (ich starým rodičom) išli, keď šla sestra s mužom na ples.
Všetci bývajú ďaleko či nikto nemá záujem?

viestta
24. mar 2024

Nemaj vycitky, ze sa detom nevenujes, ked si utrhnes hodinku pre seba. Si v prvom rade clovek, clovek so svojimi potrebami. A tvoje deti su uz velke, takze nepotrebuju ta ako animatorku v jednom kuse. Verim, ze to velke uz by si potrebovalo od teba tiez oddychnut, tak ako si ty potrebujes oddychnut od nich

gabika0825
24. mar 2024

Si na dobrej ceste pokaziť si vzťah s mužom. Chápem že chceš deťom dávať to čo si nezazila v detstve ty, ale zas dokedy to chces takto ťahať? Deti zachvilu vyrastú a budú potrebovať mat aj čas bez teba, nemôžeš im stále behať za chrbtom

gabika0825
24. mar 2024

No teraz čítam že jedno má 10. Tipovala som že majú obe do 5 rokov, podľa toho čo si písala. 10 ročne dieťa nemôže byt chvíľu samé doma?

saxana000
24. mar 2024

Nie je to v poriadku nie si animatorka

ivik4
24. mar 2024

Nie nieje v poriadku ze si ,,otrok" svojich deti. Niesi ich animator, si ich mama a mas aj vlastny zivot ktoremu by si sa mala venovat bez nich, aby si sa citila dobre.
Komenty necitam

autor
24. mar 2024

@barbora0308 Muž nechce opatrovateľkucudziu ženu pustiť k nám domov.
@unicornlady Keďže sú odlišné pohlavie tak nezahrajú sa spolu, občas keď na chvíľu staršia postráži menšieho keď niečo súrne potrebujem porobiť pri nich, no málokedy. Rodinu moc nemáme. Ja som jedinacik, manžel má sestru a ona má 15r dievča to už je veľká a aj ďaleko bývajú 30 km tak sa málokedy navštevujeme. Nemajú záujem, starý rodičia takisto nemajú záujem.
@gabika0825 Staršia býva chvíľu sama keď dôjde domov zo školy a my sme ešte v práci.

oslo1
24. mar 2024

Mas uz velke deti, musia sa uz vediet zahrat same.
Ja uz manzela nemam, na syna som Sama. Syn sa musi zahrat aj Sam.
Teraz je nedela rano, on si Tu cvirika a robi nejake activity. Ja Tu relaxujem, pocuvam audioknihu a vysivam. O 10 idem zacat pripravovat obed. Syn ma 5 rokov.
Ale ja ho podporujem, any sa hrali Sam. Momentalne som vyhorena a vecer o 19:00 uz iba pozeram do stropu.
Takze zacni od seba, v prvom rade si Ty a tvoje potreby a az potom hranie sa s detmi.

minenkak
24. mar 2024

Pokiaľ sú tie deti tak do troch rokov tak v pohode,ale občas si treba nájsť čas na seba a učiť deti aby sa dokázali hrať samé a nie byť stále s nimi.Kludne choďte von na piknik,vy si ľahnite ,deti nech sa naháňajú alebo do reštaurácie so záhradkou,nie je dobré keď sú deti na prvom mieste

unicornlady
24. mar 2024

Asi skôr to, že starí rodičia, ani švagriná nemajú záujem. Lebo ja mám väčšiu vzdialenosť k sestre a kľudne tam zájdem aj na otočku.

janage
24. mar 2024

Ty si z extrému zanedbávajú deti prešla do druheho extrému kedy tvoje deti bez teba nevedia ani "dýchať "
Predstav si ze niektoré aj mladšie ako 10 idú samé na obytový tábor, na súťaž, bez rodičov. A tešia sa, že môžu preukázať svoju samostatnosť bez mamy za zadkom.

lucka_ke
24. mar 2024

10-ročný - krúžky, šport, kamaráti, môj od 9 rokov chodil do táborov a na krúžky, takému veľkému dieťaťu už nemáš ty organizovať čas, ale zistiť čo ho zaujíma a tieto záujmy rozvíjať v skupine rovnako starých detí... to menšie ťa ešte potrebuje, ale aj tam sa treba striedať s mužom + starší súrodenec by mal byť schopný sa postarať (ja som sa v 10 starala o dve mladšie sestry, jednu som každé ráno vodila do škôlky)

aniele
24. mar 2024

No, nezabudni, že deti raz odídu. Potom musíte žiť spolu vy dvaja. Alebo im nedovolíš odísť, aby si netrpela syndrómom prázdneho hniezda? Vy dvaja máte byť pevné piliere rodiny. A aj deti si ťa budú viac vážiť (v dospelosti), keď budú vidieť, že máš aj vlastný život, vlastné záujmy, že nie si bez nich stratená, že im dovolíš žiť ich životy. Môžete sa stať rovnocenným partnermi. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Aj z toho, čo som videla okolo, keď matka myslela len na deti.

autor
24. mar 2024

@lucka_ke Staršia má krúžky u nás v dedine chodí tam sama. Aj do tábora chodí cez leto aby nebola sama doma dva mesiace chodí aj do denného tábora aj do týždňového.
@aniele Keď raz odídu a budú mať svoje rodiny budem sa venovať svojim koníčkom. A budem sa tešiť na vnúčatka

pribinak
24. mar 2024

4 a 10 ročne deti nepotrebujú aby si im 24 hod 7 dni v týždni visela za zadkami
Ty si matka a nie animatorka

alex49
24. mar 2024

a teraz máš aké koníčky? aj ty aj muž potrebujete čas pre seba. Nieje dobré stáť deťom stále za zadkom.

lucka_ke
24. mar 2024

tak keď má krúžky a tábory tak je to OK, potom nechápem tvoj príspevok, že sa im venuješ 24/7

minenkak
24. mar 2024

Prvý príspevok je o tom ako si stále s deťmi ako sa im venuješ hráš ,vymýšľaš aktivity a ďalšie príspevky sú o úplne normálnej žene čo má deti.Opravujem svoj prvý príspevok ,je to normálne staráš sa o tedi ako úplne každá jedna žena

minenkak
24. mar 2024

Neviem prečo si myslíš,za sa deťom nejako extra venuješ

hugger
24. mar 2024

Úlohou rodiča nie je byť animátorom.

Potrebujes si nájsť čas aj pre seba a potrebujete s manželom na udržiavanie vzťahu. Deti sa zahrajú samé, len sa musia naučiť že hlavnou úlohou mamy nie je zaháňať nudu

minenkak
24. mar 2024

Môžem ti napísať,že podľa tvojho opisu som sa ja svojmu decku o moc viac venovala,dovolil mi to čas a nikdy som si nemyslela,že to je moc a ani som nemala výčitky ak som sa bola zabaviť