icon

Dovolenka s rodičmi

aminah09
1. aug 2023

Ahojte,
Chodite na dovolenku so svojimi rodicmi a partnerom?

Strana
z2
zuzuliatko18
2. aug 2023

Kým sme nemali dieťa, sme chodili s rodičmi z oboch strán naraz, alebo niekedy s jednými či druhými. Drobec prišiel , keď začal COVID, tak sme zatiaľ neboli, ale ešte určite dačo naplánujete dakedy.

zoeeoz
2. aug 2023

@aminah09 s mojimi rodicmi sem tam vikend na svk (zahranicie dlha dofca ee)..so svokrovcami by som nesla ani na pol dna na kupko, ne to este na dofcu

jurko77
2. aug 2023

@aminah09 Áno,prvý krát teraz v júli a už nikdy viac.😁

gaborka28
2. aug 2023

Keď sme sa zobrali a deti boli malé, viackrát som navrhovala, aby sme išli všetci spolu - rodičia, svokrovci, my a prípadne švagriná s vtedy ešte priateľom. Vždy boli okolo toho výhovorky, lebo rodičia nezvládnu dlhú cestu (vtedy mali 50 🤦🏻‍♀️), bude tam teplo atď. A veď stačí, keď budeme u nich na dvore. Vtedy ma to mrzelo, lebo som si myslela, že nás to trochu stmelí a bude to super. Teraz, s odstupom času, by som už nešla ani s mojimi rodičmi a ani so svokrovcami. Každý sme iná povaha a máme iné predstavy o dovolenke.

Čo by som si vedela predstaviť, je dovolenka s našimi rovesníkmi, viaceré rodiny spolu s deťmi. Ale nie s rodičmi 🙂

mikadooo
2. aug 2023

@aminah09 volali nás, ale ja som to slušne odmietla. Mám iné predstavy o dovolenke ako oni, našťastie manžel sa tiež netrhal od kedy sme boli spolu. Ja som mu nebránila, keby chcel, pokojne s nimi môže ísť, dokonca keď už sme mali deti, volali nás aj a deťmi, takisto som mužovi povedala, pokojne nech ide aj s deťmi, ja mám proste inú predstavu, čo znamená slovo dovolenka a pred touto ponukou radšej ostanem doma a vybehnem každý deň na Draždiak. (Pre ilustráciu: 2 dni jazdy vlakom, následne prespanie na sedačkách na trajekte, následne ďalšia jazda vlakom, všetko si dovliecť na chrbte, stan, karimatky, propanutanova bomba, riad, konzervy z domu, bivakovanie kdesi nadivoko na pláži, robenie potreby ani nehovorím kam, na umývanie zubov, tiel a pitnú vodu tam bola poblíž jedna sprcha so studenou vodou). Ja viem...romantika... Sorry, not maj stajl 🤷. Ináč máme so svojrovcami fajn vzťahy, kupujeme im poukazy do kúpeľov a wellnessov, to už si svokra dupla, tak svokor so zaťatými zubami akceptuje 🤭.

gloria31
2. aug 2023

@aminah09 my akurát zo spoločnej dovolenky ideme domov. Boli sme moji rodičia, obe sestry, neter, ja, môj partner, a môj syn. Super dovolenka na Kubinskej holi. Boli sme takto už 2roky po sebe.

jaond19
2. aug 2023

@aminah09 vikendovy pobyt v tatrach sme raz dali s nasimi rodicmi a raz so svokrou. Nebol problem. Ale na zahranicnu dovolenku na viac dni chodime len my s detmi, pekne po svojom.

kristalkristal
2. aug 2023

@aminah09 áno a veľmi radi 🙂 od detstva až do teraz už aj s vnúčatkom. Vždy sa tešíme a sme radi že aj malý bude mať od detstva spomienky na st. rodičov pri mori ❤ vzácne to chvíle ak ma rodina pekné vzťahy 🙂

filipka250
2. aug 2023

@aminah09 my sme boli raz so svokrovcami a stacilo aj im aj nam. 😀

lunademonica
2. aug 2023

@aminah09 zalezi na tom aki su vasi rodicia/svokrovci a ako by si sa s nimi citila, darmo my mozene pisat nase skusenosti.

alex2018
2. aug 2023

@aminah09 presne preto nechodime 😂😂 to by nebola dovolenka ale komandovanie 🙈

jana_eyre_2
2. aug 2023

Bola som raz s rodičmi môjho muža, boli tam aj jeho sestry, ich deti, moja neter vtedy ešte dievčatko.. boli sme 14dni a keďže ja som s muzom introvert a totálne odlišná od manželovej rodiny prišli sme domov ako také vyzmykane citróny.. celá dovolenka nie žeby bola neznesiteľná, ale keďže to bolo na štýl "hogo fogo homolka" bolo to premna celkom náročne strávený čas.. každú návštevu musím nacerpavat energiu naspäť, takže si neviem predstaviť aká by bola dovolenka..

