icon

Divná svadba

15. aug 2023

Ahojte,v sobotu sme boli na svadbe manzelovej sestre.
Bola to mala svadba, len rodicia a surodenci z obidvoch stran, bolo nas 15. V plane bolo normalne svadba v kostole a potom kratke posedenie v restauracii.
To by bolo vsetko ok, sok prisiel, ked sa isiel rozratavat ucet za ten obed, co sme zjedli. To ste uz zazili niekedy?
Pritom mladomanzelia nic take predtym nespominali, ze si kazdy zaplati sam. Teda akoze ja by som s tym problem nemala, ale mohli to dat vediet dopredu. Potom by som im aj do obalky dala menej penazi.
Podotykam, ze biedou netrpia, jasne, ze keby boli v zlej financnej situacii, by som to neriesila a chapala, ale takto... a pritom viem, ze museli vyzbierat celkom slusne penazia, len my surodenci sme sa dohodli, ze im dame po 200 eur a rodicia urcite viac.
Tak to je len taky moj vylevik tu, ze ci sa to na takychto malych svadbach takto robi bezne 😀

nikdenikto
15. aug 2023

A dnes sa neozvali? Že našli peniaze v obálke a že teda za ten obed ste určite ďalšie platiť nemali? Načo robiť svadbu keď na ňu nemám, nepochopím 🙈 mali sa vziať na úrade so svedkami a ísť domov...

gejb
15. aug 2023

@bosorkabb u nás rovnako, možno by sa vedeli potom dohodnúť na splátkovom kalendári keby nemali hotovost 😁

bosorkabb
15. aug 2023

@gejb 😂😂😂 stačí terminál.

tetapetra
15. aug 2023

Neverím 🤦🏻‍♀️to fakt?!

ema22270
15. aug 2023

Preboha, to vazne? 😳😂 tiez sme mali malu svadbu, tiez nam davali obalky a ono to tak nejako vyslo, ze v podstate to co nam dali, sme aj zaplatili za hostinu na mieste.. cca. Ale aby este navyse si platili jedlo vsetci, to som este nikdy nepocula, to je riadna hanba toto.

katkajaromer
15. aug 2023

Ježiši, to je hrozný. :-O My jsme měli svatbu loni, bylo nás celkem 16 a všem jsme platili i přespání v hotelu i veškeré pití za celý večer a snídani, prostě všechno. Tohle je opravdu mega trapas.

karolinakr
15. aug 2023

Ja si peniaze nenosim so sebou, musela by som ujst bez zaplatenia
Teraz som si všimla, že 15 ludi × 15eur = 225 to je jedna obalka.Mali to zaplatit z toho..Je to fakt riadne faux pas..určite to každy už niekomu povedal, budu mat dobru reklamu.Za tych 200e ta hanba nestala, i keby to bolo trošku viac.Že sa môžu hanbit

kik2022
15. aug 2023

Ja neverím, že tento príspevok je skutočný. Neverím, že až tak môže byť niekto priblblý, zaostalý a lakomý. 🙄

muchotrafka298
15. aug 2023

Ja som sa s tym stretla v zahranici, ze pozvanie neznamena platenie, hostia si domesu na navstevu obcserstvenie a ked ta niekto zavola na kavu tak nedostanes ani pohar vody navyse (len tu kavu). Je otazka kedy to bude realita aj tu. Podla prispevkov co citam to uz je aj tu.

poppy22
15. aug 2023

blbe zvyky preberat netreba..staci zakladna ludska slusnost..ked si predstavim,ze nasi rodicia mali svadbu a starki poplatili hostinu mnohym svadobcanom,aj vysluzky dali ,este aj susedom..a to boli jednoduchi dedincania,,,teraz ludom uz fakt zajeb*va...pozyvam znamena vzdy a v kazdom jazyku,ze platim...kebyze nemam pri sebe peniaze ani kartu? lebo na svadbu by mi to nenapadlo brat so sebou...aby si na svadbe ludia platili jedlo,je iny level pijavic-svadobnu hostinu mali,fotky budu-takze chvalit sa mozu--ale nikde nebudu roztrubovat,ze si dali urobit paradu za cudzie peniaze..hanba toto,velka...nie ze sa konikarky budete opicit ! 🙂 ...

kornelies
16. aug 2023

V prvom rade mal mat svokor rozum a zahrat sa na granda a zaplatit. Nasledne si zavolat dceru a manzela a povedat, ze to je vrchol chamtivosti a poziadat ich o preplatenie uctu.
Autorka, myslim, ze budete mat s manzelom brusnu virozu pocas krstin (ak sa dieta narodi) a riadne si rozmyslite, co date babatku do vienka.

