icon

Divná kamarátka

7. okt 2023

Ahojte, čo by ste si mysleli o takomto vzťahu: Mam kamosku, zijeme od seba cez 300 km, píšeme si, bola som jej svedkom na svadbe. Keďže je to veľká vzdialenosť, osobné stretnutia nie sú časté, mame svoje rodiny, no raz, dvakrát ročne sme sa videli. Aj tak som ju považovala za osobu blízku. Teraz som tehotná, už v 6.mesiaci a ona sa neozvala od jari, o tehotenstve vie. Nezaujíma ju, ako to zvládam, čo čakáme atď. Je pravda, že trikrát v priebehu troch rokov potratila, tak možno jej nerobí dobre, kontaktovať sa s tehotnou. Ja však si myslím, že dobrá kamarátka nemá závidieť, ale tešiť sa so mnou. Sú tu aj iné veci, ktoré sa mne daria a jej nie, napr. mam lepšie pracovné podmienky, som zabezpečená, nemám hypotéku, úspešne som ukončila fakt ťažkú vš... Je mi smutno, že asi nebola taká, za akú som ju mala, no zároveň nemienim sa jej natískat. Ja som "v inom stave" a keby to bolo opačne, zaujímala by som sa, ako sa majú, čo aj tak bolo.

aalla
9. okt 2023

Nechápem ,že ťa toto vobec mohlo napadnuť ,nerozumiem ako si si to mohla takto otočiť na seba ..... Si teraz predstav , že to dieťa čo mám v sebe teraz potratíš ,a potom ešte dalšie dve ,,,, Ty si naozaj myslíš ? že by si sa úúprimne tešila z toho ,že nejaka tvoja kamoška je tehotná ??! čo Ti hrabe ?
Nechaj ju na pokoji ... nechaj ju nech si tým prejde , ved také ženy čo sa im toto stane , neznesú ani pohlad na kočár alebo na babatko ...myslíš ,že ona v takom rozpoložení že je schopná počúvat tie tehotenské dristy a rozoberať to s tebou ? To ty si tá zákerná nie ona ... to nieje o tom že ona tebe závidí ,to nieje že si si kupila Ferrari a ona ide puknuť ... ona ma zlomené srdce , toto je emocionálna strata a to hrozne bolí ... vidím že ju absolutne nechápeš .... ty si neni pre nu dobrá kamarátka ...to Ty si tá divná ...a si TOTALNE nechápavá a nevieš sa vžiť do ludí ...

katkatet
9. okt 2023

Určite je frustrovaná a je to o Tom že jej to môže pripadať nespravodlivé, že niekomu sa darí a niekomu ani niekoľko rokov nie. Určite ju to demotivuje a tehotenstvo je citlivá téma pre bezdetné ženy. Nechaj ju nech sa sama ozve, obyčajne to býva vtedy, keď sa aj im zadarí.

katkami123
9. okt 2023

Diskusia založená len pre to, aby autorka mohla poohovárať svoju dlhoročnú kamaratku. Ale keďže sa diskusia neuberá tým smerom ako si autorka želá, tak je urazená. Skôr mám z autorky pocit, že samú seba a svoju povahu zrkadlí do kamarátky - to porovnávanie, a “závisť”.

Nechápem načo porovnávanie, každá ste iná povaha a osobnost a to, že ty sa máš aktuálne dobre a ona zle, neznamená, ze tak bude aj o 10, 20 rokov, život prináša rôzne situácie a nie všetko sa dá ovplyvniť, ale to snáď s tvojou inteligenciou vieš.

Skôr mám pocit, že si potrebuješ zdôvodniť, prečo si ňou ignorovaná a rozhodla si sa to tak, že to v podstate všetko hodíš na známu ako je to jej chyba, lebo ty si úspešnejšia a určite ti iba závidí. A možno áno a možno nie. Ale ak máš jedinú kamaratku iba ju, prípadne ti ostatné kamarátstva dlho nevydržia, potom nebude chyba v nej, ale je iba a len a len v tebe a tvojej povahe.

ouwecka
9. okt 2023

No vies co.. nechcela by som ta za kamosku.. a ty sa jej ozves? Co keby si sa ozval ty,ako sa ma, že jej praješ co mas ty,aj to babo
Vies ako trpi? Určite ti nemusí závidieť ani nic take ale asi sama nie schopna ani vetu povedat..
Moje dve najlepsie kamosky su okolo aj tisic km daleko,jedna je blizsie,casto x si nenapiseme mesiace,pri dvoch deťoch bežné ze čas uleti ale pokracujeme dalej ako sme boli..

