icon

Dokáže existovať priateľstvo medzi mužom a ženou?

7. jan 2024

Ahojte pani, oslovujem tuto neustale narastajucu cast muzskeho osadenstva modreho konika so ziadostou o muzsky pohlad na vec.

Som rozvedena, sportovkyna, charizmaticka, financne nezavisla a mam deti.

Mam rada muzsku spolocnost. Ale zas a dookola sa mi stava, ze ked najdem v muzovi kamarata, tak skor ci neskor zacnem citit, ze chce nieco viac. Minule som citala teoriu ze muzi maju radi slobodne mamicky, lebo tie im vzdy daju. Tak mozno je to tym. Neviem. Kazdopadne, taketo vztahy ukoncujem, lebo sa v tom necitim komfortne.

Po dlhom hladani som nasla jedneho dobreho kamosa, pri ktorom mozem byt uplne otvorena, mozme spat vedla seba a k nicomu nedochadza. Napriek tomu, sa uz parkrat stala situacia, kedy som zostala trosku na pochybach, ci naozaj za tym nie je nic viac.
Raz mi hovoril, ze mal so mnou eroticky sen.
Nedotykame sa navzajom ziadno, ani tam nie su ziadne sexualne narazky, ale zvykne mi okomentovat postavu (len pozitivne), vsimne si novy mejkap, obcas mi ocumuje zadok.
Teraz som od neho dostala vianocny darcek. Sportove nacinie k sportu ktoremu sa venujeme spolocne. Ja som mu nikdy nic nedala. Tak som necakala ze on teraz da nieco mne. Stretavame sa pri sporte alebo s detmi priemerne raz za tyzden (sme z ineho mesta).

Prosim. Pani. Vsak robim z komara somara a dokazete mat normalne taketo priatelstvo so zenou a nemusim za tym nic hladat. Nerada by som o tohto kamosa prisla.

Diky! 🙂

autor
8. jan 2024

@taga 😀 aha, moj partner je s tym ok a to je pre mna jedine dolezite. nemam potrebu sa kvoli tomu viac obhajovat 🙂

autor
8. jan 2024

@kalifka tu teoriu pisal nejaky chlap kamsi do fora, uz si nepamatam, ma to celkom zarazilo 😀

autor
8. jan 2024

@eva8 a nie, nie je zadany. okrem sportu sa sami stretavame vynimocne, vacsinou s detmi, lebo maju spolocne zaujmy.

kiwi3
8. jan 2024

to si si nejak upravila podla toho, co sa ti hodilo. ak ide o to sportovanie... vacsina ludi to robi sama alebo neviem, preco by to tvoj partner nemohol robit tiez. a uz vobec, preco teda treba spat v posteli s niekym, s kym si ides zabehat alebo whatever, necitam vsetky prispevky.

eva8
8. jan 2024

Keby si citila, ze je to obycajne kamaratstvo, nezistovala by si, co sa deje 🙂 Ste obaja fajn. On nevyhladava tvoju spolocnost, lebo si zadana. Prejde ho to

autor
8. jan 2024

@kiwi3 strucne, lebo sa mi to nechce pisat stale dookola:
- spali sme v jednej posteli, lebo hotel to doplietol a uz sa to nedalo zmenit. rovnako by som spala v jednej posteli aj s kamoskou a neriesila by som to.

- dalsia uletene predstava o sporte. myslis, ze hocikto moze robit hocijaky sport? myslis, ze kazdy sport sa da robit osamote? 🙂
skus chodit sama hrat napr taky volejbal, som zvedava ako Ta to bude bavit 😀

autor
8. jan 2024

@eva8 dobre. dakujem. uvidim, ako sa to bude dalej vyvijat a ostanem zatial v tom, ze sme proste kamosi, ako brat a sestra. nebudem sa stresovat zbytocne 🙂

kiwi3
8. jan 2024

ak je to teda podla teba take nevinne, tak stale nejak nerozumiem, preco mas potrebu to takto psychoterapeuticky rozoberat a odpovedat na kazdy jeden koment. ako keby to bola najdolezitejsia vec na svete.

autor
8. jan 2024

@kiwi3 lebo sa momentalne nudim, take lahke 😀 a uz mi to dlhsie vrta v hlave, tak ma zaujimal nazor chlapov a ich pohlad na vec.

grof_monte_christo
8. jan 2024

@anonym Ak tento muž nie je zadaný a dostala si od neho darček, tak je to teba zaľúbený. Ja som dostávala darčeky len od kamarátov, ktorí chceli viac ako kamarátstvo.