karolinakr
16. aug 2023

Najhoršie, že nevyšlo by to tak vela, jeden rezeň, kava, pivo...my sme raz boli v takej restike, že sa zmestiš do 20 a este so zakuskom, porcia obrovska, lokalita Bratislava čiže 15x20eur je 300eur a to ma 1 obálku, čo dostal z tych 15 a nech mi nikto nehovori, ze 300eur na svadbe niekoho zruinuje..Ja som chodila v detstve na take svadby dedinske, 50- 80hosti, a chodov milion same mäso, vinovych fliaš a alkoholu milion, zakusky, torty, živa hudba a ludia to utiahli...bolo to este davno, ked ceny boli ine, zabava hudba tanec do rána
Ale aby niekto vystrojil " svadbu", čo sa 1 rezeň a pivo, kava za svadbu ani neda považovať a este nemal na to, to uz je obrovske faux pas

autor
16. aug 2023

@ejbyk no jasne, vcera prisla k nam druha manzelova sestra s muzom na kavu a bola to debata iba o svadbe 😀 no mladomanzelom muselo byt hafam aj zle vcera vecer, kolko sme sa ich naohovarali. Ale uz sme si viac menej robili srandu z toho, oni boli uz aj so svokrovcami a ti sa uz tiez spamatali z toho, len svokra vravela, ze aby sme to nikde ani nevraveli, lebo ze by sa pekne hanbila za nich. 🤣 a ja to slahnem rovno na kona 😀no esteze nechodi na taketo stranky. 🙂
Tak vedeli sme, ze nas novy svagor je divny, ale tak jej volba, je dospela. Tiez sme sa zhodli, ze na krstiny budeme odcestovani alebo chori, alebo nieco proste.

autor
16. aug 2023

@karolinakr svokor vravel, ze cely ucet bol tesne nad 500 eur, takze to ozaj nebolo az take strasne. Stvrtina z obalok, no tak ale co uz. Aspon mame rodinnu prihodu asi ako nikto na Slovensku 😀

karolinakr
16. aug 2023

mama ti odkazuje, že svadba roka 💔
ale tak sranda 😂

karolinakr
16. aug 2023

Mate spomienku, date si do albumu nejaku vtipnu prihodu 😆 len ja by som asi nemala peniaze so sebou, musela by som utiect zadnym vychodom alebo by si ma odchytili a musela by som si to odpracovať umývanim riadu

kikushaa
16. aug 2023

@autorka pripadne na krstiny ist, aj obalku dat, a ak by zas prislo lamanie chleba trebalo by platit ucet, s kludom anglicana povedat ze za nas je utrata v obalke (ako uz bolo radene) 🤷‍♀️

babulkomale
16. aug 2023

@gab nuz Slovaci sa zvyknu opicit po vytuzenom "západe", tak konecne vieme, v com je skryta prosperita bohatych Rakusanov. V lakomstve 😂

zeldia
16. aug 2023

@babulkomale a ako to vy máte v Rusku? Ty vytúžený západ. Čo si mala alebo chcela mať v nedeľu na obed Wiener schnitzel alebo pelmene.

mikadooo
16. aug 2023

Asi by som sa priamo tam opýtala? Nepozvali ste nás náhodou? Takéto niečo som v živote nepočula ešte... To musia byť dobrí žgrloši 😂. Bacha na krstiny, atď... 😉.

cacianka
16. aug 2023

@brendaa na stránke Moja svadba by príbeh v skupine trapas roka vyhral 🥇

cacianka
16. aug 2023

@bosorkabb asi majú zafixované, že nám pri ockovaní implantovali aj čipy na platobný terminal

bosorkabb
17. aug 2023

@cacianka môj čip nefunguje 😭

vroni
17. aug 2023

@babulkomale, to ťažko. V rakúsku je taky "zvyk", rovnako exotický ako na sk. Aj v tomto prípade pôjde o zrglostvo jednotlivca a nie o národný zvyk. Ale ja som toto počula o tureckých svadbách. Ze si za jedlo platí každý hosť sam. Ale zase sa nenosia dary, proste dávaš "na jedlo". Netuším, ci je to pravda, na tureckej svadbe som ešte nebola.

babulkomale
17. aug 2023

@vroni tak to je fajn 🙂

babulkomale
17. aug 2023

@zeldia šibe ti? Kde v Rusku? Nepochopila si, nevadí.

o__o
17. aug 2023

Ja som bola pred 10 rokmi v anglicku ako aupair a pozvali ma na svadbu rodine.. na stole bolo nejake sladke, slane a dostali sme obed - polievku a hlavny chod.. a odrazu vidim, ako vsetci vytiahli penazenky a zenich chodil od jedneho k druhemu a davali mu peniaze za obed, este aj pri mne sa zastavil a povedal mi sumu.. ja uplne v soku, fakt som to necakala, ani peniaze som pri sebe nemala 😀 nastastie to zaplatila moja rodina

belaanabela
17. aug 2023

Priam neuveriteľné 💩🤵👰🤐 😁
ale teraz vážne, švagrina bude mať s takým vypočitavim človekom veľmi ťažký život, 2x by som si rozmyslela mať s ním dieťa a ostať na MD .,. Ale čo si vybrala to má, , , hádam jej časom začne blikať kontrolka 🤔😂

cacianka
17. aug 2023

@bosorkabb tak musíš nosiť keš 🙂

muchotrafka298
17. aug 2023

Ked to tak baby vezmeme, tak v podstate aj na Slovensku ked sa ide na svadbu, vacsiu oslavu, krstiny a pod. tak sa davaju peniaze - dar. Takze vlastne si tu ucast zaplatime, veceru, pripitok, zakusky. V podstate je to rovnake ako v zahranici, ze ked sa na svadbach a oslavach dopredu vie, ze pozvany host si to plati sam.