icon

,,Dokonalé" vzťahy a manželstvá

13. jún 2023

Dlho som premyslala, ci tu nieco pridam, ale neda mi to a musim :D mna strasne zaujima, ci fakt tu mate take uzasne manzelstva a vztahy, ako to tu niektore prezentujete. Mam pocit, ze niektore tu maju za partnerov pomaly polobohov. Lebo, vsak oni pracuju, zarabaju minimalne 3000€, este len idu z prace, stihnu vyzdvihnut deti zo skoly/skolky, pridu domov, hned beru mop a rajbu byt, lebo ved vsak obaja pracujete a nedajboch sa NEBUDE PODIELAT na spolocnej domacnosti( pisem to velkym, lebo niektore to tu neviete predychat, ked nejaka zena napise, ze jej muz malo pomaha) potom si este aj stihnu nieco chutne uvarit a vecer vas este brutalne pomiluju :D ako, neviem, ci len ja zijem v inom svete, ale fakt v okoli nepoznam takto dokonakych chlapov a tu kazda druha sa predbieha, kto ma lepsieho chlapa :D neviem, ale ked chlap robi na stavbe alebo na zivnost, tak si fakt neviem predstavit, ako sa este podiela na domacnosti. Lebo je k***a rozdiel koncit v praci o tretej a chodit domov o siestej. Neviem, ci tu vsetky mate mhzov z kancelarie, ze koncia o 3-4 v office, ale nezda sa mi to :D a hlavne, prestante uz konecne porovnavat svoje manzelstva s tymi druhymj, lebo kazdy to ma nastavene inak. Potom tu vznikaju diskusie, kde sa zena chce trosku postazovat a normalne tu za nu pomaly podpisujete rozvodove papiere :D mne je smiesne a normalne by som chcela vidiet realne osoby, co sa skryvaju za tymito nickmi, co sa kazdy den predbiehaju v diskusiach, ze co to vlastne mate za zivoty :D ja mam uplne krasne manzelstvo, ale teda ja som za svoj zivot vola velmi velakrat sama, dokonca aj pri porode, nakolko muz ma pracu, kde chodieva casto prec,mimo slovenska. Je lekar a teda je v praci niekedy aj dva dni vkuse a ano, ked ma chvilu oddych, tak mu nejdem vykrikovat, ked nezmije podlahu alebo si opovazi odo mna vypytat najest 🙂 zeny, spamatajte sa. Je smutne, ako zena zene dokaze nalozit

normalnr sa tu na u

paciko9
13. jún 2023

@elizabet173 Uplne mas pravdu, ano je to smutne. Aj v nosom hrnci obcas vrie, ale nemenila by som za nic na svete,preto ze sa lubime a doverujeme. A na prvom mieste je nasa dcera.

tiezjedna
13. jún 2023

ja myslím, že s tým všetko na 50 % sú tu skôr extrémy. To je rovnaké od steny k stene ako keď niekde chlap nepohne ani prstom a ešte má sprosté reči. Ale keď už teda nabádaš k neporovnávaniu, tak neporovnávaj ani ty😉

jana_eyre_2
13. jún 2023

Ja neviem či tak málo času už venujem modrému koniku, alebo čim to je, ale niekedy tieto zovšeobecňujúce diskusie vôbec nechápem.. lebo tie ktoré občas čítam tak mi to nikdy nepríde tak, že by sa dali všetky prispievatelky hodiť do nejakého jedného koša ktoré sa dajú takto hromadne osloviť aby "sa nad sebou zamysleli".. veď keď ťa niekto v nejakej diskusii vytočí svojim tvrdením, prečo ho neoslovis v tej konkrétnej diskusii kde by tvoje slová dávali väčší zmysel? Čo vyriešia tieto zovšeobecňujúce výkriky ktoré aj tak neprídu ku konkrétnej žene /ženám čo ťa vytočili?