autor
8. jan 2024

@grof_monte_christo tak s kamoskami si davame darceky bezne. len s nim som si nikdy nic nedavala, a teraz, v priebehu mesiaca mi doniesol bonbonieru na meniny a este tu sportovu pomocku. ale to ozaj veci za par eur. len drobnosti.
preto som to vlastne zacala aj riesit. lebo nikdy nic a teraz dva krat po sebe. ale mozno to len nahodne tak vypalilo. ze si spomenul, ze mam meniny, tak zobral co mal doma, a to nacinie bolo nieco, co mi vzdy poziciaval on, tak mu prislo praktickejsie kupit mi, aby som mala vlastne.

grof_monte_christo
8. jan 2024

Tak sa v jeho pocitoch k tebe niečo zmenilo, ak to doteraz nerobil. Tu nejde o to, že sú to drobnosti za pár eur, ale o prejav pozornosti. Takto sa muži bezne ku kamarátkam nesprávajú. Na to náčinie by sa ťa opýtal, či ti ho má kúpiť a nesnažil by sa ťa prekvapiť.

autor
8. jan 2024

@grof_monte_christo ano, on je voci mne velmi pozorny. ale ozaj ho nepoznam v interakcii s inymi ludmi, mozno je voci vsetkym taky.
kaslem na to, nebudem to riesit, uvidim, ako sa to vyvinie, ja mam svoje pozicie jasne 😀

grof_monte_christo
8. jan 2024

@autorka Mňa toto práveže vzdy trápilo, keď som vedela, že druhá strana cíti viac ako ja dokážem opätovať, preto som na to ohľaduplne naviedla reč, aby sa dotyčný mohol posunúť ďalej, pre mňa samotnu to bola guľa na nohe.

autor
8. jan 2024

@grof_monte_christo my uz sme sa o tom bavili. on vie, ze mam partnera, plus on sa stale prezentuje, ze ziadnu frajerku nechce. aj som mu niekolkokrat navrhla, ze mu dohodim kamosky, ale vzdy sa ostro ohradil, ze v ziadnom pripade, ze jemu je samemu dobre.

grof_monte_christo
8. jan 2024

@autorka Tak buď je zaľúbený do teba a o dohadzovanie nemá záujem, alebo mu je naozaj dobre samému. Musím však uznať, že je to divný typek 😃. Takýchto kamarátov ja nemám.

demodun
8. jan 2024

@grof_monte_christo inak s tým darčekom to mohlo byť aj tak že ho "naviedli" deti. Ale ja osobne by som to trošku korigovala. Ísť k nemu pozerať tv, piecť medovníky... To už mi príde trochu moc.
A čo sa týka toho kamarátstva, verím že môže fungovať. Ale iba ak sa navzájom 2 nepritahuju. Samozrejme že tam sú sympatie, ale to je tak všetko. Žiadna chémia. Neviem to teraz tak sformulovať. 😁

wig
8. jan 2024

Zrejme svojím správaním ( vášnivá, experimentatívna ) vysielaš signály, ktoré on spracováva inak, ako si myslíš, alebo praješ. Je to proste chlap, aj keď ti príde suchár... proste ťa chce, resp. chce vedieť na čom je...

twinflame
8. jan 2024

@autorka je moj pocit z tvojich prispevkov o tom, ze dufas, ze je do teba zamilovany a chce ta spravny?

autor
8. jan 2024

@twinflame nie. Presne naopak. Ja som rada ze ho mam za kamarata, city by to zbytocne skomplikovali. Mam ho velmi velmi rada, ale ako partnera si ho predstavit nedokazem, preferujem uplne iny typ muzov.

autor
8. jan 2024

@demodun ano, to je idealny pripad. Sympatie ano, uprimne ciste priatelstvo ano, pritazlivost nie 😀

grof_monte_christo
8. jan 2024

@demodun Moja skúsenost je, že do priateľstva moze prerast aj vztah dvoch ludi, kde bola pritazlivost len na jednej strane, aj ked tato osoba musi aspon na zaciatku potlacit svoje romanticke pocity. Lebo ak si tito ludia skutocne rozumeju, majú rovnake nazory, hodnoty alebo koníčky, len tam nepreskocila iskra na jednej strane, tak o seba nechcu prist.