sidicek
9. okt 2023

Veľmi to prežívaš,tak sa to priateľstvo skončilo.Ved pri takej diaľke sa ani nečudujem, venuj sa ostatným kamoškam, ktoré o teba stoja a ju kľudne vypustí, možno sa časom ozve a možno nie.

makodob
9. okt 2023

Ahoj, ja by som ti rada vysvetlila, že to čo ty považuješ za úspech, niekto druhý za úspech považovať nemusí. Je to o hodnotách človeka. Sebadisciplína je jedna vec a morálka človeka druhá. Možno si ty úspešná, žiaľ empatia ti trochu chýba. Pre ňu vobec nemusí byť úspešná kariéra doležitá. Najskor túži po rodine a dieťatku a trikrát potratila. Zanechá to na človeku stopu a žiaľ, ak sa s tebou nekontaktuje, nie je to o tom, že ti závidí tehotenstvo, najskor jej to pripomína jej potraty a prehĺbuje bolesť. To sú zranenia, ktoré sa nehoja zo dňa na deň. Skor by si ju mohla pochopiť, ako rovno odsúdiť. Snáď sa vaše priateľstvo urovná.

hendikep
9. okt 2023

ja zas nemam rada ked mi ludia vycitaju ze sa neozvem pricom im nic nebrani ozvat sa mne ak chcu … preco by sa mala ozvat ona? ale ked Ta tak citam co vsetko mas, a si a ako vies seba kvetnato opisat tak sa jej ani necudujem … takisto ze ocakavas ako sa kazdy po*erie z toho ze si tehotna 🙂

hendikep
9. okt 2023

hlavne veta : “Ja však si myslím, že dobrá kamarátka nemá závidieť, ale tešiť sa so mnou. “ … Ty si fakt samé Ja, Ja , Ja a empatia nikde

espeo
9. okt 2023

A keď sa nepovysujes nad ňu, len konstatujes veci, v ktorých si lepšia, v čom konkrétne je lepšia ona od teba? Aj kamarátsky vzťah má byť vyrovnaný, mavzajom obohacujúci. V čom ta ten vzťah obohacuje?

fauko
Odpoveď bola odstránená
elisebah91
9. okt 2023

Hneď ma napadlo, že tvoja kamarátka je zranená z viacerých veci. A zranený človek nebude kontaktovať alebo ak aj jeho reakcie budú neprimerane.
Ak si jej kamarátka, dáš jej čas alebo pôjdeš na ňu vrúcne ústretovo a jemne, nie ako z bubnom na zajaca. Ide aj o ňu ale aj o tvoj prejav komunikácie a empatie. Kto je divný či divnejsi neviem posúdiť.

candii
9. okt 2023

Mozno to nie je prejav závisti ale prejav bolesti.

basullinka
9. okt 2023

No a ak pri vašej komunikácii stále počúva, aka si ty super mega truper úspešná, dokonala a ona dutá, zavidi ti a pod. (aj v kontexte, nemusí to byt napriamo povedané), tak sa jej ani nečudujem.. 🤷‍♀️

damira90
9. okt 2023

Narcizmus ďalší sebestrednost veľa šťastia
Nezaujimas ju tak ta to stve.
Ona ma dosť svojho nie tvojho

drobcek17
9. okt 2023

Autorka ty mi prídeš ako jedna moja "najlepšia kamarátka" tiež sa rada vystatovala nado mnou. Jej prišlo správanie ku mne v pohode, ale ja som cítila aká je nado mnou povysenecka, vždy mi dala na javo, že sa má lepšie než ja. Dnes som rada, že ju v živote nemám a dariť sa začalo aj mne🙂 takže ak sa správaš takto ku kamarátke,(ako sa prezentuješ v diskusii) nečudujem sa, že sa s tebou nekontaktuje.
A za ďalšie asi nevieš, čo znamená potrat. Ja som síce nezažila, ale moja sestra o bábätko prišla.Do dnes sa nedokáže zmieriť s tou situáciu a hlavne keď vidí malé bábätko vždy jej príde ľúto. Hlavne preto, že jej sa už ďalšie nedarí. Možno je to prípad aj tvojej kamarátky.