katka700
13. jún 2023

Autorka veď to neber tak vážne, kopec tém je tu vymyslených. Čo presne ta hnevá? To že niektoré ženy vedia poradiť len prostredníctvom opisu svojho dokonaleho života? Ľudia čo svoju hodnotu stavali na tom, ze iný sa majú horšie tu boli dávno pred vznikom sociálnych sietí. Tiež nie každý kto hodnotí svoj život pozitívne je automaticky narcisti. Sústrediť sa na to dobré môže byť dôsledok optimistickej povahy alebo vedomého rozhodnutia. Rovnako sa môžeš rozhodnúť ignorovať modrokonickarky s jediným správnym názorom a nereagovat na ne.

luccija
13. jún 2023

@elizabet173 ja nepíšem o totálnom full servise ani v tom prvom príspevku.Pisem o tom, že niektorí muži majú takú prac.dobu, že neexistuje, aby sme čakali naňho, aby spravil večeru, učil sa s deťmi či vysaval
Neviem ako ostatní, ale pre mňa sobota nie je o tom, aby som si ukojila ego, že muž toho za týždeň nespravil cca toľko ako ja a teraz bude umývať podlahy, variť, pre nás je víkend, že chceme vypadnúť, lebo vieme, že cez týždeň kvôli jeho práci nemôžeme.Vikend začínam tým, že mám navarené z piatku a chcem mať kľud.Samozrejme v zime sme viac doma a umyje tie dlážky, či prezlečie pradlo...včera po robote mi zháňal nabíjačku na mobil či stavil sa v obchode, ale tu dokonalosť co tu chce každý všetko deliť pol na pol je nereálna.Tak ako ja nekosim, on viac nakupuje ja skôr objednám Tesco nebaví ma chodiť stále do obchodu.
On variť nevie, nechce aj tak ozeliem, že zase budú 3 jedla na výber, ale v nedeľu vari on.
Podľa mňa strašne veľa žien bojuje a oberá sa o energiu hádkami kto koľko spravil a nespravil, ale samozrejme nemá robiť žena všetko.

jasminkaj
13. jún 2023

Som z tých, ktorým muž odchádza z domu keď ešte spia a vracia sa domov (častokrát) keď už spia. Ale nenapadlo ma sťažovať sa.. V rodine by to malo byť o dohode dvoch a vtedy to funguje. Áno, zarobí za nás obidvoch, chvalabohu, ale o to nejde. Moja práca je zas starostlivosť o deti, škôlka, škola, rozvoz na krúžky, úrady, lekári, účtovníctvo a milión vecí okolo domu vrátane kosenia trávy, výmeny žiaroviek, bežnej údržby..... plus moja vlastná práca na polovičný úväzok.

PS: nikdy by som nechcela, aby mi umyl podlahu (lebo by som si to aj tak musela po ňom umyť sama) 😂

h2
13. jún 2023

Autorka, som dosť prekvapená, že máš tento dojem z čítania diskusií na modrom koníku. Lebo ja mám na základe toho istého úplne opačný dojem. Neprejde pomaly ani deň, aby sa tu nejaká žena nesťažovala, akého má debila, čo doma prstom nepohne, po príchode z práce je len na mobile, nemajú sex, nedostáva od neho darčeky, vydeľuje jej peniaze, ak je na materskej, píše si s inými ženami, sprosto jej nadáva, prípadne sa zduje a majú tichú domácnosť. Niekedy si myslím, že som svojho muža vyhrala v lotérii, keď čítam o tých exotoch.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
13. jún 2023

@autorka

Tvoj problem je v tom, ze ty sedis na riti a preto podla toho posudzujes aj ine pary. Proste si znudena a ked prides domov, aj ta potesi nieco spravit. Predpokladam, ze prd makovy zarobis, takze aspon doma si uzitocna.
Realita mnohych ludi je tak, hlavne ak ide o vzdelanych a sikovnych ludi, ze v praci makaju - realne aj v office, kde musia podavat vykony, maju zodpovednost, riesia ulohy, vybavuju, musia uvazovat v kontexte navrhov rieseni, musia byt za nimi konkretne vysledky. A su realne unaveni a je to jedno, ci ide o zenu, ci o muza. A je jedno, ci v praci skoncis o tretej alebo o siestej vecer, lebo ten kto konci o tretej, je mozno uz 06:30 v praci.
Keby sa zeny mali pozerat na to tak, ze "kto odo mna ocakava pracu doma, ked pridem vycerpana", tak by mnohe domacnosti scipli.

