Dieťa u starkej
Zvyknem dávať mame malého (2 roky) raz do mesiaca na týždeň na prázdniny.
Je to podľa vás v poriadku alebo by som mala s tým prestať 🙏🏽 všetko je v poriadku keď je s ňou len neviem ci je to správne či nie pre dieťa že je týždeň odo mňa preč
Za ten týždeň pracujem z domu, keďže vtedy viem im časovo lepšie ponuky dať, keď nie je u mami malý, a je doma tak robim keď manžel príde o 17:30 alebo cez víkendy
Celkovo otázkou chcem zistiť ci je to zo psychickej stránky pre neho vhodné alebo by mu to mohlo niečo narušiť co sa týka nášho vzťahy matka a dieťa 🙏🏽
Trvá to druhý mesiac že zvykne tam byt na týždeň. Celkovo má zaujíma váš názor poprípade podľa skúseností 🙏🏽ďakujem
Je to určite v poriadku vtedy, ak dieťa je tam rado a je tam spokojné....ak by plakalo za mamou tak by to ok nebolo, ale ak má rado starkú a je tam spokojné, tak mu to isto neuškodí....dieťa má "svojich ľudí" u ktorých vie že sú jeho🙂každé dieťa je iné a je jedno či milujúcim človekom čo je s ním je mama, otec alebo babka....ak nieje veľmi navaizané na matku a je pri babke spokojné, tak je to uplne ok.....volakedy boli jasličky od roku a tiež ženy pracovali aj na smeny aj ako predavačky.... a bolo to vidieť na tvojich rodičoch? to bolo obdobie socializmu, čiže nie až tak stará minulosť🙂
@mogaa
@aniele žienky som rada že sa vám to osvedčilo...ale predsa tu ide o dlhší čas, týždeň, to je podľa mňa veľmi veľa pre tak malé dieťa...a keď sa to opakuje mesačne,
Dieťa má svojich ľudí ale má len jedného človeka na ktoré je naviazané bytostne, väčšinou je to matka, ale stáva sa že aj otec..a tu sa mi zdá že vplyvom dlhšieho odlúčenia ktoré permanentne pokračuje to môže dieťaťu uškodiť...súhlasím
s názorom @jumama
Ale nech si autorka urobí ako sa jej vidí najlepšie...pre ňu aj dieťa ♥️
Ja som si dieta nikdy nedrzala ako cecok len pri sebe,chodilo k obom dedkovcom, ale tyzden vkuse kazdy mesiac by som nedala skrz mamu. Nieje to jej dieta,svoje si uz vychovala a ma pravo na svoj pokoj. Tyzden je fakt dost behat za zadkom tak malemu dietatu.
Mama mozno nic nepovie ale mne by to voci nej nedalo

Naša tretia mala dva roky, keď v mojej škole potrebovali vykryť pár hodín mojich predmetov. Bohužiaľ, v rozvrhu to boli tri dni, vždy som začínala prvou. Tak boli dve možnosti. Buď v nedeľu večer odveziem malú k našim na druhý koniec mesta a v stredu poobede ju vyzdvihnem, alebo ju budem budiť o pol šiestej, aby som ju tam stihla odviezť. Samozrejme, skôr by museli vstávať aj staršie dve, aby som to postíhala. Manžel mi s tým pomôcť nemohol, mali sme len jedno staré auto a pracoval na úplne opačnej strane mesta, než sme mali my s deťmi školy. Hádajte, čo sa lepšie osvedčilo. Malá sa vyspala, vybehala v záhrade, so psom (my sme vtedy bývali v paneláku)... má 33 rokov, šikovná mladá žena so super vzťahom k nám i mojej mame. A nie, nezabudla, kto sú jej rodičia.
Takže rozhodni sa podľa toho, ako bude malý spokojný, ako veríš vašim, ako sa dohodneš s manželom... spokojná mama, spokojné dieťa. Tak to zvyknú hovoriť, nie? Aj to, že dôležitá je kvalita spoločne stráveného času, nie kvantita.