anketkarka
8. jan 2024

Vieš, ak sa s ním o tom neporozprávaš úprimne, tak možno mu tým strkaním hlavy do piesku nechtiac ubližuješ. Z môjho pohľadu je to sebecké. Ty to nechceš s ním rozoberať, lebo sa bojíš, že keď to načneš, tak ho stratíš, lebo chce viac. Ale keď on naozaj chce viac a bude stále čakať a dúfať, tak je to akoby hra s ním a jeho citmi. Podľa mňa nefér. Ja by som mu rovno povedala, že mi na ňom veľmi záleží ako na kamarátovi, že o neho nechcem prísť, ale že na 100% nepripúšťam nikdy nič iné ako kamarátstvo. A ten koniec by som mu teda veľmi zdôraznila pre istotu. A potom je na ňom ako ďalej. Ty sa nemusíš báť, či bude na Teba skúšať niečo a on sa môže rozhodnúť, či mu kamarátstvo stačí.

sima338
8. jan 2024

Ja napíšem len to, čo som už napísala do xy diskusií predtým. Neverím na takéto ,,kamarátstva." A pokojne mi ženy píšte, ako máte kamošov, dlhoročných a pod., ale predpokladám, že to sú také tie kamarátstva typu, vidíme sa občas, sme bývalí spolužiaci zo strednej/výšky a pod. Ak spolu trávite viac času, prípad autorky - dosť času s kamáratom, chodíte aj na výlety/dovolenky, ja neverím, že je v tom čisté kamarátsvo. Nie je. Autorka, sama vidíš, komplimenty, občas vtipná narážka, darčeky. Dávno ťa neberie ako kamarátku, ale keďže je to pravdepodobne normálny slušný chlap, tak neskúšal prvú možnosť ťa dostať do postele a podobné lacné triky. Za seba ti môžem povedať, že každý chlap, ktorý sa so mnou spočiatku bavil ako kamarát, chcel po čase viac. Začalo to tiež tak, že veď si máme vždy čo povedať, zasmiať sa, sme kolegovia a pod., ale po čase už začali s podobnými rečami, komplimentami, darčeky, večere, rande a chceli viac. Tiež som so žiadným ,,kamarátom" nemala nič viac, ale proste, vždy som vedela, že chlapa baví len chvíľu sa ,,kamošiť" a potom chce viac a proste to posunúť.

liliana8
8. jan 2024

Tak ho dohod mne😅

autor
8. jan 2024

@anketkarka bavili sme sa o tom hned na zaciatku. On mi hned na zaciatku povedal ze chce byt sam a ze nehlada nikoho, ze ho ani nemam zoznamovat s kamoskami. Mojho partnera tiez pozna. Nie je medzi nami ziadny fyzicky kontakt, ziadne dotyky, proste ako s kamoskou len v muzskom prevedeni 😀

autor
8. jan 2024

@liliana8 ja by som ho hned dohodila! On je uzasny!
Samostatny, galantny, vtipny, pekny, uzasny otec, sikovny, vzdy ochotny, zodpovedny, podla mna vyborny partner. Nevidim na nom ziadnu ocividnu vadu.
Ma byt, chatu, auto, pracu v statnej sprave plus po veceroch si este privyraba. Vyborne vari, je mudry, spolocensky. Proste naozaj skvely clovek. Keby nejaku chcel, tak nema problem a ja verim ze raz este urobi nejaku zenu stastnou.

sima338
8. jan 2024

ehmm, autorka, a si si ista, že sa Ti nepáči? Ja neviem, toľko komplimentov naňho v poslednom príspevku, ty si reálne jeho kvality uvedomuješ....

eeffka
8. jan 2024

Cim viac pises tym viac si myslim, ze si bud strasne vychcana alebo neskutocne naivna. Jasne kamarat... taky rad a ty sa hras na chrumkavu kamosku co nahodou, jaj chyba hotela lahla vedla, hmm varite spolu, pozerate tv ... toto sa robi a partnerom nie akozechcelabysi kamaratom. Z mojho pohladu sa spravas neuctivo k partnerovi a uplne zbytocne zamotas toho chudaka

sima338
8. jan 2024

@eeffka podľa mňa skôr vyhcaná. Je to inteligentná žena, viď ako píše. Má niečo za sebou, manželstvo, rozvod, nový vzťah...veď ona nie je slobodná mamička bez partnera, ale zadaná žena. Myslím, že vie, čo robí, je si vedomá, že sa mu páči a má svoje kvality, ktoré sa jemu páčia. A ja si myslím, že aj ona vidí jeho kvality a hodnotu ako chlapa. A myslím, že najviac jej imponuje ten záujem, že má doma vzťah, ale aj vonku je niekto, komu sa páči