Vacsina ludi prichadza z prace unavena, a je to logicke platia nas za vykon, za projekty, za klientov, za biznis a proste praca v domacnosti sa MUSI spravit. A prave preto su na tu domacnost vzdy dvaja ludia.

A povedat si "pracujem, kaslem na deti a domacnost" nie je mozne! A je jedno, co sa ti hompala medzi nohami.

zmrzlinka2021
13. jún 2023

@luccija Tak si pracovnu dobu prisposobi - mas raz deti, musis uvazovat inak. Preco by malo platit, ze toto ma robit len zena? Rodicia su dvaja, aj muz musi si spravit poriadky v prioritach. Moj drahy je v cistom muzskom kolektive, tam bezne muzi sa prisposobuju aj detom, chodia do skolky, odbehnu si, dorobia pripadne doma, pripadne oznamia, ze na druhy den idu s dietatom k lekarovi....
Dieta ma vzdy dvoch rodicov, neexistuje, aby muz si zo zeny robil opatrovatelku.

macatt
13. jún 2023

Ja som tu dávnejšie v diskusii čítala, že muž čo nevidí ženu robiť si mysli, že sa to robí samo🙄 a odvtedy nelietam po byte pred jeho príchodom, oddychujem a až keď príde on vykladám nákup, vyťahujem vysávač, mop, nakladám práčku atd a on automaticky umýva riady a urobí večeru a ešte sa pýta s čím chcem pomôcť..som to robila celé roky zle!!😤 chlapi s tým problém nemajú, len my si zbytočne nakladáme a potom sa potrebujeme posťažovať 😀

luccija
13. jún 2023

@elizabet173 za tým si stojím, že cez MD a RD sa to pokazí tá deľba práce.Ved žena v 90% vari, stará sa o deti, ide s nimi von, zbežne uprace a muž príde a je všetko hotové vtedy sa stane to, či píše oblečenie99 a väčšinou sa narazi na stenu, keď žena začne pracovať, lebo už treba deliť a stále niekto nestiha a všetci si myslia, že toho majú vela

ropucha6
13. jún 2023

Este teda autorka dopis, aku pracovnu dobu mas ty a kolko do domacnosti prinesies. Ak si zena na materskej/RD, tak nechapem, co riesis. Problem je, ze vela zien si vzalo muzov neschopnych, ktori sa nepostaraju ani financne a ani sa rovnym dielom nepodielaju na vychove deti a domacich pracach. Vtedy je to pruser.

ropucha6
13. jún 2023

@jasminkaj ale vidis, tvoj muz zarobi za dvoch a tebe to tak vyhovuje. Lenze zeny, co sa tu zvacsa pridu poradit, tak tym to zjavne nevyhovuje…

hankab
13. jún 2023

Ale prosim ta, moj okolo poloboha ani nesiel 🤣
Cez tyzden po praci je nepouzitelny, 2-3 dni z 5 pravidelne zaspi na gauci, takze som sa uz naucila necakat od neho vykon v pracovnych dnoch 😁
Cez vikend len pocuvam ako ho tuto boli, unaveny je, nechce sa mu, este by si pospal.. ale vtedy sa podiela ja domacnosti sam od seba a velavrci robi aj navyse, co by nemusel. Nie je ani vysportovany, ani najuzasnejsi na svete. A 99% zien z kona by ho zabilo, mat ho doma 😄
Mna skor udivuje ako sa tu predbiehaju ako sa hlboko miluju aj po 30-40-70 rokoch manzelstva a maju sex v 70-tke 5x do tyzdna. Ucta, respekt a spolocna pohoda je super vec, ale neocakavam ze zrely clovek po x rokoch manzelstva (nemyslim teraz tych co sa brali v 20tich a po 7 rokoch sa stale strasne miluju) bude horiet laskou a vasnou.