damira90
9. okt 2023

@drobcek17 🙏🩶

lacibo
9. okt 2023

Ak ona nevie prekusnut nieco co mas ty a ona nie..s tym nic neurobis..skusila by som sa ests kontaktovat ale ak ona ziadny zaujem, tak uz by som tomu dala pokoj..na co ti je taka kamaratka, ktora s tebou nechce mat kontakt..mne tvoja situacia pripomina ked som ja otehotnela v 39.tokoch s tretim a moja vyborna kamoska isla presne v tom case na potrat kedze neplanovane otehotnela..a moze sa cudovat kto chce ako.chce..nas vztah to rozbilo..a nie z mojej strany, ale z jej, nedokazala sa totiz ani pozriet na moju dcerku..nieto sa este kontaktovat..uz ma 7 rokov, ale ju to nepreslo..do konca zivota by sme jej asi prippminali, ake dieta by mohla mat, keby si ho nechala..takze chapem ta, aj uplne bez vlastneho pricinenia sa da stratit priatelka..

cervenaruza123
9. okt 2023

Vies, casto aj dobre kamaratstva sa casom akosi vytratia do neznama. Uz len vzdialenost sama osebe robi vela. Casto su snahy o udrzania kontaktu, aj z oboch stran, lenze je to narocne. Menia sa zivoty, nase ciele, zvyraznia sa uz existujuce rozdiely medzi ludmi. Napriklad ked je ina flakac a ty makac, napriklad na skole ste aj tak si boli dost podobne, ze obe studentky s priblizne rovnakym zivotnym standardom. Ale presne neskor v zivote sa tieto rozdiely zvyraznia. Kym ako mladsie ste mali podobne temy, lebo ste mozno riesili frajerov a podobne veci. Tak teraz mate odlisny zivotny styl, deli vas vzdialenost, nazory na zivot. Niekedy sa to priatelstvo.nasilu udrziavat neda a sice sa mate rady, ale si uz mozno nemate co take extra povedat. Nemusi to byt nikoho chyba.
A moze to byt obdobie. Mozno teraz sice si nemate ani co povedat, ale o par rokov si budete. Lebo sa obe zase zmenite. A mozno nie.
Ona moze mat aj ine predstavy o dlhodobom pristelstve ako ty. Nejde ani tak o to, ci zavidi ci nie, mozno od priatelstva ocakava nieco ine ako ty. Ked ti to s nou nevyhovuje, tak sa s nou nekontaktuj. Je to sice sklamanie a boli to, ked si uvedomime, ze s tym druhym nas uz tolko toho nespaja a ze to priatelstvo vysumelo. Ze nas ten druhy sklamal, lebo sme si mysleli, ze uvazuje podobne ako my. Ale stava sa to velmi casto zial.

pitaya
9. okt 2023

Tiež si myslím, že toto bola autorkina posledná kamoška a z ''úspešného zúfalstva'' pýta o rady menej úspešných ľudí z MK. Poznám presne takú istú osobu ako autorka, ktorá lietala v oblakoch a z ničoho nič prišlo ''vytriezvenie'' .

andreabug
9. okt 2023

Navrhujem, zavolajte jej, ze co sa deje. Jedine, co vam to moze objasnit je rozhovor - vy a ona. Je mozne, ze je sebec prave ona, ked vy sa zaujimate a ak vy ste stastna, tak ona nestastna. Tiez som potratila 2x a po 7r som mala konecne dieta, ale nikdy som nezavidela. Dalsia vec su psychopati, ti su bez empatie, cize za vsetko mozete vy, aj za to, ze sa mate lepsie. Chcu vo vasom nestasti byt vo vasich ociach trpitel. Pozor na take kamosky. Je vela takych ludi. Aj z tohto vasho statusu+komenty vase, ze zrejme nie sme daleko od pravdy... Ked ste stastna, ona nestastna. Po 2r od potratu uz musela prejst tym najhorsim. A mozno prave ta jej psychika robi vela, ze potrati, ci nie je stastna...
Kazdopadne - zavolajte a sama zistite. Psychopatovi staci len oponovat a uz viete, na com ste. Su aj skryto psychppati, ti su ovela horsi. Su s vami len, ked vas potrebuju cicat. Mozno ma iny zdroj uz... A pre vas lepsie... Drzim palce.