Naopak milujem dovolenky len s mojím mužom a deťmi kde sa nikomu neprispôsobujeme, robíme si výlety podľa našich predstáv a akokoľvek chceme.. dovolenka je čas keď si naozaj chcem oddýchnuť od reality a tak k tomu potrebujem len môjho muža a deti.. no a zmenu prostredia, neznášam byť doma..

A len dodám, viem že keď budú deti veľké a už nebudú chcieť chodievať s nami, s mužom si úplne vystačíme..

vargovka
2. aug 2023

Ja mam 23 ročnu dcéru...bezdetnu...a ked s frajerom chodili a nami či na chatu, aleb aj pri more...tak povedali, že len s nami už budu chodit, že sme zábavní ako ich kamoši 😂😂 Tak sme sa potešili 🤗

hladamematku
2. aug 2023

@aminah09 nikdy

romanadam1626
2. aug 2023

Neberte ich viac so sebou, choďte len vy dvaja sami.😃
To je jasné, že keď máš takú direktívnu mamu, tak si neoddýchneš ,keď je s Tebou, práve naopak.
Poznám to .
Máš právo oddychovať,tak ako to Ty chceš a cítiš .
A bez akýchkoľvek výčitiek svedomia.
Ak by sa aj mama urazila, na to sa vykašli

kvietocek87
2. aug 2023

Ta kdeže s rodičmi alebo svokrovcami v žiadnom prípade.Niekedy nemám chuť brať ani muža 😂

lindus_esterka
2. aug 2023

Ja by som nasimi ist nemohla, lebo by sme sa zozrali 😄 Mame super vztah, len nemozeme byt spolu prilis dlho, lebo ponorka a na dovolenke by to bolo este o to horsie. Nasi su hlavne dost odlisni- mama by len lezala na plazi a citala, otec zas neobsedi. Par rokov dozadu bol tato v nemocnici, tak sme sli s mamou same 2 a teda super sme si oddychli (aj od otca 🙈). Taka možnosť nie je, ze s kazdym zvlast? 😁

natalka13
2. aug 2023

Nie, chodime na dovolenky s vekovo nam blizkymi ludmi.

aminah09
autor
2. aug 2023

Dakujem vsetkym za odpoved a skusenosti 🥰

elly11
2. aug 2023

@aminah09 ano. Boli sme tak. S novým partnerom dokonca len s deťmi a s jeho maminou.
S rodičmi najlepšie. Su to nevratitelne roky.

cherrystone
2. aug 2023

@aminah09 boli sme so svokrovcami 2 tyzdne v zahranici. mame dieta, je to brutalna vypomoc. sme rovnako naladeni na predstavu o dovolenke a kedze ja som hlavny organizator, tak aj ja som vzdy spokojna a zatial aj moji ucastnici zajazdu tiez vzdy boli. s mojimi rodicmi by som ale nesla ani nahodou. s tatkom je to ako za trest a s mamkou je to ako keby som mala plus dalsie dieta, tak s nou max predlzeny vikend.

blackcat8885
3. aug 2023

Ani s rodičmi ani so svokrovcami by som nešla 😄 To radšej nikde. Nič proti nim ale my najradšej chodíme sami štyria ja muž a deti

mamelka
3. aug 2023

@lindus_esterka my poznáme rodinu kde otec chodí s dcerou a jej deťmi. Jej mama a jej manžel pracovali😊 takže možnosť je😂

aminah09
autor
3. aug 2023

@cherrystone rozumiem 😁😄

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
zabka1987
3. aug 2023

Máme veľmi dobre vzťahy s rodičmi a aj svokrovcami ale teda na dovolenku chodíme sami a to sa nám narodilo teraz 5 dieťa a ja si viem neskutočne i tak oddýchnuť , stačí mi že netreba variť 👌😂

matilda2015
3. aug 2023

ja som bola 3 roky po sebe s mamou len a s detmi a muž ostal doma a robil na dome. Ako mama mi veľmi pomohla, ale predsa len občas tam boli hádky...generačný rozdiel sa nezmaže, ale som rada, že sme boli...tento rok sme šli s mužom a zistila som, že aj on mi pomôže a si tak inak oddýchnem, a hlavne je to akčnejšia dovolenka, predsa len babke sa až tak nechce. takže za mňa určite áno, prečo nie? budete na to spomínať a starí rodičia určite pomôžu...

lucycertik
3. aug 2023

S mojimi rodicimi sme boli uz velakrat,aj ako slobodni s este priatelom,aj uz ako manzelia a aj s detmi neskor. Ale mojmu muzovi to nevadi,ma ich rad a deti ich tiez zboznuju.
Ak by som mala byt v strese,alebo mat z nich nervy urcite by som nesla.

Strana
z2