bluka2
13. jún 2023

Neviem, ci to sem mam pisat, ale v mojom okoli je aj dost zien, co maju tych 3000 a viac (neda sa nevediet - tabulky) a o 4 poobede ich pravidelne stretavam v tejto mestodedine na takej vacsej krizovatke na zmrzline s detmi

panelacikova
13. jún 2023

autor,
asi sa pohybujem v iných diskusiách, než ty, ale ten extrém, ktorý opisuješ v úvode, tu ja vídavam ojedinele. možno jednu zo 100 diskutujúcich, ktorá má také tendencie urobiť z chlapa poloboha.
inak súhlasím napríklad s babami, ktoré vyhrali výber partnera v zmysle, že sa podieľajú na práci v domácnosti, že prejavujú manželkám pozornosť a že vedia zarobiť aspoň toľko peňazí, že nemusia živoriť, ale môžu žiť, ba dovoliť si raz ročne s rodinou aspoň skromnejšiu dovolenku. nechápem, čo je na takomto chlapovi obdivuhodné? každý chlap, ktorý má charakter, je taký alebo sa takým snaží byť. a v takom manželstve sa snaží aj žena. možno inými spôsobmi (starostlivosť o deti vo všeobecnosti napríklad), ale snaží. a funguje to. to ale neznamená, že sú to polobohovia. ty to dosť preháňaš.
a ak niektorá umelá pipka takého poloboha má, ktorý zarobí takéto prachy, doma lieta ako robot, nakupuje, varí, perie, že sa na to.... obriadi deti a všetko a ženička sa len pretŕča na nete, tak neverím tomu, že u nich je to presne tak. a ak, tak to bude zrejme dočasný jav, niečo, čo toho muža čoskoro prestane baviť 🙂

ivangeline
13. jún 2023

Hmm..ja som si teda toto nevsimla a som tu teda dost casto. ;D

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kiki68
13. jún 2023

Ja mam super muza, ja som za neho mega vdacna. Nepije, nefajci, nebeha po zenskych, nerobi blbosti a stara sa hodiny o dieta, ked som ja v praci. Robim tak, ze 3-4 dni 10-11 hod a potom mam zvysne dni pauzu. Cize on musi tie dni vykryt do vecera. Ale ja viem co mam doma, som za to naozaj stastna. On tiez vie, co ma doma. Ako toto uz je na kazdom a mozno aj stasti v laske, ze ci sa podari najst partnera, co dokaze pomoct a podielat sa na tom vztahu. Po kazdej stranke. Ale poznam viac parov ako sme my a to dokonca v ramci blizkeho okolia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ropucha6
13. jún 2023

@bluka2 poznam tiez dost. Druha vec je, ze mozno dorabaju o 10tej vecer a mozno niektore aj nie 🙂

sense
13. jún 2023

Veľa žien ale napíše A a nenapíše B. Áno ani ja keď mám voľno nežiadam po chlapovi kt sa vráti po 10 hod z prace aby upratoval, ale ak som v práci ja a on ma voľno, očakávam ze prídem do uprataného a ze bude navarene a po večeri upratane. A nie ze chlap očakáva ze prídem ovesana taškami, a postavím pred neho večeru a ešte aj po velebnosti uprace tanier.
A najsmutnejšie na veľa prípadoch je ze ti chlapi takí boli aj predtým, len ženy zaslepene láskou to nevideli. A inak je to keď ešte deti nie sú a potom precitnu.... Pretože ženy čakajú ze sa muži zmenia a muži cakaju ze sa ženy nezmenia.