andreabug
9. okt 2023

@lacibo ale to nebol vas problem, ze ona sa rozhodla pre potrat. Mohla si zvolit ine priority a mat to dieta, nie potom zavidiet vam. To uz ozaj chore zavidiet niekomi, ked sa ona zle rozhodla v minulosti. Taku radsej memat

clori
9. okt 2023

Autorka, jedina divna si tu ty. Opakovane si sa snazila votriet do zivota "kamaratky" a aj napriek tomu, ze ti ona zaujem neopatuje, stale sa ho dozadujes? A este si ju dovolis oznacit za divnu? Tam to uz dlho nehralo. Skus pouvazovat, aky si clovek. Nie co si v zivote dosiahla. Ale ci vies nezistne kus seba do toho priatelstva dat a zaroven nic viac necakat.
A ty sama tu nablizku nemas ziadne kamaratky, ze ti tak velmi chyba ta jedna a ze ta dokaze vyprovokovat jej neaktivitou az k tomu, ze sa na nu stazujes online cudzim ludom? Smutne... 😔

monita357
9. okt 2023

pises co vsetko mas ty , ako super sa ti dari , hned sa povysujes a myslis , ze ti zavidi aj tehotenstvo.. toto kamaradstvo nieje, ste len zname .. nevies ako sa ma ona , co prave preziva 🤷🏻‍♀️

slovakboy
9. okt 2023

Ona si mysli že ju už nepotrebuješ lebo si úspešná a tehotná. Vždy ten silnejší ma podať ruku slabšiemu.

ivik4
9. okt 2023

Hm.... jedna vec je ze jednostranne priatelstvo a zaujem nieje ozajstne priatelstvo
A vec druha, vyvediem Ta z omylu, to ze niekto prisiel o x deti a Tebe sa mozno preto neozyva, nieje ZAVIST boha !!!! 🤦‍♀️ Nemusi to zvladat...
Vy ste fakt uz niektore ako trafene,nevies cim si presla tak si nedovoluj pisat na nu ze zavidi. Otras

Pisem Ti to ako zena ktora si presla tym istym

betulinka1
9. okt 2023

Ja by som sa jej ozvala ako sa ma. Ak sa mi niekto dlhsie neozve, tak ma zaujima, ci je v poriadku. Mam dobru kamosku 350km odo mna a sme minimalne 3x tyzdenne v kontakte, sice sa vidime len 2x do roka osobne. Ale ak by sa mi tyzden neozvala, uz by som ju bombardovala co sa deje.

sponkaa
9. okt 2023

Dám vlastnú skúsenosť. Stalo sa mi presne toto. Netreba ju odsudzovať ani nad tým premýšľať, pre ňu je táto situácia momentálne extrémne náročná, možno oveľa viac ako si dokážete predstaviť. Moja kamarátka od detstva si ma dokonca vymazala z Facebooku, tak ťažké bolo pre ňu niesť, že ja mám detičky a ona nie. Veľmi odporúčam zamestnať myseľ inými radostným myšlienkami a na kamarátku v dobrom spomínať a posielať jej lásku a pokoj v myšlienkach. Aj jej duša sa potrebuje uzdraviť a momentálne ste od seba veľmi vzdialene, aj to však môže byt len dočasne, vlastne ako všetko na tejto Zemi 😊

denithestrange1993
9. okt 2023

Keby si mala kus empatie,tak pochopis,ze ked viackrat potratila nechce sa obklopovat tehotnymi. Ma asi dost co spracovavat a mozno ti len nechce kazit tvoje pekne obdobie recami o neukoncenych tehotenstvach. Ten dodatok o tom ako sa ti dari a aka si sikovna asi nepatri k tomuto prispevku. Ako to prosim suvisi s temou nestretavania sa? Dufam,ze ty si jej bola brutalnou oporou v obdobi ked potratila,ze teraz cakas od nej oporu...

veronicka88
9. okt 2023

Vieš nikomu nič zle neprajem ale mne prišlo až ťažko z toho štýlu ako sa vyjadrujes.aby si pomyselné nedostala po papuli a potom ti budú dobré kamarátky aj také ktoré majú/mali v živote problémy. Veľa šťastia v živote a naozaj sa jej neozyvaj takú aká si ty ona vo svojom živote nepotrebuje

janababana
9. okt 2023

Ved sa tes z toho, ze cakas babatko, ani moje kamosky so mnou neriesili, ci uz mi puchnu nohy ani ci kope pravidelne (vdaka panu). Predpokladam, ze to neni tvoje prve dietatko - mozno jej to nepride take vynimocne ak uz mas deti.