A na 99,99perc si za to môžu samé. Potom da zu vyplacu ale aj tak nič nezmenia a idú poslušne naložiť mužovi veceru a pozbierať jeho špinavé pradlo

bluka2
13. jún 2023

@ropucha6 podľa mňa ako kedy. Niekedy dorábajú o 10 večer aj neskôr, niekedy robia HO z Malorky (čo sa mi minule jedna "sťažovala", že ju na ceste na letisko akurat niekto otravoval) - títo ludia v tom podľa mňa väčšinou majú istý balans - dobrý management privatneho vs pracovného života. Vieme, že vyhoreny človek toho veľa nenarobí

janage
13. jún 2023

Autorka, ale neviem prečo automaticky predpokladáš, že ženy majú ťažko pracujúcich mužov, oni ľahkú prácu a mužov týrajú domácimi prácami.
Ak by Tvoj muž žil sám to by chodil v špinavých veciach, žil v neupratanom byte a jedol zo špinavých tanierov?
Ak by ta zajtra zrazilo auto deti by dal do domova?
Ak by si bola tiež chirurg či vedec s rozbehnutou kariérou?
Ak by si mala dieťa čo by mesiace vreštalo jak najaté hoci by si bola rovno na MD?
Nečakala by si, že to bude riešiť aj tvoj muz? Že si zabezpečíte nejakú formu pomoci?
Väčšina žien požaduje podielanie sa muža na chode domácnosti ak sú obaja rovnako vyťažení.

janage
13. jún 2023

Alebo ešte inak. Ak obaja končia o 16.00, 17.00 je OK ak muž sa venuje svojmu oddychu a koníčkom denno denne lebo domácnosť a deti sú záležitosť ženy?
Otec nie je rodič? On tam nebýva? Žena nie je človek, s právom aj na svoje koníčky? Nemali by sa dohodnúť a prestriedať?

prunee
13. jún 2023

Vsak nech si pise kazdy co chce. Ak si aj niekto vymysla, teba to preco trapi? Ako tu uz aj bolo napisane, neexistuje ziadna norma na dokonale manzelstvo, kazdy ma ine priority a inu predstavu. Co je dokonale pre mna, pre ineho byt nemusi. Nech si kazdy zije po svojom, je uplne jedno, kto drzi v ruke mop, ak su s tym partneri ok 😃. Dopraj a sama zi svoj skutocny spokojny vztah.

borabalazova
13. jún 2023

OK, všetkému rozumiem, ale skús si položiť hypotetickú otázku, čo by si robila, kebyže si aj Ty chirurgička?

denkatn
14. jún 2023

aj ja to tak citim ako autorka, ze niekedy som sa chcela na MK poradit, ujasnit si, ci som dobre pochopila situaciu a zeny hned ze: To by som ja nezniesla! to mne by sa nestalo, si sprosta ked si v takej situacii. Ked som sa radila o dcere niektore mi napisali, ze mam nevychovane decko, pritom nevedia nic o celkovej situacii, moja dcera sa dobre ucit, chodi na gymnastiku a pisala som len jednu vec sem a dost sa ma to dotklo take hodnotenia. tiez by som suhlasila, ze ak niekto nemoze poradit k danej situacii, lebo ju nezazil sam, alebo jeho znamy, tak nech radsej mlci a nie ze napise kopu odsudzovacich nazorov svojich, v zmylse, ze tak ti treba, si neschopna a my ostatni mame perfektny zivot, lebo sme mudre, vsetko vieme, mame dokonale deti. cloveku sa tu ani potom nechce ist po radu, hoci je to urcene na to a nie na liecenie komplexov.

tanyag
14. jún 2023

Lebo tento virtuálny svet je úplne niečo iné ako realita. Myslím, že veľa ľudí (žien aj mužov) občas niečo prikreslia, občas niečo zmenia, len aby to "vyznelo" lepšie ako v skutočnosti. Tiež osobne poznám veľa žien, ktoré sú tu na MK a dosť sa smejem, keď sem pridajú nejaký príspevok, komentár a radia druhým a to a to by vo svojom manželstve/partnerstve netolerovali a potom vidím realitu na vlastné oči a je to dosť smiešné. K čomu to je dobre? Vytvárajú si vlastnú "virtuálnu" realitu.. ale skutočnosť je iná...a mám tu na MK aj rodiných príslušníkov, ktorí o mne nevedia a keď čítam príspevky od nich ako sa hrajú na BOHOV a radia iným, tak mám dosť 😂😂😂😂😂

Pozor, netvrdím, že všetci to tak robia, píšem o tých, ktorých poznám 😁